Loki ​farkasai (Blackwelli históriák 1.) 76 csillagozás

Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Az ​északi mítoszok megjósolták a Ragnaröknek nevezett világvégét, amit kizárólag az istenek akadályozhatnak meg. Amikor bekövetkezik az apokalipszis, nekik kell megküzdeniük a szörnyekkel: gigantikus farkasokkal és kígyókkal, amelyek mind el akarják pusztítani a világot.

Az istenek azonban már régóta nincsenek köztünk.
A dél-dakotai Blackwell városának legtöbb lakója egyenes ági leszármazottja Thor vagy Loki istennek, így a tizenhárom éves Matt Thorsen és két osztálytársa, Fen és Laurie Brekke is. Mivel számára ez a családtörténet része, Matt úgy ismeri az északi mítoszokat és isteneket, mint a tenyerét – ez azonban nem jelenti azt, hogy hisz is ezekben. Amikor tudomására jut, hogy közeleg a Ragnarök, és a végső harcban neki kell majd képviselnie az isteneket néhány gyerekkel, alig hisz a fülének. De a feladat akkor is rá vár, így Laurie és Fen segítségével megállíthatatlan csapatot hoz létre, hogy megelőzze a világvégét.

A Loki farkasaival indul K. L.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Ciceró, Budapest, 2014
298 oldal · ISBN: 9789635398430 · Fordította: Bihari György

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Fen Brekke · Baldwin · Matt Thorsen · Laurie Brekke · Hildr


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 109

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Fantasztikus, hogy sikerült összevarázsolniuk az egyre több természeti csapást és a skandináv mitológiát, ráadásul zseniálisak ezek a gyerekek! A Blackwelli históriák alapgondolatát nagyon ötletesnek tartom, iszonyatosan felcsigázott a trilógia többi része iránt ez a rész, bár, ha jól látom kilátástalan folytatások a magyar kiadás?! Maga a cselekmény is nagyon érdekes volt, plusz a fiatalok nagyon szerethetőek (főleg a három főszereplő istenivadékot imádtam: Fent, Laurie-t és Mattet). Csak ajánlani tudom, bár nem árt hozzá egy kis mitológiai alapismeret. Mivel én alapból szeretem a mitológiával foglalkozó sztorikat így kevés újdonság volt benne. =^.^=

spoiler

Bővebben (és egy kis Loki-fangirling):
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/loki-farka…

>!
Ciceró, Budapest, 2014
298 oldal · ISBN: 9789635398430 · Fordította: Bihari György
3 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Blackwelli históriák 1

Ez megint egy nagyon jó sorozatindító kötet volt, nagyon tetszett.
Sajnos már 5 éve jelent meg és nem tudom kiadják-e a folytatásokat, pedig érdemes lenne, mert nagyon aranyos történet, tele kalanddal és függetlenül attól, hogy gyermek- és ifjúsági irodalom, minden korosztály szívesen olvashatja.
Az alapja az északi mitológia és a kamasz szereplők az északi istenek leszármazottai, nem kisebb feladattal néznek szembe, mint a világ megmentése.
Ennek kapcsán olyan komoly témákat boncolgat a szerző, mint a családi, baráti összetartozás, az egymás iránti elkötelezettség és akár önfeláldozás.
Üdítő, hogy Matt Thorsen (Thor leszármazottja) egy fiú a főszereplő és az ő szemszögéből látjuk a történéseket, ismerjük meg vívódásait, hogy valóban alkalmas-e a feladatra.
Szóval nagyon jól szórakoztam olvasás közben, együtt izgultam a szereplőkkel.
Sajnos függő végű és fogalmam sincs olvashatom-e valaha a folytatást.

Rémálom P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Mindkét írónőt imádom és még az északi mitológiák is a kedvenceim. Mi más kellhet még?

