Nova (StarCraft: Ghost 1.) 25 csillagozás

Keith R. A. DeCandido: Nova

Négy ​évvel a Konföderáció megdöntése után Arcturus Mengsk császár újjáépítette a Terrán Domínium java részét, és az idegen teremtmények folytonos támadásai ellenére sikeresen megszilárdította hatalmát. Ebben a harccal és lázadással teli, dühödten kavargó üstben egy Nova nevű lány tűnik a legalkalmasabbnak arra, hogy Mengsk császár legígéretesebb és legfélelmetesebb szellemharcosa legyen. A fizikai alkalmasság, a pszionikus képsségek és a legfejlettebb műszaki eszközök kombinációja révén Nova bárhol, bármikor lesújthat, méghozzá a legteljesebb titokban. A Terrán Domínium ellenségei őt is ugyanolyan mítosznak hiszik, akár a sötétben bujkáló démonokat.
Ám, Nova nem született gyilkosnak. Az egyik Régi Család gyermeke, akinek az élete mindörökre megváltozik, amikor egy lázadó csoport lemészárolja a hozzátartozóit. Az alig tizenöt éves lány véletlenül szemtanúja lesz a gyilkosságoknak. A pokoli megrázkódtatás hatására elszabadulnak az agyában lapuló, szörnyű erők és több száz… (tovább)

Eredeti mű: Keith R. A. DeCandido: Nova (angol)

>!
Szukits, Szeged, 2007
306 oldal · ISBN: 9789634971474 · Fordította: Szente Mihály

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit
Keith R. A. DeCandido: Nova

StarCraft: Ghost 1

Nagyon izgalmas és érdekes könyv volt, igazán tetszett. Félve kezdtem neki, mert valamilyen számítógépes szerepjáték hősnőjéről íródott és ezek a játékok igen távol állnak tőlem, de egyáltalán nem volt semmi köze a történetnek az ilyesmihez. Ha az előszóban nem említi meg a szerző, nem is gondoltam volna, hogy bármi köze lenne ilyesmihez, annyira jó, átgondolt regény volt.
Határozottan valódi emberi természetről, érzelmekről olvastam benne, olyan eseményekről, amikhez hasonlók megtörténnek és megtörténtek az idők folyamán itt a földön. Persze mindez átültetve egy jövőbeni űrkorszakba, ami tágabb teret ad a fantáziának.
Nova-t, a főszereplőt nagyon megkedveltem, sok viszontagságon kellett keresztül mennie, amíg harcossá vált. A történet elején 15 éves volt, a kiképzése végére teljesen felnőtté vált, bár a gyermekkorát, egy nagy tragédia miatt már 15 évesen elveszítette.
Szóval jó kis könyv volt ez és nagyon sajnálom, hogy ez is a kaszált sorozatok sorsára jutott, pedig szívesen olvasnám a további részeket.

>!
Razor SMP
Keith R. A. DeCandido: Nova

Nem túl akciódús regény, viszont annál jobban bemutatja a Terrán társadalom felépítését ill. Nován keresztül egy kis betekintést is nyerünk a Szellemek kiképzésébe.

>!
Szukits, Szeged, 2007
306 oldal · ISBN: 9789634971474 · Fordította: Szente Mihály
>!
popovicsp07
Keith R. A. DeCandido: Nova

Meglehetősen untam, inkább a társadalomra fókuszál, mint Nova-ra.
Nem igazán történik benne semmi, látszik rajta, hogy előtörténetnek készült egy soha be nem fejezett játékhoz.

>!
csibe1
Keith R. A. DeCandido: Nova

Eddig 4db StarCraft regényt olvastam, a Nova kimaradt.
Kerestem jópár helyen, ebookban is, de nem találtam sehol.
Pár hónapja a Szukits kiadó küldött emailt, hogy rendelhető, mert fent volt a kivánságlistámon.Gyorsan meg is rendeltem.
Lehet, hogy nem kellett volna, ez így utólag ötlött fel bennem.
A többi regényhez képest elég lapos a történet, hiába az extra erős telekin csaj.
A szellemekről és a kiképzésükről se sok dolgot lehet megtudni.
Emlegette itt valaki a társadalmi leírást, szerintem semmi különleges nincs benne.
Elég vázlatosnak tűnik az egész könyv, nem igazán ájultam el tőle, újraolvasni meg még véletlenül sem jutna eszembe.
Nagy csalódás ez a regény, ezután inkább elkerülöm az írót.

>!
ZéZé
Keith R. A. DeCandido: Nova

Az eleje kicsit unalmas és vontatott, de a közepe táján kezdenek beindulni a dolgok, onnan már izgalmas. :)
Remek előtörténete egy meg nem jelent játéknak.

1 hozzászólás
>!
dorkabuba
Keith R. A. DeCandido: Nova

Hátöm, hogy is mondjam… A sztori nem rossz, valami olyasmi, amit vártam. Na de az írói stílus és az egész könyvnek a dinamikája az esetek nagy százalékában…keresem a jó szót…dilettáns és rossz. Sok unalmas rész volt, amiknek utólag sem látom a pozitív hozadékukat, cserébe az utolsó 40 oldalt meg egy kicsit összecsapottnak éreztem, ott inkább kíváncsi lettem volna még részletekre.
    Bár a karakterek között vannak ígéretesek. Pont nem a címadó Nova a leginkább az. Ő számomra egy egyszerű prototípus-karakter volt, akinél a pszionikus képességek a fontosak, és az ebből adódó külső- és belső konfliktusok vannak csak megjelenítve, de emögött igazából nincs más tartalom. Ami nem feltétlenül zavaró egyébként, sőt helyenként kifejezetten érdekes, de mások sokkal izgalmasabbak nála. A zsaru-felderítő pl. szintekkel érdekesebb nála, és róla egészen sok mindent megtudunk.
    Mindent összevetve mint regény, nem jó, inkább a futottak még kategóriába tartozik. De aki magát a StarCraft univerzumot szereti, csemegék ebben is vannak, és az többet nyom a latban a negatívumoknál.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
J. L. Armentrout: Origin
Isaac Asimov: Asimov teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma V.
Andy Weir: A marsi
Ernest Cline: Ready Player One
Frank Herbert: A Dűne
Orson Scott Card: A Holtak Szószólója
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Ray Bradbury: Marsbéli krónikák – Kisregények és elbeszélések