Örökkön-örökké (Cinder és Ella 2.) 327 csillagozás

Kelly Oram: Örökkön-örökké

A mesében minden olyan könnyű: a szerelmesek egymásra találnak, és már lubickolnak is a boldogságban. Cinder és Ella is pontosan erre vágyik, a sok nehézség után igazán megérdemelnék, hogy legyen egy kis nyugtuk.

A sajtó viszont folyton a nyakukban liheg – mindenki Hollywood legújabb álompárjára kíváncsi –, és a szüleik sem könnyítik meg az életüket: Brian apja meg akarja lovagolni a népszerűségüket, Elláé pedig képtelen elfogadni, hogy a lánya egy világhírű filmsztárral jár. Ráadásul Ella nagyon nehezen viseli, hogy mindenki a sérülésein csámcsog, és elbizonytalanodik: mi van, ha a tündérmeséjének kezd lejárni a szavatossági ideje?

Eredeti mű: Kelly Oram: Happily Ever After

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2018
456 oldal · ISBN: 9789634159735 · Fordította: Erényi Mónika
>!
Móra, Budapest, 2018
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159025 · Fordította: Erényi Mónika
>!
Móra, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158196 · Fordította: Erényi Mónika

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

178 tag · 35 karc · Utolsó karc: 2019. január 16., 17:30 · Bővebben


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Brian Oliver (Cinder) · Ellamara Valentina Rodriguez · Jennifer Coleman · Ana Coleman · Jesse Ramos


Kedvencelte 72

Most olvassa 24

Várólistára tette 149

Kívánságlistára tette 150

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kelly Oram: Örökkön-örökké

És igen, ilyen egy ötcsillagos letehetetlen románc. Sajnos aludnom is kellett valamit, így nem tudtam egyszuszra elolvasni, pedig nagyon beszippantott. Kedves, vicces, édes, helyenként szívszorító és nagyon-nagyon olvasmányos. Cinder/Brian és Ella megkapják a boldog befejezést. Nem gondoltam volna, de egészen megkedveltem Ella új családját és Brian anyukája is klassz nő. Ahogy Hollywood Ellához viszonyul, mesébe illő. Szinte híresebb lett, mint Brian. Igazi kuriózum a sok tökéletes cicababa között. Ellának mégis az a legnehezebb, hogy elfogadja saját magát. Brian pedig mindent megtesz, hogy ez sikerüljön.

3 hozzászólás
>!
ZitussKa
Kelly Oram: Örökkön-örökké

No, kèrem szèpen. :)
Ha esetleg van olyan, aki nem szerette Ella ès Brian tündèrmesèjèt (ha akad ilyen), akkor neki nem ajánlom ezt az èrtèkelèst, mert èn viszont teljes fangörccsel küzdök.
Nem volt különösebben nagy cselekmènye a törtènetnek, itt tènyleg az ő hepiendjükre èpült minden :)
Viszont Brian, ès Ella is hozták a formájukat. Romantika a tetőfokon! Imádom ezt a párost, ès azt, hogy az írónő a cselekmèny alapját nem a kapcsolatuk megingatására helyezte ès nem állította őket (ès minket) egy hosszadalmas ès bizonytalan vívódás elè. Hanem Ella magabiztosságának megtalálására, a fèlelmeivel való küzdelemre, zárkózottságának ès rejtőzködèsènek levedlèsère helyezte a hangsúlyt.
Idő kellett ahhoz, hogy elfogadja ès szeresse önmagát ès támogatás. Brian támogatása. Mindenki megèrdemli az ő hercegèt ès az ő saját örökkön-örökkè befejezèsèt.
Kedvenc ❤

9 hozzászólás
>!
Lillsz
Kelly Oram: Örökkön-örökké

"Tudtam! Tudtam-tudtam, hogy lesz folytatás! Annyira kellett, én éreztem. xD Jó Lilla nyugodj le… Ez a kötet is hasonlóan az elsőhöz képest, azonnal a szívemhez nőtt. Vicces volt, kellő romantikával és egy jó nagy adag szomorúsággal.
Együtt sírtam és együtt nevettem Ellával, nagyon jó volt vele megélni ezt a két kötetet. Brian… ahhj Brian! :3 Nála jobb pasit ebben a szent minutumban nem tudnék írni! :D Túlságosan kedves, jó lelkű, helyes, perverz… minden ami kell, ott van benne! Brian az én álompasim! :D♥ Sajnos csak az álmaimban… Brian Elláé! xD
Romantika, humor és szomorúság. Ebben a könyvben minden megtalálható! Minden korosztálynak bátran ajánlom! Letehetetlen, gyönyörű olvasmány, amiben mindig történik valami. Én imádtam és tudom, hogy mások is hasonlóan fogják szeretni, ha elolvassák. Bátor és nagyon okos főhősnővel és egy igen helyes, vicces, eléggé perverz főhőssel teljes ez a történet. Mondd mire vársz még? ^^" 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/09/kelly-ora…

2 hozzászólás
>!
Fangirl033
Kelly Oram: Örökkön-örökké

„Nagyon – nagyon ajánlom a könyvet mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, sok – sok nevetésre, és romantikára vágyik, van itt bőven mindenből! Letehetetlen, izgalmas, és hihetetlenül érzelmes. Komoly témát boncolgató, mégsincs meg az a lehangoló feeling-je, igaz, néhol kicsit tényleg szomorú, de nem zavaróan, inkább a romantika, és a humor dukál ebben a sztoriban. :)”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/09/kelly-or…

>!
Kelemen_Hanna P
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Az első részt nagyon szerettem, ezt meg majdnem félbehagytam. Unalmas volt, sőt. Amikor 10 oldalon keresztül arról volt szó, hogy megvegyék-e a plázában a rózsaszín bodyt vagy sem, azt hittem a sarokba vágom. Az előzőben tök izgalmas volt a közeledés, de itt ugyanazok a problémák (a hegek és a celebség) ismétlődnek csak, az ébredő szerelem romantikája nélkül. Viszont tele azokkal a sztereotíp leírásokkal, amennyit a 16-os korhatár megenged a szexleírásokból. A első kötet egy érzékeny tiniregény volt, ez pedig a Romana-regényekre előkészítő tanfolyam.

8 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Kelly Oram: Örökkön-örökké

„Te vagy az életem, a szívem, a lelkem, a mindenem.”

Ez annyira CinderEllás volt! *-*
Brian… ❤

>!
christine
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Az első rész legtöbb jelenete még minsig éléken élt a fejemben, így nem tartottam szükségsnek az újraolvasást. Néhány résznél igaz, hogy csak bámultam, de aztán rendeződtek a gondolataim.

Tetszett Ella karakterfejlődése, és hála neki, sokkal pozitívabbnak érzem magam. Sikerült a lelkembe taposnia egy kicsit, hogy elérje nálam azt, amit ő is sikerült megtegyen.

Brian. Te jó ég. Kicsit egoista, nagyképű és arrogás, de annyira szerethető és édes, hogy minden hátrányos tulajdonságától el tudok tekinteni.

A végkfejletben csalódtam egy kicsit. Tudom,
4 hónap alatt az ember rengeteget változik, de Ella valahogy átesett a ló másik oldalára sz önbizalom terén, és nagyon ellentétesen hatott az epilógusi viselete a többihez képest.

>!
Szilvi00 P
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Kelly Oram újból egy súlyos fangörcsben szenvedő, mosolygást abbahagyni képtelen idiótát csinált belőlem. Borzasztóan tartottam a folytatásról, szerencsére teljesen feleslegesen! Toronymagas elvárásaimat is felülmúlta.
Brian a legklasszabb és legimádnivalóbb az egész könyvben, a legtöbb mosolyt neki köszönhettem. Páratlanul megértő támogatásától és bókjaitól sokszor majd elaléltam. ♥
Tudtam, hogy Ella-nak hosszú utat kell megtennie, míg elfogadja sérüléseit és megbékél az ismeretséggel, illetve családjával, de ezt is remekül megoldotta az írónő. Tündérmese ide vagy oda, egy-egy jelenet mélyen megérintett és meghatott. Ilyen volt pl. Hollywood legbefolyásosabb ügynökének története, vagy a karácsonyi családi balhé. Kedvenc lett!