Noha a kötetben akadnak hibák (néha a szereplők hibái idegesítettek, néha elég logikátlanul gondolkodtak, de hát 12 évesek, még belefér) és elég prológus hangulata volt ennek a résznek, mégis sodort magával a pörgős cselekmény. Kellemes kis kalandregény, ahol Armstrong akciódús történetvezetése remekül keveredik Marr mitológiai világteremtésével.

kratas P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Az alapötlet jó lenne, de nekem ez elég langyos volt.
Pedig a szereplők szimpatikusak, de untam, nem kaptam semmi újat.

gab001 P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Egy újabb könyv, aminél a cím fogott meg, viszont ez az egy nem tetszik benne így, olvasás után. Nem érzem, hogy túl találó lenne, bár az is lehet, hogy a többi rész ismerete kellene hozzá. Mindenesetre szívesen olvasnám őket, mert szerintem igazán jó első részről van szó. A szereplők 12 év körüliek, s ennek megfelelően viselkednek is szerintem, ami nekem külön tetszett. Ugyanakkor mégsem gyerekes vagy túl egyszerű sem a történet, sem a stílus. Igazán olvastatja magát és rengeteget meg lehet tudni a skandináv mitológiáról, ami még érdekesebbé teszi. Nagyon kiváncsi lennék a további kalandokra.

>!
Ciceró, Budapest, 2014
298 oldal · ISBN: 9789635398430 · Fordította: Bihari György
wolfsteps>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Ha erre a könyvre nem úgy tekintenék, mint egy mesére, nagyon lehúznám, de az, ez egy mese, egy csapat különleges gyerek kalandjairól, mitológiával egybeszőve.

Nagyon szeretek minden történetet, aminek köze van bármilyen mitológiához, de mindegyik közül a skandináv a kedvencem, így ezt is nagyon szerettem. Nagyon szépen egybe volt kötve, ahogy az istenek leszármazottai az eredeti történetszálat követik, megjelennek a tipikus alakok, lények, szereplők és újraíródik a „történelem”.

Ami engem nagyon zavar mindig az ilyen könyveknél, az a szereplők kora, mert annyira, de annyira nem reális, hogy három 12 éves gyerek sétál az országúton és az erdőben táborozik, miközben egy falka farkassal és trollal is megküzd, valamint tiszta higgadtsággal kezelik az éhezést, fáradtságot, az ismeretlent, az összeütközéseket, a halált…

A story amúgy nekem olyan volt kicsit, mintha az Amerikai Istenek gyerekváltozatát olvasnám. Egy kiválasztott elindul Amerika poros országútjain, vakon, hogy maga köré gyűjtsün egy sereget, ami mellesleg az északi istenek leszármazottjaiból tevődik majd össze, és meg kell győzze őket, hogy az ő oldalán harcoljanak…ismerős?

Mesének nagyon jó, szépen meg van írva, izgalmas és kalandos, nem unalmas, de nagyon sok hiányossága van sajnos és hibája szerintem.

Fekete_Tímea>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Nagyon jo volt bar az elejen nagyon utaltam Fennt. Tesz is erte hogy az emberek ne szeressek. Aztan jott a nagy csalodasom pozitiv ertelemben. Nagyon megszerettem a konyv vegere. Matt is nagyon jo fej es meg sorolhatnam hogy kik meg azok de nem teszem :)
Imadom a German mitologiat es igazan tetszett hogy regenyes formaban is bovithetem a tudasom egy kicsit roluk. Kedvencem lett a tortenet.
Egy valami nem tetszett benne hogy baromi rovid es meg olvasnam tovabb a tortenetet :)
Mar csak egy kerdesem van : miert nem tudtam errol a konyvrol elobb?
Ajanlani tudom annak aki szereti a German mitologiat.

világtalancsitri>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

ISTENEM, SVÉD ISTENEK
Ha a Percy Jackson és az Olimposziakat szeretted, akkor ez kötelező!Rég éreztem olyat, hogy egy könyv új érzéseket kelt bennem, mégis nosztalgiázni is enged és cseppet sem unalmas eközben.Elfogott az a furcsa, izgatott érzés, amit Percyék története közben éreztem: a kalandvágy, a tudni akarás és a nyomozás!
Az összes szereplő harmóniában volt, senki sem volt hanyagul felépítve és tökéletesen kiegészítették egymást.
Az augusztusi könyvtár nyitásnál versenyt futok az idővel és magamhoz ragadok minden skandináv mitológiával kapcsolatos könyvet.Egy új világ vár rám!
Na de ekkora függővéget, a pokolba is..

