Vezérfonal ​táplálékallergiákhoz és környezeti ártalmakhoz 3 csillagozás

Keith Mumby: Vezérfonal táplálékallergiákhoz és környezeti ártalmakhoz

A ​környezet betegít meg?
Mi az allergia?
Létezik kapcsolat az étrend és a betegségek között?
Miért érzik magukat egyre többen állandóan fáradtnak?

Sok vita folyik az ételek és a környezet által az egészségünkre és a jólétünkre gyakorolt hatásokról. Egyre többféle allergia jelenik meg, a mérgek túladagolása ma már közhely, és egyre inkább ki vagyunk téve olyan immunrendszeri megbetegedéseknek, mint a ME vagy az AIDS.

Ez a rendkívüli könyv tárgyilagos, átfogó információkat nyújt mindahhoz, amit tudnunk kell az étel- és környezeti allergiákról.

Amit az orvosok nem mondanak el
Allergiák okaik és az ellenük folytatott küzdelem
Étrend és táplálkozás lényeges szerep az egészség javításában
A környezet természetes és ember alkotta kockázati tényezők és azok elkerülése
Az immunrendszer hogyan működik és hogyan erősíthető meg

A könyvben megtaláljuk
A legújabb allergiakezeléseket
A klinikai ökológus… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Gold Book, Debrecen, 1993
432 oldal · ISBN: 9639437832

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

PTJulia P>!

Ha egy egyén gyermekként allergiás a tejre, az emésztése során kellemetlen tüneteket fog tapasztalni, ilyenek lehetnek például a hangulatváltozások, kiütések, hiperaktivitás vagy egyebek (első fázis). Ha a szülők ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyermek továbbra is igyon tejet „mert az jót tesz neki”, s mert nem tudják, hogy ez az oka a gyermek tüneteinek, végül hozzászokhat, s megtanulja tolerálni. Végül akár még a kiütések és a többi tünet is teljesen eltűnhetnek. Az orvosok gyakran mondják, hogy egy páciens ily módon kinőhet egy allergiát. Ekkor lejátszódott az adaptáció (második fázis).
Ahogy az évek telnek, kevés tünetet lehet észlelni; talán csak alkalmanként megjelenő betegség vagy emésztési rendellenesség jelentkezik, amelyek rosszabbodnak a vizsgálat ideje és más stresszel teli időszak alatt. Az idő azonban fokozatosan lejár. Az egyén tejintoleranciája lassan kikezdi a szervezet ellenálló képességét. A baj elkerülhetetlenül be fog következni. Akár az öregedés miatt, akár a specifikus kiváltó okok miatt a tejallergia vissza fog térni, a tünetek pedig ismét jelentkeznek. Ezúttal lehet asztma, migrén, artritisz vagy egy sor más tünet. A páciens sokszor igen rosszul érezheti magát, és mégsem gyanakszik soha a tejre, mert mindig is fogyasztotta és előzőleg soha nem származott belőle semmilyen gondja.

53. oldal

Katan>!

Az a baj, hogy az összes propagandával szemben a tej nem egy természetes táplálék. Nem tartozik az étrendünkhöz. Az állatvilágban semelyik másik faj sem eteti a kicsinyét más faj tejével, és nem is etetik őket kölyökkoruk után. Az az elgondolás tehát, hogy szükségünk van rá, valamint, hogy nélküle az egészségünk veszélyben forog, egyszerűen értelmetlen.
A tejnek és a kalciumnak valójában semmilyen megelőző hatása sincs a csontritkulásra.

359. oldal

Katan>!

Ha az Egyesült Államokban egy fogorvos meg meri kérdőjelezni a higanyos amalgámtömések biztonságosságát, a működési engedélyét is bevonhatják.

196. oldal

Katan>!

A patkányoknál a hormonértéktől függetlenül négyfajta táplálék szükséges a spermaképződéshez: linolsav, az A-és E-vitamin, valamint a cink.

175. oldal

Katan>!

Kétséget kizáróan testünk legérzékenyebb szerve az agy. Itt működnek az ember legmagasabb rendű funkciói, ám gondolatainkat hamar összezavarhatja az allergia. Az előidézett zavar eredménye az egyszerű feledékenységtől a teljes agyra kiterjedő elbutulásig is terjedhet.

117. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Carson: Ha a gyerek allergiás
Linda Gamlin: Az allergia
Allergia
Szarvasházi Judit (szerk.): Az allergiáról
Nékám Kristóf – Endre László: Allergiáról mindenkinek
Lucy Huntington: Építsünk allergiaűző kertet
Temesvári Erzsébet – Raffai Irén: Amit az allergiáról tudni kell
T. White: Korunk betegsége – Az allergia
Alan Hunter: Élelmiszer-allergiák és más betegségek gyógyítása
Leon Chaitow: Asztma és szénanátha