Sz ​mint szűz (Sz mint szűz 1.) 485 csillagozás

Kelly Oram: Sz mint szűz

Szűznek lenni szívás. Valerie-t eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel, az viszont már nagyon gáz, hogy emiatt a pasija szakít vele, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő. A szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy a lány khm… meggondolja magát. Ellenállni „Az év legszexibb pasijá"-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
312 oldal · ISBN: 9789634159797 · Fordította: Szabó Luca
>!
Móra, Budapest, 2017
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634157120 · Fordította: Szabó Luca

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

242 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Hamilton · Valerie Jensen · Isaac Warren · Olivia Lewis · Robin Daniels · Shane Leopard · Cara · Margret


Kedvencelte 31

Most olvassa 22

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lillsz>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Csak én vagyok oda-vissza ezért a könyvért? :D
Számomra rettentően romantikus, aranyos és vicces volt. :3 Aaahj és Kyle. ❤
Sajnálom azokat akiknek ez a Kelly Oram könyv nem jött be, de hála égnek nekem ez megint csak egy nagyon jó olvasmány volt. *-* Várom a folytatását! Nagyon remélem, hogy kiadják. Úgy érzem megéri várni rá ❤ 5/5

Deziréé>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

A gyenge kezdés ellenére nem is volt annyira rettenetes ez a könyv. Kelly Oram az egyik legkedvesebb írónő számomra, de nem tudta túlszárnyalni a Szívzűrterápia strébereknek és a Csókelvonó kockáknak c. könyveit.
Néha idegesített a főszereplő rengeteg sírása. Egy részét megértettem, de volt amikor már túlzásnak éreztem.
Lehetett volna jobb ez a történet, de így sem vagy annyira szomorú, mint amire fel voltam készülve. :D Tényleg rosszabbra számítottam a kezdés miatt.

Levandra P>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Sz, mint szűz. Erről a címről gimis éveimben olvasott Denise sorozat egyik része jutott eszembe, az Sz, mint szerelem. Igazából, ahogy haladtam előre a történetben, esett le, hogy nem is járok olyan messze az igazságtól. A Denise sorozatot és vele együtt az Édesvölgyi suli szerelmes ikreit mondhatnám a LOL-könyvek nagy elődeinek, amit abban az időben előszeretettel olvastunk és alig vártuk már, hogy egy újabb részt megkaparinthassunk a gyűjteményünkbe. Témájukat, hangulatukat és írói stílusukat nézve is sok hasonlóságot találhatunk Kelly Oram könyveivel. Talán emiatt a nosztalgikus érzés miatt is csapok le az írónő minden könyvére.

Az Sz, mint szűzben, mint ahogy Kellytől már megszokhattuk, valamilyen komplexussal küzdő főszereplőt állít a középpontba, aki úgy tör ki a megszokottból, az átlagosból, hogy valamilyen jó ügy szolgálatába áll. Ezekkel a hősökkel sokkal könnyebb azonosulni, mint a tökéletes Mary Sue-kkal, hiszen kinek ne lenne problémája a mai világban? Kelly szeret az átlagosból sztárt, népszerű emberkét csinálni. Szereti felemelni a karaktereit, mintha a saját tini éveit akarná ily módon újraélni és a hősei által érezni a népszerűséget. Eddig nagyon jól csinálta, de Valerie karakterével kicsit megszaladt. Olyan klisékbe futott bele, amiket legalább már húsz éve nem divat alkalmazni, unalmassá váltak és ami a legrosszabb, nevetséges próbálkozásként hatnak.

Tovább: http://konyvvadaszok.blogspot.hu/2017/07/kelly-oram-sz-…

5 hozzászólás
Kikiriki>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Nem tagadom, teljesen odavagyok a romantikus regényekért, ahogy Kellyért is, viszont ez a könyv sokkal gyengébbre sikerült, mint amit tőle megszoktam. Az ötlet nem rossz, de a kivitelezés nem túl erős. Hiányoltam a romantikus szálat. Megvolt benne, de ez kevés volt. Többet vártam volna Val és Kyle kapcsolatától. De majd talán a következő részben. :D

ZitussKa>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Én szerettem ezt a történetet. Százalékból ítélve ezzel most igazán magányosnak érzem magam de nekem határozottan kedvenc lett, ahogy az eddigi Oram könyvek is. Először is meg van a maga bája és humora másrészről tényleg egy kicsit túlzó és földtől elrugaszkodott de ezzel együtt is kényszerít arra, hogy olvasd és olvasd.
Anyukám azt mondta, hogy maradjak a talajon férjválasztás terén szóval.. demonstrálva, hogy felnőttem: Kyle, hozzád megyek. Istenem, haláli pasi. És repes a szívem, hogy a folytatás az ő hangján íródott. Hm hm.
Egyébként értem a lol besorolást de tekintve, hogy a szereplőink huszonévesek lesznek, kicsit kilóg.
Kyle-al kapcsolatban ezer és egy kérdésem van, nagyon remélem, hogy mindenre választ kapok.
Csak úgy magamnak lábjegyzet: még életemben nem sprinteltem ilyen gyorsan a megérdemelt szinte már áhított HEA felé és nem felkenődtem a nagy sietségben egy üvegfalra, ami a cél elé volt húzva? NEM erre számítottam ez nem a megszokott Kelly féle zárás.