2 hozzászólás
Judy22>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Dobj a poharadba némi nagyobb viking istenségeket, trollokat, alakváltókat és egyéb hátborzongató lényeket, pár jelentős tárgyat, amit meg kell keresni, és bolondítsd meg 13 évesekkel, nyűgjeikkel, kételyeikkel, mindezt helyezd el a jelenbe.
A cselekmény pörgős és nem csak az halad, hanem a bevezetés, a világfelépítés is gyorsan adagolt, ami tetszett. Első rész, érződött, hogy bevezető kötet, mert egyelőre nagyon nem lehetett eldönteni, hogy min lesz a hangsúly, a karaktereken, a mitológiai dolgokon vagy a megszerzős, esetleg a harcolós részeken.
Nagy dolog nem történt még. Kisebb csetepaték, összeveszések. Ármány és (egy) árulás. Nem okozott semmi meglepetést eddig. Nagyjából mindenre számítottam. Viszont reményteljes. Várom, hogy fog alakulni a továbbiakban. Megvannak a hibái. De semmi zavaró. Kellemes kikapcsolódás volt. És valami nagyon jó kisülhet még belőle.
Továbbiakban:
http://adrikonyvmoly.blogspot.hu/2016/04/kelley-armstro…

sasviki95 P>!
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai

Most egy kicsit meg vagyok lőve. Mintha a sztori amúgy végig meg lett volna írva és random generátorral választották volna ki, hogy melyik fejezet után fog végetérni a könyv. Értem én, hogy függővég stb de EZ CSAK RANDOM könyvlezárás ami nem jön be.
Egyébiránt a történet erősen hajaz a Percy Jackson könyvekre, ahol ugyanaz az alapszitu, hogy adott 2 srác meg egy lány, akik isteni leszármazottak, és az országon át utazva feladatokat kell teljesíteniük. spoiler Mindettől függetlenül én ezt a történetet is élveztem, érdekes volt a koncepciót Észak Istenei kiadásban olvasni.
A könyv stílusa vicces, kicsit sem annyira gyerekes, mint amire számítani lehetett és kifejezetten tetszik az olvasmányossága. Bár eddig a pontig sem világos, hogy miért Loki farkasai a könyv címe. spoiler
Néha volt MIVAN? élményem, amikor azt se tudtam, hogy hol áll a fejem. Voltak benne elírások, bár ezek nem voltak vészesek. Nem vagyok benne biztos, hogy ez nem egy Riordan koppintás volt, így csak 4 csillag, de egyébként kifejezetten jó volt.


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

– Megteszem, amit mondasz, mert nagyon szuper lesz megmenteni a világot meg minden, de nem vagyok odáig a meghalós részért. Legalább addig szeretnék élni, amíg befejezem a középiskolát.
A lány bólintott.
– Az bölcs dolog lenne.

83. oldal

Ms_Mississippi>!

– A farkasok felfalták a Napot és a Holdat. Elkezdődött a Nagy Tél.
– A Fimbulwinter.

46. oldal

3 hozzászólás
Zizifalva>!

Egyáltalán miből lehet észrevenni, hogy gonosszá változunk?

279. oldal, 23. fejezet - Fen és a széthulló világ

Röfipingvin P>!

– Valóban Thor fia vagy: azt képzeled, hogy minden akadályt legyőzhetsz egyik kezedben a kalapáccsal, a másikban egy korsó méhserrel.
– Nem hiszem, hogy engednének sört inni, de nem bánnám az igazi kalapácsot. – Matt az amulettjét babrálta.

125. oldal

Kapcsolódó szócikkek: sör
AniTiger P>!

