Oblivion (Nevermore 3.) 6 csillagozás

Kelly Creagh: Oblivion

This ​electrifying conclusion to the Nevermore trilogy takes one last trip to the dream world of Edgar Allan Poe to reveal the intertwined fates of Isobel and Varen.

The boundaries which divide Life from Death are at best shadowy and vague. Who shall say where the one ends, and where the other begins? —Edgar Allan Poe

The fine line between life and death blurred long ago for Isobel Lanley. After a deadly confrontation with Varen in the dreamworld, she’s terrified to return to that desolate and dangerous place. But when her nightmares resume, bleeding into reality, she is left with no choice. Varen’s darkness is catching up to her. To everything. Threatening to devour it all.

Isobel fears for her world. For her sanity and Varen’s—especially after a fresh and devastating loss. To make matters worse, the ghostly demon Lilith wants Varen for her own, and she will do anything to keep him in her grasp—anything.

Can Isobel ever find her happy ending? Worlds… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Atheneum Books, New York, 2015
560 oldal · ISBN: 9781442436275

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lunèa_Charlotté>!
Kelly Creagh: Oblivion

Ez a rész… azt hiszem ez volt eddig a legizgalmasabb és a legakció dúsabb! :D Egészen a feléig abba a szép álomba ringattam magam, hogy úgy is lesz 4. rész. Halvány lila gőzöm sincs honnan a fenőből tudtam én szedni! xD
De a végén szomorúan fogadtam, hogy de mégis. Ez itt a törtéet vége, ami annyira különleges, hogy szavakat nem találok hozzá. :)
Az egy problémám a könyvvel a számomra a nyelvezete volt. Sok szót még sose láttam életemben, valamikor még az is előfordult, hogy a szótárban sem találtam meg, de így jártam. Kivárom a magyar megjelenést aztán gyorsan lecsapok rá. :D Ebből egy szót sem szép dolog kihagyni!
Ami igazán tetszett, hogy Isobel kicsit fejlődött, igazán erős lett.
A végén angyon megréműltem! Most komolyan, megállt bennem az ütő! Aztán sikerült kicsit megnyugodnom. :)
Ami legjobban vitte a pálmát nálam azok a szereplők. Egy olyan jellemmel és élethűséggel vannak megalkotva, monthani érzem amint lélegeznek a könyvön belül. És a titogzatosáukról inkább nem is mondok semmit, mert szinte a fél szereplő társaságról 5 percenként megváltoztattam a véleményem, hogy ki milyen oldalon áll. xD
Szerencsére a végére minden rendeződött, ha nem is teljesen minden azért volt néhány értékes pillanatban nekünk is. És annyira, de annyira olvasnék még róluk, életük alakulásáról…

2 hozzászólás
Arianrhod P>!
Kelly Creagh: Oblivion

Ritkán érem meg modern és divatos démonos ifjúsági fantasy művek esetében, hogy türelmetlenül várjam a folytatást. Azt még ritkábban, hogy egy trilógia utolsó része sokkal jobban tetszik, mint az egyébként szintén kellemes emlékű előzmények. De itt most ez történt. Bár a nyavalygós-hazudozós mai mintabonyodalmakkal dolgozó opuszok mindig felbosszantanak, de nem gyakori, hogy valós, tanító-művelő jellegű alapkoncepcióra épüljenek, és azt célozzák, hogy ismerjünk meg egy bizonyos klasszikust, vagy klasszikusokat. Creagh ebben kiemelkedő a nagy átlag között, emiatt a sorozat miatt olvastam el Edgar Allan Poe minden művét (majdnem), ami rendelkezésemre állt. Követelmény ismerni a fantasy-sorozathoz ugyanis, mert egyébként nem értesz belőle jobbára semmit, amit sugallani próbál. És ezzel be is lopta magát a szívembe, Poeval egyetemben Kelly Creagh is, a sorozata is.

A 3 könyv valóságbani történéseinek helyszíne, és az ott történő „valós' események továbbra is elég bosszantók, de a "másik”, a démoni világ abszolút és teljesen Poe-s, zombiszerű démonokkal, baljós hitchcocki madarakkal, Ligeiával és Poe műveinek helyszíneivel és szereplőivel. Megjelenik az Usher-ház, bejárhatjuk Poe beteges és misztikus képzeletének minden poklát, betekinthetünk a Vörös Halál álarca mögé. Ezen felül sokat megtudhatunk magáról az íróról, gyötrelmes életéről, és megmagyarázhatatlan halálának körülményeiről is.

És persze, hogy a kedvenc szereplőm Pim.

sziromkiállítás>!
Kelly Creagh: Oblivion

A sorozat végére érve el tudom mondani azt, hogy a sok hiba ellenére ami a könyvben szerepelt, igenis megérdemli a kedvenc sorozat címét. Túlságosan is eredeti és különleges témával rendelkezik, ami az olvasók figyelmét egy szempillantás alatt megragadja.

Ebben a részben már nem volt teljes egészében jelen az a montonitás, lassúság ami az előző részt jellemezte. A második felétől kezdve reményteljesebb volt a történet, és persze figyelemfelkeltő, mert izgalmas jelenetek voltak, ami arra ösztönzött, hogy folyamatosan olvassam a könyvet (amikor volt időm, érettségi közben), anélkül, hogy abbahagyjam. Néhány feszült pillanat is volt a könyvben, ami még jobbá tette a könyv olvasását.

Isobel tipikusan az a karakter aki rengeteg fejlődésen megy keresztül, és végül pedig egy olyan személy lesz aki nem nyavalygós, hanem végig küzd, ahhoz, hogy megszerezhesse azt amit akar. Volt pillanat, hogy megingott, azonban felállt és tovább folytatta a harcot. Szerintem, simán azok a lány főszereplők közé tartozik akik nem nyafognak, bátrak és függetlenek. Leírtam már az előző értékeléseimben is, de kénytelen vagyok most is leírni, hogy Isobel egy csodálatraméltó karakter, akik megérdemli, hogy szeretteivel legyen boldogságban.
Varen. Végre többet volt jelen, mint 50 oldal!!! Az előző részben nem szerettem, hogy vajmi keveset volt jelen, viszont ebben a részben jobban kirajzolódott a karaktere. Az ő személyisége se egyszerű, mert igazából ő saját magával küzdik meg először, csak majd azután a külvilággal. Talán azért volt számomra mindig is szimpatikus, mert érződött az, hogy ezeken az akadályokon túl fog lendülni a végén. spoiler

A fél csillag levonás csakis azért jár, mert a könyv első felének az ismételt vontatottságával nem vagyok kibékülve. Viszont volt benne fejlődés, és ezért több csillagot nem tudok levonni. Remélem, az írónő többi könyve megírásához is valamilyen különleges témából fog ihletet meríteni. :)


Népszerű idézetek

Arianrhod P>!

“You were dropped as a child, weren’t you?” Varen asked her.
“Maybe once or twice,” Gwen said, “but at least I wasn’t raised by highly literate vampires who, every night just before bed, fed me a steady diet of dark sarcasm and gothic horror fiction.”

Arianrhod P>!

“Lullabies are kind of an old tradition in our family. In many families, I guess. They’re said to have the power to protect. The word “lullaby” itself means, ‘Lilith, begone.’”

3 hozzászólás
szzs24>!

I know you think I'm talking about when everything fell apart- when it all went wrong. But I'm not…
[…]
I'm talking about the moment…when I fell in love. With you. Officially.

286. oldal

Arianrhod P>!

“No offense, Mr. Swanson,” Isobel heard Katlyn Binkly interject, “but I think you read too much.”

“Alas,” she heard Mr. Swanson sigh as she moved down the hall, “’tis entirely possible. But would you have me forfeit my adoration of the written word for such folly as reality TV?”

Arianrhod P>!

“I knew you still remembered everything,” Danny whispered, still twirling the butterfly. “I’m not as dumb as the adults.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Maggie Stiefvater: The Raven King
Cassandra Clare: Chain of Iron
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Kresley Cole: Sweet Ruin
Wendy Higgins: Sweet Evil
Rachel Vincent: My Soul To Take
Sarah J. Maas: Throne of Glass
Kami Garcia: Unbreakable
Rachel Hawkins: School Spirits