The ​Summoning – A szellemidéző (Sötét erő trilógia 1.) 766 csillagozás

Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Chloé Saunders nem akar mást az élettől, mint bármelyik tinédzser: esélyt arra, hogy befejezhesse az iskolát, barátokat találjon, és talán egy fiút is magának. Amikor azonban elkezd szellemeket látni, megérti, hogy az élete soha nem lesz olyan, mint a többieké.
A figyelmét követelő szellemektől körülvéve Chloé végül összeomlik, és bekerül egy kisebb elmezavarral küzdő fiatalok számára fenntartott otthonba. A Lyle Ház először normálisnak tűnik, de ahogy Chloé sorra megismeri a többi ápoltat – a sármos Simont és gyanús,
soha nem mosolygó bátyját, Dereket, a visszataszító Torit és Rae-t, aki túlságosan is szereti a tüzet – rájön, hogy valami különös, baljós dolog köti össze őket, amit nem lehet a szokásos „problémás a gyerek” viselkedéssel magyarázni. Ahogy együtt nemsokára azt is felfedezik, hogy a Lyle Ház sem egy a szokásos otthonok közül…

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633732045 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789633732465 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454269 · Fordította: Godó Klára

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Derek Souza · Chloe Saunders · Simon Bae


Kedvencelte 146

Most olvassa 25

Várólistára tette 356

Kívánságlistára tette 340

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Ez a trilógia is csak úgy varázsütésre került a kosaramba. Nagyon tetszett a borítójuk és gondoltam, annyira rossz nem lehet.

Az első kötet végeztével azt kell, hogy írjam máskor is járhatok ilyen szerencsével, ugyanis imádtam.
Chloé elég idegesítő főhős volt az elején, de a gondolkodása logikusnak mondható és a könyv végére elkezdett fejlődést mutatni. Akiket nagyon megszerettem Rae és Derek. Elképesztő sorsuk van és nagyon szimpatikusak.
A cselekmény lassabban bontakozik ki, de kb, 70 oldaltól már csak kapkodtam a fejemet.
Nagyon remélem a második rész is legalább ilyen jó lesz.
Első kötetnek tökéletesen megfelelt. Mehet a kedvencek közé. Ajánlom.

2 hozzászólás
Deziréé>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Nem sok kedvvel ültem neki ennek a könyvnek, nem nagyon izgatta a fantáziám. Csak egy kihívás miatt kezdtem el az olvasást. Kellemes csalódás volt. Néhol volt, hogy kicsit untam, de a vége nagyon felcsigázott, emiatt úgy gondolom érdemes elolvasnom a folytatásokat is.
Ért jó pár meglepetés, ennyi izgalmat nem vártam ettől a könyvtől, főleg a vége ami ütött, ahogy már írtam.
Kb. a közepétől volt, hogy gyorsabban haladtam a könyvvel és az utolsó 60 oldalnál nem bírtam letenni míg végére nem értem.
Sok minden még homályos a történetben, de remélem a folytatásokban minden kérdésemre választ kapok.

2 hozzászólás
Sippancs P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Azt a hétszázát! Ez aztán jó kis sorozatindító kötet volt! Pörgős, izgalmas, érdekes és számomra egy kicsit X-Men hangulatú. A fülszöveggel ellentétben nemcsak szellemekről és nekromantákról szólt, hanem voltak itt zombik, vérfarkasok, boszorkányok és varázslók is… és mindez YA köntösben! Ahhh, nagyon tetszett! Fél csillagot pedig csak azért vontam le, mert azt megelőlegzem a következő résznek. ;)
Nagyon tudom ajánlani!

gabriel93>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Rögtön felkeltette a nekromanta fogalom a figyelmem, egyszerűen muszáj volt többet megtudnom erről is spoiler Lényegében az érdekelt, hogy van e napjainkban ilyen. És hát végül is kiderült, hogy csak horror és fantasy filmekben van. Mondjuk az is felmerült bennem, vajon hogy lehet halkan fütyölni.
Annyira nem kötött le a történet cselekménye, azért is mert minél tovább olvastam annál jobban hasonlított a „Lista” c. Könyvre. Meg annyira hú de izgalmas sem volt, mondjuk úgy az első 300 oldal, aztán mégis kíváncsivá tett.