    – Északi mítosz. A nap azért kerüli körbe a földet, mert menekül a Sköll farkas elől. És a hold… – Belehunyorgott a napfénybe. Sól szekere mögött ki vehette annak halványabb mását, amelyet egy másik árnyékfarkas üldözött. – Ott van. Mögötte. Máni, akit Háti kerget.
    – Úgy látom, a farkasok utolérik őket.
    Matt megrázta a fejét.
    – Ez nem történik meg, amíg el nem jön a Ragnarök.
    – Ragnarök?
    – A világvége. Elvileg akkor kezdődik, amikor Loki megöli Baldr istent. Utána Sköll felfalja Sólt, Háti pedig Mánit, és a világra örök tél és éjszaka borul.

40-41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ragnarök
Rémálom P>!

– Látsz valamit? – suttogta Laurie, miközben előmászott a síremlék mögül.
Matt a fejét rázta.
– Csak a zászlót. – Belehunyorgott a szürkületbe. – Észrevetted, hogy nem eresztik le este, mint a legtöbb helyen? Ez itt hagyomány. A nap huszonnégy órájában fönnhagyják, és…
– Már megint kezded? – bukkant elő Fen. – Esküszöm, keresek neked egy szép, üres sírgödröt, ha így folytatod.
– Emiatt nem nagyon aggódom – felelte Matt. – A temető megtelt. Noha azért – folytatta pillanatnyi szünet után – akad néhány üres sírhely, ha tudod, hol keresd. A határvidék fénykorában bányakutatókat temettek ide. Néha a családok megtudták, és kérték, hogy küldjék haza a maradványokat. Csakhogy az illető akkor már jó pár éve halott volt, ezért nem lehetett csak úgy kiásni és postázni. Úgyhogy csak a csontokat küldték vissza, vagyis meg kellett főzni…
– Hé! – mondta Fen, és rábökött Laurie-ra. – Szerinted biztosan hallania kell?
– Igazából… – kezdte Laurie.
– Nem! – mondta vészjóslóan Fen. – Fogd be, Thorsen, különben én fogom be!
– Azelőtt vagy azután, hogy betettél egy üres sírgödörbe?

188-189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fen Brekke · Laurie Brekke · Matt Thorsen
Zizifalva>!

Amikor közelebb óvakodott, az ajtóból meglátta a lányt.
Rózsaszín haja volt. Matt megdörgölte a szemét. Jó, nem teljesen rózsaszín, csak a hajszálak vége volt az. Rózsaszín volt a csizmája is, amely a térdéig ért. Szóval zakkant volt, de menő módon.

218-219. oldal, 18. fejezet - Matt éber rémálma

Rémálom P>!

Adhatok egy tanácsot, Thorsen? Maradj a verekedésnél. Bűvészként nincs jövőd.

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Matt Thorsen
Zizifalva>!

Mennyivel könnyebb lenne – a színdarabokban is, az életben is –, ha a dolgok olyan egyszerűek lennének, hogy vannak jó fiúk és rossz fiúk, hősök és gazemberek, de nem mindig világos, mi a jó, mi a rossz.

180. oldal, 15. fejezet - Laurie Deadwoodban

Zizifalva>!

– Ez nagyon zsír. Még sosem találkoztam senkivel, akinek az enyémhez foghatóan fura hatalma lett volna. Pedig tudtam, hogy másoknak is kell létezniük. Tudtam, hogy valami fura van bennem, aztán rájöttem, hogy biztosan nem vagyok ezzel egyedül. A szüleim elvittek orvoshoz, de tudtam hogy nem beteg vagyok. Soha nem érzek fájdalmat, és soha nem sérülök meg. Nektek milyen erőtök van? Olyanok vagyunk, mint a szuperhősök? Nem olvasok túl sokat, de a képregényeket szeretem.

207. oldal, 17. fejezet - Laurie ajtót nyit


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Antonio Casanova: Nasha Blaze és a titkos világ
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Charles Gilman: Démon tanár úr
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
Jacob Grey: Vadak – Az Éjfél Köve