Por ​a porhoz 26 csillagozás

Keith Alanson: Por a porhoz

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Hetedkorban szájról szájra jár a történet egy calowyni származású, ezüstfehér hajú világcsavargóról. A kyrek mesésen távoli birodalmából érkező fiút a Délvidéken sodorta partra az istenek szeszélye. Legalábbis így beszélik.

Cymar on-Creel, az Erionban felnőtté érő kalandor azonban egyáltalán nem felel meg az ynevi kyr eszményképnek. Dacol a toroni császársággal és dacol a nyomában loholó boszorkányszektákkal, pyarroni inkvizítorokkal, felbőszült lányos apákkal és felszarvazott férjekkel egyaránt.

A sors Yankarban nyújtja be a számlát: miután fejére olvasták vétkeit, a város urai büntetésből alvezérré nevezik ki. Megbízatása mindössze két alkalomra szól: fel kell tartóztatnia az aszisz nagykirály seregeit és végeznie kell a környéken rejtőző, Magmakardú néven emlegetett idegennel.

>!
Inomi, Budapest, 2003
318 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632126335

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Noro 
Keith Alanson: Por a porhoz

A könyv elsősorban arról híres, hogy megjelenik benne egy meglehetősen direkt Casablanca-átirat. Humphrey Bogart egy kyrt alakít benne a Dúlás idején, a krániak által nagy nyomás alatt tartott Erionban. Elég képtelen ötletnek hangzik, szerintem mégis ez a regény jobbik része. A maradék ugyanis egy brutálisan szerepjáték-ízű alkotás. Két főhőse pontosan olyan, mintha unatkozó játékosokról mintázták volna őket: a kaland nem izgatja őket, inkább poénkodnak*, értelmetlen irányokba viszik a cselekményt, semmibe veszik az NJK-kat és hasonlók. A sztori is nagyrészt a levegőben lóg, mintha egy játékülés végén kapcsolódnánk be, amikor már minden résztvevő elfelejtette, hogy mit is akartak eredetileg lejátszani.

* A szerző újabb novelláiban sztem még a humor is szórakoztatóbb, vagy legalábbis jobban a helyére került.

>!
mongúz
Keith Alanson: Por a porhoz

Ebben a könyvben még szerettem, amit a szerző későbbi műveiben már erőltetettnek éreztem: a humort. A történet amúgy nem volt nagy szám, elment. Olvasható, ha a világhoz tartozó fontos műveket már elolvastad.

>!
Outwar
Keith Alanson: Por a porhoz

Nemrég kaptam kölcsön a könyvet.Igazság szerint,mivel sorozatról van szó,egymagában ez a kötet kevés ahhoz,hogy teljesen tiszta képet kapjon az olvasó a szereplőkről és a megjeleníteni kívánt világról.Sok a szürke folt.Igaz a könyv végén található magyarázatok segítségével fény derül erre-arra,de úgy érzem sok minden tisztázatlan maradt.

>!
vyland
Keith Alanson: Por a porhoz

Alapvetően nem lenne rossz írás, de a cselekmény rendkívül csapkolódó, ismeretlen karakterek jelennek meg mindenféle előzmények nélkül és vannak teljesen értelmetlen, céltalan részek is, amelyeket nagyjából csak „átpörget” az ember. 290 bruttó oldal, de a tartalom nagyjából ennek fele, nettó 145.


Hasonló könyvek címkék alapján

John Caldwell: A Káosz Szava
Dale Avery: A renegát
John J. Sherwood: Hőseposz
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Eric Van Dien: Uwel nevében
Ray O'Sullivan: Sötét zarándok
Ian Russel: Egyezség
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
Jan van den Boomen: Jó széllel toroni partra
Ryan Hawkwood: Farkasének