Örökkön-örökké (Cinder és Ella 2.) 592 csillagozás

Kelly Oram: Örökkön-örökké

A mesében minden olyan könnyű: a szerelmesek egymásra találnak, és már lubickolnak is a boldogságban. Cinder és Ella is pontosan erre vágyik, a sok nehézség után igazán megérdemelnék, hogy legyen egy kis nyugtuk.

A sajtó viszont folyton a nyakukban liheg – mindenki Hollywood legújabb álompárjára kíváncsi –, és a szüleik sem könnyítik meg az életüket: Brian apja meg akarja lovagolni a népszerűségüket, Elláé pedig képtelen elfogadni, hogy a lánya egy világhírű filmsztárral jár. Ráadásul Ella nagyon nehezen viseli, hogy mindenki a sérülésein csámcsog, és elbizonytalanodik: mi van, ha a tündérmeséjének kezd lejárni a szavatossági ideje?

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
456 oldal · ISBN: 9789634159735 · Fordította: Erényi Mónika
>!
Móra, Budapest, 2018
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634159025 · Fordította: Erényi Mónika
>!
Móra, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158196 · Fordította: Erényi Mónika

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

242 tag · 56 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Brian Oliver (Cinder) · Ellamara Valentina Rodriguez · Juliette Coleman · Vivian Euling · Jennifer Coleman · Rob Loxley · Ana Coleman · Anastasia Coleman · Jesse Ramos · Liz Crawford


Kedvencelte 92

Most olvassa 23

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

És igen, ilyen egy ötcsillagos letehetetlen románc. Sajnos aludnom is kellett valamit, így nem tudtam egyszuszra elolvasni, pedig nagyon beszippantott. Kedves, vicces, édes, helyenként szívszorító és nagyon-nagyon olvasmányos. Cinder/Brian és Ella megkapják a boldog befejezést. Nem gondoltam volna, de egészen megkedveltem Ella új családját és Brian anyukája is klassz nő. Ahogy Hollywood Ellához viszonyul, mesébe illő. Szinte híresebb lett, mint Brian. Igazi kuriózum a sok tökéletes cicababa között. Ellának mégis az a legnehezebb, hogy elfogadja saját magát. Brian pedig mindent megtesz, hogy ez sikerüljön.

5 hozzászólás
ZitussKa>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

No, kèrem szèpen. :)
Ha esetleg van olyan, aki nem szerette Ella ès Brian tündèrmesèjèt (ha akad ilyen), akkor neki nem ajánlom ezt az èrtèkelèst, mert èn viszont teljes fangörccsel küzdök.
Nem volt különösebben nagy cselekmènye a törtènetnek, itt tènyleg az ő hepiendjükre èpült minden :)
Viszont Brian, ès Ella is hozták a formájukat. Romantika a tetőfokon! Imádom ezt a párost, ès azt, hogy az írónő a cselekmèny alapját nem a kapcsolatuk megingatására helyezte ès nem állította őket (ès minket) egy hosszadalmas ès bizonytalan vívódás elè. Hanem Ella magabiztosságának megtalálására, a fèlelmeivel való küzdelemre, zárkózottságának ès rejtőzködèsènek levedlèsère helyezte a hangsúlyt.
Idő kellett ahhoz, hogy elfogadja ès szeresse önmagát ès támogatás. Brian támogatása. Mindenki megèrdemli az ő hercegèt ès az ő saját örökkön-örökkè befejezèsèt.
Kedvenc ❤

9 hozzászólás
Lillsz>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

„Tudtam! Tudtam-tudtam, hogy lesz folytatás! Annyira kellett, én éreztem. xD Jó Lilla nyugodj le… Ez a kötet is hasonlóan az elsőhöz képest, azonnal a szívemhez nőtt. Vicces volt, kellő romantikával és egy jó nagy adag szomorúsággal.
Együtt sírtam és együtt nevettem Ellával, nagyon jó volt vele megélni ezt a két kötetet. Brian… ahhj Brian! :3 Nála jobb pasit ebben a szent minutumban nem tudnék írni! :D Túlságosan kedves, jó lelkű, helyes, perverz… minden ami kell, ott van benne! Brian az én álompasim! :D♥ Sajnos csak az álmaimban… Brian Elláé! xD Romantika, humor és szomorúság. Ebben a könyvben minden megtalálható! Minden korosztálynak bátran ajánlom! Letehetetlen, gyönyörű olvasmány, amiben mindig történik valami. Én imádtam és tudom, hogy mások is hasonlóan fogják szeretni, ha elolvassák. Bátor és nagyon okos főhősnővel és egy igen helyes, vicces, eléggé perverz főhőssel teljes ez a történet. Mondd mire vársz még? ^^” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2017/09/kelly-ora…

