Hanyatlás (Az Elfeledettek Városa 1.) 3 csillagozás

Keiran Rowley: Hanyatlás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Elfeledettek Városa. Város a városban, mely New York sötét acél- és üvegépületei közt rejtőzik. Kitölti az egyenes falak közötti hézagokat. Itt élünk mi, akik száz éve átvészeltük az utolsó háborút Európában.

Gyermekkorunk meséi velünk élnek – ám nem puszta emlékképekként, hanem a szó legszorosabb értelmében. Álca mögé bújva ott járkálnak az általuk Valóknak nevezett emberek között, igyekeznek beilleszkedni ebbe a világba, ahol a béke érdekében immár tilos a varázslat.
Csakhogy ez az ingatag, sok lemondást megkövetelő rendszer is veszélybe kerül, amikor egy brutális gyilkosság felforgatja az Elfeledettek életét. Az áldozat az egykori hercegnőből sztriptíztáncosnővé alacsonyult Csipkerózsika, akit többé semmiféle királyfi csókja nem ébreszthet fel, ugyanis egy mágikus fegyver által küldték örök álomba.
Csizmás, a Kormányzat rendfenntartója ered a gyilkos nyomába, aki szörnyű tettével az Elfeledettek közösségének egyik legfontosabb szabályát is megszegte. A… (tovább)

>!
Főnix Astra, Hajdúböszörmény, 2020
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155999260

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
donzella P
Keiran Rowley: Hanyatlás

Vékony is – mit nekem kétszáz oldal – mesehősökről szól, laza galopp… Aham, de nem a disney féle verzió, hanem a grimm… az eredeti.
A cím találó. Mert mi van a boldog vég után? Sokaknak lejtő… A történet onnan indul, hogy ennél lejjebb már nincs. Ahogy a jól ismert karaktereket áthelyezték napjainkba, teljesen új oldalunkról ismerhetjük meg őket – a történet mozgásteret is ad, hogy személyiségükből valamennyit megőrizve, de mégis lecsupaszítva jelenjenek meg.
A történet nem tartogat nagy fordulatokat, meglepetéseket, sem helye, sem ideje nincs rá, de nem is finomkodik. A belecsepegtetett humor ellenére, érezni, hogy most már a gödörből felfelé kell jönni.

>!
Maminti9
Keiran Rowley: Hanyatlás

Az elsők között olvashattam a regényt, mindenkinek ajánlom, aki szereti az urban fantasy műfaját és szívesen barangol New York utcáin egy elvarázsolt, noir világban, ahol erősen kidolgozott karakterű meseszereplőket elevenít meg az író.
Izgalmas a történetvezetés és tökéletes a dramaturgiai ív, mely humoros, szórakoztató részekkel van tarkítva, így nagyon olvasmányos is.
Külön jó pont, hogy az író facebook oldalán apró szösszenetekkel hozza közelebb a szereplőket.
Várom nagyon a folytatást :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: A Setét Torony – Susannah dala
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
J. D. Robb: Halálos híresség
Nalini Singh: Angyalkard
Kresley Cole: Vámpírbosszú
Rob Thurman: Holdvilág
Cassandra Clare: Hamuváros
J. R. Ward: Éjsötét szerető
Lev Grossman: A varázslókirály