Itt ​ragadt lélek 3 csillagozás

Kelemen Erzsébet: Itt ragadt lélek

A ​pszicho-thriller Kelet-Magyarország egyik városában, napjainkban játszódik. A szereplőkkel Debrecen nevezetes helyeit is bejárhatjuk, és a 2013–2014. évi közéleti események is felvillannak a műben, viszont a legrészletesebben az 1950-es évekről, a magyar Gulágról értesülhetünk, arról a tizenkét hortobágyi kényszermunkatáborról, ahová tömegével és önkényesen, ítélet és minden indok nélkül, közigazgatási határozattal hurcolták el az áldozatokat. A csecsemőtől az aggastyánig. De beletekinthetünk a szovjet Gulág szörnyűségeibe is. Ezek a történelmi tények és emlékek a szereplőkön keresztül ma is elevenen ható eseménnyé válnak.
A regény történetét egyetlen mondatba így lehetne sűríteni: a hortobágyi kényszermunkatábort és a szovjet Gulágot megjárt Faragó János lelke kísért egy fiatal lányt, aki szörnyű megpróbáltatások, szenvedések árán végül megtudja, miért is zaklatja, bántja az itt ragadt lélek.
A regény műfaját a klasszikus mitikus műfajjal rokoníthatnánk, amely valós… (tovább)

>!
Hungarovox, Budapest, 2015
246 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155562082

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

roganedina>!
Kelemen Erzsébet: Itt ragadt lélek

Szerzői felkérésre olvastam el a könyvet, és megdöbbentett, hogy mennyire izgalmas. Kellően félelmetesek a leírások, mély a tartalma, jól felépített az egész történet. Néha már valami ördögűző-filmben éreztem magam az olvasás során. A vége pedig kifejezetten ledöbbentett.
Örülök, hogy elolvastam, tényleg jó könyv volt!

vywaras P>!
Kelemen Erzsébet: Itt ragadt lélek

Érdekes könyv. Napjainkban játszódó történet, amelybe egyszer csak belekúszik az 50-es évek, a hortobágyi kényszermunkatábor világa és története. Mindez misztikummal, ördögűzéssel, különböző spirituális tanokkal körítve.
Gondolom, az írónő célja a megemlékezés volt a munkatáborba elhurcoltakról, mindenesetre különleges és emlékezetes módját választotta.
A könyvet a hortobágyi helyszíneken készült fotók mellett még ún. képversek is illusztrálják.
Személyes kötődés okán nekem különösen kedves volt a debreceni helyszín, az ottani utcák, épületek, szobrok említésekor szó magam előtt láttam a történéseket.

Aurora_Serenity_White I>!
Kelemen Erzsébet: Itt ragadt lélek

Még valamikor karácsonyra kaptam ezt a könyvet, amit most végre alkalmam nyílt elolvasni. Magával ragadó, izgalmas történet, az a típus, amit nehéz letenni. Érdekes témát talált az írónő és a kidolgozás is figyelemre méltó.
Remélem, a szerző más könyveihez is lesz még szerencsém.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ashley Carrigan: Halál és Gloria
Helena Silence: Ezüsthíd
John Cure: Hontalan lelkek
Stephen King: A ragyogás
Stephen King: Az Intézet
Stephen King: Duma Key
Stephen King: A két Rose
Stephen King: A tűzgyújtó
Josh Malerman: Malorie
Yrsa Sigurðardóttir: Emlékszem rád