2 hozzászólás
Fangirl033>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

„Nagyon – nagyon ajánlom a könyvet mindenkinek, aki egy kis kikapcsolódásra, sok – sok nevetésre, és romantikára vágyik, van itt bőven mindenből! Letehetetlen, izgalmas, és hihetetlenül érzelmes. Komoly témát boncolgató, mégsincs meg az a lehangoló feeling-je, igaz, néhol kicsit tényleg szomorú, de nem zavaróan, inkább a romantika, és a humor dukál ebben a sztoriban. :)”
Bővebben: http://bookwormsbookshelfs.blogspot.hu/2017/09/kelly-or…

MissFortune>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Elég régen olvastam az első részt, lehet, hogy kellett volna egy újraolvasás mielőtt belevágok ebbe. Néhol csak lestem, mint Rozi a moziba, de viszonylag hamar belerázódtam.
Na mármost. Az első rész a kedvenceim közé tartozik, ez viszont elég távol áll attól. Felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon ha az első részt visszaolvasnám, még mindig kedvenc lenne? A válasz szerintem a nem, tehát jobb nem újraolvasni és megmaradni abban a hitben, hogy ez az egyik kedvenc történetem.
Mert hát tényleg csodás, csak annyira mesébe illő, hogy már-már rontja az élményt. Bárcsak ilyen lenne a világ, de nem ilyen, viszont jó volt beleélni magam.. Ellát elég könnyen elfogadta Hollywood, sőt, még híresebb lett, mint a pasija. Egyik napról a másikra. Ella tulajdonképpen bármelyik hollywoodi nagykutyának vígan bepofázik, de hát mindenki csak nevetgél rajta.. Annyira abszurd nekem ez az egész.
Amikor elkezdtem olvasni a könyvet, akkor annyira boldog voltam, hogy végre a kezemben tartom a folytatást, illetve rászántam magam. Olvastam, élveztem, nevettem. Aztán ahogy haladtam, egy idegesítő kis hangocska elkezdte sutyorogni a fejemben azt, amitől nem nyűgözött le ez a könyv. Ebben a részben ugyanis még mindig a lerágott csonton rágódunk, és az, hogy Brian meg Ella végigsmacizza a fél könyvet, a másik felében pedig Ella küzdelmeit láthatjuk saját magával szemben, illetve annyira naivan és bután áll hozzá eleinte a sztár világhoz, hogy üvölthetném volt tőle. Értem, hogy nehezen tudott megbirkózni a balesetben szerzett hegeivel, de más dolog nehezen megbirkózni valamivel és ilyen szinten bután viselkedni. És igen, itt kezdett el üvölteni a fejemben a hangocska. (Nem vagyok skizofrén. xD)
Brian nagyon aranyos meg minden, de néha olyan litániákat mondott, hogy már túlzásnak éreztem az ilyen mértékű nyáladzást.
Többet vártam ettől a könyvtől, úgy érzem, ebben a részben már egy kicsit mást kellett volna a történet középpontjává tenni. Ettől függetlenül olvasmányos volt, voltak jó és rossz pillanataim is. 3,5 csillagnál kevesebbet nincs szívem adni.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

„Te vagy az életem, a szívem, a lelkem, a mindenem.”

Ez annyira CinderEllás volt! *-*
Brian… ❤

christine I>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Az első rész legtöbb jelenete még minsig éléken élt a fejemben, így nem tartottam szükségsnek az újraolvasást. Néhány résznél igaz, hogy csak bámultam, de aztán rendeződtek a gondolataim.

Tetszett Ella karakterfejlődése, és hála neki, sokkal pozitívabbnak érzem magam. Sikerült a lelkembe taposnia egy kicsit, hogy elérje nálam azt, amit ő is sikerült megtegyen.

Brian. Te jó ég. Kicsit egoista, nagyképű és arrogás, de annyira szerethető és édes, hogy minden hátrányos tulajdonságától el tudok tekinteni.

A végkfejletben csalódtam egy kicsit. Tudom,
4 hónap alatt az ember rengeteget változik, de Ella valahogy átesett a ló másik oldalára sz önbizalom terén, és nagyon ellentétesen hatott az epilógusi viselete a többihez képest.

Szilvi00 P>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Kelly Oram újból egy súlyos fangörcsben szenvedő, mosolygást abbahagyni képtelen idiótát csinált belőlem. Borzasztóan tartottam a folytatásról, szerencsére teljesen feleslegesen! Toronymagas elvárásaimat is felülmúlta.
Brian a legklasszabb és legimádnivalóbb az egész könyvben, a legtöbb mosolyt neki köszönhettem. Páratlanul megértő támogatásától és bókjaitól sokszor majd elaléltam. ♥
Tudtam, hogy Ella-nak hosszú utat kell megtennie, míg elfogadja sérüléseit és megbékél az ismeretséggel, illetve családjával, de ezt is remekül megoldotta az írónő. Tündérmese ide vagy oda, egy-egy jelenet mélyen megérintett és meghatott. Ilyen volt pl. Hollywood legbefolyásosabb ügynökének története, vagy a karácsonyi családi balhé. Kedvenc lett!

agi89>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Ha most tehetném – nem lenne éjjel 1 óra és kicsit bevállalósabb lennék – kinyitnám az ablakot és sikítanék egy nagyot a boldogságtól.
Kb. lufi méretű jelenleg a szívem. :D

Így kell folytatni egy fantasztikus történetet!
Tökéletes volt.
Imádtam.
Legszívesebben máris kezdeném újra. ♥

Kedvenc.
Ajánlom.
Olvassátok!

>!
Móra, Budapest, 2017
456 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158196 · Fordította: Erényi Mónika
2 hozzászólás
GytAnett>!
Kelly Oram: Örökkön-örökké

Kedvenc nem lett, de közel sem olyan rossz szerintem, mint ahogy sokan leírták az értékelésükben. :)
Én is azok közé tartozom, akik nagyon remélték, hogy lesz folytatása a Cinder és Ellának, de emellett nagyon féltem is tőle. Az első rész annyira tökéletes volt, hogy tartottam tőle, Kelly Oram nem tudja megtartani a színvonalat. Valóban nem sikerült neki, de nem sokon múlt.
Kelly olyan könnyedén ír komoly dolgokról, hogy csak úgy sodorja a könyv magával az olvasót, anélkül, hogy megülné a gyomrát. Bevallom, nagyon sokáig úgy éreztem magam, mintha egy csillámpóni lennék, aki a rózsaszín vattacukor felhőkön ugrándozik, de néha sikerült egy-egy feketére pattanni, a végén pedig még rám (a csillámpónira) borítottak egy mázsa rózsaszín cukormázat. :D Nagyon cuki és rózsaszín a történet. :D
Tényleg sok komoly dolog előfordult ebben a könyvben, hiszen minden egyes szereplőnek megváltozott valamilyen formában az élete, volt, aki ezt könnyebben viselte, volt, aki nem. A sajtó nem kicsit rászállt erre a Hamupipőke történetre (ami nem meglepő :) ), és nem kicsit nehezítették meg főszereplőink életét. Én nem tudnék így élni.
Ellának emellett el kell fogadnia a testét. Azt már az előző részből tudjuk, hogy nagyon nincs kibékülve az összeroncsolódott testével. Sajnos a mai világban ez teljesen érthető, mert mindenhol csak a tökéletes embereket látni. spoiler Emellett az apjával sem felhőtlen a viszonya. Eléggé ki volt rá élezve a könyv nagy része, de nem bántam, mert szerintem ez is valós dolog. Kelly mégis olyan könnyedén tudott róla írni, mégis érzelmesen. Néha már túl sok is volt. :D
Brian is nagy feladatot kapott a nyakába: meg kellett védenie Ellát a sajtóhiénáktól. Nem mellesleg a saját apjától. Pff, de utáltam azt a fazont… Cinder anyja viszont egy tündér, imádtam a sodró lendületességét és hogy mindenkit elfogad az első pillanattól kezdve. :)
Imádom Briant és Ellát is. Mind a ketten igazán a szívemhez nőttek. Ők a tökéletes pár. Brian a tökéletes pasi. Ilyen a világon nincs szerintem. Sőt, ebben teljesen biztos vagyok. Kellynek mindenesetre elég frankó fantáziája van, így kaptunk egy tényleg tökéletes pasit. *-*
Tényleg szerettem a folytatást. Az utolsó 50-60 oldal volt már számomra túl sok, az már tényleg rettentően csöpögött. Ahogy befejeztem, éreztem, hogy valami posztapokaliptikus könyvre vágyom, valamire, ami nem ennyire rózsaszín. :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lillsz>!

