Szobanövények ​gondozása 9 csillagozás

Kay Maguire: Szobanövények gondozása

Mely növények kényesek, s melyek szinte elpusztíthatatlanok? Melyik fajnak mennyi vízre és napfényre van szüksége? Mit kezdjünk a növényeinkkel, ha nyaralni megyünk? A Szobanövények gondozása megadja e kérdésekre a választ. Leírja, hogyan válasszuk ki az otthonunk adottságainak megfelelő fajtákat, s azt is, miként tehetjük lakhelyünket otthonossá a növényeink számára is. A Királyi Botanikus Kert szakértői által jóváhagyott mű kézikönyvként forgatható – legyen szó látványos kaktuszokról, pozsgásokról, szakálbroméliákról, levél- vagy virágos dísznövényekről. Részletes útmutatásokat nyújt a növények kiválasztásával, ültetésével, táplálásával és szaporításával kapcsolatban. Több mint 75 népszerű faj leírását is tartalmazza, valamint 12 lenyűgöző ötletet ahhoz, miként tudjuk otthonunkban látványosan elrendezni a növényeinket.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kew Gardens kézikönyvek Kossuth

>!
Kossuth, Budapest, 2019
144 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630994026

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

tonks>!
Kay Maguire: Szobanövények gondozása

Az Elveszett próféciákban Crowley-nak voltak a legszebb szobanövényei, de csak azért, mert beszélt hozzájuk, no, nem amolyan kedves módon, hanem állandó rettegésben tartotta őket. Nos, én inkább odafigyeléssel szeretnék szép növényeket – és kevesebb növény halált, mert egyelőre sorozatgyilkosként körözhetne a botanika világ – és egy könyvmoly először mindig a könyvekhez fordul segítségért. A szép borító és az épp roppant kedvező ára miatt került a kezembe ez a kiadvány és kellemesen csalódtam benne. Belülről is nagyon mutatós az ízléses fotókkal és illusztrációkkal, de információkat tekintve is szuper könyv: Hogyan érdemes egy-egy növényt tartani, öntözni, virágoztatni, itt-ott feldobva érdekességekkel, plusz tippekkel. Sok inspirációt kaptam, több, mint 15 növény került is rögtön a kívánságlistámra, alig várom, hogy beszabaduljak majd egy kertészetbe. Örülök, hogy nagyon változatos fajok kerültek elő. A növények felsorolását 12 projekt dobja még fel, ezek közül valamelyik nagyon király (levegőtisztítós projekt, vagy a mini sziklakert), de egy-kettő elég wtf (mutatós leveleket üveglapok közé téve fellógatni), helyettük jó lett volna akkor inkább egy virágkompozíciót összerakni, vagy egy sötét sarkokat tűrő növény összeállítást. De így is bőven van mi alapján elindulni, egy darabig biztos a kezem ügyében tartom majd a könyvet.

Utóirat: A Királyi Botanikus Kert nekem mindig jó ajánlólevél, egyszer el kell majd jutnom oda!

2 hozzászólás
zsof>!
Kay Maguire: Szobanövények gondozása

Megvan a szobanövény bibliám! :)
A könyv szerkezete jó, értelmes. Nagyon sok szép fotó és rajz található még benne.
A virág szentháromságot, és az azon is túli fontos dolgokat részletesen, alaposan bemutatja. Ezen kívül jó sok növényt bemutat s részletez, amelyek között találkoztam jó pár ismerőssel is.
Azért adok csak 4,5-es osztályzatot és nem 5-st, mert jobban örültem volna annak, ha még több híresebb vagy kevésbé híres növényt bemutat még nekünk. A másik „problémám” még az volt, hogy az extra tippek között pár nekem teljesen felesleges (pl faág kompozíció).


Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Himmelhuber: Díszfák, díszcserjék metszése
Pócs Tamás: Kultúrnövények 1.
David More – Alastair Fitter: Fák
Fleur Daugey: A növények szerelmi élete
Eva-Maria Dreyer: Milyen ehető vadnövény ez?
Joachim Mayer: Milyen fa ez?
Christopher Grey-Willson: Vadvirágok
Phillip Clarke – Karen Goaman (szerk.): Séta a természetben
Roland Spohn – Margot Spohn: Melyik ez a virág?
Seregélyes Tibor – Simon Tibor: Növényismeret