The ​Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott 169 csillagozás

Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

„A csillagfényben természetesen varázserő lakozik. Ezt mindenki tudja. De a holdfény, az egészen más. A holdfény maga a varázslat. Erről bárkit megkérdezhetsz.”

A Protektorátus lakói minden évben egy csecsemőt hagynak az erdőben, hogy feláldozzák az ott élő boszorkánynak. Ám Xan valójában jó boszorkány. Megmenti a kisbabákat, és az erdőn keresztül elviszi őket egy szerető családhoz, s hogy útközben ne éhezzenek, csillagfényt ad nekik táplálékul.

Az egyikükkel azonban csillagfény helyett holdfényt itat, ezzel pedig rendkívüli varázserővel ruházza fel a gyereket. Xan elhatározza, hogy magához veszi a kislányt, és a Luna nevet adja neki. Luna tizenharmadik születésnapjának közeledtével a lány varázsereje fokról fokra a felszínre tör, ami számos veszélyes és izgalmas következménnyel jár.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575863 · Fordította: Pulai Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575863 · Fordította: Pulai Veronika

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Glörk · Luna · Xan


Kedvencelte 22

Most olvassa 10

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 230

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Márk_2011>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

Csodálatos mese volt!. Nagyon szépen felépített történet.
Édes kis sárkány, mocsári szörny, boszorkány, és egy lány aki holdfényt ivott, és varázserővel bír! Természetesen nem csak ő!
A gonosz boszorkány pedig nem is gonosz boszorkány? Vagy talán mégis? Vagy nem is tudjuk ki az igazi boszorkány?
Olvassátok, és megtudjátok! ☺️

2 hozzászólás
Mulán P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

Sír a lelkem hogy így lett vége ennek a mesének, hogy ennyire rövid volt miért nem lehetett hosszabb csak egy picit?
Szerintem ez egy Grimm mesének felelne meg leginkább kategorizálva, mert adott egy város ahol bánat van vagyis bánat ül a város felett, van egy boszorkány, egy örült nő, és a gyerekeket az erődben hagyják.. Érted ugye hogy miért mondom hogy Grimm mese
Imádtam már az első oldaltól fogva, ez egy letehetetlen mese, ami kicsit felnőtteknek is való hogy kiragadjon mindenkit a hétköznapi mókuskerékből.
Gyönyörű és megindító mese annyira nem akartam hogy a boszorkánnyal az történjen ami történik reménykedtem benne hogy nem, és amikor még is (sírtam!) nem nagyon szokott mese hatással lenni rám de ez valami varázslat volt. Imádom a Holdat a csillagokat és ebben minden meg volt amire az embernek szüksége lehet. Szerettem a karaktereket a boszorkányt, Lunát, a többieket. Annyira sajnáltam hogy vége lett, újra kell olvasnom. Idei év legjobb könyve amit olvastam.

2 hozzászólás
Chöpp >!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

Hogy én milyen csoda meséket találtam karantén idejére! Komolyan érdemes volt ezekért az utolsó pillanatban könyvtárba rohanni (ad1, ad2, ad3) és ez a gyönyörűség!
Nagyon sokat jelentettek nekem most ezek a csodálatos mesék! Mindegyik rengeteg pozitív gondolatot és örömöt adott. Sok-sok szeretet és kaland, vágyak, álmok, célok és ki-ki elnyeri méltó jutalmát. Ők az én jutalmam voltak. :)
Luna, aki teljesen véletlenül bevarázsozódott, Xan, a boszorkányok legnagyszerűbbike, Glörk, a négykezű szörnyKöltő és Fyrián, a legmelegebb szívű óriás sárkány, aki egyben a legpöttömebb. Valami elképesztő aurát teremt az író, igazán nem csodálom, hogy mindenféle díjat elnyert már. Nagyon várom a következő magyarul megjelenő könyvét is!