>!
agi89
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Ha most tehetném – nem lenne éjjel 1 óra és kicsit bevállalósabb lennék – kinyitnám az ablakot és sikítanék egy nagyot a boldogságtól.
Kb. lufi méretű jelenleg a szívem. :D

Így kell folytatni egy fantasztikus történetet!
Tökéletes volt.
Imádtam.
Legszívesebben máris kezdeném újra. ♥

Kedvenc.
Ajánlom.
Olvassátok!

>!
Móra, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158196 · Fordította: Erényi Mónika
2 hozzászólás
>!
GytAnett P
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Kedvenc nem lett, de közel sem olyan rossz szerintem, mint ahogy sokan leírták az értékelésükben. :)
Én is azok közé tartozom, akik nagyon remélték, hogy lesz folytatása a Cinder és Ellának, de emellett nagyon féltem is tőle. Az első rész annyira tökéletes volt, hogy tartottam tőle, Kelly Oram nem tudja megtartani a színvonalat. Valóban nem sikerült neki, de nem sokon múlt.
Kelly olyan könnyedén ír komoly dolgokról, hogy csak úgy sodorja a könyv magával az olvasót, anélkül, hogy megülné a gyomrát. Bevallom, nagyon sokáig úgy éreztem magam, mintha egy csillámpóni lennék, aki a rózsaszín vattacukor felhőkön ugrándozik, de néha sikerült egy-egy feketére pattanni, a végén pedig még rám (a csillámpónira) borítottak egy mázsa rózsaszín cukormázat. :D Nagyon cuki és rózsaszín a történet. :D
Tényleg sok komoly dolog előfordult ebben a könyvben, hiszen minden egyes szereplőnek megváltozott valamilyen formában az élete, volt, aki ezt könnyebben viselte, volt, aki nem. A sajtó nem kicsit rászállt erre a Hamupipőke történetre (ami nem meglepő :) ), és nem kicsit nehezítették meg főszereplőink életét. Én nem tudnék így élni.
Ellának emellett el kell fogadnia a testét. Azt már az előző részből tudjuk, hogy nagyon nincs kibékülve az összeroncsolódott testével. Sajnos a mai világban ez teljesen érthető, mert mindenhol csak a tökéletes embereket látni. spoiler Emellett az apjával sem felhőtlen a viszonya. Eléggé ki volt rá élezve a könyv nagy része, de nem bántam, mert szerintem ez is valós dolog. Kelly mégis olyan könnyedén tudott róla írni, mégis érzelmesen. Néha már túl sok is volt. :D
Brian is nagy feladatot kapott a nyakába: meg kellett védenie Ellát a sajtóhiénáktól. Nem mellesleg a saját apjától. Pff, de utáltam azt a fazont… Cinder anyja viszont egy tündér, imádtam a sodró lendületességét és hogy mindenkit elfogad az első pillanattól kezdve. :)
Imádom Briant és Ellát is. Mind a ketten igazán a szívemhez nőttek. Ők a tökéletes pár. Brian a tökéletes pasi. Ilyen a világon nincs szerintem. Sőt, ebben teljesen biztos vagyok. Kellynek mindenesetre elég frankó fantáziája van, így kaptunk egy tényleg tökéletes pasit. *-*
Tényleg szerettem a folytatást. Az utolsó 50-60 oldal volt már számomra túl sok, az már tényleg rettentően csöpögött. Ahogy befejeztem, éreztem, hogy valami posztapokaliptikus könyvre vágyom, valamire, ami nem ennyire rózsaszín. :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Lillsz

– Már most hiányzol, te nő!
– Jó éjszakát, te majom!

