A ​mint aszkéta (Sz mint szűz 2.) 155 csillagozás

Kelly Oram: A mint aszkéta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emlékeztek még Valerie-re, akit mindenki őrültnek nézett, mert a házasságig meg akarta őrizni szüzességét?
Na és Kyle Hamiltonra, az ellenállhatatlanul szexi rocksztárra, aki ugyancsak felfigyelt erre a nem mindennapi elhatározásra, de még inkább Valra? Négy év telt el mindezek óta. Valerie kész nő lett, csábítóbb és önfejűbb mint valaha. A frissen szinglivé vált Kyle pedig rájött arra, hogy az egyetlen nő, aki valójában érdekli, nem más, mint Val. Ezért meghozza élete legdurvább döntését:
átáll az önmegtartóztató életmódra, csakhogy a lány közelében lehessen. Szűz Val játékszabályai szerint játszani azonban egyre nehezebb és nehezebb… Kyle szinte az őrület határán van, de végül rájön arra, mi az, ami még a szexnél is fontosabb, mi az, amire megéri várni.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2020
280 oldal · ISBN: 9789634864660 · Fordította: Szabó Luca
>!
Móra, Budapest, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634860679 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Hamilton · Valerie Jensen · Shane Leopard · Cara


Kedvencelte 15

Most olvassa 6

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Amiről muszáj szót ejtenem az a borító. Tènyleg megèrtem ezt az egysèges bohèm LOL stílust. De látva az eredetit azèrt egy csöppet elszomorodtam mert ez a törtènet azon kevesek egyike, amit nem szívesen skatulyáznèk be mert èrdemes lehet egy szèlesebb korosztály figyelmère is, nem csupán a fiatalabbakèra. A cinder ès ellával kapcsolatban is így èreztem.
Ami a törtènetet illeti, elmondhatatlanul èlveztem. Egèsz èjszaka fent voltam ès remekül szórakoztam. Nem egy helyen olvadoztam ès kuncogtam. :) Az eddigi egyik legszórakoztatóbb rocksztáros, második esèly sztori. (ami mèg csak nincs is túlbonyolítva.)
Ami Val-t illeti, kèt vèglet lètezik. Èn egyèbkènt is szerettem de akkor született vègleges eredmèny amikor szóba került a tanulmánya, a politika. Nem tehetek róla de pontosan a nővèremet láttam benne. Ő is ennyire elhivatott iránta ès habár mindig cukkolom èrte, szeretem ahogy csillog a szeme miközben beszèl róla. Imádlak, P :)
Olvassátok! Kyle-al èlvezet volt minden perc. Ami egyèbkènt a felnőtt Kylet illeti, csak szeretni lehet, pont.

Finn_Hudson P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

A LOL-os írók közül egyértelműen Kelly Oram a legszerethetőbb, ezzel a sorozatával mégis mellélőtt.
Alapjában véve a fő mondanivalójával egyetértek, amivel viszont nem tudok, hogy túlzóan kioktató lett. Valerie sokszor képtelen elfogadni mások nézetét a dologról, csak az ő véleménye lehet az ideális. Pedig ezt mindenkinek magának kell eldönteni, akármelyiket is választja valaki, nem lehet lenézni érte. Val pedig sokszor kioktató és lenéző. A második részen éppen ezért sokat dobott, hogy most nem az ő szemszögéből van, a karaktere viszont most is idegesített.
A másik dolog, amin fennakadtam, hogy ha jól számolom, a szereplők 22 éves kor körül járnak, ehhez képest már mindenki vagy jegyben jár, vagy megnősült/férjhez ment, sőt egyes karaktereknek gyerekeik is vannak. De mégis elmagyarázná nekem valaki, hogy mégis hogyan? Én is ez a korosztály vagyok és a házasság sem jutott eszembe, nemhogy a gyerekvállalás. Nekem ez a szál nagyon fura volt.
Harmadszor pedig minden olyan gyorsan történt Kyle és Val között. Értem, hogy már ismerték egymást, de spoiler.
Ezektől eltekintve a történet egy felejthető tömegsztori. Max egyszer olvasós.

