Együtt, ​veled 44 csillagozás

Kékesi Dóra: Együtt, veled

Lélekben mindig melletted leszek.

Farkas Anita boldog párkapcsolatban él Mátyás Péterrel vidéki otthonukban. Az életük idilli: közösen vezetik a Málna nevű kisboltot, közben tanyájuk felújítását tervezgetik.

A jóképű, magabiztos Kardos Gergő egy budapesti nagyvállalat kereskedelmi igazgatója. A gazdagok tipikus életét éli: luxus, fiatal modell barátnő, fényes karrier.

Egy márciusi reggelen azonban minden megváltozik.

Egy tragikus baleset…
egy titok a múltból…
egy szenvedélyes kapcsolat…
és egy segítséget kérő lélek forgatja fel a fiatalok életét.

Vajon a szerelem képes átírni a múltat? Miért jelenik meg Gergő a Málnában, maga mögött hagyva fényűző életét? És mit akarhat Mirtill, a médium?

A nagy sikert aratott regény, A holnap érintése és a Rád találok szerzőjének, Kékesi Dórának romantikus története megmelengeti az olvasók szívét. Egyszerre megható, bájos és könnyed. Garantáltan letehetetlen!

Álomgyár, Budapest, 2022
Álomgyár, Budapest, 2022
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635704460

dontforgettosmileandread P>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Borító alapján hajlamos lehet az ember egy könnyed romantikusnak titulálni, ami csak félig helytálló, ugyanis a könyv lapjait végigkíséri a misztikum és a kétely, rengeteg a kérdés, de az igazságot álmaidban sem gondoltad volna. Gyönyörű ívű regény, rendkívüli módon felépített.Humoros, lendületes, tele élettel!
Egy megtört lelkű nő és egy áttörhetetlennek hitt férfi, valamint a kettejüket összekötő titokzatos asszony története. De vajon mi lehet a titok?
Hatalmas élmény volt, megint valami olyan, amit az ember nem felejt el …. Köszönöm , hogy előolvasó lehettem.
Bővebben: https://dontforgettosmileandread.blogspot.com/2022/06/k…

Csoszi>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Elkövettem azt az óriási hibát, hogy éjjel fél tizenkettőkor kezdtem el olvasni a könyvet. Annyira lebilincselő volt az elejétől kezdve, hogy észre sem vettem, és már hajnali hármat mutatott az óra. Muszáj volt letenni, ha túl akartam érni a mai napot :)
A történet teljesen beszippantott. A helyszín Budapest – a felső tízezer, az elit világa, illetve egy vidéki kisváros Szatymaz. Az írónő szépen összehozta a két fiú, Peti és Gergő közötti kapcsolatot. Jó volt bepillantani egy kicsit a vidéki életbe, hogy micsoda ellentétek vannak a szereplők között, és ahogy a fővárosi nagymenő próbált helytállni a kisboltban, a faluban, és egy számára teljesen ismeretlen környezetben. A főszereplőket Anitát és Gergőt nagyon megkedveltem. A lány nővére, Rita és a sógora, Pisti is szimpatikus volt. Sajnos, ugyanez nem mondható el Gergő szüleiről, különösen az apjáról spoiler

Dorina_S >!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Az írónő neve nem volt ismeretlen számomra, amikor az Álomgyár Kiadó felkért legújabb, júliusban érkező könyvének az előolvasására. Kékesi Dóra 2017-ben debütált az Álomgyár Kiadónál „A holnap érintése” című kötetével, amely egy gyönyörű szerelmi történet 1956-ból, amely olvasása után szem nem marad szárazon az egyszer biztos. Az Együtt veled már az írónő negyedik regénye, és szakítva a történelmi romantikus műfajjal, ez már a jelenben játszódik. Egy napjainkbeli, magyar romantikus történet, amelyben megtalálható minden magyar sajátosság és egyediség.

Az írónő ebben a regényében éles kontrasztba állította a vidék és a városi élet sajátosságait, amelyet a főszereplők által oldott meg. A cselekmény több szálon fut, leginkább három életvonal bontakozik ki a lapokon, amelyek összefonódnak egymással. A cselekményt egy női és egy férfi szemszögből ismerhetjük, amely így betekintést enged a végül csak két főszereplő gondolataiba.

A vidéki és fővárosi életet összehasonlítása kicsit sarkítva valósult meg. Én is vidéken lakom és sok mindennel egyetértettem, de nem idealizálom túl sem egyiket sem a másikat. Néha úgy éreztem a tipikus sztereotípiák jelentek meg mindkét oldalon. Valahogy Kékesi Dóra ezzel a kötettel nem tudta nálam megugrani az 1956-os regényét. Holott szintén Magyarországon játszódó kötetet kaptam tőle. Voltak izgalmas fordulatok, események és nem kevés spiritualitás, de sajnos nekem ez most kevés volt ahhoz hogy ez igazi ízig-vérig magyar romantikus regénnyé váljon a szememben. A számos mellékszereplő ugyan színesítette a történetet, és mindegyik ténylegesen a saját oldalához tett hozzá…és azért írom, hogy oldal, mert miután becsuktam a könyvet úgy éreztem van a falusi és városi oldal. Kicsit olyan jó – és sötét oldalra váltak szét a karakterek. Mintha a városi csak rossz lehet, a falusi meg csak jó. Néhány szereplő tekintetében túlontúl nagy volt előítélet, és nekem ez annyira nem tetszett.

Mindent összevetve sajnos nem azt kaptam, amit a borító és a fülszöveg alapján vártam. Kicsit túlzónak éreztem a nagy csattanót, amely helyre tette a dolgokat, és néhol túlontúl dominált az előítélet hol a vidéki, hol a városi oldal tekintetében. Aranyos kis történet volt, de sok helyen nem volt életszerű. Sajnos a nagy kedvencemet az írónőtől nem tudta túlszárnyalni. Ugyanakkor köszönöm a lehetőséget Kékesi Dóra írónőnek, és az Álomgyár Kiadónak, hogy előolvasója lehettem ennek a történetnek.

Bővebben: https://doktorina.blogspot.com/2022/06/kekesi-dora-egyu…

Könyvmoly1958>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Megtiszteltető volt számomra,hogy Kékesi Dóra legújabb,a nyáron megjelenő regényének kéziratát olvashattam.
Köszönöm az írónőnek és az Álomgyárnak is ezt a felkérést.
Ismerve előző könyveit,sejtettem,hogy ezúttal ismét egy csodát kapunk tőle.Valóban így volt,a szó szoros értelmében.Azonnal 5 csillagot kapott tőlem,és máris a kedvencek közt a helye.
A könyvet két nap alatt elolvastam,talán ebből is leszűrhető,hogy a letehetetlen kategóriába tartozik.
A fülszöveg alapján már tudtam,hogy ez egy nagyon nekem való történet lesz.
Nehéz spoiler nélkül írnom a történetről,mert már az elején éreztem van valami különös,nem mindennapi,egy, az eddigiektől eltérő szál az események körül.
Imádtam ezt a romantikus történetet,melyet jól megfűszerezett az írónő olyan történésekkel,amikre nem számítottam…
Kékesi Dóra ismét nagyot alkotott,ami nálam übereli az eddigi regényeit.Szeretem ahogyan ír,az életszagú történetei mindig elvarázsolnak.
Én nagyon jó szívvel ajánlom ezt a megindító,csodálatos könyvet,életkortól függetlenül,mindenkinek…
Az írónőnek köszönöm az élményt,köszönöm a bizalmat,amit nekem szavazott.

Sdedina>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Könnyed kis olvasmány, kikapcsolódásnak jó volt.

KMReni P>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Nagyon pici választott el attól, hogy félbehagyjam ezt a könyvet, de nem szoktam félbehagyni könyveket….. Meg Kékesi Dóra korábbi könyvét nagyon szerettem, csak ez volt az oka, amiért végig olvastam ezt a kötetet is. A „Holnap érintése” egy csodás szerelmi történet volt, valami hasonlóban reménykedtem itt is.

Pedig a borító harmóniát, szerelmet sugároz, nagyon megnyugtató és szép. Emiatt vettem meg rögtön amikor megláttam.

Ebben a könyvben a vidék és a városi élet állt egymással szemben, de nekem valahogy nagyon butuska módon. Én falusi lány vagyok, aki jelenleg nagyvárosban él, de egyikkel szemben sincsenek ideáim. Ebben a könyvben valahogy nagyon sarkallatosan jelent meg mindkét hely. Szerintem mindkét életben vannak jó és rossz dolgok, mint az életben mindenben.

Sajnos ezzel a könyvvel nem tudta megugrani nálam az első könyve utáni sikert. Mert ez nekem meg sem közelítette azt.

Hardi_Dóri>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Az első könyvem volt az írónőtől és kellemeset csalódtam. Nem igazán szeretem a Magyarországon játszódó könyveket, de itt tök jó volt Szatymaz.
A karakterek és a történet is teljesen jó.

MNJulcsi P>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Nagyon jó kis limonádé volt. Szerethető karakterekkel. Nagyon szimpatikus volt Anita és Gergő is. Ismerős hely számomra Szatymaz, jártam már ott nem is egyszer, így el tudtam képzelni a falut. Nagyon kreatívan oldotta meg az írónő a főszereplők közötti kapcsolatot. Az a bizonyos telefonhívás. Nagyon tetszett. Biztosan fogok még olvasni a szerzőtől.

SzépAdala>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Szeretek Dóra regényeibe belebújni. Történetei „életszagú otthonszigetek” ebben a rohanó és kiszámíthatatlan világban. A Dóra által teremtett világok mindig a szépre, a megnyugvásra, a békességre vágyó énünket töltik fel. Nincs ez másként az Együtt veled esetében sem. Szándékosan nem olvastam el egy ültő helyemben, hogy tudjak minél tovább hazatérni a könyv lapjaira, mivel az járt az eszemben a napi elfoglaltság alatt, hogy este mannát kapok, minden este, amíg az olvasmány kitart. Köszönöm Dórának, hogy ismét egy kedves és szépséges történettel táplálta a lelkemet, és képzelet világomban az ismerőseim tárát újabb szerethető személyekkel bővítette.

szacsi422>!
Kékesi Dóra: Együtt, veled

Egy este alatt kiolvastam, nem bírtam letenni. Teljesen megbabonázott, észre sem vettem az idő múlását olvasás közben. Fordulatos, izgalmas a cselekmény, a szereplők szerethetőek és könnyű velük azonosulni. Magával ragadó a helyszín leírása, falusiként (sőt szatymaziként:)) elmondhatom,hogy pontos a helyszínek, a falusi emberek életének bemutatása. Nagyon tetszett a falusi élet és a pesti elit életének leírása.
A leírás alapján arra számítottam, hogy egy könnyed, limonádé történet, de ez több annál. Van benne minden, a hűségtől a humoron át a halálig, sok-sok romantikával fűszerezve.
Kikapcsolt a mindennapokból, és minden sorát élveztem.
Egy igazi szellemes történet. A folytatását is szívesen olvasnám:)

vargvani>!

– Ez jó volt! Baromi jól nyomtad, bár az énekhangod miatt biztos nem adnak el a piacon – nevetett Gergő.
– Mondtam, hogy nem tudok énekelni. A léggitározásod viszont profi volt. Nekem átjött – kacagott a lány is.
– Ennek örülök, kiskorom óta gyakorolok. El nem tudod képzelni, milyen nehéz ezen a hangszeren játszani, de ha akarod, egyszer majd téged is megtaníthatlak léggitározni […].

vargvani>!

– Nem is tudtam, hogy macskád is van – vette észre a lány a távolban őket figyelő állatot.
– Állandóan ideeszi a fene, pedig egyszer sem hívtam.
– Lehet, éhes. Adj neki enni.
– Hogy ideszokjon? Egy frászt!
– Az előbb mondtad, hogy állandóan itt van. Akkor már ideszokott.
– Nem szeretem a macskákat – húzta a száját a fiú.
– Pedig jó dolog a háznál egy cica. Megfogja az egereket. Nekem egy kutyám van, Rockynak hívják. Ő is utálja a macskákat. Egyet sem tűr meg maga körül.
– Máris szimpatikus! Kölcsönadnád Rocky-t, hogy elzavarja innen?
– Sajnos nem lehet. Az embereket is utálja.
– Cuki kutya – jegyezte meg Gergő ironikusan.

vargvani>!

– Na, most figyelj! Ilyen a jó direktmarketing-eszköz. A lényeg a részletekben rejlik – lépett hátrébb a férfi, és gondolkodás nélkül lekapta a pólóját.
[…]
– A gatyádat, remélem, magadon hagyod! – kiáltott utána Anita zavarában.
– Ne aggódj, valamit holnapra is kell hagynom – tréfálkozott a férfi, és kiment a bolt elé, hogy ott pakolja át a kirakott ládákat.

vargvani>!

– Engedd el a múltat, hogy tiéd lehessen a jövő.