79. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján

Cinder ​és Ella (Cinder és Ella 1.) 1591 csillagozás

Kelly Oram: Cinder és Ella

Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés…
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képes a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2018
408 oldal · ISBN: 9789634159735 · Fordította: Vándor Judit
>!
Móra, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634156253 · Fordította: Vándor Judit
>!
Móra, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789634152521 · Fordította: Vándor Judit

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

LOL könyvek

248 tag · 55 karc · Utolsó karc: 2022. november 2., 15:15 · Bővebben


Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Brian Oliver (Cinder) · Ellamara Valentina Rodriguez · Juliette Coleman · Vivian Euling · Dr. Parish · Glen Euling · Jennifer Coleman · Stefan Euling · Kaylee Summers · Richard Coleman · Rob Loxley · Scott Michaels · Ana Coleman · Daniel · Scott


Kedvencelte 433

Most olvassa 49

Várólistára tette 260

Kívánságlistára tette 279

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Kikiriki>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Ó, drága Kelly! Minden tiszteletem! *-*
Ez a könyv…
Gyönyörű. Káprázatos. És egyrészt fájdalmas is.
Azt kell mondanom, hogy rég olvastam olyan könyvet, ami ennyire hatással volt rám.
Ez a harmadik könyvem az írónőtől, bátran kijelenthetem, hogy ezentúl a kedvenc szerzőim közé sorolhatom! Zseniális, amit ez a nő megalkotott!
Megmutatta, hogy sajnos milyen undorítóan és kegyetlenül tudnak viselkedni az emberek oktalanul.
A főszereplő, Ella nagyon erős és kitartó maradt a történtek ellenére, ezt csodáltam is benne.
Cinder pedig…minden nő megérdemelne egy hozzá hasonló férfit az életében.
Vivian nagyon kellett a történetbe. Piszok jó legjobb barátnő volt.
Nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz. Ez is azok a könyvek közé tartozik, melyeknél nem értem, hogy miért csak most kezdtem el. Talán a borító miatt.
Igen, kifejezetten a borító a hibás. Már bocsánat, de rettenetes.

Mert minden lány megérdemli a saját tündérmeséjét.

Ha szépnek érzed magad, akkor a külsődtől függetlenül szépnek fognak látni.

Az emberek könyörtelenek. Bámulnak, kinevetnek, kegyetlen dolgokat mondanak.

vikcs>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Bevallom, nem tudtam mire számítsak egy újabb LOL könyvvel kapcsolatban, de ebben nagyon-nagyon pozitívan csalódtam. Felülmúlta még a legmerészebb gondolataimat is.
Csodálatos ez a könyv, kívül belül! Rengeteg tanulság van benne, nagyon sok embernek ajánlanám, hogy üljön le, olvassa el, azután pedig gondolkozzon el azon, hogy ő mennyire jó ember, hogy ő is meglássa, mennyire gonoszak tudnak lenni az emberek, csak mert valaki nem tökéletes … külsőleg.
Ez a könyv megmutatja, mennyire fontos a barátság, akikre mindig számíthatsz, és bárhonnan érkezhet segítség, onnan is, ahonnan a legkevésbé várnád.
Megmutatja, hogy fontos a család, és hogy mindent helyre lehet hozni, de persze ezt mindenkinek akarnia kell, hogy működjön.
Megmutatja, hogy az emberek mennyire a külsőségre mennek, hogy ha már valaki egy kicsit más akkor már elítélik, kinevetik, gúnyolják, bántják ahol csak tudják. Undorító! Nem hiába nem vagyok odáig az emberekért, annyira kétszínűek, és mindig csak bántják a gyengébbeket, csak mert az nekik jól esik.
Megmutatja, hogy nem minden a külső, és hogy legtöbbször a belső tulajdonságok miatt is megszerethetünk egy embert.
Megmutatja, milyen az igazi szerelem, amikor mindent megteszünk a másikért, kerüljön az bármibe.
Mindenkinek kívánok egy olyan mesebeli herceget, mint Cinder. Minden lány ilyen férfit érdemelne! És minden lány megérdemli, hogy úgy lássák őket gyönyörűnek, ahogy vannak! Mit számít néhány külső hiba… a belső a lényeg.

Nagyon tetszett, hogy a főszereplőnk egymás lelkébe, személyiségébe szerettek bele. Gondolom mindenkivel megesett már, hogy „szeretett” valakit, akivel soha nem találkozott, de rengeteget beszélgettek az interneten. Itt látszik, mennyire fontos a kommunikáció az emberek között, de a mai világban sajnos hanyagolják.

