Sz ​mint szűz (Sz mint szűz 1.) 450 csillagozás

Kelly Oram: Sz mint szűz

Szűznek lenni szívás. Valerie-t eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel, az viszont már nagyon gáz, hogy emiatt a pasija szakít vele, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő. A szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy a lány khm… meggondolja magát. Ellenállni „Az év legszexibb pasijá"-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
312 oldal · ISBN: 9789634159797 · Fordította: Szabó Luca
>!
Móra, Budapest, 2017
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634157120 · Fordította: Szabó Luca

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

235 tag · 52 karc · Utolsó karc: 2021. április 11., 10:08 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Hamilton · Valerie Jensen · Isaac Warren · Robin Daniels · Shane Leopard · Cara · Margret · Olivia Lewis


Kedvencelte 32

Most olvassa 21

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 99

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Ez a könyv nem más, mint az amerikai sötétség ékes példája. Gondolom nem mondok újat – legalábbis azok számára, akik böngészik a nagyvilág híreit – hogy a valamiért misztifikált USA nem a lángelméjéről híres és ezt lefejeli a prüdéria. Tisztességes szexuális nevelés nem létezik, helyette a gyűrűkkel, meg minden a sz"rral jelzett szüzességi fogadalmak és a házasságig no sex propaganda megy, aztán sírnak, hogy a fiatalok sötétek, mint az éjszaka, és több tini pottyant gyereket, mint a szegénynegyedek roma lánykái. Teljesen úgy jött le nekem, hogy ez a regény is csupán ezt a mentalitást hivatott éltetni, gondolom a szerző a saját tinikori szexuális oktatása mentén vette az ihletet.
Esküszöm, a fejem fájt a nagy szüzességtől. Jó, nem mondom, hogy most melegágyról melegágyra kell vándorolni, aztán ha valakinek az az álma, hogy a nászéjszakája az tényleges az legyen, áldásom rá, de ebben a könyvben Valerie nekem nem V, mint Virgin lett, hanem V, mint elViselhetetlen. Tenyérbemászó, öntelt és hiába szajkózta folyton, hogy nem így van, már messze átesett a ló túloldalára, úgy nyomta le mások torkán a szex-ellenességét, mint a házaló Jehovák az imakönyvet. Attól, hogy ennek ellenére (nem a szüzessége, hanem a b"lf"szsága) döglenek utána sorban a pasik, már rég padlón fetrengtem.
A celebsége a szememben nem volt értékesebb, mint azé a nőé, aki 919 pasival közösült 24 óra alatt, csak mert rekorder akart lenni. Az utóbbihoz talán több tehetség, szervezés stb kellett, a számokat nézve. az is megfordult a fejemben, hogy egy szüzességet promotáló szervezet úgy amúgy miféle szociálisan értékes tevékenységet fejthet ki, mert kb a családsegítő iroda óvszerosztásával egyenértékű lehet az eredmény
A második résznek elolvastam a fülszövegét és már most merek fogadni, hogy olvasatlan elmondom miről szól 10 mondatban és tökéletesen igazam lesz.
A nyelvezet, stílus, szereplők miatt élvezetes volt az olvasása, de Valerie és úgy a fő szál részemről egy lyukas petákot sem érdemelnének.

19 hozzászólás
Lillsz>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Csak én vagyok oda-vissza ezért a könyvért? :D
Számomra rettentően romantikus, aranyos és vicces volt. :3 Aaahj és Kyle. ❤
Sajnálom azokat akiknek ez a Kelly Oram könyv nem jött be, de hála égnek nekem ez megint csak egy nagyon jó olvasmány volt. *-* Várom a folytatását! Nagyon remélem, hogy kiadják. Úgy érzem megéri várni rá ❤ 5/5

Levandra>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Sz, mint szűz. Erről a címről gimis éveimben olvasott Denise sorozat egyik része jutott eszembe, az Sz, mint szerelem. Igazából, ahogy haladtam előre a történetben, esett le, hogy nem is járok olyan messze az igazságtól. A Denise sorozatot és vele együtt az Édesvölgyi suli szerelmes ikreit mondhatnám a LOL-könyvek nagy elődeinek, amit abban az időben előszeretettel olvastunk és alig vártuk már, hogy egy újabb részt megkaparinthassunk a gyűjteményünkbe. Témájukat, hangulatukat és írói stílusukat nézve is sok hasonlóságot találhatunk Kelly Oram könyveivel. Talán emiatt a nosztalgikus érzés miatt is csapok le az írónő minden könyvére.