28. oldal

>!
Lillsz

Végre megértettem, mit jelent ez a nézés. Szerelem volt. Tiszta és őszinte szerelem. Az előttem álló és szorosan ölelő férfi fülig szerelmes volt belém. Hogy a fenébe lehetek ekkora mázlista?

27. oldal

>!
Tóth_Orsolya_3 P

Te vagy az életem, a szívem, a lelkem, a mindenem.

359. oldal

>!
Lillsz

– Ideje megélned a szépségedet, szóval szedd össze magad, kislány, és vegyél egy tangát!

74. oldal

>!
Lillsz

Én nem hibákat látok, hanem szépséges megkülönböztető jeleket, amelyek egyedivé tesznek. Én azt a csodás lényt látom, aki te magad vagy.

316. oldal

>!
Beatrice8

Brian résnyire szűkült szemmel rám meredt, és még szorosabban magához vont.
– Tuti, hogy neked is van sztárszerelmed.
Naná hogy volt, de eszembe se jutott volna megmondani neki, mert megölne érte.
– Pfff… Még hogy nekem? Nincs.
– De, de, van! – Látszott rajta, hogy nem hisz nekem. – Idővel mindenki rajongani kezd valakiért. Amikor megtudom, ki az, vigyázz, mert nem lesz kegyelem.
Rávillantottam ördögi vigyoromat – egy kicsit még kínozni akartam.
– Talán tényleg van valaki, akinek a jelenlétében az ájulás kerülgetne, de nem árulom el a nevét. Ezt a titkot magammal viszem a sírba.
Játékos élcelôdésnek hangzott, de a szívem mélyén tényleg reménykedtem, hogy Brian sosem tudja meg, mennyire betegesen rajongok Kyle Hamiltonért, a rocksztárért. Kyle a kedvenc együttesem énekese, az ő poszterét tettem ki először a szobám falára. Viszont Brian ki nem állhatta. Évekkel ezelőtt egyszer megemlítettem neki az egyik e-mailemben, hogy szeretem a Tralse-t, mire végig kellett hallgatnom, Kyle mekkora egy bunkó, és hogy elvből utálnom kéne az egész bandát. Azóta nem hoztam szóba őket.
– Tuti, hogy vérciki a fazon, különben elmondanád – meredt rám Brian, mintha a tekintetével ki tudná húzni belőlem az igazat.
Talán egy nap bevallom neki, hogy minden alkalommal, amikor az ősellensége a mikrofonhoz lép, elgyengül a térdem, de az a nap nem ma van.

339-340. oldal

>!
Beatrice8

Cinder458: Hiányzol.

Felhorkantam. Olyan lökött. A fejemet csóváltam, de nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak.

EllaAzIgaziHős: Ha! Ez olyan béna.
Cinder458: Komolyan mondtam.
EllaAzIgaziHős: Ettől csak még bénább lesz.
Cinder458: Inkább romantikus. Olyan gyerekes vagy.
EllaAzIgaziHős: Te meg idegesítő. Hagyj békén, dolgom van.
Cinder458: De hiányzol, szükségem van rád. Most.

Amikor egy kéz csikizni kezdte a lábamat, odapillantottam a laptopom felett, és ingerülten felsóhajtottam, miközben a kanapé másik végében ülő pasi a mobilján pötyögött.

7. oldal

>!
Lillsz

Én azt sem tudtam, hogy szeretsz olvasni. Sosem említetted.

129. oldal

>!
Lillsz

(…) te is tudod, hogy az igazi szépség belülről fakad. Te vagy a legszebb ember, akit ismerek!

72. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Estelle Maskame: Mondtam már, hogy szeretlek?
Erin Watt: Papír hercegnő
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Cassandra Clare: Árnyak ura
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Holly Goldberg Sloan: 7esével
Lauren Conrad: L. A. Candy – Los Angeles üdvöskéi
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás