Lucifer ​lánya (A Kárhozottak királynője 1.) 267 csillagozás

Kel Carpenter: Lucifer lánya

Képzeld el a meglepetésem, amikor rájövök, hogy minden, amit valaha mondtak nekem, hazugság.

De ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük az elején!

Ruby Morningstarnak hívnak. Egy tetoválószalont vezetek a legjobb barátnőmmel Portlandben. Van egy mosómedvém, egy levakarhatatlan, őrült exem, hogy más apróságot már ne is említsek… Nevezetesen azt, hogy démon vagyok. Egy félvér succubus, hogy pontosan fogalmazzak. Életem elmúlt huszonhárom évében legalábbis ezt hittem magamról, de azon a napon, amikor egy szívdöglesztő idegen kiváltott engem a börtönből, fenekestül felfordult az életem, és hirtelen azt sem tudtam, ki vagyok.

Mert nem a Négy Lovas hozza el az Apokalipszist. Hanem én. Szóval mondjuk úgy, hogy megvan a magam baja.

Kirobbanóan sikeres „fordított hárem”-regény, paranormális, romantikus urban fantasy.

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Zafír pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
176 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996911 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
176 oldal · ISBN: 9789633993095 · Fordította: Margittay
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
176 oldal · ISBN: 9789633994733 · Fordította: Margittay

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Julian · Rysten · Allistair · Bandita · Laran · Ruby Morningstar · Josh · Kendall Clarkson


Kedvencelte 12

Most olvassa 7

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 201

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Erre a kötetre a borítója miatt figyeltem fel, első pillantásra nagyon megtetszett, úgyhogy azonnal ment is a kívánságlistámra, amint bejelentette a KMK a kiadását. Ez az első rész nagyon fordulatos és izgalmas fantasy elemekkel lett teletűzdelve, úgyhogy nagyon élveztem az olvasását. Tekintve, hogy rövid kötet, nagyon gyorsan a végére is tudtam érni.
Ruby félig succubus démon, akire pusztán amiatt ragadnak a pasik, hogy egyszerűen csak ránéznek. A lány viszont utálja ezt a figyelmet, mert úgy érzi, hogy csak kényszer hatása alatt teszik és a démon énje miatt nem tudnak ellenállni neki, így próbálja távol tartani magától a pasikat. Egy nap viszont feltünedezik az életében a Négy Lovas: Rysten, Julian, Laran és Allistair, a legerősebb alvilági démonok, akikre nincs ilyen hatása a lánynak. Nekem Rysten volt a kedvencem, bízom benne, hogy a következő részben több jelenetet is kap majd. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a folytatásban eljutnak-e az Alvilágba a szereplők és ha igen, akkor milyen kalandokba keverednek majd ott.

Bővebben: link

Smurfettereads P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

– Olyan tűz van benned, amit nagyon régóta hiába keresek. Vadság. Egyszer azt mondtam neked: más vagy, mint amilyennek gondoltalak. De most, hogy már megismertelek, nem is tudnálak másmilyennek elképzelni. Pontosan olyan vagy, amilyennek mindig is akartunk, sőt, még annál is több van benned.

Nagyon megszerettem Rubyt, örülök, hogy nem egy nyafogós ne bánts virág, hanem egy kőkemény csaj, aki senki előtt sem hajlandó fejet hajtani, érvényesíti az őt illető jogait. Ki áll saját maga mellett, és nem nyivákol egyfolytában, mint egy hisztis tyúk, mert ő egy tökös csajszi, aki nagyon is szerethető. :) Főleg, hogy van egy aranyos cuki mosómacija. :D Imádtam a Banditáról szóló részeket, és nekem is kell egy olyan, mint ő. :D ❤ Én nagyon élveztem ennek a könyvnek az olvasását, habár lassabban haladtam vele, mint szerettem volna, de ez cseppet sem vont le a végeredményről. :D Bár, nem sok minden történt 176. oldalon keresztül, leginkább csak a karaktereket lehetett megismerni, bár nem sok minden derült ki róluk, azon kívül, hogy megjelent négy elképesztő erejű fickó, akik egy percig se akarták magára hagyni Rubyt. :D Engem teljesen megbabonázott a Négy Lovas, imádtam Rystent, Allistairt, Juliant és Larant, annyira dögösek, és szexik, teljesen odáig vagyok értük. :) ❤ Moirát is nagyon megszerettem, nagyszerű barátnője Rubynak, és annyira szerethető ő is, teljesen kiegészítik egymást, mindkettőjük nekem tök szimpatikusak voltak, Bandita meg imádni való cukiság, ahogy a Négy Lovas is. :) ❤ Nagyon megszerettem ezt a négy csoda fickót, legszívesebben beköltöztem volna a könyvbe melléjük, annyira elkápráztatott a Négy Lovas, és kicsit irigykedtem is Rubyra, hogy neki ez jár. XD

További értékelésem:
link

bemese05 P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Úgy érzem el lett húzva a mézesmadzag az orrom előtt a könyv leírásában! Poliamor kapcsolat, fordított hárem, 4 dögös démon pasi, erotika…. Hát ezek közül csak egyet találtam meg ebben a részben, a 4 dögös pasit. Akik ugye démonok, rosszfiúnak kellene lenniük. Mégis úgy éreztem, h kaptam 4 kiscicát akik próbálnak becserkészni egy csajt. Remélem a következő részben kicsit tökösebbek lesznek!
Remélem ez a rész csak egy light-os bevezető szeretett volna lenni. Bár most is volt egy kis harc meg izgalom, de ami alátámasztaná a romantikát azt nem igazán találtam meg benne, csak célozgatás szintjén.
Érdekes ez a fajta démonvilág, még nem látom át teljesen, h mi hogyan van. Ruby sem tűnik egy igazi démonnak, persze van huncut oldala, de sokszor inkább csak egy riadt kislánynak gondoltam volna.
Imádtam a mosómaciját, Banditát! Nagyon tetszett a kapcsolata vele, meg, h milyen sokat szerepelt *.* ♥
A Lovasokat és a fenevadat egyelőre nem igazán tudom hova tenni, kíváncsian várom mit alakítanak a folytatásban!

csfannie P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

„Azt hiszem, ez a sorozat nem nekem íródott.
Eléggé bevezető jellegű a könyv, de másmilyen nem is lehetne a maga 176 oldalával. Ennek ellenére mégis túlzásba esett az írónő már most a fordított hárem terén, nekem legalábbis a legkevésbé sem tetszett ez a felállás. Minden túl gyors a szereplők között, nincs ismerkedési fázis, csak a mindent elsöprő szenvedély, ráadásul 4 különböző pasi iránt… Ugyan, kérlek.
Lehet, hogy adok egy esélyt a második résznek, de még érlelem magamban a gondolatot.”

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2022/03/kel-carpente…

PetraZsiros>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Tetszenek a démonos történetek, amelyek a „mai” világban játszódnak. A könyv a rövidségéhez képest nagyon tetszett, azonban rúl rövidre sikerült. Még rengeteg mindent ki lehetett volna fejteni.
A történet izgalmas.
A vége felé csak úgy faltam az oldalakat, egyre több durvaság történet.
Amilyen finoman indult… Tök hétköznapi dolgokkal, hiába démon a főszereplő. Aztán megjelennek a Lovasok és feje tetejére áll minden, innentől kezdve lesz igazán érdekes (és durva) a történet.
A Lovasok és Ruby közti kapcsolat kiderül, azonban az, hogy mindegyikük akarja őt az ad némi fejtörést, hogy a későbbiekben ez hogy alakul arra nagyon kíváncsi vagyok.

Nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, hiszen ilyen kis rövidke, de izgalmas volt, nem lehet unni.

Hópárduc P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Igazából nem rossz könyv, csak nagyon rövidke. Mire belelendülnénk, már vége is.
Persze van folytatás….
Gyorsan olvasható, haladós. A történet fantasy is és kicsit romantikus is.
Kicsit ismerhetjük meg a történet szereplőit, még csak a felszínt kapargatjuk. Úgy gondolom, hogy talán egybe lehetett volna írni az első két kötetet.
Jó, hogy egy-egy fejezetben a Lovasok is „megszólalnak”. :)

B_Kittina P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Felvezetésnek is kevés volt ez a könyv, de mindenképpen elolvasom a következő részt, mert elültette a kíváncsiságot a fejemben. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
176 oldal · ISBN: 9789633993095 · Fordította: Margittay
deen>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Nagyon rövidke volt, így igazából bele sem lehetett merülni. A rövidségnek tudom be, hogy a szereplőkről is vajmi keveset tudtunk meg, azon kívül, hogy ki-kicsoda. A cselekmény nem volt rossz, de azért a főszereplő helyében én feltettem volna pár teljesen szükségszerű kérdést, de Ruby csak homokba dugja a fejét és próbálja a nyilvánvalóan lehetetlen küldetést folytatni, azaz az eddigi életét. Persze nem sok sikerrel. Na, majd meglátjuk a folytatásban.

belle_ P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Amiket eddig olvastam Zafír Pöttyös könyvekhez mérve ebben a történetben az olvasó azonnal belekerül a dolgok leforgásába és valahogy mégis nagyon nehezen tudja kifejteni az írónő, hogy mit akar. Elolvastam már a második részét is a sorozatnak, és valószínűleg azért, mert nagyon rövidek a részek, egyfelől sok minden történik, de mégis azt éreztem, hogy amit a cím ígér az csak nagy nehezen teljesedik ki a könyvekben.

Megszoktam már, hogy egy világfelépítéssel és bemutatással kezdődik egy fantasy könyv, ami valamelyest itt is megtörtént, de engem az nagyon zavart, hogy ebben a 176 oldalban sokkal több lett a szexuális feszültség, mint a fantasy szállal való ügyeskedés. Konkrétan minden fejezetben, amik 7-8 oldalasak le van írva, hogy a főszereplő lány a lényéből adódóan mennyire vonzó és vonzódik másokhoz. Így ami van kevesebb, mint 200 oldal az is inkább erre ment el.

A főszereplő lány barátnőjét és kiskedvencét tudtam a leginkább megkedvelni. A Négy Lovas is olyan keveset szerepelt, hogy nekem még annyira egyforma mindegyik. Nagyon keveset tudunk meg róluk, csak annyit, hogy miért jöttek el Rubyért, de az ismeretség hiánya még nem azt jelentette, hogy nem történhet köztük semmi.

Azt gondoltam volna, hogy zavarni fog a fordított hárem, de az előzőekben említett (hogy nem ismertem meg a férfiakat) eredménye az lett, hogy mivel egyikhez sem húzott a szívem, ezért ez lett a legkisebb problémám ezzel a történettel.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Kel Carpenter: Lucifer lánya

Vajon én is elkárhozok a könyv miatt?

Nem tudom ki, hogy van vele, de én baromira hiszek a természetfeletti, vagy jelen esetben, természet alattiban és imádom az olyan könyveket, amik nem horrorok és ezzel a témával foglalkoznak. Így, amikor megtudtam, hogy jön egy sorozat Lucifer lányával, kérdés sem volt, hogy lecsapok rá és nem csak a baromi menő borítók miatt, de a fülszöveg és a kiszivárogtatott idézetek is eléggé felkavarták az állóvizet nálam. Hozzáteszem, bezsongva vártam mikor jön a postás és amikor megérkezett, szinte kitéptem a kezéből és el is kezdtem volna olvasni, ha éppen nem munkában vagyok. Amikor pedig végre a kezembe vettem, meglepődtem és kissé elszomorított a könyvek vastagsága. Egy fantasy sorozat első része, ami csak soványka 172 oldalas? Na ez kissé durva. Nem is csodálom, hogy a kiadó úgy döntött, egyből mind az első két részt kiadja, mert ha csak az első jelent volna meg, én dühbe jövök.

Szóval akkor most csak egy novellát kaptunk, bevezetőt, vagy esetleg egy olyan story-t, ami kissé felkelti az étvágyunkat?

