A ​mint aszkéta (Sz mint szűz 2.) 224 csillagozás

Kelly Oram: A mint aszkéta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emlékeztek még Valerie-re, akit mindenki őrültnek nézett, mert a házasságig meg akarta őrizni szüzességét?
Na és Kyle Hamiltonra, az ellenállhatatlanul szexi rocksztárra, aki ugyancsak felfigyelt erre a nem mindennapi elhatározásra, de még inkább Valra? Négy év telt el mindezek óta. Valerie kész nő lett, csábítóbb és önfejűbb mint valaha. A frissen szinglivé vált Kyle pedig rájött arra, hogy az egyetlen nő, aki valójában érdekli, nem más, mint Val. Ezért meghozza élete legdurvább döntését:
átáll az önmegtartóztató életmódra, csakhogy a lány közelében lehessen. Szűz Val játékszabályai szerint játszani azonban egyre nehezebb és nehezebb… Kyle szinte az őrület határán van, de végül rájön arra, mi az, ami még a szexnél is fontosabb, mi az, amire megéri várni.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2020
280 oldal · ISBN: 9789634864660 · Fordította: Szabó Luca
>!
Móra, Budapest, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634860679 · Fordította: Szabó Luca

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Kyle Hamilton · Valerie Jensen · Shane Leopard · Cara


Kedvencelte 19

Most olvassa 7

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 67


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Amiről muszáj szót ejtenem az a borító. Tènyleg megèrtem ezt az egysèges bohèm LOL stílust. De látva az eredetit azèrt egy csöppet elszomorodtam mert ez a törtènet azon kevesek egyike, amit nem szívesen skatulyáznèk be mert èrdemes lehet egy szèlesebb korosztály figyelmère is, nem csupán a fiatalabbakèra. A cinder ès ellával kapcsolatban is így èreztem.
Ami a törtènetet illeti, elmondhatatlanul èlveztem. Egèsz èjszaka fent voltam ès remekül szórakoztam. Nem egy helyen olvadoztam ès kuncogtam. :) Az eddigi egyik legszórakoztatóbb rocksztáros, második esèly sztori. (ami mèg csak nincs is túlbonyolítva.)
Ami Val-t illeti, kèt vèglet lètezik. Èn egyèbkènt is szerettem de akkor született vègleges eredmèny amikor szóba került a tanulmánya, a politika. Nem tehetek róla de pontosan a nővèremet láttam benne. Ő is ennyire elhivatott iránta ès habár mindig cukkolom èrte, szeretem ahogy csillog a szeme miközben beszèl róla. Imádlak, P :)
Olvassátok! Kyle-al èlvezet volt minden perc. Ami egyèbkènt a felnőtt Kylet illeti, csak szeretni lehet, pont.

Finn_Hudson>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

A LOL-os írók közül egyértelműen Kelly Oram a legszerethetőbb, ezzel a sorozatával mégis mellélőtt.
Alapjában véve a fő mondanivalójával egyetértek, amivel viszont nem tudok, hogy túlzóan kioktató lett. Valerie sokszor képtelen elfogadni mások nézetét a dologról, csak az ő véleménye lehet az ideális. Pedig ezt mindenkinek magának kell eldönteni, akármelyiket is választja valaki, nem lehet lenézni érte. Val pedig sokszor kioktató és lenéző. A második részen éppen ezért sokat dobott, hogy most nem az ő szemszögéből van, a karaktere viszont most is idegesített.
A másik dolog, amin fennakadtam, hogy ha jól számolom, a szereplők 22 éves kor körül járnak, ehhez képest már mindenki vagy jegyben jár, vagy megnősült/férjhez ment, sőt egyes karaktereknek gyerekeik is vannak. De mégis elmagyarázná nekem valaki, hogy mégis hogyan? Én is ez a korosztály vagyok és a házasság sem jutott eszembe, nemhogy a gyerekvállalás. Nekem ez a szál nagyon fura volt.
Harmadszor pedig minden olyan gyorsan történt Kyle és Val között. Értem, hogy már ismerték egymást, de spoiler.
Ezektől eltekintve a történet egy felejthető tömegsztori. Max egyszer olvasós.