OFF: KYLET A CINDER ÉS ELLÁBAN IS EMLÍTIK. Na majd ha újrázok belőle.

2 hozzászólás
Ella19>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Nagyon régen olvastam el először ezt a könyvet. Akkor valamiért nem fogott meg annyira. Őszintén nem is igazán emlékeztem rá, hogy miről is szól. Hát így gondoltam, hogy újra elolvasom. A véleményem teljesen megváltozott róla. Első olvasáskor 3 csillagot adtam rá, de most 4,5-5 csillagot simán megérdemli. Végig lekötött és tetszett amit Valerie véghez vitt. Nagyon kíváncsi vagyok a második részére. Kyle pedig hűha. A csajozós rosszfiúból lehet végre egy hűséges pasi lesz.

csakegyluca P>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Amikor a Móra kiadó raktárvásárán megláttam, egyszerűen megszólalt a belső hang: vedd meg!! Hát, ennek nem nagyon tudok ellenállni akkor, ha könyvekről van szó. Leginkább a témája érdekelt a legjobban. Mostanában úgy se olvastam LOL könyvet, így arra jutottam, miért ne venném a kezembe?

Valerie egy csúnya szakításon van túl, ugyanis ex barátjától úgy váltak el, hogy a fiú valami olyanra kényszerítette volna, amit ő nem akart. Ez a szüzessége elvesztése. Amikor nyilvános kiakadása felkerül az internetre, olyan kommentek érkeznek a videó alá, ami arra készteti, hogy indítsa el a „V mint vigyázz a szüzességedre” kampányt. Ez pár nap alatt országos mozgalommá válik egy fiú bandának köszönhetően, melynek énekese el akarja venni azt, amiért Val rendesen megdolgozott és amit a mindennél jobban félt.

Nagyon furcsa ez a szűz dolog. Ha kijelented hogy még az vagy, akkor az ciki és mindenki lenéz, vagy ami még rosszabb, mindent megtesznek az ellen, hogy a helyzeteden változtassanak. Nos, mindkettő rossz. Valerie is ezt éli át, és sejtem hogy nem éppen egy kellemes dolog.

Jelenlegi könyvemben is előkerül a téma. Sőt, mindenhol. Filmekben, zenékben egyaránt. Miközben olvastam, nekem is előkerültek a fejemben jelenetek. Legyen az Madonna Like a virgin, vagy a Hairből ismert Donna című zene:"Once upon a looking-for-Donna-time. There was a sixteen year old virgin, Oh Donna oh oh Donna oh oh oh, Looking for my Donna" Esetleg a kilenc és fél randi filmből a rész, amikor Fenyő Iván és Stefanovics Angéla beszélget. https://youtu.be/9MBOwk32B0E

Szemétségnek, gyáva dolognak tartom amit Valerie volt barátja csinált. Csak azért együtt lenni egy emberrel… Sajnálatos.

Eddig 2 LOL könyvet (most már hármat) olvastam el és mindegyikben helyet kapott a zene. Ez most sem maradt el. Azt hiszem ez már örök emlék lesz. Kíváncsi vagyok a továbbiakban mik lesznek az olvasási élményeim ezzel a kiadói sorozattal. Bár kétlem hogy a következőben is a zene lesz a központban. Hiszen három a magyar igazság…plusz egy a ráadás XD

Kicsit komolyabb vonalakra terelődtek a cselekmények mint a többi LOL könyvnél megszokott. Így ezt inkább olyanoknak ajánlanám, akik nyitottak minden témára.

A napom fénypontja volt mindig az, hogy a kezembe vehettem. Egy jó, nem lapos téma, izgalmas elemek, fontos beszélgetések, jó hangulat. No meg az a bizonyos tini szerelem.

Eszembe jutott még az is, hogy eddig ilyen kezdeményezésről még nem hallottam Magyarországon, se ilyesfajta alapítványról mint a V mint vigyázz. Hiszen ez egy nagyon komoly dolog. Megemlíthetjük itt akár a korai terhességet, a megerőszakolást (mint a könyvben is megemlítették) de akár egy lány nagy mérföldkövének elvesztését, átlépését is. Igenis fontos lenne erről beszélni, nem csak eltusolni.

Kyle egy igazi pasi. Nem, nem éppen a legjobb értelemben mondom ezt most. Lejáratta Valt, és mit ne mondjak, ő is 'arra' játszott többségében. Türelmetlen és felelőtlen. Amikor azt írták hogy elérzékenyült, magába fordult, szomorú, egy cseppet sem érzetem iránta együttérzést. De be kell vallanom, aranyos volt az utolsó mondat ami tőle hangzott el.

Valerie mindig jól cselekedett és hatalmas taps neki azért, hogy így tudta tartani magát az elvéhez akkor is, ha szíve szerint épp az ellenkezőjét tette volna. Jó ötletei vannak amiket véghez is visz.
Összességében egy eseménydús, kalandos és mindenképpen szerelmes egy regény. Azt hirdeti, hogy megéri várni egészen addig, míg ki nem ismerjük magunkat és a másikat. Bármilyen téren.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/03/kelly-oram-sz-…

Evika82 P>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Egyetlen kérdésem van csak: HOL VAN A FOLYTATÁS!?!? :)
Ide vele most azonnal! :)
Nagyon szeretem Kelly Oram könyveit, a Cinder és Ella az egyik kedvenc ifjúsági könyvem és szerencsére most sem kellett csalódnom az írónőben. Nagyon szerettem tőle ezt a történetet is. Imádtam Kyle és Val kettősét. Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, főleg, hogy az Kyle szemszögéből íródott.

deen>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Tetszett vagy nem tetszett? Inkább az utóbbi felé hajlanék. Jól indult a könyv, de Valerie annyira elviselhetetlen lett a cselekmény előrehaladása során, hogy sokszor fejbe csaptam volna. Ahogy nem mellesleg a többi szereplőt is. Kyle… egy igazi beképzelt, szívtipró szépfiú, és az udvarlási szokásai hagynak némi kívánni valót maguk után, helyenként nagyon kínos volt. Cara meg olyan izgága és hülye tudott lenni. Amúgy önzőségben vetekedett Val-lal. A szerencsétlen Isaac-ról em is beszélve. Most komolyan hímnemű ő egyáltalán? Borzasztóan irritált ezzel a támaszkodj csak rám, én melletted állok hozzáállással. A kampányról inkább nem nyilatkoznék, de az biztos, ha ilyen gyerekem lenne, azért kettőnél többször szólnék hozzá ehhez a dologhoz. Mintha nem is léteztek volna a szülők. Zach viszont okozott némi meglepetést a végén. Az epilógus volt a legjobb az egészben, végül is, nem a szokásos rózsaszín befejezés, bármi lehet a jövőben. Egynek elment, de a többi Oram könyvhöz nem ér fel.

MissFortune>!
Kelly Oram: Sz mint szűz

Nem volt olyan jó, mint a többi Lol-könyv.
Valerie nem túl szimpatikus szereplő. A hisztije miatt híres lett. A mondanivalóját értem a kampányának, nagyon fontos lenne ez a mai fiataloknak is. Jól gondolják meg, mikor, hogyan,kivel történik az első. Ez a része még korrekt volt. Na de amikor előállt V azzal, hogy ő a házasságáig vár, azt már nagyon túlzásnak éreztem. és hülyeségnek is Ez prűd dolog a mai világban, kivéve ha nem valami vallási okokból történik.
Cara meg aztán annyira nagyon jó barátnő volt, hogy legszívesebben abbahagytam volna a könyvet. Önző, szemét, minden mondatában az áskálódást láttam.
Aztán ez a borító..? Iszonyú ronda.


Népszerű idézetek

timitoth23>!

A tíz legfontosabb dolog, amit utálok Szűz Valben
10. Egyslágeres sztárnak nevezett.
9. Nem értékeli azt a kedves kis becenevet, amit tőlem kapott.
8. Hajnali négykor miatta kell hülye blogbejegyzéseket írnom.
7. Arra akarja rábeszélni az embereket, hogy ne szexeljenek.
6. Amikor randira hívtam, lekoptatott.
5. Egy szánalmas alakba van belezúgva.
4. Nem veszi fel a telefonját, ha hívom.
3. Képmutató ezzel a mindent a szemnek, semmit a kéznek elvével.
2. Egy egész kicseszett koncertet végigjátszottam a kedvéért, és még csak el sem jött, pedig megígérte, hogy ott lesz. ( Hazug! )
És mi a #1 dolog, amit utálok Szűz Valben?
Hogy akkor is kell nekem!

115. oldal

Molymacska>!

– Beszéltünk is? – kérdezte kíváncsian.
– Igazából nem, de egyszer kinyitottad nekem az ajtót, amikor tele volt a kezem.
– Milyen lovagias voltam!
– Igen. Láttad, hogy egy halom könyvet cipelek, mire odaugrottál, kinyitottad az ajtót, és azt mondtad: „Csak utánad!" Közben mélyen meghajoltál.
– Tiszta hülyének állítasz be!
– Most viccelsz? Utána egy évig ájuldoztam.
– Ez komoly? Ezzel ennyire levettelek a lábadról? Ha csak ennyi kell, minek ücsörgünk még itt? Keressünk gyorsan egy ajtót!

91. oldal

Cheril>!

Értem én a világ működését, csak arra számítottam, hogy esetleg cserébe a világ is megért engem.
Tévedtem.

7. oldal

Cheril>!

– Akkor még elbűvölő és figyelmes voltál.
– És most? – kérdezte kíváncsian.
Megvontam a vállam.
– Arrogáns és léha.
Azt hittem, ezen megsértődik, de nevetésben tört ki.
– Oké, ez igaz, viszont emellett elbűvölő és figyelmes is vagyok.
– Nem vagy elbűvölő.
– Ezt ismételd meg mosolygás nélkül!
Megpróbáltam letörölni a vigyort a képemről, de nem jött össze.
– Oké, vannak jó pillanataid. De csak ritkán. És hogy figyelmes lennél? Azért ne túlozzunk!
– Hé, ezt az egész fellépést jótékonyságból vállaltam!
– Jaj, ne már! Hátsó szándékaid vannak.
– Rendben, ez tény, ma önző érdek vezetett, de múlt héten megjavítottam a nagyi öntözőrendszerét, mert a papi már túl öreg ahhoz, hogy a földet túrja. Lásd be, ez figyelmesség volt részemről. – Reménykedve nézett rám. – És egy kicsit szexi is.
Elképzeltem, amint Kyle meztelen felsőtesttel, koszosán és izzadtan forgatja az ásót, csak azért, hogy segítsen a nagyijának meg a papijának. Ez igazán rendes volt tőle. És nagyon szexi…
– Megint mosolyogsz – jegyezte meg, amitől csak még szélesebb lett a vigyorom, bármennyire dühített is ez.
– Jó – enyhültem meg. – Két százalékban elbűvölő és figyelmes vagy, kilencvennyolc százalékban arrogáns és léha.
– Tehát legalább két százalékban kedvelsz.
– Az nem túl jó arány, Kyle.

91-92. oldal

oscuridad >!

A gyengédség abban a pillanatban szenvedéllyé változott, és Kyle úgy csókolt, mint még soha senki. Elakadt a lélegzetem, elszédültem, és megrogyott a térdem.
Átkarolt, szorosan magához ölelt.
– Nézzenek oda, csak nem ájuldozol? – suttogta az ajkamra tapasztott szájjal, alig hallhatóan.
Beleremegtem.
– Csaltál – lihegtem. Arra is képtelen voltam, hogy a szemem kinyissam.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
Cheril>!

– Úgy néz ki, megkapod azt a második albumot, amire annyira vágysz.
– Kérlek, mondd, hogy ezzel együtt jár egy hosszú, világ körüli turné is, ami miatt sajnos hónapokra el kell utaznod.

199. oldal

LauraV96>!

Cara a kocsija mellett megállított, és a firkászok felé fordított. Elállták a felhajtót, így nem tudtunk elindulni.
– Csak mosolyogj! – súgta, mire a kedvéért erőltetetten elmosolyodtam. Ekkor azt kiáltotta: – Na jó, készüljenek azok a hülye képek, aztán húzzanak az utunkból! Szívbaj nélkül áthajtok bárkin, aki miatt elkésünk a suliból. Én nem megyek büntibe maguk miatt.

196. oldal

Cheril>!

– Nem is tudom, talán az a nyolcvanezer lány, akit eddig megfektettél.
Kyle nevetett.
– Nyolcvanezer?
– Plusz-mínusz egy-kettő.

143. oldal

Cheril>!

– Első sor közepe – szólt vissza. – Keresni foglak.

95. oldal

Cheril>!

– Hogyan akarod megtalálni a szerelmet, ha folyton olyan vagy, mint egy jégcsap?

145. oldal


A sorozat következő kötete

Sz mint szűz sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Valahol
Jenny Han: Örökkön örökké: Lara Jean
Kasie West: A távolság relatív
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Leiner Laura: Bízz bennem
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!