Csodálatos volt Ella kitartása, le a kalappal előtte, istenítem, amiért sosem adta fel, még hogyha nagyon nehéz is volt.

Aki olvassa ezt a könyvet, az biztos, hogy egy picit másabbul fogja látni a dolgokat, és elgondolkozik a mondanivalójáról. Kérlek, olvassátok. :)

10 hozzászólás
zuna19 >!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Próbálom összeszedni magam, hogy egy pár értelmes mondatot össze tudjak hozni. Nem értettem miért írjátok sokan, hogy sírtatok jóformán végig. Most már értem. Majdnem az egész történeten össze voltam zuhanva. Pénteken kezdtem bele a könyvbe és 2 fejezetig jutottam, mert nem bírtam abbahagyni a zokogást. Nem sírást, zokogást. Aztán szombat estére vettem a bátorságot és tovább olvastam. Annyira letaglózott a történet és magával ragadott, hogy már nem tudtam letenni a könyvet. Kész végem volt, annyira, hogy hiába sírtam és szorult össze a szívem, sajnáltam volna letenni akár csak 1 percre is. Így nem is tettem le, csak addig míg magam mellé készítettem pár zsepit, de utána 1 percre se engedtem el. Az írónőtől ez a második könyvem. Nekem a Szívzűrterápia strébereknek a tuti befutó, de azért ez is nagyon jól sikerült.
A könyvben 3 személyt szerettem meg igazán: Ellat, Cindert és Viviant. Ők hárman nagyon szerethető karakterek. A többieket egy cseppet se tudtam megszeretni, hiába a végére a változás. Akkor se rokonszenvesek. Vivien nagyon kellett ebbe a történetben. Tökéletesebb barátot el se tud képzelni az ember. Eddigi könyveim közül amiket olvastam, nem hazudok, ha azt írom a kedvencem Ella és Cinder, külön-külön és egy pár ként is tökéletesek. Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni, nekem is kell egy Cinder. Ő a tökéletes pasi.

„-Ella – kezdte Vivian –, az igazi szépség belülről fakad. Ha szépnek érzed magad, akkor a külsődtől függetlenül szépnek fognak látni.”

7 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Ezek után nálam Kelly Oram neve szent. Basszus, hogy én mennyire imádtam ezt a könyvet!
Azt hittem, valami kedves, egyszerű és mesés történetbe vágok bele, de aztán letaglózott a valóság. Már az elején rendesen földhöz vágtak az érzelmek, teljesen együtt éreztem Ellával. Annyira fájdalmas volt vele együtt túlesni mindenen, de hihetetlen, hogy mennyi erő lakozik ennek ellenére Ellamarában. Hogy mennyire jószívű tud maradni a sok gonoszság közepette.
Undorító, ahogy az osztálytársai viselkedtek vele, de még az új „családja” se volt jobb. Egy csomó harag volt bennem, ami mindenkire irányult, mert egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy valaki tényleg úgy viselkedjen ahogy. Azt hiszem én is csatlakozom a sírós csapathoz. Ezt nem lehet kibírni könnyek nélkül. A legrosszabb számomra a sárga ruhás eset volt :´(
Viszont a fájdalmak ellenére ez egy gyönyörűen megírt történet. Cinder nagyot nőtt a szememben, nincs még egy ilyen tökéletes pasi, mint ő. Hihetetlen, hogy mennyire édes és támogató… komolyan, egy Cindert nekem!♥
Az egyik legszebb tündérmese, amit olvastam.
Tuti újraolvasós, és persze hatalmas kedvenc!

6 hozzászólás
ZitussKa>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Nem szeretnèk túl sokat áradozni ès elalèlni, mert mindent elárul, hogy úgy terveztem, hogy kivètelesen nem 1-2 nap alatt falom be a könyvet, hanem kicsit elhúzom, de, nos komolyan. Nem lehet letenni, tehát kèptelensèg mèrtèkkel olvasni:)
Szerettem a törtènetet, a karaktereket. Mèrhetetlen nyugalom, bèke, szeretet ès remèny áradt ebből a könyvből. Annyira a helyèn volt minden. A hangulata, humora ès stílusa megvett kilóra:) Noha nem ütötte meg a kedvenc mèrcèt, de LOL könyvekhez mèrve tènyleg különleges, roppant szerethető, ès hiteles:) Olvassátok!❤

agi89>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

ÚÚÚÚRISTEN én ekkora cukiságot nagyon rég nem olvastam.
Te jó ég! Odáig meg vissza vagyok.
Itt vigyorgok mint egy idióta.
Áááááááááááá.

