Keleti ​ételek 1 csillagozás

Keleti ételek

A Kelet, a mondák által övezett Napkelet, az egzotikus illatok és a zamatos ételek világa. A Boszporusztól Marrákesig, Damaszkusztól Iszfahánig, a hosszú hagyományra visszatekintő keleti konyha nemcsak területileg egyesít különböző vidékeket, hanem kulináris szempontból is több kultúra egybeolvadását teszi lehetővé, méghozzá a lehető legtökéletesebb formában.

A Kelet ízvilága a domináns ízű húsok, az édes aromák, valamint a zöldségek, a gyümölcsök, a kölesfélék és a bulgur titokzatos és lenyűgöző keveréke. Frissítő élményt nyújt a joghurt és a friss menta alkalmazása a mártásokban és az öntetekben, a számtalan húsmentes étel, mint a padlizsánrolád, a falafel, a kibbeh, a mandulás rizs, a datolyával készített specialitások pedig a vegetáriánus finomságok kedvelőinek szereznek örömet.

Induljunk együtt a Napkeletre, és gazdagítsuk a főzőtudományunkat az Ezeregyéjszaka mesés ízeivel!

>!
Art Nouveau, 2008
160 oldal · ISBN: 9789638777508 · Fordította: Gadácsi Veronika

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Keleti konyha
Egyedi Péter: A vegetárius főzés örömei
Korpádi Péter: Kínai és távol-keleti konyhák
Sabrina Ghayour: Az Ezeregy éjszaka ízei
Pierrot: Megkóstolni Ázsiát
Zhao Yi – Kassai György: A Vörös Sárkány ízei
Jane Lawson: Egy falat… Japán
Ghillie Başan: Mezze
Justh Szilvia (szerk.): Wok
Piros Christa: Klasszikus curry ételek