Az Sz, mint szűzben, mint ahogy Kellytől már megszokhattuk, valamilyen komplexussal küzdő főszereplőt állít a középpontba, aki úgy tör ki a megszokottból, az átlagosból, hogy valamilyen jó ügy szolgálatába áll. Ezekkel a hősökkel sokkal könnyebb azonosulni, mint a tökéletes Mary Sue-kkal, hiszen kinek ne lenne problémája a mai világban? Kelly szeret az átlagosból sztárt, népszerű emberkét csinálni. Szereti felemelni a karaktereit, mintha a saját tini éveit akarná ily módon újraélni és a hősei által érezni a népszerűséget. Eddig nagyon jól csinálta, de Valerie karakterével kicsit megszaladt. Olyan klisékbe futott bele, amiket legalább már húsz éve nem divat alkalmazni, unalmassá váltak és ami a legrosszabb, nevetséges próbálkozásként hatnak.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/07/kelly-oram-sz-…

5 hozzászólás
Deziréé>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

A gyenge kezdés ellenére nem is volt annyira rettenetes ez a könyv. Kelly Oram az egyik legkedvesebb írónő számomra, de nem tudta túlszárnyalni a Szívzűrterápia strébereknek és a Csókelvonó kockáknak c. könyveit.
Néha idegesített a főszereplő rengeteg sírása. Egy részét megértettem, de volt amikor már túlzásnak éreztem.
Lehetett volna jobb ez a történet, de így sem vagy annyira szomorú, mint amire fel voltam készülve. :D Tényleg rosszabbra számítottam a kezdés miatt.

Kikiriki>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Nem tagadom, teljesen odavagyok a romantikus regényekért, ahogy Kellyért is, viszont ez a könyv sokkal gyengébbre sikerült, mint amit tőle megszoktam. Az ötlet nem rossz, de a kivitelezés nem túl erős. Hiányoltam a romantikus szálat. Megvolt benne, de ez kevés volt. Többet vártam volna Val és Kyle kapcsolatától. De majd talán a következő részben. :D

ƨɔɴом P>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Csak tudnam, hogy ez megis mi a feszkes fene volt?!
Baromi nagyot csalodtam most… egyszeruen nem tudom hova tenni a konyvet. A tema megvan, meg ertem en, hogy ez mennyire fontos, de egyszeruen a hatterdolgok es Val karaktere elbagatelizalta az egeszet. Katasztrofa. Egyszeruen nem tudok olyan szereplot kiemelni, akit akar kedveltem is volna. Az egesz olyan, mint egy teletomott puttony, amibol mindig elovettunk valakit Val melle, hogy ne legyen egyedul a maga kis vilagaban. Ez a legtobbszor Kyle volt, vagy eppen Cara. Mig elobbit jo parszor kepen ***tam volna, majd el is astam volna a fold ala (mert ennyire volt edes amugy), addig utobbit, mar-mar sajnaltam, hogy ennyire probalta felnyitni a baratnoje szemet, aki ezert cserebe onzo libanak titulalta es megszakitott vele minden kapcsolatot. A kis cukkermokus. Egyemmeg. Ah, es a vege apam… szoval arra valaszolva: Nem, nem erte meg ra varni pedig iszonyatosan vartam ezt a konyvet!

2 hozzászólás
ZitussKa >!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Én szerettem ezt a történetet. Százalékból ítélve ezzel most igazán magányosnak érzem magam de nekem határozottan kedvenc lett, ahogy az eddigi Oram könyvek is. Először is meg van a maga bája és humora másrészről tényleg egy kicsit túlzó és földtől elrugaszkodott de ezzel együtt is kényszerít arra, hogy olvasd és olvasd.
Anyukám azt mondta, hogy maradjak a talajon férjválasztás terén szóval.. demonstrálva, hogy felnőttem: Kyle, hozzád megyek. Istenem, haláli pasi. És repes a szívem, hogy a folytatás az ő hangján íródott. Hm hm.
Egyébként értem a lol besorolást de tekintve, hogy a szereplőink huszonévesek lesznek, kicsit kilóg.
Kyle-al kapcsolatban ezer és egy kérdésem van, nagyon remélem, hogy mindenre választ kapok.
Csak úgy magamnak lábjegyzet: még életemben nem sprinteltem ilyen gyorsan a megérdemelt szinte már áhított HEA felé és nem felkenődtem a nagy sietségben egy üvegfalra, ami a cél elé volt húzva? NEM erre számítottam ez nem a megszokott Kelly féle zárás.

