Sea ​of Shadows (Age of Legends 1.) 2 csillagozás

Kelley Armstrong: Sea of Shadows Kelley Armstrong: Sea of Shadows

They hear the spirits. They must obey.

In the Forest of the Dead, where the empire's worst criminals are exiled, twin sisters Moria and Ashyn are charged with a dangerous task. For they are the Keeper and the Seeker, and each year they must quiet the enraged souls of the damned.

Only this year, the souls will not be quieted.

Ambushed and separated by an ancient evil, the sisters' journey to find each other sends them far from the only home they've ever known. Accompanied by a stubborn imperial guard and a dashing condemned thief, the girls cross a once-empty wasteland, now filled with reawakened monsters of legend, as they travel to warn the emperor. But a terrible secret awaits them at court--one that will alter the balance of their world forever.

From #1 New York Times bestselling author Kelley Armstrong comes a captivating new series that blends elements of fantasy and horror with the pulse-pounding action and romance that have earned her a devoted readership worldwide.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
HarperCollins, London, 2014
400 oldal · ISBN: 9780062071248
>!
HarperCollins, London, 2014
416 oldal · ISBN: 9780062071262

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Kelley Armstrong: Sea of Shadows

Újraértékelés: 2018. 02. 08.

Így négy évvel később sikerült is elolvasnom ezt a könyvet. Azóta sem változott a véleményem, hogy a világfelépítés hülyeség és logikátlan: Nincs mágia, de van mágia, a papok által írt áldásnak és átoknak akkora feneket kerítenek, de semmihez semmi köze – és nincs mágia, de ja, mégis van.

Szellemek azok vannak, jók és rosszak is. Egy nagy erdőbe beküldik a legrosszabb bűnözőket meghalni, arra nem gondolva, hogy túlélhetik – ja, bocs, de, de erről csak a könyv végén van igazán szó, hogy ha valakit beküldenek az erdőbe, de túléli, akkor megbocsátanak neki? Miért? A lényeg: ebben az erdőben csak a bűnözők gonosz szellemei élnek, mert kiűzték a jó szellemeket onnan. Hogy? Hogy nem tudnak a rossz szellemek kijönni? Ne is érdekeljen ez senkit, mert ez nem erről szól.

Hiába kerítenek nagy feneket annak, hogy az ikertestvéreknek kell megvédenie a falut meg elásni a bűnözők hulláit, ez nem történik meg és nem is fontos, csak azért, hogy nagyon magas kasztban legyenek a főszereplőink, és ezért mindenki értékes embernek tekintse őket, és ne lehessen őket bántani. (Bár azért később csak megfenyegetik és elrabolják őket.)

A könyv 90%-ban sétálnak a sivatagban… És csak sétálnak… és csak sétálnak. Aztán elkezdődne a cselekmény, de az csak az utolsó oldalon. Az egyetlen értékelhető dolog a sok horrorisztikus jelenet és vér és belezés, de hátha a második rész jobb lesz…

Régi értékelés: 2014.

Ez nem az én napom ma a kedvenc íróim új könyveivel. 40 oldalt olvastam, és ez valami borzalmas. A világfelépítés (elvileg high fantasy, ami bevallom, nem az én elemem) teljesen összecsapott, nem tudjuk, mi miért van.

Van egy áldozati fa, ahova áldozatot tesznek a templom előtt (értsd pénzérmét), ez egy ilyen fémfa persely, a tetején ki tudja hogy levelek helyett papírosok összetekerve. Ha az veszi le a papírost, aki bedobta az érmet, az nem csak áldást, hanem átkot is kaphat. Elvileg papok írják a papírokat? Hogy? Miért? Minek? Miért átkoznák meg egymást? Hogyan működik ez? Miért kell kb. halálos átok oda? Ja, de amúgy ha más veszi le – mert odaadják neki –, akkor biztos áldás lesz. De nem létezik úgy mágia? Akkor úgy ez mi?

Nem tudjuk meg miért vannak pont ott szellemek a Halottak Erdejében, csak úgy vannak, és ha a többi szellem ki tud onnan jönni, a gonoszok miért nem?

A főhősnek lenne a feladata, 16 évesen, hogy eltemesse a gonosz szellemek hulláit évente egyszer, de persze, annyira figyel és annyira felkészült, hogy konkrétan átesik a lélekkötelékes kutyáján. Okééé. Nagyon komoly és horrorisztikus a hangulat ám ettől.

A Kistunék nagyon véletlen – és semmi japán vonatkoztatású – beillesztését meg feleslegesnek tartom.

És aztán a bunkónak feltüntetett pasi is van, akiről elsőre látjuk, hogy nem is bunkó, csak a két főhős annyira „okos,” hogy ezt nem veszik észre.

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Age of Legends sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Sabaa Tahir: A Torch Against the Night
Leigh Bardugo: The Language of Thorns
Michelle Sagara: Cast in Shadow
Naomi Novik: Uprooted
Kristin Cashore: Graceling
Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands
Laura Sebastian: Ash Princess
Kristen Ciccarelli: The Caged Queen
Erika Johansen: The Fate of the Tearling