Cinder ​& Ella (Cinder & Ella 1.) 49 csillagozás

Kelly Oram: Cinder & Ella Kelly Oram: Cinder & Ella Kelly Oram: Cinder & Ella

It’s ​been almost a year since eighteen-year-old Ella Rodriguez was in a car accident that left her crippled, scarred, and without a mother. After a very difficult recovery, she’s been uprooted across the country and forced into the custody of a father that abandoned her when she was a young child. If Ella wants to escape her father’s home and her awful new stepfamily, she must convince her doctors that she’s capable, both physically and emotionally, of living on her own. The problem is, she’s not ready yet. The only way she can think of to start healing is by reconnecting with the one person left in the world who’s ever meant anything to her—her anonymous Internet best friend, Cinder.

Hollywood sensation Brian Oliver has a reputation for being trouble. There’s major buzz around his performance in his upcoming film The Druid Prince, but his management team says he won’t make the transition from teen heartthrob to serious A-list actor unless he can prove he’s left… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bluefields, 2015
ASIN: B00UTSS67M · Felolvasta: Kirsten Leigh
>!
Bluefields, 2014
322 oldal · ISBN: 9780991457953
>!
Bluefields, 2014
322 oldal · ASIN: B00MRLYO7K

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Brian Oliver (Cinder) · Ellamara Valentina Rodriguez · Juliette Coleman · Vivian Euling · Dr. Parish · Glen Euling · Stefan Euling · Jennifer Coleman · Richard Coleman · Kaylee Summers · Rob Loxley · Anastasia Coleman · Jason Malone

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles


Kedvencelte 16

Most olvassa 4

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Kelly Oram: Cinder & Ella

Nagyon meglepett ez a történet, mert egyáltalán nem erre számítottam. Azt hittem, hogy ismét egy kis habkönnyű Kelly Oram történetet kapok, de ezzel szemben ennek a történetnek igazán szép mélységei voltak és egy része egészen megrázó volt. A rendkívül gyenge borító nem is sejteti, hogy olyan fontos témákat érint a kötet, mint az iskolai bántalmazás, a család elhagyása, az öngyilkosság, a homoszexuális házasság, vagy a válás. Ugyanakkor van benne sok mosoly, tündérmeseszerű szerelem, és a Hamupipőke történet feldolgozása mostohával és egy gonosz mostoha ikertestvérrel.

A történet főszereplője Ellamara avagy Ella, aki az anyukájával él kettesben és fő szenvedélye az olvasás és a bloggerkedés. A könyves-filmes blogján ismerkedik meg Cinder-el, akivel először a Cinder Chronicals sorozatért való közös rajongásuk köti össze, majd levelezéseik és a cseteléseik során a legjobb barátokká válnak, sőt, talán egy picit több is kialakul közöttük. Két év telik el így, amikor Ella egy borzalmas napon autóbalesetet szenved az édesanyjával, akit sajnos el is veszít az ütközés során, ő pedig olyan súlyos sérüléseket szenved el, hogy nyolc hónapig a kórházban kell maradni és ezt követően is maradandóak a sérülései és sebhelyei. Amikor végre kiengedik a kórházból, apukájához kell költöznie, aki évekkel ezelőtt elhagyta őket és már van egy új családja. Ellának ráadásul egy új iskolába is be kell iratkoznia a mostoha ikertestvéreivel, ahol viszont mindenki bántja amiatt, hogy bottal kell járnia a sérülései miatt.

Ellának muszáj újrakezdenie az életét, ezért úgy dönt, hogy ideje visszatérnie az online világba is. Újrakezdi a blogját és újra felveszi a kapcsolatot Cinderrel, akinek az eltelt nyolc hónap alatt meggyőződése volt, hogy a lány esetleg elhunyt, hiszen annyira hirtelen tűnt el. Cinder egy humoros, okos, aranyos srác, akiben minden megvan, amiért Ella szíve hevesebben ver. Ella nem tudja Cinder igazi nevét, arról pedig végképp fogalma sincs, hogy a fiú nem más, mint a Hollywood filmsztár Brian Oliver.

Ella karaktere hihetetlenül inspiráló. Az élete tele van fájdalommal, csalódással, és kétségbeeséssel. Új helyre kell költöznie, olyan emberekhez, akiket nem ismer, és nem kedvel. Mindenki bántja, kinézi, de valahogy a sok fájdalom mélyén ő mégis egy nagyon aranyos, humoros, csupa szív lány, akit csak szeretni lehet. Az apukájával való kapcsolata a történet elején nehezen indul, de szépen lassan újraépül.

Cindert szintén nagyon megkedveltem. Aranyosak voltak az évődéseik Ellával, nagyon sokat mosolyogtam rajtuk. :) Picit nekem túl tökéletes karakter volt, de tetszett, hogy bármilyen külső nyomás ellenére mindig Ellát teszi első helyre.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, amelyben nagyon szép egyensúlyban van a fájdalom és a komolyság, illetve a mosoly és a tündérmese. :)

http://veronikasreaderfeeder.com/kelly-oram-cinder-ella/

3 hozzászólás
>!
Lorelei
Kelly Oram: Cinder & Ella

Te jó ég, hogy én miért vártam eddig ezzel a könyvvel?! Zsebi már hónapok (!!) óta áradozik nekem a történetről –Grayson mellett a Szívzűrből- de még csak most volt rá időm. Igaz, pár hete egy negyedórás búszút során már belekezdtem, de valamiért csak pár fejezetre volt időm. Már akkor éreztem, hogy ez az én sztorim lesz.
Az első pár mondattól kezdve megfogott a történet. Kész, beszippantott, végem volt. Tudtam, hogy addig nem fogok nyugton maradni, amíg be nem fejezem. Gondolom mindenki összeadta, hogy ez a Hamupipőke (Cinder&Ella) retellingje, és itt végre éreztem, azt az igazi fairy-tale feelinget. Ella az első pár mondatban felvázolja, hogy egy tündérmese elkerülhetetlen velejárója, hogy a főhőssel valami tragédia történjen, hisz az segíti végig a jellemfejlődésén. Erre biztosan ő sem számított.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/08/kelly…

>!
EstrellaPolar
Kelly Oram: Cinder & Ella

Jézus Ella Szent Cinder! Ezt mindenki imádni fogja… aki nem, az sosem hitt a tündérmesékben. Örök kedvenc lett.

Ps.: Say 'car' for me…

>!
enibartok
Kelly Oram: Cinder & Ella

Nagyon vártam már, hogy végre magyarul olvassam, mert olyan sok jót írtatok róla.
Nem csalódtam.
Ella nagyon erős volt azok után ami vele történt, és igazán jól kezelte a helyzetet amibe belekényszerült.
Cinder pedig igazi beképzeld, nagyképű srác… amit kifelé mutat.
Mert egy valakivel tud csak önmaga lenni, és ez nagyon tetszett .
Pont a megfelelő hangulatban talált rám a könyv.
Sokat nevettem rajtuk, néha nagyon sajnáltam őket, de szerencsére minden tündér mesének happy end a vége :)))

>!
zsebibaba007
Kelly Oram: Cinder & Ella

A hétvégém csúcspontja könyvek terén. Végre egy szórakoztató könyvet kaptam, bá ezt Kelly Oramnál már megszokhattuk :) Örülök, hogy elolvastam, Cinder és Ella is egyből a szívembe zárták magukat, DE nálam még mindig Grayson és Avery a csúcs :D Tényleg olvassátok el, mert megéri! :)) Ráadásul a főszereplők is könyvmolyok! ;)
bővebben: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2014/12/kelly-oram-…

3 hozzászólás
>!
mrsp
Kelly Oram: Cinder & Ella

Kelly Oram blogturnéjának egyik állomása az én blogom volt, így a könyvet a megjelenés előtt olvashattam.

Cinder és Ella története már a kezdetek kezdetén megfogott, amikor még csak a borítót, illetve a fülszöveget ismertem. Egyedi történet egyedi köntösbe bújtatva, egy nem hétköznapi love story, habár akár igaz is lehetne. Kelly Oram lányok és nők millióinak álmát vetette papírra, amikor megírta Cinder és Ella történetét: ki ne álmodozott volna akár egyszer is arról, hogy egy híresség pont őt választja, beleszeret, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak?
A regény nagyszerűsége szerintem abban rejlik, hogy Kelly főhőse, Ella egy hétköznapi lány – olyan, mint te, vagy én. Éli a mindennapi, tündérmesébe egyáltalán nem illő életét, falja a könyveket és álmodozik egy szerelemről, ami talán soha nem adatik meg neki. Ellában nagyon is magamra ismertem, ugyanis ő is egy könyves blogger, aki egyik könyvet a másik után, szünet nélkül olvassa és végtelenül rajong egy könyvért, a Cinder Chronicles-ért. Könnyen azonosulni tudtam vele, ugyanis megértettem minden gondolatát, minden szenvedélyét a történet és a könyvek iránt. Szerintem Kelly egy kicsit magáról is mintázta Ellát, hiszen nem titkolt, hogy ő is könyvmoly. És a könyvmolyok szeretnek könyvmolyokról olvasni és írni, nem? :)
A regény a Hamupipőke (angolul Cinderella) modern feldolgozása, 20. századi változata. Adott egy bonyolult családi háttér, egy örökös elnyomásban élő főhősnő és egy varázslatos fiú, aki mindent megváltoztat. Mivel a Hamupipőke című mese mindig is közel állt hozzám, nagyon örültem, hogy Kelly ezt a történetet dolgozta fel.
Egy kicsit személyesebb vonatkozású érintettségem még a könyvben, hogy Ella sérülései túlságosan emlékeztetnek arra, amin a barátom keresztülment. Hasonló dolog történt meg vele is, és rengeteg időbe telt, míg együtt túl tudtunk lépni ezen és el tudta fogadni önmagát. Így nem titkolom, hogy rengeteget bőgtem a könyv olvasása közben, ugyanis Kelly teljesen valósághűen ábrázolta, min megy keresztül egy ilyen traumán átesett ember – mintha a valóságot írta volna meg.

2 hozzászólás
>!
jolanka2
Kelly Oram: Cinder & Ella

Kedves, romantikus, és nagyon olvastatja magát. Cinder karakterét pedig lehet nem szeretni? (költői kérdés) Imádtam a jellemváltozásokat, mert a könyv végére mindenki egy kicsit jobb ember lesz. Ellának meg kell tanulnia, hogyan engedje magához közel az embereket, Cinder pedig rájön, hogy csakis ő maga irányíthatja az életét. Vicces, szívhez szóló, és nagyon egyszerű az angol nyelvezete, középfok előtt/körül bátran ajánlom.

>!
NewL P
Kelly Oram: Cinder & Ella

Ezt a könyvet kifejezetten élveztem, igazi fairy tale, egy kis csavarral. Pár helyen megkönnyeztem, de a végén igazi mosollyal élveztem a happy end-et.

>!
Kiera
Kelly Oram: Cinder & Ella

röviden: Kelly és én eddig nem voltunk barátnők. A LOL könyvek és én szintén nem jöttünk ki jól. Hogy mi változott? Kelly és én ha nem is barátnők, de ismerősök lettünk, sajnos a LOL könyvekhez való viszonyomon ez az egy könyv nem változtatott.

hosszabban csak annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem egy tipikus LOL könyv. talán egy kicsit idősebb korosztálynak, vagy ha nem is idősebb, de érettebb, felnőttesebb gondolkodásúaknak való (ha értitek mire célzok). komoly mondani valója van, még is, azt csábító köntösben tálalja.

>!
Dia9117
Kelly Oram: Cinder & Ella

Az év egyik legkellemesebb csalódása lesz ez a könyv. Egy totál sekélyes és klisés sztorira számítottam, de kaptam helyette egy igazi witty-nerdy love story-t, ami ráadásul tele van pakolva megoldásra váró komoly problémákkal. Egészen életszerű az egész, ha elvesszük belőle a tündérmese szálat, aminek persze mindenképpen ott kellett lennie. És ez most nem cinikus megjegyzés. Tetszett,na. Sokkal-sokkal jobban, mint, amennyire gondoltam, hogy fog. Nincs kedve valakinek tényleg megírni a Cinder Krónikákat?


Népszerű idézetek

>!
mrsp

“This is all because some girl e-mailed you?”
“Ella’s not just some girl. She’s the girl. The only girl.”

54. oldal

5 hozzászólás
>!
mrsp

The problem with fairy tales is that most of them begin with tragedy.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
>!
Cheril

Cinder458: Of course not. I need your address. Got you a blogaversary present.
(…)
Cinder458: Hello? Ella?? Address??
(…)
Cinder458: Address. Noun. The location at which a particular organization or person may be found or reached. (Or mailed amazing presents.)

Kapcsolódó szócikkek: Brian Oliver (Cinder)
>!
Cicu

The problem with fairy tales is that most of them begin with tragedy. I understand the reasoning behind it. No one likes a pampered heroine. A great character needs trials to overcome—experiences to give them depth, to make them vulnerable, relatable, and likable. Good characters need hardships to make them strong. The idea makes sense, but it still sucks if you’re the heroine.

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
>!
Cheril

Funny, rich, hot, confident, book lover.
Definitely not my type. Nope. Not at all.
Yeah, okay, fine, so he wasn’t my type by default because he lived in California and I live in Massachusetts. Whatever.

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
>!
mrsp

When she wrote me back, it was love at first fight.

>!
Cheril

EllaTheRealHero: Sure you can, rock star. You wouldn’t know normal if it bit you on your ridiculously good-looking face.
Cinder458: You’ve never seen my face. How do you know it’s good-looking?
EllaTheRealHero: Because no ugly person could have an ego as big as yours.
Cinder458: You’re right. I’m gorgeous.

>!
Cheril

“How was your week, Ella? Any progress to report?”
I loved the chair, but I hated my weekly therapy sessions. They were awkward at best and I always left them feeling awful. “I finally caught up on all the episodes I missed of Once Upon A Time.” That was the only progress I could think of. It was basically the only thing I’d done all week.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Parish · Ellamara Valentina Rodriguez
>!
Cheril

Cinder458: Ella, my phone isn’t ringing. Why isn’t my phone ringing?


A sorozat következő kötete

Cinder & Ella sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner
Julie Buxbaum: Tell Me Three Things
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Estelle Maskame: Did I Mention I Love You?
Lauren Conrad: L. A. Candy
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Simone Elkeles: Perfect Chemistry
Tillie Cole: A Thousand Boy Kisses