A ​mint aszkéta (Sz mint szűz 2.) 43 csillagozás

Kelly Oram: A mint aszkéta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emlékeztek még Valerie-re, akit mindenki őrültnek nézett, mert a házasságig meg akarta őrizni szüzességét?
Na és Kyle Hamiltonra, az ellenállhatatlanul szexi rocksztárra, aki ugyancsak felfigyelt erre a nem mindennapi elhatározásra, de még inkább Valra? Négy év telt el mindezek óta. Valerie kész nő lett, csábítóbb és önfejűbb mint valaha. A frissen szinglivé vált Kyle pedig rájött arra, hogy az egyetlen nő, aki valójában érdekli, nem más, mint Val. Ezért meghozza élete legdurvább döntését:
átáll az önmegtartóztató életmódra, csakhogy a lány közelében lehessen. Szűz Val játékszabályai szerint játszani azonban egyre nehezebb és nehezebb… Kyle szinte az őrület határán van, de végül rájön arra, mi az, ami még a szexnél is fontosabb, mi az, amire megéri várni.

Eredeti mű: Kelly Oram: A is for Abstinence

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2019
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634860679 · Fordította: Szabó Luca

Kedvencelte 6

Most olvassa 8

Várólistára tette 68

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Kelly Oram: A mint aszkéta

Amiről muszáj szót ejtenem az a borító. Tènyleg megèrtem ezt az egysèges bohèm LOL stílust. De látva az eredetit azèrt egy csöppet elszomorodtam mert ez a törtènet azon kevesek egyike, amit nem szívesen skatulyáznèk be mert èrdemes lehet egy szèlesebb korosztály figyelmère is, nem csupán a fiatalabbakèra. A cinder ès ellával kapcsolatban is így èreztem.
Ami a törtènetet illeti, elmondhatatlanul èlveztem. Egèsz èjszaka fent voltam ès remekül szórakoztam. Nem egy helyen olvadoztam ès kuncogtam. :) Az eddigi egyik legszórakoztatóbb rocksztáros, második esèly sztori. (ami mèg csak nincs is túlbonyolítva.)
Ami Val-t illeti, kèt vèglet lètezik. Èn egyèbkènt is szerettem de akkor született vègleges eredmèny amikor szóba került a tanulmánya, a politika. Nem tehetek róla de pontosan a nővèremet láttam benne. Ő is ennyire elhivatott iránta ès habár mindig cukkolom èrte, szeretem ahogy csillog a szeme miközben beszèl róla. Imádlak, P :)
Olvassátok! Kyle-al èlvezet volt minden perc. Ami egyèbkènt a felnőtt Kylet illeti, csak szeretni lehet, pont.

>!
Evika82 P
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nem hiába Kelly Oram a kedvenc LOL-os íróm. Szeretem az írónő történeteit, ezt a könyvét meg egyenesen imádtam. Fényévekkel jobb ez a kötet az előző résznél. Azt meg külön bírtam, hogy most Kyle szemszögéből ismethettem meg a történetet. Szuper volt, cuki volt, vicces volt. Nem egyszer hangosan felkacagtam olvasás közben. Kyle annyira egy cuki pofa, ő és Val olyan édesek és rózsaszínek ketten együtt, mit a vattacukor. :D
Köszönöm, ez nagyon jól esett. :)

>!
Paulina_Sándorné
Kelly Oram: A mint aszkéta

Élveztem minden sorát. Külön köszönöm, hogy Kyle szemszögéből volt megírva a könyv. Imádom az ilyen könyveket. Eleinte idegesített Val viselkedése, de aztán rájöttem, hogy ő sincs könnyű helyzetben. Belegondolva, milyen nehéz lehet, egy csók után spoiler leállítani a srácot és magadat is, hogy nem lehet továbbmenni, muszáj megállni, mert baj lesz. Humoros volt a történet, voltak benne vicces helyzetek. Kyle és Val nagyszerű páros, tényleg ők egymás igazi párja. Imádtam benne még Robin-t, a stílusát, a humorát, ahogy beszólogatott Kyle-nak. Szimpatikus volt még Cara is, nem semmi lehetett az a videóklip forgatás. Olvadtam mikor Kyle leállt beszélgetni Brody-val, és segített neki. spoiler

>!
hovi P
Kelly Oram: A mint aszkéta

Könnyed, egyszer olvasós LOL könyv. Már régen vártam a folytatást, de egy kicsit alulmaradt az előző részhez képest. Sajnáltam, hogy nem maradt az eredeti borító, hisz most ügyebár Kyle szemszögéből íródott a történet. Úgymond ő volt most a középpontban :P
Ő meg az imádni való feltűnési viszketegsége :)
A vége szerintem eléggé összecsapott lett. Olyan pikkpakk, durr bele a lecsóba érzést eredményezett az egész. Egy kicsit jobban megkínoztam volna a szegény fiút :P De ez csak az én véleményem.

>!
Börtöntöltelék P
Kelly Oram: A mint aszkéta

Ezen a 3,5 csillagon én vagyok a legjobban meglepődve, hidd el.
Annyira vártam…. de a szereplők változatlanul irritálnak, ahogy ezek az idióta „M mint meglepetés”, „X mint Xav”, „Y mint Yves”, „Z mint Zed” (haha :D), „H mint halálunalom” stb.
A történet jobban tetszett, mint az első részben. ÉS KÖ-SZÖ-NÖM!!
Ui.: A vesszők is hiányoztak. Valamiért ez a könyv nem bírja őket, úgy döntött ignorálja az egész mondatelválasztósdit :'D (Jó-jó, a legtőbb helyen voltak, de olyan alapoknál, hogy „hogy” meg „mint” előtt néha nem, ezek feltűntek)

>!
otaksa
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nem volt rossz, bár kedvenc azért nem lesz. De itt legalább megismertem jobban Kyle-t, és legalább megkedveltem (az első kötetben nem igazán tudtam azonosulni vele :D ), kicsit gyors nekem a vége és a lezárás, nem hiszem, hogy ha valakiben manapság ilyen szilárdan él az elhatározás, hogy megőrzi a szűzességét a házasságig, az ennyire ne tudná türtőztetni magát.

>!
Lunari
Kelly Oram: A mint aszkéta

Jó lett volna egy Brian, Ella, Kyle, Val találkozó. Sajnálom, hogy ez elmaradt. Egyébként imádtam.

>!
kiborlil
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nagyon tetszett. Azt hittem nem fog megjelenni magyarul, de mikor láttam még is el is kezdtem spórolni rá :3
Nagyon tetszett, hogy Kyle szemszögéből olvastam el a történetet és, hogy boldog véget ért.
Imádom Kelly Oram írónőt és szerintem ameddig csak tudom biztos beszerzem a könyveit.
Köszönöm! ♥

>!
happy_könyvmoly
Kelly Oram: A mint aszkéta

Nagyon vártam már hogy elolvashassam ezt.Kíváncsi voltam hogy tudott-e valamit változni a második kötethez képest.De meglepetésemre javult.Nagyon.
A karakterek mintha nem is maguk lettek volna. Kyle,Val,még Shane is. De,Cara valahogy ugyanazon a szinten ragadt,csak a kora változott,de minden másban ugyanolyan maradt.
Plusz pont hogy Kylenak benőtt a feje lágya,így nagyon megkedveltem a könyv végére.Valahogy Val is komolyabb lett,és emiatt már nem erőszakolta rá mindenkire az ő álláspontját az aszkétizmussal és unblock mindennel kapcsolatban.
A poén az ott volt a toppon,így 3 nap alatt befaltam a sztorit.
Ami kérdőjeles volt a fejemben,az a borító.Mert nagyon szép,és gyönyörű,tényleg nagyon kitettek magukért a tervezők.De nagyon elgondolkodtató hogy az eredeti borító-e a jobb vagy a magyar.Mert a külföldi nagyon szép,Kyle-ra céloz,címe is,és na persze Kyle szemszögét olvashatjuk a könyvet.De a magyar borítón Val van,és enyhén spoiler-ez a végével kapcsolatban,így a könyvre ránézve tudhatjuk hogy összefognak házasodni.De ezektől eltekintve nagyon szép mind a kettő,így szerintem lehetetlen kiválasztani hogy melyik jobb a könyv szempontjából.
Nagyon jó volt a könyv,könnyed olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_Black

– Ti, nők, kemények vagytok.
– Ti, pasik meg igazi puhányok. – Megszorította a kezemet. – De ezért szeretünk titeket.

>!
vishous30 

Várjak, azt kéred. És ha nem tudok?
Félek veszíteni: férfi vagyok.
Ha akarsz, kínozz örökké tehát,
Mert, kislány, igaz: megéri várni rád

>!
Zsófi_Black

Ki gondolta volna, hogy aszketizmussal a címlapra kerülök?

>!
Zsófi_Black

– Hallottad ezt? – kérdeztem Laurelt. – Nincs két perce, hogy újra találkoztunk, és már most arra emlékeztet, hogy nem fogunk szexelni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Kasie West: A távolság relatív
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Nicola Yoon: Minden, minden