A ​holnap érintése 217 csillagozás

Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Szenvedélyes küzdelem a szerelemért és a túlélésért.
Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Váradi Miklósné Horváth Anna fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Nagy Krisztiánnal.
Annak ellenére esnek szerelembe, hogy tudják, számukra nincs holnap.
Anna házas, a férfi pedig jegyben jár, mégsem adják fel!
Reménytelen küzdelem egy megsebzett férj, és egy elhagyott menyasszonnyal szemben az elnyomás és a terror árnyékában. 1956. október 23-a azonban mindent megváltoztat. Kitör a forradalom és már nem csak a szerelmükért harcolnak, hanem az életükért is.

Kékesi Dóra első regényében valós történelmi helyzetben küzdenek szereplői a szerelemükért és az életbenmaradásért. Titkok, hazugságok, féltékenység és egy szenvedélyes szerelem ejtik rabul az olvasót.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
316 oldal · ISBN: 9786155692970
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692901

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Nagy Krisztián


Kedvencelte 50

Most olvassa 11

Várólistára tette 157

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Gorkie>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Az Álomgyár kiadó előolvasási lehetőséget ajánlott fel 2 könyvvel kapcsolatban. Egyikről sem tudtam semmit, leszámítva azt a pár mondatot, amit megosztottak velem az e-mailben. Izgatottan és kissé félve választottam Kékesi Dóra könyvét.

(…)

Nagyon tartottam ettől a könyvtől, pláne, mert a történelmi romantika nem az én műfajom, de amikor leültem olvasni, olyan szinten beszippantott, hogy teljesen belemerültem és elvesztettem az időérzékemet. Dóra stílusa nagyon jó, közvetlen és gördülékeny, a karaktereket szépen kidolgozta és sikerült olyan témáról írnia, ami kicsit minden magyar sajátja. Egy szerelmi szálat és az 1950-es évek tényeit gyúrta össze. Vajon, a szerelmi szál csak fikció? Vagy annak is van valóságalapja?

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.hu/2017/08/kekesi-dora-holn…

Interjú a szerzővel:
http://olvasokorut.blogspot.hu/2017/08/interju-kekesi-d…

4 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

„A házasságban a ragaszkodás, a tisztelet és a hűség a legfontosabb dolog. Ha ezek jelen vannak, a házasság jól fog működni.”

Nem szeretem, mikor rá „kényszerítenek” egy adott kötet olvasására anélkül, hogy ne olvassak el róla legalább egy értékelést, vagy a borítóba szerelmes ne legyek. Itt semmi ilyesmi nem történt, egyszerűen a barátnőm a kezembe nyomta, és közölte olvassam el és fogjam be a szám.
Mivel nem tudtam mire vélni, először félre raktam, persze – persze majd, de csak érdekelt mi ez a nagy „hiszti” körülötte. spoiler.

Kiolvastam…..ültem a székben és néztem ki a sötét ablaküvegen a semmibe.
Miért is írom le ezeket? Azért, mert most tudatosult bennem, hogy sok esetben lenézem a történelmi romantikus könyveket, ha magyar írta akkor meg csak húztam a számat. Most pedig azt fogom írni, hogy TÉVEDTEM!

Mindig oda figyeltem, hogy ami nem „kötelző olvasmány” ott az író származása bármi lehetet, csak hazai nem, de úgy egy éve kezembe került egy kötet, amit itthoni kéz alkotott és beleszerettem, tehát egy éve olvasom hazai „művészek” alkotásait. Igen művészek, mert ahogy én is annak hívom magam,- mert létrehozok dolgokat,- úgy ők is alkotnak és egy olyan művet tettek le, vagy tesznek le az asztalra, amit utána sok ember értékel, valahol a lelket formálja, valahol lehet éppen nem tetszik, de akkor is ad az olvasónak egy élményt.

Ennél a történetnél, fogalmam nem volt ki az Kékesi Dóra, őszintén most sem tudom, de utána fogok nézni, mert szeretnék még olvasni az író tollából…..

Először is nem könnyű témát választott, tele van mély, sokszor emészthetetlen érzelmekkel, de gördülékeny a stílusa és ez által faltam a sorokat.

Azt, hiszem megváltoztam, a történettől is, de már az elmúlt egy évben olvasott számos más írónő, vagy író miatt is, itt spoiler egytől egyig változtattak, falat bontottak nálam és teszik ezt minden egyes történetükkel amiket olvasok.

Kedves Írónő!

Köszönöm ezt a történetet, nem csak a fent említettek miatt, hanem mert számos más mély gondolatot és érzelmet hagytál a történeteddel bennem.
Hamarosan a polcom lakója lesz a műved, mert egy ilyen történetet nem hagyok nyom nélkül, nekem is kell egy példány és nagyon várom a következő „gyermekedet”!!! ♥♥♥

Természetesen kedvenc és ajánlom!

Tünde1>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Egy beteljesült szerelem története.A háttérben zajlanak az 1956-os forradalmi események,
a diktatúra,a terror és a bátrak életének megrázó eseményei.
Kékesi Dóra könyve a XX.század valós eseményeire épül.

gabiica>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Nem számítottam rá, hogy ennyire megérint a történet. A fülszöveg alapján nagyon hamar felkeltette az érdeklődésemet, de álmodni sem mertem volna, hogy ekkora hatással lesz rám.
Anna és Krisztián története erős, megható, az olvasó szíve mélyéig hatol.
A korhű leírások számomra nagyon hitelesek voltak. Az október 23-i és utána következő események leírásánál végig tiszta libabőr voltam. Valahogy sosem láttam ennyire tisztán magam előtt, hogy mi is történt akkor.
Nekem pont tökéletes volt a romantikus és történelmi szál aránya. Bár az elején arra számítottam, hogy nagyobbrészt fognak a forradalom környékén játszódni az események, de így utólag visszagondolva, nekem ez így volt tökéletes. Egyikből sem kaptam sem túl sokat, sem pedig túl keveset.
A történet izgalmas volt. Tükrözte az akkori világot, a politikai és társadalmi helyzetet, Anna dilemmáját a szerelem és a mondhatni „nyugodt” élet között. Mert hát akkor sem lett volna nyugodt az élete, ha Miklóssal marad.
A végén a csattanó meglepett, bár nem mondom, hogy nem számítottam rá.
Csodálatos volt ez a könyv, és számomra mostantól Kékesi Dóra neve garancia arra, hogy többet is akarjak majd tőle olvasni.

Sippancs P>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Ritkán választok úgy könyvet, hogy utánajárjak az írója személyének, de jelen esetben ez történt. Megláttam a Kékesi Dóra nevet, beütöttem Google-be, és a beszámolók, képek alapján meggyőztem magam arról, hogy Dóra egy szimpatikus, mosolygós nő, akivel a való életben is jól kijönnék. És mivel hiszek a megérzéseimnek, kellett ez a könyv nekem. (Egyelőre csak olvasásra, később a polcomra is.)

Annak ellenére, hogy bizonyos értelemben csalódás volt a könyv, nagyon tetszett. Gördülékeny volt, olvastatta magát és végig fent tartotta az érdeklődésem. Tetszett a történetvezetés, hiteles volt a háttér és az érzelmek is teljesen átjöttek. Az írónő nem csak a cselekményt, hanem a karaktereket is remekül kidolgozta, így egyrészről kicsit én is beleszerettem Krisztiánba, másrészről pedig volt okom utálni Gábort és Ilit. Anna viselkedését viszont néha nem tudtam hova tenni, sokszor olyan volt, mintha csak sodródott volna az árral.

Amiért mégis nehezen szültem meg az 5 csillagot, az a történelmi események hiánya. Valamiért én azt gondoltam, hogy nagyobb hangsúlyt fog kapni a forradalom, hogy e köré fog épülni Anna és Krisztián szerelme. Ehhez képest ez csak egy „löket” volt a történetben, pontosabban a vége egy új kezdetnek.
Emellett pedig néhány fejezet erejéig jó lett volna arról is olvasni, hogy mi történt, miután Krisztián spoiler.

Összességében egy jól megírt, kerek, szívbemarkoló szerelmi történetet kaptam egy elsőkönyves magyar írónő tollából, aminek előbb-utóbb a polcomon lesz a helye.
Bátran ajánlom, olvassátok!

Ui.: csak szerintem olyan a férfi borítómodell, mint Ralph Fiennes?

9 hozzászólás
Milli88 P>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

„A jelen képlékeny. A jövő kiszámíthatatlan.”

Nagyon keresnem kell a szavakat, mert nem tudom a könyvhöz méltó módon kifejezni, hogy mennyire szerettem olvasni ezt a történetet.
Ez volt az a könyv, ami szó szerint vonzott, csalogatott, hogy olvassam el. Kicsit féltem tőle, mert egy olyan korban játszódik, amihez mindannyiunknak van kötődése. spoiler
Csodálatos, szívbemarkoló történet a szerelemről. A valósághű ábrázolás pedig egyszerre mesés és borzalmas.
Dóra pont elég csavart és izgalmat csempészett a lapok közé, hogy ne egy csöpögős love stroy-t kapjak, hanem izgalmamban lerágjam a körmöm.
A szereplők ábrázolása, megjelenése hűen tükrözte az akkori viselkedési-, hovatartozási- és kultúrális normákat.