KönyvMoly_1989>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Először a szép borító fogott meg, majd felcsigázott a tartalom is. Gondoltam : ez a trilógia kell nekem!
Viszont nagy várakozásaim ellenére ez a nyitókötet elég gyenge lett. :( Nem mondom, van lehetőség benne és látok rá esélyt, hogy a következő 2 könyv sokkal izgalmasabb lesz, mint ez, de egyelőre emésztgetem enyhe csalódásomat.
Chloé elég idegesítő főhős volt, és remélem a későbbiekben kinövi a dadogását, mert az őrületbe kergetett vele…. A többi szereplő karaktere sem elég „kibontott” még, de Rae és Derek elég szimpatikusak eddig.
Az alapötlet (különleges képességek, szellemek, maga az intézet és a kutatások) egész érdekes bár nem elég ijesztő és maga a történet is gyorsan olvasható. Mindenképpen adok esélyt a folytatásnak.

2 hozzászólás
turanett P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Érdekes sorozatnak igérkezik. Már az elején felkeltette az érdeklődésemet. Cloé serdülő korba lépett, ami sajnos neki azzal járt, hogy elkezdte látni a szellemeket. Be is zárták egy úgymond otthonba. Na itt kezd még inkább érdekes lenni a történet. Kiderül ugyanis, hogy nem csak neki vannak különleges képességei. Vajon miért zárták össze őket? Ki áll a dolgok mögött? Egy bizonyos személy meglepett. A vége nagyon izgalmas volt! Persze függővéges, nem is akárhogy! Persze, hogy folytatni akarja az ember :D

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Sötét erő trilógia 1

Ez egy remek trilógiaindító kötet volt, nagyon tetszett.
Nehezen kezdtem bele, már régóta a várólistámon volt, de teljesen el voltam ragadtatva, csakúgy faltam a sorokat.
Nagyon izgalmas történet természetfeletti képességekkel rendelkező fiatalokról, akiket elmebetegként kezelnek. Elgondolkodtam azon milyen szerencse, hogy nem valóságos a helyzet, mert biztos ha lennének ilyen képességű emberek, valószínűleg mind diliházban kötnének ki, mert senki nem hinne nekik, ahogy ebben a könyvben is történnek az események.
Arról nem is beszélve, hogy mik derültek ki olvasás közben, hogy az állítólagos egészségügyi intézmény nem az, aminek látszik, az ott lévő orvosok sem valódiak, inkább hátborzongató kísérleteket végeznek az oda bezárt fiatalokon. És attól sem riadnak vissza, ha eredménytelenek, simán megsemmisítik az alanyokat.
Sok kaland és viszontagságon kell ezeknek a szimpatikus karaktereknek.

Muki75 P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

A rajongóktól előre elnézést kérek, de nekem ez egy kicsit sem tetszett. Talán rossz passzban vagyok ehhez a könyvhöz, vagy más, érdekesebb olvasmányok kötik le a figyelmem, vagy egyszerűen rosszkor olvastam. De nem mentegetőzök. Még az alaptörténetet sem találtam egyedinek, mert valljuk be, van már jó néhány olyan könyv, ahol a különleges képességekkel rendelkező embereket elmebetegként, máshol bűnözőkként, félelmetes fenevadakként kezelik. A főszereplővel sem tudtam azonosulni. A történet sem volt egy nagy durranás… úgyhogy a folytatást biztosan nem fogom elolvasni.

Rémálom P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Angolul olvastam még és imádom azóta is. :D Folyamatosan újra olvasom és mindig ugyanannyira leköt. Jól felépített világ, kidolgozott karakterek és izgalmas történet. A kedvenc ifjúsági fantasym. :)

3 hozzászólás
joopsy P>!
Kelley Armstrong: The Summoning – A szellemidéző

Eleinte nagyon elkeseredtem, mert nem fogott meg benne semmi, csak az, hogy a szereplőink végre nem szépek, sőt némelyik kifejezetten ronda és büdös. Sehol egy gödröcske és cukicsini srác és mézesmázos románc. :)
A párbeszédek néha nagyon logikátlanok voltak és bár lehet, hogy a hangulatfokozás volt a céljuk, engem inkább idegesítettek.
A fordítás gyakran volt magyartalan, mintha nagyon megcsúszott volna a fordító a munkával, ezért csak összecsapta volna. Remélem ez a folytatásokban javult, mert úgy látom ugyanaz fordította az egész trilógiát.
Eleinte az írónő sem találta meg a hangját. Úgy éreztem, mintha kb. én írtam volna és nem egy író. De a történet felétől annyira belelendült, hogy le sem bírtam tenni a könyvet. Onnan előjött a kissé bizarr, de még ízléses humora is, ami nálam minden történet esetében sokat jelent (mondjuk plusz fél csillag).
Eleinte Chloé is idegesített, de kifejezetten logikusan gondolkozott. Ugyanazokat a kérdéseket tette fel magának, amik hiányába én pont belekötöttem volna. :D (plusz fél csillag)
A végét sajnos részben sejtettem, mert belefutottam egy szpojlerbe, ami nem került kapcsos zárójel közé.

Összességében pedig nagyon érdekes történetet kaptam és nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy az írónő mit fog belőle kihozni. Ezt nagyon könnyen el lehet szúrni, de nagyon nehezen lehet jól folytatni. Szerintem. Bár az epilógus miatt ígéretes a folytatás. :)
Mindenképp folytatni fogom. :)


Népszerű idézetek

Petra_c33 I>!

Ha bolond lennék, én vajon tudnám? Ez az őrültség lényege, nem igaz? Azt hiszed jól vagy, de mindenki más jobban tudja nálad.

33. oldal

Petra_c33 I>!

Ne beszélj az őrült gyerekekkel! Vissza akartam kiáltani, hogy nem vagyunk őrültek. Csak a gyerekét összetévesztettem egy szellemmel, ennyi az egész!

129. oldal

Charming>!

– Én aztán nem vagyok vele erőszakos! – előzte meg Dereket a hangja a sarokból.
– Az nem az én bajom, hogy valakinek mondom, hogy csináljon valamit, ő meg megteszi! – folytatta már közelebbről. – Csak nemet kéne mondania! Van nyelve, nem?
Remek! Ennek a srácnak sikerül hülyére vennie olyankor is, mikor azt mondja, hogy nem kéne hagynom, hogy hülyére vegyen!

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders · Derek Souza
Natsu>!

Ha nem érted, hogy fájdalmat okozol valakinek, mi kell ahhoz, hogy abbahagyd?

115. oldal

2 hozzászólás
inka0507>!

Rám pillantott. A szívem kétszer hevesebben kezdett dobogni.
– Sok mindenről akarok veled beszélni – megérintette a kézfejemet, és olyan közel hajolt, hogy a leheletét éreztem a hajamon.
– Mi van Rae-vel? – követelte egy hang. Megfordulva láttuk, hogy Derek közelít felénk a pázsiton.
Simon káromkodott. – Mondta már neked valaki, hogy az időzítésed egyszerűen pocsék?
– Ezért nem dobolok! Na, mi is van?

276. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders · Derek Souza · Simon Bae
Natsu>!

– A dekoltázs nagyszerű! – jegyezte meg. – Mint egy extra zseb!

166. oldal

kellyolvas P>!

Ne ugrálj, szedd a gyógyszert és legyél jó kislány!

138. oldal

inka0507>!

– Nagyszerű! – mormogta. – Most azt fogják hinni, hogy együtt is zuhanyozunk. Talán azt kéne mondanunk, hogy a pincebeli koszt mossuk le, és takarékoskodunk a vízzel!

236. oldal

inka0507>!

– Kéh…lek! Úgy nézek én ki, mint egy dívacsali? – Az oldalára fordult, fejét a karjára támasztotta. – Ó, persze, mikor Derek, meg én új suliba megyünk, a klikkbeli lányok mindig figyelnek. Mint… – fejhangon kezdett el beszélni: – Szia Simon, én csak, izé, arra gondoltam, hogy te talán, tudod, segíthetnél-e nekem suli után a háziban? Mert, izé, matek és te, izé, kínai vagy, ugye? Fogadok, te tök jó vagy benne!
Forgatta a szemét. – Először is, apám koreai, anya meg svéd volt. Másodszor, irtó szar vagyok matekból. És nem szeretem sem a kakukkos órákat, sem a síelést, sem a drága csokikat.
Köpködtem a nevetéstől: – Azok asszem, svájciak!
– Ó! Akkor mi svéd?
– Hm, nem tudom. A húsgombóc?
– Hát, azt kicsit szeretem. De valószínűleg nem a svédet.
– Akkor mit szeretsz?
– A suliban? A történelmet. Ne nevess! És angolból sem vagyok rossz. Marha jó haikukat írok, ami egyébként japán.

173. oldal

Luna_Iceshard>!

Ha a szellemek léteznek, az azt jelentené, hogy nincs mennyország? Mindannyian arra vagyunk ítélve, hogy árnyékként járjuk a földet, remélve, hogy találunk valakit, aki képes minket látni vagy hallani….

99. oldal


A sorozat következő kötete

Sötét erő trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az Olimposz vére
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Joss Stirling: Summer
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Melissa Grey: A lány éjfélkor
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Kresley Cole: A sötétség démona
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen