Cinder ​& Ella (Cinder & Ella 1.) 61 csillagozás

Kelly Oram: Cinder & Ella Kelly Oram: Cinder & Ella Kelly Oram: Cinder & Ella

It’s ​been almost a year since eighteen-year-old Ella Rodriguez was in a car accident that left her crippled, scarred, and without a mother. After a very difficult recovery, she’s been uprooted across the country and forced into the custody of a father that abandoned her when she was a young child. If Ella wants to escape her father’s home and her awful new stepfamily, she must convince her doctors that she’s capable, both physically and emotionally, of living on her own. The problem is, she’s not ready yet. The only way she can think of to start healing is by reconnecting with the one person left in the world who’s ever meant anything to her—her anonymous Internet best friend, Cinder.

Hollywood sensation Brian Oliver has a reputation for being trouble. There’s major buzz around his performance in his upcoming film The Druid Prince, but his management team says he won’t make the transition from teen heartthrob to serious A-list actor unless he can prove he’s left… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Bluefields, 2015
ASIN: B00UTSS67M · Felolvasta: Kirsten Leigh
>!
Bluefields, 2014
322 oldal · ISBN: 9780991457953
>!
Bluefields, 2014
324 oldal · ASIN: B00MRLYO7K

1 további kiadás


Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Brian Oliver (Cinder) · Ellamara Valentina Rodriguez · Vivian Euling · Juliette Coleman · Jennifer Coleman · Dr. Parish · Glen Euling · Stefan Euling · Kaylee Summers · Richard Coleman · Rob Loxley · Anastasia Coleman · Jason Malone

Helyszínek népszerűség szerint

Los Angeles


Kedvencelte 17

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

RVivi P>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Előrebocsátanám, hogy mostanában több romantikust olvasok, mint szoktam és kezd kissé elegem lenni belőlük, de ha már el lettek tervezve, el kell olvasni. :D

Ahhoz képest, hogy hogyan kezdtem neki, egész jó volt és például tegnap hajnali fél háromig olvastam. Nem tagadom, egy picit amiatt is, hogy befejezzem már, de azért is, mert tökre megtetszett. Nem teljesen az a tipikus LOL-sztori, amilyen eddig az összes volt, amit olvastam, de épp emiatt volt egy kis felüdülés. Végre valami mostanában, amiben nem csak azon megy a hiszti, hogy ki kivel mit vagy mit nem csinált négyszemközt, hogy szépen fogalmazzak.

És vééégreee nem kellett utálnom a két főszereplőt, amiért olyan hülyék, hogy csak ütni lehetne őket. Tetszett, na. Aranyos volt a kapcsolatuk, meg borítékolható is, de hát, mit vártam? Az is tetszett, ahogy Ella és az apja kapcsolata alakulgatott.
Viszont ötletem sincs, hogy ide miért kell folytatás vagy egyáltalán miről fog szólni. :D

pveronika>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Nagyon meglepett ez a történet, mert egyáltalán nem erre számítottam. Azt hittem, hogy ismét egy kis habkönnyű Kelly Oram történetet kapok, de ezzel szemben ennek a történetnek igazán szép mélységei voltak és egy része egészen megrázó volt. A rendkívül gyenge borító nem is sejteti, hogy olyan fontos témákat érint a kötet, mint az iskolai bántalmazás, a család elhagyása, az öngyilkosság, a homoszexuális házasság, vagy a válás. Ugyanakkor van benne sok mosoly, tündérmeseszerű szerelem, és a Hamupipőke történet feldolgozása mostohával és egy gonosz mostoha ikertestvérrel.

A történet főszereplője Ellamara avagy Ella, aki az anyukájával él kettesben és fő szenvedélye az olvasás és a bloggerkedés. A könyves-filmes blogján ismerkedik meg Cinder-el, akivel először a Cinder Chronicals sorozatért való közös rajongásuk köti össze, majd levelezéseik és a cseteléseik során a legjobb barátokká válnak, sőt, talán egy picit több is kialakul közöttük. Két év telik el így, amikor Ella egy borzalmas napon autóbalesetet szenved az édesanyjával, akit sajnos el is veszít az ütközés során, ő pedig olyan súlyos sérüléseket szenved el, hogy nyolc hónapig a kórházban kell maradni és ezt követően is maradandóak a sérülései és sebhelyei. Amikor végre kiengedik a kórházból, apukájához kell költöznie, aki évekkel ezelőtt elhagyta őket és már van egy új családja. Ellának ráadásul egy új iskolába is be kell iratkoznia a mostoha ikertestvéreivel, ahol viszont mindenki bántja amiatt, hogy bottal kell járnia a sérülései miatt.

Ellának muszáj újrakezdenie az életét, ezért úgy dönt, hogy ideje visszatérnie az online világba is. Újrakezdi a blogját és újra felveszi a kapcsolatot Cinderrel, akinek az eltelt nyolc hónap alatt meggyőződése volt, hogy a lány esetleg elhunyt, hiszen annyira hirtelen tűnt el. Cinder egy humoros, okos, aranyos srác, akiben minden megvan, amiért Ella szíve hevesebben ver. Ella nem tudja Cinder igazi nevét, arról pedig végképp fogalma sincs, hogy a fiú nem más, mint a Hollywood filmsztár Brian Oliver.

Ella karaktere hihetetlenül inspiráló. Az élete tele van fájdalommal, csalódással, és kétségbeeséssel. Új helyre kell költöznie, olyan emberekhez, akiket nem ismer, és nem kedvel. Mindenki bántja, kinézi, de valahogy a sok fájdalom mélyén ő mégis egy nagyon aranyos, humoros, csupa szív lány, akit csak szeretni lehet. Az apukájával való kapcsolata a történet elején nehezen indul, de szépen lassan újraépül.

Cindert szintén nagyon megkedveltem. Aranyosak voltak az évődéseik Ellával, nagyon sokat mosolyogtam rajtuk. :) Picit nekem túl tökéletes karakter volt, de tetszett, hogy bármilyen külső nyomás ellenére mindig Ellát teszi első helyre.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet, amelyben nagyon szép egyensúlyban van a fájdalom és a komolyság, illetve a mosoly és a tündérmese. :)

http://veronikasreaderfeeder.com/kelly-oram-cinder-ella/

3 hozzászólás
vgabi >!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Először 2015-ben olvastam angolul, akkor eléggé tetszett, és mivel pár hónappal később megjelent magyarul, újraolvastam úgy is, akkor kicsit kevésbé (5/4). Terveztem a második kötetet is, de valahogy soha nem jutottam el odáig, pár hete pedig felmerült bennem, hogy miért ne idén, és (bár ez a rész elég jól megmaradt) akkor már miért ne olvassam újra az elsőt is?

Mivel egyszer tényleg elég kellemes kikapcsolódást nyújtott, így nem szeretnék 3,5-nél kevesebbet adni rá, bár sokszor gyengébbnek éreztem, néhány jelenet meg továbbra is tetszett. Nem tudom, igazából miért nem fogott meg annyira, mint anno – lehet az eltelt 5 év, vagy az, hogy nem először olvastam, és így már nem nyújtott újat, na meg ne feledkezzünk meg pár cringeworthy jelenetről se, amiket fogalmam sincs, hogy tudtak a szereplők rezzenéstelen arccal kivitelezni.

Lorelei>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Te jó ég, hogy én miért vártam eddig ezzel a könyvvel?! Zsebi már hónapok (!!) óta áradozik nekem a történetről –Grayson mellett a Szívzűrből- de még csak most volt rá időm. Igaz, pár hete egy negyedórás búszút során már belekezdtem, de valamiért csak pár fejezetre volt időm. Már akkor éreztem, hogy ez az én sztorim lesz.
Az első pár mondattól kezdve megfogott a történet. Kész, beszippantott, végem volt. Tudtam, hogy addig nem fogok nyugton maradni, amíg be nem fejezem. Gondolom mindenki összeadta, hogy ez a Hamupipőke (Cinder&Ella) retellingje, és itt végre éreztem, azt az igazi fairy-tale feelinget. Ella az első pár mondatban felvázolja, hogy egy tündérmese elkerülhetetlen velejárója, hogy a főhőssel valami tragédia történjen, hisz az segíti végig a jellemfejlődésén. Erre biztosan ő sem számított.

Bővebben: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/08/kelly…

enibartok>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Nagyon vártam már, hogy végre magyarul olvassam, mert olyan sok jót írtatok róla.
Nem csalódtam.
Ella nagyon erős volt azok után ami vele történt, és igazán jól kezelte a helyzetet amibe belekényszerült.
Cinder pedig igazi beképzeld, nagyképű srác… amit kifelé mutat.
Mert egy valakivel tud csak önmaga lenni, és ez nagyon tetszett .
Pont a megfelelő hangulatban talált rám a könyv.
Sokat nevettem rajtuk, néha nagyon sajnáltam őket, de szerencsére minden tündér mesének happy end a vége :)))

zsebibaba007>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

A hétvégém csúcspontja könyvek terén. Végre egy szórakoztató könyvet kaptam, bá ezt Kelly Oramnál már megszokhattuk :) Örülök, hogy elolvastam, Cinder és Ella is egyből a szívembe zárták magukat, DE nálam még mindig Grayson és Avery a csúcs :D Tényleg olvassátok el, mert megéri! :)) Ráadásul a főszereplők is könyvmolyok! ;)
bővebben: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2014/12/kelly-oram-…

3 hozzászólás
mrsp>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Kelly Oram blogturnéjának egyik állomása az én blogom volt, így a könyvet a megjelenés előtt olvashattam.

Cinder és Ella története már a kezdetek kezdetén megfogott, amikor még csak a borítót, illetve a fülszöveget ismertem. Egyedi történet egyedi köntösbe bújtatva, egy nem hétköznapi love story, habár akár igaz is lehetne. Kelly Oram lányok és nők millióinak álmát vetette papírra, amikor megírta Cinder és Ella történetét: ki ne álmodozott volna akár egyszer is arról, hogy egy híresség pont őt választja, beleszeret, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak?
A regény nagyszerűsége szerintem abban rejlik, hogy Kelly főhőse, Ella egy hétköznapi lány – olyan, mint te, vagy én. Éli a mindennapi, tündérmesébe egyáltalán nem illő életét, falja a könyveket és álmodozik egy szerelemről, ami talán soha nem adatik meg neki. Ellában nagyon is magamra ismertem, ugyanis ő is egy könyves blogger, aki egyik könyvet a másik után, szünet nélkül olvassa és végtelenül rajong egy könyvért, a Cinder Chronicles-ért. Könnyen azonosulni tudtam vele, ugyanis megértettem minden gondolatát, minden szenvedélyét a történet és a könyvek iránt. Szerintem Kelly egy kicsit magáról is mintázta Ellát, hiszen nem titkolt, hogy ő is könyvmoly. És a könyvmolyok szeretnek könyvmolyokról olvasni és írni, nem? :)
A regény a Hamupipőke (angolul Cinderella) modern feldolgozása, 20. századi változata. Adott egy bonyolult családi háttér, egy örökös elnyomásban élő főhősnő és egy varázslatos fiú, aki mindent megváltoztat. Mivel a Hamupipőke című mese mindig is közel állt hozzám, nagyon örültem, hogy Kelly ezt a történetet dolgozta fel.
Egy kicsit személyesebb vonatkozású érintettségem még a könyvben, hogy Ella sérülései túlságosan emlékeztetnek arra, amin a barátom keresztülment. Hasonló dolog történt meg vele is, és rengeteg időbe telt, míg együtt túl tudtunk lépni ezen és el tudta fogadni önmagát. Így nem titkolom, hogy rengeteget bőgtem a könyv olvasása közben, ugyanis Kelly teljesen valósághűen ábrázolta, min megy keresztül egy ilyen traumán átesett ember – mintha a valóságot írta volna meg.

2 hozzászólás
jolanka2>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Kedves, romantikus, és nagyon olvastatja magát. Cinder karakterét pedig lehet nem szeretni? (költői kérdés) Imádtam a jellemváltozásokat, mert a könyv végére mindenki egy kicsit jobb ember lesz. Ellának meg kell tanulnia, hogyan engedje magához közel az embereket, Cinder pedig rájön, hogy csakis ő maga irányíthatja az életét. Vicces, szívhez szóló, és nagyon egyszerű az angol nyelvezete, középfok előtt/körül bátran ajánlom.

kikki P>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Jó kis könyv volt, nem is igazán lankadt a figyelmem, eléggé lekötött, Vicces volt, ahogy mindig több dolog történt egyszerre, és nagyon megnevetett az egész könyv. Viszont szomorú is volt, sajnáltam Ellát az anyja halála miatt, viszont amikor kiderült, hogy spoiler Viszont nekem hiányzott a csavar. Mármint tudom, hogy chick lit könyv, és ezért nem is igazán számitottam rá, de így elég kiszámítható volt a történet.

NewL P>!
Kelly Oram: Cinder & Ella

Ezt a könyvet kifejezetten élveztem, igazi fairy tale, egy kis csavarral. Pár helyen megkönnyeztem, de a végén igazi mosollyal élveztem a happy end-et.


Népszerű idézetek

mrsp>!

“This is all because some girl e-mailed you?”
“Ella’s not just some girl. She’s the girl. The only girl.”

54. oldal

5 hozzászólás
mrsp>!

The problem with fairy tales is that most of them begin with tragedy.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
Cheril>!

Cinder458: Of course not. I need your address. Got you a blogaversary present.
[…]
Cinder458: Hello? Ella?? Address??
[…]
Cinder458: Address. Noun. The location at which a particular organization or person may be found or reached. (Or mailed amazing presents.)

Kapcsolódó szócikkek: Brian Oliver (Cinder)
Cheril>!

Funny, rich, hot, confident, book lover.
Definitely not my type. Nope. Not at all.
Yeah, okay, fine, so he wasn’t my type by default because he lived in California and I live in Massachusetts. Whatever.

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
Cheril>!

EllaTheRealHero: Sure you can, rock star. You wouldn’t know normal if it bit you on your ridiculously good-looking face.
Cinder458: You’ve never seen my face. How do you know it’s good-looking?
EllaTheRealHero: Because no ugly person could have an ego as big as yours.
Cinder458: You’re right. I’m gorgeous.

Cicu>!

The problem with fairy tales is that most of them begin with tragedy. I understand the reasoning behind it. No one likes a pampered heroine. A great character needs trials to overcome—experiences to give them depth, to make them vulnerable, relatable, and likable. Good characters need hardships to make them strong. The idea makes sense, but it still sucks if you’re the heroine.

Kapcsolódó szócikkek: Ellamara Valentina Rodriguez
mrsp>!

When she wrote me back, it was love at first fight.

mrsp>!

We really were Cinder and Ella. I was the commoner, and he a prince.

242. oldal

Cheril>!

Cinder458: Ella, my phone isn’t ringing. Why isn’t my phone ringing?


A sorozat következő kötete

Cinder & Ella sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Awkward
Jenny Han: Always and Forever, Lara Jean
Joss Stirling: Seeking Crystal
Kasie West: The Fill-In Boyfriend
Meg Cabot: Teen Idol
Meg Cabot: Princess in Love
Sarah Rees Brennan: Daughter of Chaos
Sarah Dessen: Along for the Ride
Kerstin Gier: Ruby Red
Morgan Matson: Since You've Been Gone