OFF: KYLET A CINDER ÉS ELLÁBAN IS EMLÍTIK. Na majd ha újrázok belőle.

2 hozzászólás
Virág_Blogger>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

„Tudod, kinek az ötlete volt a srácok albumának címe? Az enyém! Én találtam ki az Sz mint szexet! De neked is van még egy ötletem: „K mint képmutató”! Folyton arról papolsz, hogy mindenkinek meg kell hoznia a saját döntését, de igazából úgy érted, hogy mindenkinek azt kell csinálnia, amit te csinálsz, mindenkinek úgy kell döntenie, ahogyan te döntöttél!”

Talán sosem éreztem még olvasás közben, hogy az agyamnak végig ilyen erős ellenállást kéne prezentálnia, de eljött az idő, és bevallom, nem tetszett a dolog. Meglátva a – számomra amúgy elég fájdalmas – borítón Kelly Oram nevét, kitörő pozitivitással álltam neki a könyvnek, és Isten a tanúm rá, hogy végig igyekeztem megőrizni ezt a hozzáállásomat. Az alapötlet hibátlan, a téma figyelemreméltó, a probléma, amire rámutat igenis fontos, de a megvalósításnál úgy éreztem, sikerült átesni a ló túloldalára. Ami lehetett volna visszafogott véleménynyilvánítással mixelt figyelemfelhívás – csillagos ötös –, abból szépen átgaloppoztunk a szélsőséges pártfoglalás kategóriába. És nem feltétlenül ez a gond… inkább az, hogy a történetünk nem is ad helyet más gondolatoknak, nézeteknek, szent és sérthetetlen eszmeként kezeli a saját álláspontját. Ha pedig nem lenne mindez bőven elég, az írónő még megspékelte éppen egy regényre elegendő mennyiségű elviekben már majdnem felnőtt, igazából viszont elképesztően gyermeteg karakterrel, helyenként felesleges hisztikkel és kirohanásokkal, és mikor az ember már azt hinné, hogy ennyi szenvedésért cserébe legalább megkapja azt a kis romantikát, amiért jött, akkor még azzal is szembesülni kénytelen, hogy némi értelmetlen szenvedést és időhúzást leszámítva ez a szál úgy a könyv utolsó oldalán kezdődik. Nem tudom, hol járhatott Kelly Oram esze írás közben, de ez messze nem egy Cinder és Ella szint, sajnos.

Teljes értékelésem a blogon olvasható: https://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/10/cry-w…

10 hozzászólás
Ella19>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Nagyon régen olvastam el először ezt a könyvet. Akkor valamiért nem fogott meg annyira. Őszintén nem is igazán emlékeztem rá, hogy miről is szól. Hát így gondoltam, hogy újra elolvasom. A véleményem teljesen megváltozott róla. Első olvasáskor 3 csillagot adtam rá, de most 4,5-5 csillagot simán megérdemli. Végig lekötött és tetszett amit Valerie véghez vitt. Nagyon kíváncsi vagyok a második részére. Kyle pedig hűha. A csajozós rosszfiúból lehet végre egy hűséges pasi lesz.

Evika82 P>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Egyetlen kérdésem van csak: HOL VAN A FOLYTATÁS!?!? :)
Ide vele most azonnal! :)
Nagyon szeretem Kelly Oram könyveit, a Cinder és Ella az egyik kedvenc ifjúsági könyvem és szerencsére most sem kellett csalódnom az írónőben. Nagyon szerettem tőle ezt a történetet is. Imádtam Kyle és Val kettősét. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, főleg, hogy az Kyle szemszögéből íródott.


Népszerű idézetek

Camryn_23>!

A tíz legfontosabb dolog, amit utálok Szűz Valben
10. Egyslágeres sztárnak nevezett.
9. Nem értékeli azt a kedves kis becenevet, amit tőlem kapott.
8. Hajnali négykor miatta kell hülye blogbejegyzéseket írnom.
7. Arra akarja rábeszélni az embereket, hogy ne szexeljenek.
6. Amikor randira hívtam, lekoptatott.
5. Egy szánalmas alakba van belezúgva.
4. Nem veszi fel a telefonját, ha hívom.
3. Képmutató ezzel a mindent a szemnek, semmit a kéznek elvével.
2. Egy egész kicseszett koncertet végigjátszottam a kedvéért, és még csak el sem jött, pedig megígérte, hogy ott lesz. ( Hazug! )
És mi a #1 dolog, amit utálok Szűz Valben?
Hogy akkor is kell nekem!

115. oldal

Molymacska P>!

– Beszéltünk is? – kérdezte kíváncsian.
– Igazából nem, de egyszer kinyitottad nekem az ajtót, amikor tele volt a kezem.
– Milyen lovagias voltam!
– Igen. Láttad, hogy egy halom könyvet cipelek, mire odaugrottál, kinyitottad az ajtót, és azt mondtad: „Csak utánad!" Közben mélyen meghajoltál.
– Tiszta hülyének állítasz be!
– Most viccelsz? Utána egy évig ájuldoztam.
– Ez komoly? Ezzel ennyire levettelek a lábadról? Ha csak ennyi kell, minek ücsörgünk még itt? Keressünk gyorsan egy ajtót!

91. oldal

Cheril>!

Értem én a világ működését, csak arra számítottam, hogy esetleg cserébe a világ is megért engem.
Tévedtem.

7. oldal

CsiPe_z>!

A gyengédség abban a pillanatban szenvedéllyé változott, és Kyle úgy csókolt, mint még soha senki. Elakadt a lélegzetem, elszédültem, és megrogyott a térdem.
Átkarolt, szorosan magához ölelt.
– Nézzenek oda, csak nem ájuldozol? – suttogta az ajkamra tapasztott szájjal, alig hallhatóan.
Beleremegtem.
– Csaltál – lihegtem. Arra is képtelen voltam, hogy a szemem kinyissam.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
Cheril>!

– Akkor még elbűvölő és figyelmes voltál.
– És most? – kérdezte kíváncsian.
Megvontam a vállam.
– Arrogáns és léha.
Azt hittem, ezen megsértődik, de nevetésben tört ki.
– Oké, ez igaz, viszont emellett elbűvölő és figyelmes is vagyok.
– Nem vagy elbűvölő.
– Ezt ismételd meg mosolygás nélkül!
Megpróbáltam letörölni a vigyort a képemről, de nem jött össze.
– Oké, vannak jó pillanataid. De csak ritkán. És hogy figyelmes lennél? Azért ne túlozzunk!
– Hé, ezt az egész fellépést jótékonyságból vállaltam!
– Jaj, ne már! Hátsó szándékaid vannak.
– Rendben, ez tény, ma önző érdek vezetett, de múlt héten megjavítottam a nagyi öntözőrendszerét, mert a papi már túl öreg ahhoz, hogy a földet túrja. Lásd be, ez figyelmesség volt részemről. – Reménykedve nézett rám. – És egy kicsit szexi is.
Elképzeltem, amint Kyle meztelen felsőtesttel, koszosán és izzadtan forgatja az ásót, csak azért, hogy segítsen a nagyijának meg a papijának. Ez igazán rendes volt tőle. És nagyon szexi…
– Megint mosolyogsz – jegyezte meg, amitől csak még szélesebb lett a vigyorom, bármennyire dühített is ez.
– Jó – enyhültem meg. – Két százalékban elbűvölő és figyelmes vagy, kilencvennyolc százalékban arrogáns és léha.
– Tehát legalább két százalékban kedvelsz.
– Az nem túl jó arány, Kyle.

91-92. oldal

Cheril>!

– Úgy néz ki, megkapod azt a második albumot, amire annyira vágysz.
– Kérlek, mondd, hogy ezzel együtt jár egy hosszú, világ körüli turné is, ami miatt sajnos hónapokra el kell utaznod.

199. oldal

LauraV96>!

Cara a kocsija mellett megállított, és a firkászok felé fordított. Elállták a felhajtót, így nem tudtunk elindulni.
– Csak mosolyogj! – súgta, mire a kedvéért erőltetetten elmosolyodtam. Ekkor azt kiáltotta: – Na jó, készüljenek azok a hülye képek, aztán húzzanak az utunkból! Szívbaj nélkül áthajtok bárkin, aki miatt elkésünk a suliból. Én nem megyek büntibe maguk miatt.

196. oldal

Cheril>!

– Első sor közepe – szólt vissza. – Keresni foglak.

95. oldal

Cheril>!

– Nem is tudom, talán az a nyolcvanezer lány, akit eddig megfektettél.
Kyle nevetett.
– Nyolcvanezer?
– Plusz-mínusz egy-kettő.

143. oldal

Cheril>!

– Hogyan akarod megtalálni a szerelmet, ha folyton olyan vagy, mint egy jégcsap?

145. oldal


A sorozat következő kötete

Sz mint szűz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Kasie West: A távolság relatív
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Bízz bennem
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!