7 hozzászólás
konyvolvaso >!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Akinek tetszett az elöző rész annak ez is fog. Hasonló stílusban folytatódik a történet mint ahogy az elöző véget ért. Fiatalok, vidámak, elszántak és kitartóak. Még annyit nem árt ismerni, hogy a „nyugat” egy másabb életvitelt biztosít az ifjúságnak de azért kezdünk felzárkozni. Végig izgulhatjuk a 2 fiatal sorsát. Akit érdekel és szereti a LOL könyveket annak ajánlom.

Evika82 P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nem hiába Kelly Oram a kedvenc LOL-os íróm. Szeretem az írónő történeteit, ezt a könyvét meg egyenesen imádtam. Fényévekkel jobb ez a kötet az előző résznél. Azt meg külön bírtam, hogy most Kyle szemszögéből ismethettem meg a történetet. Szuper volt, cuki volt, vicces volt. Nem egyszer hangosan felkacagtam olvasás közben. Kyle annyira egy cuki pofa, ő és Val olyan édesek és rózsaszínek ketten együtt, mit a vattacukor. :D
Köszönöm, ez nagyon jól esett. :)

Viktória_Erdei P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Most Kyle érzéseit, gondolatait ismerhettük meg. Nagyképű, cuki és romantikus is volt egyszerre. Valerie karaktere most sem tetszett.
spoiler

Dora_Sullivan>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Na ez… ez már határozottan jobban tetszett. És itt már Kyle is sokkal imponálóbb, szimpatikusabb karakternek bizonyult mint a „szűzben”.
Meglepett, hogy az ő szemszögéből volt végig olvasható, de az első rész után, meg azután, amilyen véleménnyel lettem róla elsőként, tetszett, hogy ebben volt lehetőségem megismerni őt.
Itt már azt a fajta beképzelt, egoista barom volt, akit tudtam bírni és kedvelni. Nem úgy mint a szűzben.
Itt romantikus volt, aranyos is. Helyes is. És mi több, érettebb is.
Neki, jól telt azaz elmúlt 4-5 év időugrás. Ahogyan az Adrianaval való csalódása is.
Végre megértette azt amit korábban nem. Tudta értékelni azt amiért Val kampányolni kezdett, és sokan mások is.
És ahogyan Val-al bánt. Ebben a kötetben, sokkal imponálóbb volt. Kedvemre volt, és őszintén szólva, szerettem is.
Val. Róla, vele kapcsolatosan az érzéseim nem változtak. Sőt egyenesen, csak növelte a szimpatikusság mérőt. Még nagyobbat nőt a szememben mindazért amit véghez vitt az eltelt évek alatt.

Na és a vége… Abszolút illett hozzájuk, és méltó befejezés volt. Az egyik nagy kedvenc jelenetem volt. :)
Nem bántam meg végül, hogy adtam a folytatásnak is esélyt, és magának Kyle-nak is. Megérte! ;)

noni55 P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

A második rész Kyle szemszögéből folytatódik négy évvel az első rész eseményei után. Kyle rádöbben, hogy nincs szüksége többé az egyéjszakás kalandokra, már nem vonzza ez az életforma. Egyre többet gondol „szűz Val”-ra, hogy újra fel kéne keresni a lányt. Ennek egy nagyon cuki módját választja, ugyanis egy tévéshow szereplés alkalmával találkoznak újra és itt adja elő Kyle az új számát, amit a lánynak írt. Nagy drámák nincsenek a könyvben, Val az elején nehezen tudja elhinni, hogy a híres rocksztár Kyle éppen őt akarja. Összejönnek, de Kyle is fogadalmat tesz, hogy az esküvőig megtartóztatja magát. Rá kell viszont jönniük, hogy ez nem is olyan egyszerű.