7 hozzászólás
Evika82 P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nem hiába Kelly Oram a kedvenc LOL-os íróm. Szeretem az írónő történeteit, ezt a könyvét meg egyenesen imádtam. Fényévekkel jobb ez a kötet az előző résznél. Azt meg külön bírtam, hogy most Kyle szemszögéből ismethettem meg a történetet. Szuper volt, cuki volt, vicces volt. Nem egyszer hangosan felkacagtam olvasás közben. Kyle annyira egy cuki pofa, ő és Val olyan édesek és rózsaszínek ketten együtt, mit a vattacukor. :D
Köszönöm, ez nagyon jól esett. :)

rebeka202 P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Őszintén szólva, nem tudom, hogy mit gondoljak erről a könyvről. Az első az tetszett. Valamiért pont egy olyan időszakban kapott el, hogy kedvem volt a hasonló témájú könyvekhez, a tini-drámákhoz, és lekötött. Viszont szerintem azt a történetet ott és akkor kellett volna lezárni. Nem nagyon értem, hogy miért volt szükség egy ilyen erőltetett folytatásra? Igen, a rajongók miatt, ami a könyv első oldalán is szerepel: A rajongóknak. Na, de szerintem ez a rész egy fölösleges, erőltetett semmi volt…

Először is. Nem is emlékeztem, hogy ez a Kyle gyerek ennyire beképzelt, arrogáns p*cs.. komolyan mondom a fejemet vertem a falba már a sok rocksztárkodásán. Messze áll ő még a rocksztárságtól… kicsit ócska volt.

A másik dolog, ami számomra teljességgel érthetetlen, az a szex dolog. Oké, én senkit nem ítélek el, mert akar várni a házasságig. Valerie-nek nagyon szép kis céget sikerült kialakítani ebből a nem mindenki csinalja dologból, csak sajnos az írónő nagyon elment egy fele a végére. Amikor már azért szökik bele valaki egy házasságba, hogy minél hamarabb d*ghasson, az elég elkeserítő. Akkor inkább csinálja azelőtt, és ha nem működik a kapcsolat, akkor lehet szakítani. De azért ilyen felelőtlenül fejest ugrani egy házasságba, nagyobb felelőtlenség szerintem, mint a házasság előtti nemi élet… (azt is lehet felelősségteljesen csinálni). Ezzel a húzásával az írónő romba döntötte azt a nagy, tökéletesen felépített eszmei képet, hogy ne sze*eljünk házasság előtt. Most mivel lett másabb, hogy kaptak egy papírt róla? Semmivel. Ez szerintem egy nagyon béna ötlet volt és egyáltalán nem hiteles, nem erősítette meg azt, amiről akart szólni a könyv. Aztán nagyon felelősségtudatos volt, hogy 3-4 hónapot “jártak” és utána összeházasodtak gyorsan, hogy egymásra vethessék magukat. Nekem ez kicsit képmutató.

Számomra ez a könyv teljesen fölösleges volt, és egyáltalán nem értek egyet ezzel a “várjunk a házasságig felfogással”. Kellő szexuális felvilágosítás és szülői elbeszélgetés, nevelés mellett igen is elkerülhető a tini terhesség, nem hiszem hogy annyira jót tesz egy kapcsolatnak az intimitás hiánya. Na és aztán ahogy Val megoldotta a helyzet sem mondhatnám hogy annyira dicsérendő.

16 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Most Kyle érzéseit, gondolatait ismerhettük meg. Nagyképű, cuki és romantikus is volt egyszerre. Valerie karaktere most sem tetszett.
spoiler

Dora_Sullivan>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Na ez… ez már határozottan jobban tetszett. És itt már Kyle is sokkal imponálóbb, szimpatikusabb karakternek bizonyult mint a „szűzben”.
Meglepett, hogy az ő szemszögéből volt végig olvasható, de az első rész után, meg azután, amilyen véleménnyel lettem róla elsőként, tetszett, hogy ebben volt lehetőségem megismerni őt.
Itt már azt a fajta beképzelt, egoista barom volt, akit tudtam bírni és kedvelni. Nem úgy mint a szűzben.
Itt romantikus volt, aranyos is. Helyes is. És mi több, érettebb is.
Neki, jól telt azaz elmúlt 4-5 év időugrás. Ahogyan az Adrianaval való csalódása is.
Végre megértette azt amit korábban nem. Tudta értékelni azt amiért Val kampányolni kezdett, és sokan mások is.
És ahogyan Val-al bánt. Ebben a kötetben, sokkal imponálóbb volt. Kedvemre volt, és őszintén szólva, szerettem is.
Val. Róla, vele kapcsolatosan az érzéseim nem változtak. Sőt egyenesen, csak növelte a szimpatikusság mérőt. Még nagyobbat nőt a szememben mindazért amit véghez vitt az eltelt évek alatt.

Na és a vége… Abszolút illett hozzájuk, és méltó befejezés volt. Az egyik nagy kedvenc jelenetem volt. :)
Nem bántam meg végül, hogy adtam a folytatásnak is esélyt, és magának Kyle-nak is. Megérte! ;)

Paulina_Sándorné P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Élveztem minden sorát. Külön köszönöm, hogy Kyle szemszögéből volt megírva a könyv. Imádom az ilyen könyveket. Eleinte idegesített Val viselkedése, de aztán rájöttem, hogy ő sincs könnyű helyzetben. Belegondolva, milyen nehéz lehet, egy csók után spoiler leállítani a srácot és magadat is, hogy nem lehet továbbmenni, muszáj megállni, mert baj lesz. Humoros volt a történet, voltak benne vicces helyzetek. Kyle és Val nagyszerű páros, tényleg ők egymás igazi párja. Imádtam benne még Robin-t, a stílusát, a humorát, ahogy beszólogatott Kyle-nak. Szimpatikus volt még Cara is, nem semmi lehetett az a videóklip forgatás. Olvadtam mikor Kyle leállt beszélgetni Brody-val, és segített neki. spoiler

Pelyhe_Anna>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Szerettem benne, hogy annyira bele tudtam merülni, hogy teljesen meglepett, mikor az utolsó oldalakhoz értem. Val totál példakép, már csak a határozottsága miatt is, a szereplők közül ő volt a kedvencem. Mivel nem tudtam, hogy van első része, ezt olvastam először, de így is nagyon élvezhető volt, ha nem láttam volna a Molyon, hogy sorozat, magamtól eszembe sem jutott volna.

Pesu>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nekem ez első rész fényévekkel jobban tetszett mint ez! Val karaktere nehogy már felnőttként kezdjen gyerekesen viselkedni! Nekem ez így nem állt össze a karakterrel! Pláne, hogy milyen nagy dolognak tartotta az esküvőt, mert ugyebár addig várni akart, akkor csak nagy dolog, aztán csak így hipp-hopp összeházasodtak! A-a.. Ez nekem nem Valra vall..

h_kincsoo>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Meg kell mondanom, akármennyire szerettem az első részt, ebben hatalmasat csalódtam.
Nagyon reméltem, hogy méltó folytatása lesz, de számomra csalódás volt.
A végére jöttem rá ennek az okára is. Kyle szemszöge nem tetszett. Tudom, tini könyv meg egyebek, de férfi szemszög ide vagy oda, nekem ez nagyon nyálas lett. Az elsőt Val szemszögéből nagyon szerettem és reméltem, hogy vele folytatjuk a sztorit, de sajnos nem így lett. Ellenben érdekes volt Kyle szemszögéből szemlélni a dolgokat. Merőben máshogy gondolkodik, mint női főszereplőnk, ami nem is csoda, elvégre egy rocksztárról beszélünk, de néhol nekem már beteges volt. spoiler
Mindenesetre, lényeg a lényeg, akármennyire csalódtam is benne, így lett kerek a sztori, mert azért az elsőnek elég érdekes befejezése lett.


Népszerű idézetek

martonka77>!

Gordon elnevette magát.
– Akkor kezdhetjük is.
– Csak röviden – emlékeztettem. A kezem máris elkalandozott Val derekáról. – Az asszonykával terveink vannak délutánra. – Még szorosabban öleltem Valt. – Sok-sok-sok forró, fülledt, vad, szexis tervünk.
Val és Gordon is döbbenten pislogott.
– Elnézést. Kicsit túlpörgött az agyam.
Gordon felocsúdott, és elkezdett a feladatára koncentrálni.
– Rendben, akkor rendkívül rövid változat következik. Van esetleg fogadalmuk, amit el akarnak mondani?
Valre néztem, ő meg rám.
– Igen? – kérdezte.
Elmosolyodtam. Már régebben bevallotta, hogy nem kreatív, és nem bánik jól a szavakkal, de ez az egy akkor és ott tökéletes volt.
– Igen – feleltem.
Mindketten várakozva néztünk a férfira.
– Ez milyen volt? – érdeklődtem.
Meglepetten mosolygott, aztán kicsit nevetett is.
– Nagyon… lényegre törő. Gyűrűjük van?
Hoppá. Vallel összenéztünk.
Nevetett a szeme, miközben a szája legörbült.
– A gyűrűket elfelejtettük.
Gyorsan Gordonra pillantottam.
– A gyűrű mindenképp kell ahhoz, hogy hivatalos legyen?
Egy pillanatig attól tartottam, később majd vissza kell jönnünk. Hajlandó lettem volna kérni Wandától egy gemkapcsot, némi celluxot vagy akár egy darab rágót is, bármit, amit az ujjunk köré lehet tekerni. De Gordon csak nevetett, és a fejét rázta.
– Csak hagyomány.
Megkönnyebbülten sóhajtottam, de olyan hangosan, hogy Wandát is megnevettettem.
– Király. Akkor később megvesszük a gyűrűket. Mi a következő lépés?
Gordon mosolygott.
– Kalifornia állam által rám ruházott hatalmamnál fogva férjnek és feleségnek nyilvánítom önöket. Megcsókolhatja a… oké, látom, megy ez egyedül is.
Vallel egymás szájába mosolyogtunk, de nem hagytuk abba a csókolózást. Átkaroltam a feleségemet, ő meg felugrott, és a derekam köré fonta a lábát. Egyszer-kétszer körbeforogtam vele, és a csók egyre forróbbá vált, míg végül Wanda újra megköszörülte a torkát. Felé fordultunk, és mosolyogtunk a képhez.
– Gratulálok, bolond fiatalok.

23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
Aiden>!

Nem fogok mindent szeretni benned, ahogy te sem fogsz mindent szeretni bennem, de ez nem jelenti, hogy nem fog működni köztünk a dolog.

rebeka202 P>!

– Hogy a fenébe legyek aszkéta, ha egyszer így nézel ki?

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton
martonka77>!

– Kyle Hamilton?
– Az egyedüli és megismételhetetlen. – Legszebb mosolyomat villantottam rájuk. – Nyugodtan ugráljatok fel-alá, kicsit sikoltozhattok is, engem nem zavar.
Val felhorkant, mire derékon ragadtam, és magam mellé vontam.
– Ez rád is érvényes – mondtam neki. – Ha bármikor előtörne belőled a rajongó, csak hajrá.
– Aha, addig álljál fél lábon!

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
Aiden>!

Sejtettem, hogy sosem fogom megunni a csókjait. Még az apró puszikat sem. Még ötven év múlva is azt akarom majd, hogy megcsókoljon, ahányszor csak meglátom.

Anne_White>!

– Ti, nők, kemények vagytok.
– Ti, pasik meg igazi puhányok. – Megszorította a kezemet. – De ezért szeretünk titeket.

K_Szilvia03>!

– Kyle, ne! Nem viccelek! Ki akarok menni.
– Vigyázok rád, nem engedlek el. Csak egy percig maradj itt velem, jó? Csak itt vagyunk biztonságban anyámtól.
Val lehunyta a szemét.
– Oké. Csak egy perc, és ne merészelj elengedni.
– Soha többé.
Felkaptam, a lábát a derekam köré fontam, és megindultam vele befelé, egészen addig, míg már a vállamig ért a víz. Jóval a combja fölé kellett gyűrnöm a ruháját, hogy lépni tudjak.
Elakadt a lélegzete, tiltakozni akart, de aztán jött egy óriási hullám, és fel kellett ugranom, hogy ne csapjon át a fejünk fölött. Val úgy tapadt hozzám, mint egy polip, mintha az élete múlna rajtam.
– Semmi baj, Val – suttogtam, és egyik kezemmel kisöpörtem a homlokából vizes haját, míg a másikkal erősen tartottam. – Foglak.
Mély levegőt vett, és a vállamra hajtotta a fejét.
– Kyle, ha hozzám ér valami nyálkás izé, esküszöm, kiakadok.
– Jól van, mindjárt kiviszlek. Csak még néhány percig hadd fogjalak!
Felemelte a fejét, és kutató pillantással nézett rám.
– Tényleg ilyen kétségbeesetten vágysz a figyelmemre, hogy az óceánban kell túszul ejtened?
Komolyan kérdezte, kicsit zavarba is jött, ezért úgy döntöttem, őszinte leszek hozzá.
– Igen.

Viktória_Erdei >!

A füle mögé simítottam egy elszabadult tincset, és újra megcsókoltam. Ezúttal gyengéd voltam, és kiélveztem a csók édes ízét most, hogy a szenvedély már nem vonta el a figyelmemet. Ez a csók más volt – több. A bennünk rejlő, csendesebb érzelmek kifejezése. Ezeket az érzéseket egyikünk sem ismerte el, de már nem lehetett tovább elnyomni őket. Puha volt, finom. Csontig hatoló.

83. oldal, 7. fejezet - T mint találkozások

Viktória_Erdei >!

Először bántott, hogy nem keres. Hogy akarhatja lezárni, ami köztünk volt, egy ilyen csók után? Hogy képes távol maradni tőlem? Aztán dühös lettem. Nem ezt érdemlem – hogy lerázzon. Végül úgy döntöttem, határozott leszek. Kizárt dolog, hogy csak én érezzem a köztünk lévő köteléket. Épp elég nővel volt már dolgom ahhoz az életben, hogy tudjam, a köztünk lévő vonzalom valós, tapintható, tagadhatatlan energia. Még mit nem! Ő is érezte. Tudtam, hogy így van. És be is fogja ismerni.

84. oldal, 8. fejezet - T mint terv


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság?
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Leiner Laura: Valahol
Joss Stirling: Angel
Estelle Maskame: Ne is említsd
Morgan Matson: Páratlan nyár
Jessica Park: Lélegezz velem!
Meg Cabot: Menekülés
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi