The ​Reckoning – A leszámolás (Sötét erő trilógia 3.) 434 csillagozás

Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kelley Armstrong nagy sikerű Sötét erő trilógiájának hihetetlenül izgalmas befejezése.

A tizenöt éves Chloé Saunders hétköznapi életet szeretne élni. Nem adatik meg neki. Chloé ugyanis genetikai módosítás áldozata, olyan nekromanta, aki akarata ellenére képes felébreszteni a holtakat. Chloé, és hasonszőrű, különleges „tehetséggel” megáldott (vagy inkább elátkozott?) társai az életüket mentik a pokoli szervezettől, amelyik létrehozta őket.

És, ha mindez nem elég, Chloé gyengéd érzései a testvérpár – Simon, a kedves varázsló, és bátyja, Derek, az annyira nem kedves vérfarkas – iránt összezavarják a fejét. Ráadásul az a szörnyű gyanúja, hogy szíve mindinkább a vérfarkas felé hajlik…

Kétségtelenül nem hétköznapi történet!

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633733509 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
368 oldal · ISBN: 9789633733516 · Fordította: Godó Klára
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456577 · Fordította: Godó Klára

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Derek Souza · Chloe Saunders · Simon Bae · Viktoria Enright (Tori) · Elizabeth Delany (Liz) · Royce


Kedvencelte 100

Most olvassa 9

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 153

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Ez a sorozat valami fantasztikus volt.
Sokszor nehezemre esik elengedni a hősök „kezét”, és bevallom itt is ezt éreztem.
Direkt lassan olvastam, szüneteket hagyva a három kötet között, de nyilván örökké nem húzhatom a befejezést.
Izgalmas, a kérdésekre teljes mértékben választ adó, a karakterek gyönyörű fejlődésen mentek keresztül, és a gonosz is elnyerte méltó jutalmát.
Bőven újra olvasós kategória, pedig az elején nem gondoltam volna, ennyire megszeretem.
A borítók pedig nagyon szépek lettek.
Kedvenc!♥

3 hozzászólás
Sippancs P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Fáj a szívem, hogy el kell válnom ettől a sorozattól. Az elmúlt 5 nap egy hihetetlen és elképesztő utazás volt négy, nem mindennapi képességgel rendelkező tini társaságában, és valahogy nem akaródzik leszállnom erről a vonatról, elhagyni ezt a világot. Annyira remekül szórakoztam velük, és annyit izgultam értük, a boldog befejezésért, hogy kicsit csalódott vagyok, hogy máris vége. Iszonyatosan gyorsan elrepült ez az idő, pedig még csak most kezdtem bele…
Akárcsak az előzőre, erre a részre sem tudok rosszat mondani. Bár az írónő jó sok kérdést nyitottan hagyott, mégis megnyugvással tettem le a könyvet. Ahogy a százalék is mutatja, a három rész közül ez volt a legjobb, a legösszetettebb és a legizgalmasabb, és ha mondhatom, a legromantikusabb is. (Annyira tudtam, hogy Chloé végül spoiler választja majd! :)) Végig feszültségben tartott és rendesen borzolta az idegeimet, és hatalmas plusz pont, hogy amíg nem vágta az írónő az arcomba a nyilvánvalót, addig semmit sem sejtettem a „gonosz” kilétéről.
Nem tudok mást mondani, mint hogy nagyon szerettem és nagyon tudom ajánlani. Nálam biztos, hogy sokszor lekerül még a polcról!

Szami81>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

A harom reszt egyben fogom velemenyezni, mert osszefolyik es lenyegeben egy nagy kaland volt.

A tortenet roviden: Fohosnonk szellemeket lat, nagynenje bedugja egy elmegyogyintezetbe hasonlo gyerekek koze, skizofrenkent diagnoztizaljak, teletomik gyogyszerekkel.
Mig ra nem jon, hogy cseppet sem orult, o valoban szellemeket lat.

Imadtam. Tokeletes tv-sorozatot lehetne belole csinalni, mert annyi izgalom, akcio van benne, ami tobb evadra eleg lenne.
Az elso resz nem nyugozott annyira le, de a masodik, harmadik reszt tukon ulve olvastam vegig.

Problemam csak egy van: hol a folytatas?? Mert ez tuti nem trilogianak volt betervezve. Van egy rakas elvarratlan szal, kerdojel. (Pl mi van az elszabadult demonokkal, most mi lesz a gyerekekkel, hova mennek, miert valtogatja Chloe nyaklanca a szinet, kinek ki az apja stb.) Remelem a kiegeszito kotetek, amiket most kezdtem olvasni, megvalaszolnak par kerdest.
Mindazonaltal vastagon 5*-os meg igy is.

3 hozzászólás
joopsy>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Mindig furcsa érzés befejezni egy trilógiát. Örülök, hogy megtudtam, mi a vége, ugyanakkor – jobb esetben – hiányérzetem is van. Szerencsére itt a jobb eset áll fenn, mert én ezt a tini-horrort őszintén nagyon szerettem.
A korábbiakban a leggyengébb tulajdonsága a fordítás minősége volt, de itt szerintem sokat javult a helyzet. Persze a legrosszabbra is fel voltam készülve ezen a téren, de szerencsére csak egyszer akadt fenn a szemöldököm a magyartalan fordítás miatt. :) Bocsi kedves fordító!
Nem igazán olvasok horrorkönyveket, de nekem ezen elférne a címke az ifjúsági mellett. Viszont mivel nem értek hozzá, nem fogom feltenni rá.
Akkor kicsit a sztoriról: Ahhoz képest, hogy Chloé az első részben még azt sem tudta, mi az a nekromanta, ebben a befejező részben már egész jól tudta használni a képességét. Sokat fejlődött a személyisége az első részhez képest és ugyanez elmondható a többi szereplőről is. Dereket egyszerűen nem lehet nem szeretni. Még mindig nagyon tetszett az átalakulásának az érzékeltetése, ami nagyon nem olyan, mint pl. a Szépség és a szörnyeteg rajzfilmben a jelenet, mikor a Szörnyeteg ismét herceggé változik. Na nem. Derek megszenved minden egyes csont megnyúlásáért és szőrszál kinövéséért.
A történetben kicsit túl sokat időzünk Andrew házában, amit bevallom, néha picit már untam és ahogy a hátralévő lapok mennyiségére néztem, el sem tudtam képzelni, hogy hogy lesz ebből a végére Leszámolás, ahogy a címe ígéri. Hát úgy, hogy kissé nyitottan hagyja az írónő a történetet. Mégis végeredményben nekem nem maradt hiányérzetem emiatt.
Figyelni fogom az írónő munkáit. Jó lenne, ha kicsit népszerűbb lenne, mert a másik sorozatát is szeretném majd elolvasni, de unalmas, hogy mindig mindenre éveket kell várni.
Összességében én ajánlom a sorozatot, de csak a fordítói hibák ismeretében.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Sötét erő trilógia 3

Remek befejező rész volt, nagyon tetszett.
Tovább folyt az üldözés, úgy tűnt csöbörből vödörbe kerültek a fiatalok, senkiben sem lehetett megbízni. Senki sem volt az akinek látszott, a legváratlanabb személyektől érkeztek az árulások, sok felnőtt kétkulacsos volt és persze sokuknak a kapzsiság és pénzszerzés volt a célja.
Az orvosok őrült Mengelék voltak. Találkozhattunk régi áldozatok és őrült tudósok szellemeivel.
Izgalmas és meglepő fordulatok is jutottak a történetbe. Talán kicsit hiányoltam, hogy nem minden bűnös nyerte el méltó büntetését és voltak veszteségek is a történet során.

turanett P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Ez most nagy szenvedés volt nekem. Annyira jól indult ez a sorozat,de a vége dög unalom. A könyv 3/4 részében egy házban bujkálnak és Cloé szeret, nem szeretet játszik. Aztán mire végre rájön, hogy kit is szeret, ez hirtelen mindenkinek tök egyértelmű. De szerencsére a könyv utolsó negyede izgalmas volt. Visszakerültek az intézetbe, és ott voltak érdekességek. De vége megint kiakasztott! Tényleg így kell, hogy vége legyen? Tényleg ekkora kérdőjellel? Úgy tudom, ez a sorozat ezzel a résszel lezárult, nem lesz több rész. Nekem mégis olyan érzésem van, mintha függővéges lenne :(

avidreader>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Szamomra kicsit azert nyitott volt a zaro resz, de meg igy is imadtam!
Akciodus volt, vegre feny derult az erzelmekre, elokerult Simon apja!
Chloe kepessegenek egyre negativabb oldalat s ennek kovetkezmenyeit is izgatottan elhettem at, s buszke voltam ra, hogy a konyv vegere a beavatasa a nekromanta mivoltaba beteljesedett, s boldog Derek oldalan. Derek! Te jo eg! O az a srac, akit vegig csunyanak kepzeltem el, es kozben jokepu, valamint a legaranyosabb srac, hiszen annyira ovja es aggodik Chloeert!

gab001 P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Bár régebben olvastam az előző részeket, mégis hamar visszataláltam a történethez. Chloé és társai végre szövetségesekre akadnak, nem kell tovább menekülniük. Azonban a tétlen várakozás sem unalmas, ha róluk van szó. A könyvben egyetlen vontatott rész sincs, mindig történik valami. Egyik hátborzongató epizód követi a másikat. Chloé karaktere nagyon szimpatikus volt számomra, mert bár érezhetően fél és tele van kétségekkel, mégis sikerül minden helyzetben helytállnia, s helyén van a szíve. Végre kiderül az is, hogy miért is viseli a nyakláncát. A szerelmi háromszög sem idegesítő, egészen hihetőnek éreztem, ahogy a döntését is. Nagyon jó befejező rész, bár szívesen eltöltenék egy kis időt a felnőtt Chloé társaságában is. Borzongatóan izgalmas.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456584 · Fordította: Godó Klára
Navi P>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Szerettem :) Így egyszerűen, szerettem. Chloé, Derek, Tori, Simon, mindegyikük a szívemhez nőtt. Aranyosak voltak, esetlenek, amolyan igazi kamaszok :) Nagyon édesek voltak, ahogy a szerelmi szál alakult :) Fordulatokban most sem volt hiány, bár Mr. Bae előkerülését egy kicsit jobban ki lehetett volna dolgozni. A rejtélyes Mr. St. Cloudról is szívesen megtudtam volna még néhány dolgot. Kedvenc sorozat, újra olvasós lesz :) Annak azért örülnék, ha elkészülne a felnőtt folytatása ennek a sorozatnak, mondjuk 10 évvel később?! Érdekelne, hogy mi lett velük, mi van a többi variánssal, sikerült-e leszámolni Mr. St. Clouddal, ilyenek :)

SurrealFlash>!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás

Nem akartam befejezni, mert annyira imádtam ezt a sorozatot, de sajnos minden történet befejeződik egyszer.
Chloé és Derek nagyon a szívemhez nőttek, nehéz lesz elengedni őket. Ritkán van olyan könyv, ami ennyire megfog, de sajnos most nem állhatok meg szomorkodni, mert a kihívás miatt még vár rám 22 db másik történet.
Még ki lehetett volna hozni egy részt, hiszen ennek a történetnek igazából sosem lesz vége. De a mini happy end, azért megnyugtató volt.


Népszerű idézetek

Cicu>!

– Szóval – kezdte Simon –, ezek szerint megint jól kijöttök Derekkel! Mi történt? Bevetette a híres nézését?
– Nézést?
– Tudod te! Amikor úgy néz rád, mint egy megkorbácsolt kutyakölyök, és elszégyelled magad amiért megütötted!
– Aha, vagy úgy! Ezek szerint nálad is működik?
Felhorkant. – Még apán is! Az ember beadja a derekát, nyugtatgatja, és a következő pillanatban már megint a papucsodat rágja!
Felnevettem erre a hasonlatra.

276. oldal, 37. fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders · Derek Souza · Simon Bae
Cicu>!

Mi a fenét csinálsz itt, Chloé? Mondtam, hogy majd később kijövünk ide, és megpróbálunk kapcsolatba lépni azzal a szellemmel! A kulcsszó? Ne te, hanem mi! Azzal, hogy itt vagy…
Magasba emeltem a kezem. – Jól van, rajtakaptál! Egyedül osontam ki, azt remélve, hogy senki nem vesz észre. Ezért ordítoztam a nevedet is!

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders
TiaDalma_かすかな>!

– Látod, milyen igazam volt? Még mindig te vagy, még farkas alakban is!
Morgás.
– Nem támadt rád hirtelen az irányíthatatlan gyilkolási vágy?
Szemforgatás.
– Na! Te aggódtál emiatt, nem én! – Tartottam egy kis szünetet. – Nincs vacsoraszagom, ugye?
Na, azt a tekintetet, amit ezért kaptam!

144. oldal

TiaDalma_かすかな>!

Az ágyában terpeszkedett, a takarója lelógott a padlóra. Hason feküdt, és csak egy bokszeralsót viselt.
Tori az ágyhoz sétált. A szemem sarkából láttam, ahogy jól végigméri Dereket.
– Tudod, mit? Ebből a szögből nem is néz ki rosszul! – jegyezte meg.
Haragosan néztem rá.
– Csak úgy mondom… (…)
– Személy szerint én inkább a támadójátékos alkatot szeretem – lamentált Tori –, de ha neked a hátvédek jönnek be, ő elég…
Olyan barátságtalanul néztem rá, hogy abbahagyta. (…)
Ellenőrizte Derek pulzusát, a légzését, és megállapította, hogy jónak tűnik, aztán közelebb hajolt az arcához. (…)
Derek ekkor kinyitotta a szemét, és Tori arcát látta meg elsőnek, alig centiméterekre az övétől. Felpattant, és elkáromkodta magát. Simon röhögőgörcsöt kapott.

242. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Derek Souza
schesztiஐ P>!

– Hagyd elmenni! – vélte Derek. – Eleget hallottunk!
– El akart mondani nekem valamit!
Derek felhorkant. – Nem mind ezt akarja? Biztos benne van a szellemkódexben: ha az elillanás veszélye fenyeget, és tudod, hogy menned kell, gondoskodj róla, hogy épp valami izgalmas mondat közepén legyél!

205. oldal

ms_cappuccino>!

A kísértet megtorpant. – Szellem? – Rám nézett, aztán a földön heverő testére. Káromkodott.
– Meghaltál – közöltem vele.
– Veszem észre!

171. oldal

tealevel99>!

    – Azt hittem, szeretnél egyedül…
    Egy horkantással elhallgattatott. Nehéz lehetett farkasként mogorván nézni, de neki igen jól ment!
    Elővettem a bicskát a kabátzsebemből. – Nem lesz baj! Van fegyverem!
    Horkantás. Nem érdekel! Fejrántás. Gyere ide vissza!
    Amikor pedig tétováztam, morogni kezdett.
    – Úgy látom, a morgás részét már tökéletességre fejlesztetted! Biztos az a rengeteg gyakorlás!
    Reszketeg lábakkal próbált felkelni.
    Na jó, visszajövök! Csak nem akartam az utadban lenni!
    Morgás. Nem vagy! Legalábbis, reméltem, hogy így értette.
    –Te értesz engem, ugye? – kérdeztem, ahogy visszatérve leültem a ledobott pulcsijára. – Érted, amit mondok?
    Megpróbált bólintani, aztán a fogát vicsorgatta a helyzet kellemetlensége miatt.
    – Nem egyszerű, ha nem tud beszélni… az ember, igaz? – vigyorogtam. – mármint neked nem az! Én meg tudnám szokni!
    Morogva méltatlankodott, de láttam a megkönnyebbülést a tekintetében, mintha örülne, hogy végre mosolyogni lát.
    – Látod, milyen igazam volt? Még mindig te vagy, még farkas alakban is!
    Morgás.
    – Nem támadt rád hirtelen az irányíthatatlan gyilkolási vágy?
    Szemforgatás.
    – Na! Te aggódtál emiatt, nem én! – Tartottam egy kis szünetet. – Nincs vacsoraszagom, ugye?
    Na, azt a tekintetet, amit ezért kaptam!
    – Minden eshetőséget figyelembe veszek!

144. oldal, 20. fejezet (Könyvmolyképző, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders · Derek Souza
Cicu>!

Tori bejött négykor, és meglepettnek tűnt, hogy még mindig az ágyban talál.
– Az egész délutánt itt töltötted? – kérdezte. – Én meg azt hittem, kinn vagy a fiúkkal!
– Miről maradtam le?
– Rólam, ahogy felmosom a padlót!

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Saunders · Viktoria Enright (Tori)
TiaDalma_かすかな>!

– Életben van! – szólaltam meg. – Apátok életben van!
Felnézett rám, és én nem tehetek róla, egyszeriben a nyaka köré fontam a karomat, és megöleltem. Ekkor döbbentem rá, mit csinálok.
Elengedtem, és gyorsan hátraléptem, amitől persze megbotlottam, és habogni kezdtem: – B-bocsánat! Csak annyira… örülök neki!
– Tudom!
Ültő helyében utánam nyúlt, és magához húzott. Így maradtunk, egymásra nézve, keze még mindig a blúzom szélébe csavarva, a szívem már ettől olyan erősen kalapált, hogy teljesen biztos voltam benne, meghallja.
– Több is van! – szólaltam meg kis idő múlva. – Tori még több e-mailt talált tőle.
Nyugtázta, majd visszafordult a számítógéphez, de számomra is helyet hagyva odébb araszolt. Nem akartam tolakodni, de egy kicsit közelebb csusszantam, ő meg maga elé húzott. Elveszítettem az egyensúlyomat, és félig meddig az ölébe estem. Égő arccal próbáltam feltápászkodni, de a térdére húzott, és egyik karjával finoman átölelte a derekamat, mintha azt kérdezné, „Nem baj?”
Nem volt az. Még ha a vérem a fülemben úgy száguldott is, hogy nem voltam képes józanul gondolkodni. Szerencsére háttal voltam felé, hiszen az arcom valószínűleg skarlátvörös lett.
Nem értettem félre a korábbi nézését! Tényleg van köztünk valami. Reméltem, hogy lehet belőle valami. Istenem, mennyire bízom benne!
(…)
Elmosolyodott, először tétován, aztán olyan széles mosoly öntötte el az arcát, hogy a szívverésem is elállt tőle. Összeszedtem magam, és visszavigyorogtam, majd átkaroltam a nyakát, de aztán menet közben megtorpantam, mert elszégyelltem magam. Mielőtt elhúzódhattam volna, megfogta a könyökömet, és visszatette a karomat a nyaka köré, majd magához húzva megszorított.
Aztán hirtelen talpra ugrott, a széket olyan gyorsan pördítette meg, hogy majdnem lerepültem. Lépéseket hallottam a nappali felől, és épp csak lekecmeregtem a térdéről, amikor Simon viharzott be, lihegve, mintha futott volna.

227. oldal

TiaDalma_かすかな>!

Végre megtaláltam Dereket. Egyedül volt a könyvtárban, egy könyvet lapozgatott.
– Megvagy! – sóhajtottam megkönnyebbülten.
Megfordult. Szája sarkában apró mosoly játszott, tekintete egyből ellágyult, és ez megint felkavart valamit bennem, amitől hirtelen leblokkoltam, és egy pillanatra még arról is megfeledkeztem, miért is jöttem.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Derek Souza

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Csóti Lili: Hetedvérig
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Kresley Cole: A sötétség démona
Karen Chance: Megérint a sötétség
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Patricia Briggs: Megszólít a hold