Garantáltan újraolvasós! :)

spoiler

4 hozzászólás
GytAnett>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Tekintve, hogy nem igazán szoktam nyitni a történelmi regények felé, soha nem is szereztem volna tudomást erről a könyvről, ha nem kezdi el egyre több figyeltem olvasni, majd 5 csillagra értékelni. Ez nekem éppen elég volt ahhoz, hogy a könyvtárban kérjem, szerezzék be a könyvet, még csak fülszöveget sem olvastam. Összvissz annyit tudtam, hogy romantikus, és az ’56-os forradalom is fontos szerepet kap benne.
A prológus olvasásakor csak pislogtam, hogy mi van? Hol van itt a történelem? Miért is értékelik ennyire jóra a figyeltjeim? Anna lánya teljesen kiakasztott. Mi jogon kérdőjelez meg bármit, ami a szülei múltjában történt? Egyrészt semmi köze hozzá, másrészt mindenki tett olyan dolgokat élete során, amire nem feltétlenül büszke.
Szerencsére nem volt túl hosszú a Prológus, így hirtelen ’54-ben találtam magam, Anna és Miklós kapcsolatával ismerkedhettem meg, illetve az akkori élettel, az életmóddal. Sokkal hatásosabb volt, mint egy történelem óra, sokkal jobban el tudtam képzelni, amiről jó pár éve tanultam.
Nem rajongok a szerelmi háromszögekért, de itt meg tudtam érteni. Megértettem Krisztiánt és Annát is. A körülmények akkoriban sokkal többet számítottak, mint az érzelmek. Annyira kíváncsi voltam, hogy mi is lesz velük, hogy csak úgy faltam a lapokat. És vártam, hogy kitörjön a forradalom. Ahhoz képest, hogy nem kedvelem a történelmi témájú történeteket, keveselltem egy kicsit a forradalmi részeket. Nem tudom, hogy mi kellene még bele, de nekem egy kicsit kevés volt. Bár tényleg többet ért, mint a történelem tankönyv. :)
A végén a fordulat nem volt teljesen kiszámíthatatlan, ennek ellenére egy kicsit meglepődtem. spoiler
Annyira örülök, hogy nem engedtem az előítéleteimnek, hogy a kezembe vettem ezt a könyvet! Nagyon jó élményként maradt meg bennem, jó részt tanulságos, jó részt történelmi romantikus. :)

2 hozzászólás
Nono_ P>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

A házasságban a ragaszkodás, a tisztelet és a hűség a legfontosabb dolog. Ha ezek jelen vannak, a házasság jól fog működni.

Mindig keresem a nem mindennapos, szokványostól eltérő könyveket. És Kékesi Dóra: A holnap érintése könyve ezt ígérte.
Egy 38 éven át őrzött levél felfedi a múltat. 1956-ban, Budapesten Anna fiatal fiatalasszonyként titkos viszonyt folytat férje munkatársával, Krisztiánnal. Tudják, hogy elképzelhetetlen a jövőjük, mégis a bizonytalanságot választják.
Az elején picit aggódtam, hogy egy szokványos szerelmi történetet fogok kapni, ami már –már kezdett fullasztó lenni a sok ármánykodás, titkolózás és határozatlanság miatt. A könyv feléig hiányoltam a kor jellemzését, éppen csak annyi volt írva róla, hogy ne felejtsem el, a forradalom előtt vagyunk. Ám ezt az írónő szépen felvezette a „második” rész felében, ahol elkezdődtek a forrongások október 23-án. Képet kaptam az az előtti és közbeni helyzetről, illetve a főszereplőkkel magam is átéltem a lázongást. Tetszett, hogy nem egy egyszerű befejezés volt, hanem egy kis csavart is kaptam hozzá.
Összességében a történelmi romantikus kedvelőknek kötelező, mert nem fognak csalódni benne. Viszont akik többet szeretnének megtudni 56’-ról, azok ne számítsanak plusz információkra. Ennek ellenére ajánlom!

8 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Nagyon szép történet, végre egy igazi gyöngyszem a kiadó könyvei közül.
Szerettem Kékesi Dóra stílusát, szépen ragadta meg az érzelmeket, habár több leíró résznek jobban örültem volna, így is megállta a helyét a regény, főleg a többi magyar kortárs szerző könyve között.
Anna és Krisztián szerelme nagyon szép volt és fájdalmas, az 56-ban történtek külön pikantériát adtak a regénynek. Ez egy olyan kor volt, amikor bár nem éltünk, szívből át tudjuk érezni az eseményeket, és ez a véres időszak örökké a magyar történelem szerves része marad. Tragikus, kitörölhetetlen darabja a múltnak, ahol a szerelemnek magának sem volt sok jövője. Főleg egy ilyen tiltott szerelemnek.

vikcs>!
Kékesi Dóra: A holnap érintése

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Nem igazán tudtam mire számítsak a történet során, de végig nagyon élveztem olvasni. Könnyen lehetett haladni a történettel, mert csak úgy olvastatta magát, és folyamatosan izgultam, hogy mi fog történni. Teljesen együtt éreztem Annával, mind örömében, mind bánatában, tetszett a történet vezetése és az írásmód is lenyűgöző volt. Szerintem Kékesi Dóra nagyon tehetséges, és már most elkönyveltem magamban, hogy szeretnék még tőle olvasni. Remélem fogunk is, mert nagyszerűen vázolta a korszakot, a kapcsolatokat, a nők nehéz helyzetét ebben az időben, valamint a történelmi háttér is nagyon hiteles és életszerű volt. Jó volt olvasni kicsit erről az évről, hogy hogyan éltek az emberek, hogy mennyivel másabb volt akkor a világ, a felfogás, hihetetlen, hogy pár évtized alatt gyökerestül megváltozott az egész társadalmi és politikai rendszer.

Krisztián és Anna szerelme tiszta és gyönyörű. A legigazabb szerelem, ami valaha létezett. Mindkettőjük karaktere szimpatikus volt, tetszett, hogy mennyi mindent megtettek egymásért, amit csak tudtak a korlátok ellenére. Nagyon drukkoltam nekik, és végig nagyon féltem, hogy mi lesz velük, hiszen ebben az időben nem volt könnyű elhagyni a férjet, amikor még elnyomták a nőket, és a férfiak voltak azok, akiknek többet ért a szavuk.

Vártam, hogy egy kicsi történelmet is kapjunk, ha már 1956-ban játszódik a történet, és nagy örömömre meg is kaptam. Olvashattunk Nagy Imréről, a szovjetekről, a Sztálin szobor ledöntéséről, a 12 pontról és a szabadságharcról is. Ez mind hozzátett a történet hitelességéhez, átérezhettük a szereplőink helyzetét.

Kihagyhatatlan szerelmi történet, amely teljesen megmelengette a szívemet. Engedjétek ti is közel magatokhoz, nyissátok ki a szíveteket, és éljetek át egy megható, különleges szerelmet. A könyv végén a könnyeimet nyeltem, és mosolyogtam egyszerre.

Bővebben a blogon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/eloolvasas-ke…


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Szeretek olvasni. Kizökkent a valóságból.

79. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Niki P>!

…te vagy életem szerelme, és a veled eltöltött idő volt életem legszebb időszaka. Ne hagyd, hogy a múltba vesszen!

12. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

vikcs>!

– Mit foglalkozol te mással? Mások sem foglalkoznak veled.

117. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

vikcs>!

Kezébe vette kézfejemet, és a tenyeremre gyengéden képzeletbeli köröket rajzolt az ujjával –, a csiga vonala olyan, mint a rózsa szirmai, amik szorosan körbefogják és védelmezik a bibét. – Gyengéd csókot lehelt a tenyerembe. – Ez egy ehető kakaós rózsa.
[…]
Azt leszámítva, hogy az egyedüli péksütemény, amit ki nem állhattam, a kakaós csiga volt, ez volt életem legszebb és legromantikusabb ajándéka.

77. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

vikcs>!

Menthetetlenül beleszerettem, és az fenekestül felforgatott mindent.

86. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

vikcs>!

A házasságban a ragaszkodás, a tisztelet és a hűség a legfontosabb dolog. Ha ezek jelen vannak, a házasság jól fog működni.

86. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Niitaa P>!

A jelen képlékeny. A jövő kiszámíthatatlan.

172. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Niitaa P>!

– Nem lehet így vége!- mondta elcsukló hangon.
– Nincs más választásunk! – zokogtam.
– Mindig van más választás.

106. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Szelén>!

– Mindig van más választás.

106. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból

Niitaa P>!

[…] az élet… a szenvedély… a láng. Szavak, melyek nem tűnnek fontosnak, mégis, ha valaki megízleli az érzést, melyet e szavak jelentenek, a hiányuk később begyógyíthatatlan űrt hagy a szívben.

121. oldal

Kékesi Dóra: A holnap érintése Egy eltitkolt szerelem története 1956-ból


Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Fábián Janka: Emma évszázada
Fábián Janka: Julie Könyvkuckója
Bauer Barbara: A fényfestő
Fábián Janka: Cholera-napló
Fábián Janka: A német lány
Fábián Janka: Adél és Aliz
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lucinda Riley: A hét nővér
Paullina Simons: A bronzlovas
Bauer Barbara: A leggazdagabb árva