Előételnek szerintem ez a kis regény pont olyan lett, hogy várjuk már a többi fogást is. Kellőrn felkeltette a kíváncsiságot és megborzongatta a kedélyeket. A poénok benne fergetegesek voltak, néhol szakadtam a röhögéstől, néhol pedig megfagyott az ereimben a vér. A történet pörgitt kissé talán túlságosan gyorsan is, néhol bele is szédültem, de néhol azért örültem, hogy nem kell végigolvasnom a szokásos nyálas sorokat, vagy éppen az állandó nyávogást mind az őt résztvevőtől. Nekem teljesen rendben volt az, hogy a könyv sokkal jobban ráment a testi dolgokra, mint a nagy szerelmi ügyekre. De még így ia túl gyors volt minden!

Na és a négy lovasunk és Lucifer ivadéka?

A véleményemet tovább olvashatod a blogomon:
https://mertolvasnimindigjo.com/lucifer-lanya-a-karhozo…


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

– Nem ismered a mondást, hogy szexben és háborúban mindent szabad? – suttogta.
Jólesően megborzongtam, ahogy az ajka ahhoz az érzékeny ponthoz ért, ott, közvetlenül a fülem alatt.
– Szerelemben és háborúban – jegyeztem meg szárazon. Éreztem, ahogy az ajka mosolyra húzódik, forró nyomot hagyva a bőrömön.
– Nekem az én verzióm jobban tetszik – dörmögte.
Igazi kísértést jelentett számomra, sejtelmes és csábító volt. Mint lepkének a láng. Csakhogy a lepke nincs tudatában annak, hogyha belerepül a lángba, halálra perzseli magát. Én viszont tudatában voltam, és valahol még akartam is.

Könyvmolyképző KU>!

– A nevem Allistair – mondta, miközben még egy lépést tett előre. A hangja selymes és dallamos volt, sötét és igéző. Rabul ejtő. Pont, mint egy incubusé, amikor lecsapni készül a prédájára.
– Nem igazán tetszik, hogy kísértésbe akarsz vinni. Nem szép dolog, ugye tudod?
Erre is csak félrehajtotta a fejét, és megint közelebb lépett.
– Megérezted? Én meg még azt hittem, óvatos vagyok – búgta.

Kicsicsillag123 P>!

– Megöltem valakit Moira – suttogtam, mire a barátnőm gondolkodás nélkül rávágta:
– Biztos megérdemelte.
[…]
– Nem kell beszélned róla. Csak elmondod, hol van a holttest, majd én eltemetem. Soha nem tudja meg senki.

171. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Allistair az Éhínség lovasa, és amennyire meg tudtam ítélni, a legerősebb incubus, akivel valaha találkoztam. Azt mondta, azért van itt, hogy megvédjen, de az előző éjszaka homályos emlékei nem erről tanúskodtak. Sötétség sugárzott a tekintetéből, fenyegető és fájdalmas sötétség, de nem láttam még ennél gyönyörűségesebbet. Egy ragadozó. Egyáltalán nem vágytam rá, hogy a prédája legyek.

Smurfettereads P>!

De ilyenek az emberek. Ugyanolyan elfuserált, romlott lények, akárcsak mi, démonok. Csak ők szemet hunynak a saját aljasságuk felett.

149-150. oldal

csfannie P>!

– Mit akarsz? – csattantam fel.
Allistair rám vigyorgott, mint aki pontosan tudja, mire gondolok.
– Téged – felelte kertelés nélkül, és még annyi jóérzés sem volt benne, hogy lehalkítsa a hangját.

csfannie P>!

Mit is mondhatnék? Előfordul velem, hogy keresem a bajt.

csfannie P>!

A fenevad, a bennem élő bestia, kipillantott börtöne falai közül, és arra jutott, hogy nem hagyja magát többé bezárni.


A sorozat következő kötete

A Kárhozottak királynője sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg
Csóti Lili: Hetedvérig
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rainbow Rowell: Csak így tovább
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete
Richelle Mead: A szukkubusz dala
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Jeaniene Frost: A sír innenső oldalán
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Karen Marie Moning: Iced – Megnyílik az ég