Navi P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

Egy végtelenül bájos, szívfacsaró mese a szeretet és a bánat erejéről.
Rég pityeregtem ennyit könyvön, mint most. Sajnáltam Xant, Lunát, Antént, Glörköt, Adarát, még Ignáciát is valahol. Etin erős nő, Anténban is van tartás.
Luna bájos, igazi lány, akinek végigkövethetjük felnőtté válását, kamaszodását. Amikor az ember kénytelen elfogadni az élet nehézségeit.

Niitaa P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/12/kelly-barnhill-…

"Minden felnőtt lelkében ott lapul egy gyermek, aki csendben várja azokat a perceket, mikor átveheti az irányítást és egy kis gondtalanságot csempészhet a mindennapi elfoglaltságok mókuskerekébe. A Lány, aki holdfényt ivott című regény pont ezt az érzést hozza el az olvasó számára. Gyönyörű nyelvezete mellett a kellemes történetvezetés is elősegíti a kikapcsolódást. Luna és a falu lakói élete egyáltalán nem jellemezhető a mindennapi jelzővel. A szerző varázslatos világot alkotott meg, amibe egyszerre fér bele egy papírmadár hadsereg surrogó hangja és egy tökéletesen aprócska sárkány ezerszínű szárnycsapkodása is. Kedvtelve olvastam a sorokat és miközben haladtam előre a történetben, úgy éreztem, az én lelkemben is új életre kell a szeretteim iránt érzett szeretet.
Azért halkan megjegyezném, hogy bár a szerző a jó és rossz közötti egyensúlyt végig fenntartotta, kicsit negatívan éltem meg a bánat iránt való erős tiltakozást. Senki nem lehet folyamatosan boldog, elcsépelt, de igaz mondás, hogy szükség van ahhoz szomorúságra, hogy az ember értékelje a jót is. Xan és a többiek erőteljes módon próbálták magukba elfojtani a negatív érzelmi hullámokat, amikre bár a szerző végül erőteljes magyarázatot ad, mégis úgy éreztem, hogy akadályozzák a könyv mondanivalóját. Néhol túlságosan sok volt a felejtés a történetben, a ködös elhatárolások, amik által úgy éreztem, egy helyben toporognak a szereplők. Mindenesetre nem ez volt a könyv javára jellemző, így könnyedén ki tudtam vele békélni és a továbbiakban is kedvtelve forgatni ezt a csodálatos olvasmányt.
Jó szívvel merem ajánlani, akár saját célra, akár felolvasásra is. Luna története csodálatos, papírmadár szárnyakon a holdig repíti az olvasót."

Boglinc P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

A csodaszép borító, és az ismerőseim pozitív méltatásai által fogtam bele ebbe a kötetbe. Olyan fajta, amit szívesen olvasol fel a csemetédnek is, de a felnőtt szíveket is meglágyítja.

Ez egy igazi tündérmese, tele bánattal, örömmel, szeretettel, varázslattal, és megannyi fontos témával. Maga a cselekmény is izgalmas, képes folyamatosan fenntartani az érdeklődést, de a legjobb benne, az a rengeteg szeretet, ami csak úgy árad mind oldalról.

Nagyon szerettem, és igazán jól esett a lelkemnek egy ilyen kedves történet. Ó, és Fyriánt szívesen befogadnám a kabátzsebembe! :D

Bővebben itt írtam róla:
https://booktasticboglinc.blogspot.com/2020/09/kelly-ba…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575863 · Fordította: Pulai Veronika
AniTiger P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

„A hazugságaik csörömpölve hullottak a földre az ajkukról, és mint az apró üvegszilánkok, csillogva gurultak szanaszét.”

Az elejétől a végéig imádtam olvasni. Xan, Glörk és Fyrián már a legelején a szívembe lopták magukat, majd hozzájuk csatlakozott Luna, Antén és Etin is. Igazi mese – olyan, amilyet régen olvastam, és amilyet bármikor tudnék. Szívet melengető, érdekfeszítő és olyan megható, hogy én bizony sírtam a végén… Még egy utolsó gondolat: mind a nyelvezete, mind a fordítása jól sikerült, tele van szép gondolatokkal és mondatokkal. (Ld. az idézeteket!)
Kedvenc rész: Amikor Antén mesél a fecskének az erdőben élő boszorkányról és bármelyik rész, amiben a pici sárkány megszólalt.

