Floyd ​receptek Indiából 3 csillagozás

Keith Floyd: Floyd receptek Indiából

India Dél-Ázsiai ország. Konyhája annyira változatos, hogy minden íz végigkóstolására egy élet is kevés. Keith Floyd világhírű vándorszakács. A főzésnek, a bornak és az utazásnak szentelte az életét. Egy színes képekkel teli különleges receptkönyv, amely (nem) csak ínyenceknek készült. A maszala egész vagy őrölt fűszerek és füvek keveréke, ami vízzel, olajjal, ecettel, citrom- vagy zöldcitromlével elegyítve adja az indiai ételek jellegzetes zamatát. A ghí tisztított, vagyis megolvasztott, felforralt, majd átszűrt vaj. A róti indiai kelesztetlen kenyér. A tandúrkemence napon szárított agyagból készült, egyszerű csonka kúp, alján szellőzőnyílással, amelyben fa- vagy faszéntüzet gyújtanak. Nincsen benne semmi boszorkányság.

>!
Park, Budapest, 2005
190 oldal · ISBN: 9635301251 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Annie Gray: A hivatalos Downton Abbey szakácskönyv
Jamie Oliver: Jamie természetesen
Jamie Oliver: Karácsonyi receptek
Mary Berry: Életem receptjei
Ella Mills: Deliciously Ella vegán szakácskönyve
Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok
Jamie Oliver: …és egyszerűen csak főzz!
Yotam Ottolenghi – Sami Tamimi: Jeruzsálem
Heston Blumenthal: A tökéletesség nyomában
Yotam Ottolenghi – Helen Goh: Édes