– Már most hiányzol, te nő!
– Jó éjszakát, te majom!

28. oldal

Lillsz>!

Végre megértettem, mit jelent ez a nézés. Szerelem volt. Tiszta és őszinte szerelem. Az előttem álló és szorosan ölelő férfi fülig szerelmes volt belém. Hogy a fenébe lehetek ekkora mázlista?

27. oldal

Tóth_Orsolya_3 P>!

Te vagy az életem, a szívem, a lelkem, a mindenem.

359. oldal

Lillsz>!

– Ideje megélned a szépségedet, szóval szedd össze magad, kislány, és vegyél egy tangát!

74. oldal

Lillsz>!

Én nem hibákat látok, hanem szépséges megkülönböztető jeleket, amelyek egyedivé tesznek. Én azt a csodás lényt látom, aki te magad vagy.

316. oldal

Beatrice8 P>!

Brian résnyire szűkült szemmel rám meredt, és még szorosabban magához vont.
– Tuti, hogy neked is van sztárszerelmed.
Naná hogy volt, de eszembe se jutott volna megmondani neki, mert megölne érte.
– Pfff… Még hogy nekem? Nincs.
– De, de, van! – Látszott rajta, hogy nem hisz nekem. – Idővel mindenki rajongani kezd valakiért. Amikor megtudom, ki az, vigyázz, mert nem lesz kegyelem.
Rávillantottam ördögi vigyoromat – egy kicsit még kínozni akartam.
– Talán tényleg van valaki, akinek a jelenlétében az ájulás kerülgetne, de nem árulom el a nevét. Ezt a titkot magammal viszem a sírba.
Játékos élcelôdésnek hangzott, de a szívem mélyén tényleg reménykedtem, hogy Brian sosem tudja meg, mennyire betegesen rajongok Kyle Hamiltonért, a rocksztárért. Kyle a kedvenc együttesem énekese, az ő poszterét tettem ki először a szobám falára. Viszont Brian ki nem állhatta. Évekkel ezelőtt egyszer megemlítettem neki az egyik e-mailemben, hogy szeretem a Tralse-t, mire végig kellett hallgatnom, Kyle mekkora egy bunkó, és hogy elvből utálnom kéne az egész bandát. Azóta nem hoztam szóba őket.
– Tuti, hogy vérciki a fazon, különben elmondanád – meredt rám Brian, mintha a tekintetével ki tudná húzni belőlem az igazat.
Talán egy nap bevallom neki, hogy minden alkalommal, amikor az ősellensége a mikrofonhoz lép, elgyengül a térdem, de az a nap nem ma van.

339-340. oldal

Beatrice8 P>!

Cinder458: Hiányzol.

Felhorkantam. Olyan lökött. A fejemet csóváltam, de nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak.

EllaAzIgaziHős: Ha! Ez olyan béna.
Cinder458: Komolyan mondtam.
EllaAzIgaziHős: Ettől csak még bénább lesz.
Cinder458: Inkább romantikus. Olyan gyerekes vagy.
EllaAzIgaziHős: Te meg idegesítő. Hagyj békén, dolgom van.
Cinder458: De hiányzol, szükségem van rád. Most.

Amikor egy kéz csikizni kezdte a lábamat, odapillantottam a laptopom felett, és ingerülten felsóhajtottam, miközben a kanapé másik végében ülő pasi a mobilján pötyögött.

7. oldal

Lillsz>!

[…] te is tudod, hogy az igazi szépség belülről fakad. Te vagy a legszebb ember, akit ismerek!

72. oldal

Varga_Réka_2>!

Nem fogok fájdalmat okozni a lányának, nem fogom elhagyni őt. Soha többé nem térek vissza a korábbi életmódomhoz. Sőt, ha majd megöregszünk és megőszülünk, és elérkezik a búcsú órája, Isten felkötheti a gatyáját, mert nem hagyom, hogy csak úgy elvegye tőlem. Ha vinni akarja, akkor engem is vinnie kell.
Elmosolyodtam, ahogy elképzeltem, hogy a Mindenható és Brian kötélhúzást játszik velem. Simán kinézem a pasiból, hogy még az Úrral is megküzd értem.

362. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Erin Watt: Megtört herceg
Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Ava Dellaira: Hazatérés
Nicola Yoon: Minden, minden
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve
Catherine Rider: Csók New Yorkban
Leiner Laura: Nélküled