Ani249>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Ez nekem jobban tetszett, mint az első rész. Kyle szempontjából íródott, ami jót tett a történetnek. Nem lett egy extra történet, néhol kicsit összecsapott, néhol kicsit vontatott, de azért szórakoztató. A vége lehetett volna kidolgozottabb, mert mintha hirtelen félbemaradt volna a történet. Érdekes volt, hogy huszonéves emberek családot alapítottak, és gyerekeket vállaltak. Val néhol nagyon ridegnek tűnt.

anesz P>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

borító. 4
tartalom: 4
stílus: 4
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Kelly Oram majdnem minden könyvét olvastam, ami megjelent magyarul, de a Cindert nem tudta felülmúlni semmi, és ahhoz képest ezek igen gyenge alkotások. Persze az élményből az is levehetett, hogy az első részt nem olvastam. Nekem nagyon amerikai volt, annak minden hátrányával és gyengeségével. Cukormázas, hihetetlen, életszerűtlen. Azért azt pozitívan értékeltem, hogy egymás megismerésére törekedtek a főszereplők, és nem hátráltak meg az első nehézség miatt, hanem beszélgettek egymással. A vége ennek ellenére is hirtelen és nagyon gyors volt. Összességében elégedetlenül és nagy hiányérzettel tettem le a regényt, és nem érzem úgy, hogy az előzményt el akarnám olvasni.

Pelyhe_Anna>!
Kelly Oram: A mint aszkéta

Szerettem benne, hogy annyira bele tudtam merülni, hogy teljesen meglepett, mikor az utolsó oldalakhoz értem. Val totál példakép, már csak a határozottsága miatt is, a szereplők közül ő volt a kedvencem. Mivel nem tudtam, hogy van első része, ezt olvastam először, de így is nagyon élvezhető volt, ha nem láttam volna a Molyon, hogy sorozat, magamtól eszembe sem jutott volna.


Népszerű idézetek

Aiden>!

Nem fogok mindent szeretni benned, ahogy te sem fogsz mindent szeretni bennem, de ez nem jelenti, hogy nem fog működni köztünk a dolog.

martonka77 >!

– Kyle Hamilton?
– Az egyedüli és megismételhetetlen. – Legszebb mosolyomat villantottam rájuk. – Nyugodtan ugráljatok fel-alá, kicsit sikoltozhattok is, engem nem zavar.
Val felhorkant, mire derékon ragadtam, és magam mellé vontam.
– Ez rád is érvényes – mondtam neki. – Ha bármikor előtörne belőled a rajongó, csak hajrá.
– Aha, addig álljál fél lábon!

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
martonka77 >!

Gordon elnevette magát.
– Akkor kezdhetjük is.
– Csak röviden – emlékeztettem. A kezem máris elkalandozott Val derekáról. – Az asszonykával terveink vannak délutánra. – Még szorosabban öleltem Valt. – Sok-sok-sok forró, fülledt, vad, szexis tervünk.
Val és Gordon is döbbenten pislogott.
– Elnézést. Kicsit túlpörgött az agyam.
Gordon felocsúdott, és elkezdett a feladatára koncentrálni.
– Rendben, akkor rendkívül rövid változat következik. Van esetleg fogadalmuk, amit el akarnak mondani?
Valre néztem, ő meg rám.
– Igen? – kérdezte.
Elmosolyodtam. Már régebben bevallotta, hogy nem kreatív, és nem bánik jól a szavakkal, de ez az egy akkor és ott tökéletes volt.
– Igen – feleltem.
Mindketten várakozva néztünk a férfira.
– Ez milyen volt? – érdeklődtem.
Meglepetten mosolygott, aztán kicsit nevetett is.
– Nagyon… lényegre törő. Gyűrűjük van?
Hoppá. Vallel összenéztünk.
Nevetett a szeme, miközben a szája legörbült.
– A gyűrűket elfelejtettük.
Gyorsan Gordonra pillantottam.
– A gyűrű mindenképp kell ahhoz, hogy hivatalos legyen?
Egy pillanatig attól tartottam, később majd vissza kell jönnünk. Hajlandó lettem volna kérni Wandától egy gemkapcsot, némi celluxot vagy akár egy darab rágót is, bármit, amit az ujjunk köré lehet tekerni. De Gordon csak nevetett, és a fejét rázta.
– Csak hagyomány.
Megkönnyebbülten sóhajtottam, de olyan hangosan, hogy Wandát is megnevettettem.
– Király. Akkor később megvesszük a gyűrűket. Mi a következő lépés?
Gordon mosolygott.
– Kalifornia állam által rám ruházott hatalmamnál fogva férjnek és feleségnek nyilvánítom önöket. Megcsókolhatja a… oké, látom, megy ez egyedül is.
Vallel egymás szájába mosolyogtunk, de nem hagytuk abba a csókolózást. Átkaroltam a feleségemet, ő meg felugrott, és a derekam köré fonta a lábát. Egyszer-kétszer körbeforogtam vele, és a csók egyre forróbbá vált, míg végül Wanda újra megköszörülte a torkát. Felé fordultunk, és mosolyogtunk a képhez.
– Gratulálok, bolond fiatalok.

23. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton · Valerie Jensen
rebeka202 P>!

– Hogy a fenébe legyek aszkéta, ha egyszer így nézel ki?

Kapcsolódó szócikkek: Kyle Hamilton
Anne_White>!

– Ti, nők, kemények vagytok.
– Ti, pasik meg igazi puhányok. – Megszorította a kezemet. – De ezért szeretünk titeket.

Aiden>!

Sejtettem, hogy sosem fogom megunni a csókjait. Még az apró puszikat sem. Még ötven év múlva is azt akarom majd, hogy megcsókoljon, ahányszor csak meglátom.

K_Szilvia03>!

– Kyle, ne! Nem viccelek! Ki akarok menni.
– Vigyázok rád, nem engedlek el. Csak egy percig maradj itt velem, jó? Csak itt vagyunk biztonságban anyámtól.
Val lehunyta a szemét.
– Oké. Csak egy perc, és ne merészelj elengedni.
– Soha többé.
Felkaptam, a lábát a derekam köré fontam, és megindultam vele befelé, egészen addig, míg már a vállamig ért a víz. Jóval a combja fölé kellett gyűrnöm a ruháját, hogy lépni tudjak.
Elakadt a lélegzete, tiltakozni akart, de aztán jött egy óriási hullám, és fel kellett ugranom, hogy ne csapjon át a fejünk fölött. Val úgy tapadt hozzám, mint egy polip, mintha az élete múlna rajtam.
– Semmi baj, Val – suttogtam, és egyik kezemmel kisöpörtem a homlokából vizes haját, míg a másikkal erősen tartottam. – Foglak.
Mély levegőt vett, és a vállamra hajtotta a fejét.
– Kyle, ha hozzám ér valami nyálkás izé, esküszöm, kiakadok.
– Jól van, mindjárt kiviszlek. Csak még néhány percig hadd fogjalak!
Felemelte a fejét, és kutató pillantással nézett rám.
– Tényleg ilyen kétségbeesetten vágysz a figyelmemre, hogy az óceánban kell túszul ejtened?
Komolyan kérdezte, kicsit zavarba is jött, ezért úgy döntöttem, őszinte leszek hozzá.
– Igen.

Viktória_Erdei P>!

A füle mögé simítottam egy elszabadult tincset, és újra megcsókoltam. Ezúttal gyengéd voltam, és kiélveztem a csók édes ízét most, hogy a szenvedély már nem vonta el a figyelmemet. Ez a csók más volt – több. A bennünk rejlő, csendesebb érzelmek kifejezése. Ezeket az érzéseket egyikünk sem ismerte el, de már nem lehetett tovább elnyomni őket. Puha volt, finom. Csontig hatoló.

83. oldal, 7. fejezet - T mint találkozások

BlackWidow>!

– Ezt most nem értem. Honnan tudtad?
Elvigyorodtam.
– Jó barátom, a Google elég jól ismer téged.
– Te rám kerestél a Google-ben?
– Reméltem, hogy találok egy-két meztelen fotót, de…

207. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
Leiner Laura: Valahol
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Joss Stirling: Angel
Cynthia Hand: Angyalvágy
Nicola Yoon: Minden, minden
Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Richelle Mead: Vérvonalak