Minden nőnemű egyednek csak ajánlani tudom aki szereti a Disney meséket. ♥

Imádtam az első betűtől naná hogy az utolsó kérdőjelig. :D

A Szívzűrterápia strébereknek után elég nagy elvárásom volt Kelly felé, de ezt maximálisan túl is teljesítette.
Nem hittem hogy lehet ennyire szórakoztató és szívmelengető mesét írni. Neki sikerült.

Sokszor újra fogom olvasni.

>!
Móra, Budapest, 2015
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634150374 · Fordította: Vándor Judit
10 hozzászólás
Lillsz P>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Sírok, mert gyorsan elolvastam. Sírok, mert túl fájdalmas, ezzel együtt túl szép volt.
A kedvenc, tényleg a kedvenc LOL- könyv amit valaha olvastam. Szerelmes vagyok Cinderbe, meg még egy csomó más könyves karakterbe de egy ilyen fiúról csak álmodni tudnak a lányok. :3
Fájdalmas volt olvasni, milyen kegyetlenül mostanában állandóan előjönnek nálam ezek a kegyetlen személyek, minden könyvnél :c bánnak bizonyos személyek, egy bizonyos személlyel. Eddig jól megy spoiler nélkül :DD Jennifert és a lányait abszolút félreismertem. Igaz Anával nem nagyon szimpatizáltam, de a végére megbarátkoztam vele, ahogy az apukával.
Nagyon-nagyon tetszett. Igaz a zsepi fogyóban lett, de annyi baj legyen. Hallottam a folytatásról, hát kíváncsi vagyok. Remélem nem fogok csalódni benne. Ez a rész tökéletes zárást kapott. ❤ 5/5

3 hozzászólás
Pati28 P>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

”Mégiscsak az apró dolgok szépítik meg az életet.”

A könyvet leginkább azért szerettem volna elsősorban elolvasni, hogy kikapcsoljak és egy laza, könnyed, tiniknek szóló történetben elmerüljek.
De már az első pár oldal után rájöttem, hogy ez nem az a fajta ‘mese’ lesz, mint amire számítottam. Ennek ellenére magával ragadtak az események, csak pörgettem és pörgettem a lapokat, míg az utolsóig nem értem. Eközben érzelmi viharokba keveredtem, de megérte árverekedni magam rajtuk, hogy gazdagabb legyek ezen élményekkel.

Ella 18 éves kora ellenére egy szörnyű tragédián megy keresztül. Az egész élete egy csapásra megváltozik. Egyetlen reménysugara, legjobb barátja, Cinder. Kapcsolatuk nem épp szokványos, hiszen a valóságban még nem is látták egymást.

A könyvben nemcsak a gyász és a fájdalom borzalmas egyvelege keveredik, de az újrakezdés és a megbocsátás is fontos szerepet kap benne.
Tetszett, mert igaz barátságokat mutat be, tetszett, mert Cinder az volt, aki, és elfogadta Ellát olyannak, amilyen a teljes valója volt.
Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne kiszakadni a szürke hétköznapok ridegségéből, mert arra remek választás Cinder és Ella története, valamint ahhoz, hogy újra hinni kezdj a tündérmesékben.
Kíváncsi vagyok mit tartogat még Kelly a következő részben.