Bővebben a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2019/11/a-lany-ak…

wzsuzsanna P>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

(…)Kicsit olyan volt olvasni ezt a történetet, mintha egy álomban járnék. Nem csak a már-már szürreálisan gyönyörű fogalmazásmód és nyelvezet miatt, hanem mert magát a cselekményt is átjárja valami finom, fátyolos atmoszféra, amiben ugyanakkor rengeteg bölcsesség és szeretet lakozik. Furcsa, de nekem sokszor olyan érzésem volt, mintha egy Miyazaki-mesébe csöppentem volna, a mondanivaló és a képi világ miatt egyaránt. Érdekes volt számomra, hogy egy amerikai szerzőtől egy ennyire más regényt kapok, mint amit a nyugati ifjúsági fantasy irányvonalában megszokhattam. Talán ez a másság szokatlan lesz sokaknak, amikor elkezdik olvasni a történetet, de ha adunk magunknak időt ráhangolódni, olyan élményben lesz részünk, amit nem felejtünk el könnyen. (…)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2019/11/the-girl-who-dr…

Bogi_könyveskuckója>!
Kelly Barnhill: The Girl Who Drank the Moon – A lány, aki holdfényt ivott

Elolvadtam ettől az aranyos kis „mesétől”. Minden egyes lapja melengedte a szívemet.
A történetről igazából semmit sem tudtam – a csodaszép borító volt az, ami teljesen elvarázsolt és ami miatt végül a polcomon landolt.
Nem csalódtam azonban a tartalomban sem.
Nagyon megszerettem az összes karaktert – belopták magukat a szívembe. A történet is hihetetlenül szívmelengető volt. Telis-tele volt csodával, varázslattal és önzetlen szeretettel.
Én bátran ajánlom akár esti meseként is gyerkőcöknek kb. olyan tízéves kortól.


Népszerű idézetek

Chöpp >!

A felét sem értem annak, amit az emberek tesznek, és a másik felén is csak a fejemet csóválom.

26. oldal

Niitaa P>!

A türelem nem siet.
Nem liheg, nem szalad, nem botlik el.
A türelem olyan, mint az óceán hullámzása;
a türelem olyan, mint a hegyek sóhajtása;
a türelem olyan, mint a láp sistergése;
a türelem olyan, mint a csillagok kórusának
végtelen éneke.

127. oldal

Odett P>!

– A szeretetem nem oszlik meg közöttetek – mondta neki. – Megsokszorozódik.

342

Niitaa P>!

A kíváncsiság a bölcsek átka. Vagy talán a bölcsesség a kíváncsiak átka.

114. oldal

Niitaa P>!

– Az, hogy nem látod, nem jelenti azt, hogy nincs is ott. A világ legcsodálatosabb dolgai közül sok egyáltalán nem látható. De ha hiszel bennük, az még erősebbé és csodásabbá teszi őket. Majd meglátod.

162. oldal

Niitaa P>!

A szeretetem kimeríthetetlen. A szívem határtalan. És a boldogságom csak nagyobb és egyre nagyobb.

341. oldal

Chöpp >!

Nem minden tudásunk az agyunkból indul ki. Van, ami a testedből, a szívedből, a megérzéseidből.

336. oldal

Kapcsolódó szócikkek: tudás
Elizabeth_McKenna>!

Minden, amit látsz, a valamivé vagy a semmivé válás folyamatában van, az élet vagy a pusztulás útján. Állandó változásban van minden.

Kapcsolódó szócikkek: változás
Chöpp >!

– Kár – mondta a varjú, de valójában úgy értette: szerintem forduljunk vissza.

236. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

José Antonio Cotrina: A sötétség gyermekei
Christopher Paolini: Elsőszülött
Rick Riordan: Hádész Háza
Basa Katalin: A névtelen királynő
Elizabeth Lim: Fénytörések
Serena Valentino: Ki a legszebb?
J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Lucy Strange: A nővérek átka
Virág Emília: Sárkánycsalogató