GytAnett>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

Ez az értékelés teljes totális fangörcs lesz. :D
Többször olvastam, ahogy egyik moly figyelmeztette a másikat, hogy úgy kezdjen bele ebbe a könyvbe, hogy utána nem fogja tudni letenni. Igazából én is így álltam neki, készültem erre az eshetőségre, de nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire magába fog szippantani. Gondoltam, ha már szombat van, nincs semmi tennivalóm, elolvasom az előszót, aztán alszom egyet. Laza délután. Aztán azt vettem észre, hogy 3/4 9 van, és legnagyobb szomorúságomra a végére értem.
Kelly Oram már a Szívzűrterápiával is bebizonyította, hogy mennyire király könyvet képes írni. De ez felülmúlta minden várakozásomat. Azért a LOL könyvekhez alapvetően úgy szoktam állni, hogy nagy dolgokat nem kell tőle várni. Egy laza kis tinglitangli történet és ennyi. Szerintem ennek a történetnek nincs helye a LOL-ok között, hamar illene a KMK Rubin Pöttyös sorozatába, még ha nem is teljesen oda.
Ez a könyv egy csoda.
Az előszó után pislogtam nagyokat, hogy mégis hogy kezdődhet így egy könyv? Nagyon gyorsan elvetettem a szundikálás történetét. Aztán este fürdés közben folytattam. spoiler
Hihetetlen, hogy Ellának mennyi mindent kellett kiállnia egy baleset, és az emberek gonoszsága miatt. Lényegében egyedül Cinder állt mellette. Nem mellesleg váltott szemszöges könyv. *-* Cinderbe teljesen és visszavonhatatlanul beleszerettem.
Annyiféle karaktert felsorakoztatott a könyv, és mind tökéletes volt a maga módján.
Kelly Oram nagyon ért hozzá, hogy ilyen nehéz témát hogyan dolgozzon fel könnyen emészthető, könnyed hangvételű történetté.
Ez az egész, vvaaaa. *-*
Kész, ennél értelmesebb értékelést nem tudok írni. Sokszor nyálas volt, de a legtökéletesebb nyál, amit az utóbbi hónapokban olvastam. :D Egyértelmű, hogy ebben az évben ez az egyik legnagyobb felfedezettem. :) A borító egyébként szörnyű. Pláne a történetet ismerve… Azt hiszem, mindent elárul, hogy landolt a kívánságlistámon, pedig én aztán tényleg nagyon megválogatom, hogy mit teszek oda fel. Tininek, felnőttnek egyaránt csak ajánlani tudom. Tökéletes.

16 hozzászólás
Niitaa P>!
Kelly Oram: Cinder és Ella

„A tündérmesékkel az a gond, hogy rendszerint valamilyen rettenetes nagy bajjal kezdődnek. Értem én, hogy mi az oka. Senki sem kedveli az elkényeztetett hősnőket. Az igazi hősöknek próbákat kell kiállniuk – a tapasztalat erősebb egyéniséggé formálja őket, ettől válnak sebezhetővé és szerethetővé.”

Egyszer volt, hol nem volt, élt egy csodaszép lány valahol egy csendes átlagos városban, szerető édesanyjával. Nem voltak gazdagok. De nagyon szerették egymást. Teltek a napok, hónapok, évek. A lány boldogan olvasta a könyveit, írt a blogjába és beszélgetett a legjobb barátjával. Aztán az egyik születésnapján minden megváltozott. A gyönyörű tündérmese átfordult egy ijesztő világba, ahol minden új és idegen volt a lány számára. De nem adta fel, küzdött és elnyerte méltó jutalmát…

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/01/kelly-oram-cinder…


Népszerű idézetek

zsiina>!

Kinyitottam a könyvet, az arcomhoz emeltem, beszippantottam az illatát, és az se érdekelt, ha emiatt a többiek bolondnak néznek. Mindig is imádtam a könyvek illatát.

293. oldal

2 hozzászólás
zsiina>!

Mégiscsak az apró dolgok szépítik meg az életet.

239. oldal

3 hozzászólás
vgabi >!

A tündérmesékkel az a gond, hogy rendszerint valamilyen rettenetes nagy bajjal kezdődnek.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
dreamborder>!

Mindketten tudtuk már a választ. Brian előrehajolt, és újfajta érdeklődéssel méregetett. Kifejezetten ördögi vigyorral azt súgta:
– Mondd, hogy autó!

271-272. oldal

DarknessAngel>!

– Atyaég, milyen jó nevetni! Tényleg pocsék napom volt. Kösz, hogy rávettél a telefonálásra. Alig bírom elhinni, hogy végre beszélgetünk. Mindig kíváncsi voltam, milyen lehet a hangod.
– Én is. Egyszer a Google-on meg is néztem egy videót a bostoniak akcentusáról.
Megint nevettem.
– Ne már! Nem hiszem.
– De, komolyan. És nem okoztál csalódást. Mondd megint, hogy „autó”!
– Majom! – Azután csak beadtam a derekam: – Autó.
„Ótó” lett belőle, Cinder meg nevetett.
– Imádom! – közölte.

142. oldal

Vivi_>!

– És a könyveim? […]
– A nappaliból? Elajándékoztam őket.
– Mit csináltál?!

26. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez · Richard Coleman
2 hozzászólás
JKrisz>!

Cinder458: Ella, nem csörög a telefonom. Miért nem csörög a telefonom?

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brian Oliver (Cinder)

A sorozat következő kötete

Cinder és Ella sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Watt: Megtört herceg
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Nicola Yoon: Minden, minden
Lynn Painter: Jobb mint a filmeken
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi