Magyar hegyes erős, Red Savina, Scotch Bonnet és Elephant Trunk – chilik mindenféle színben, formában és csípősségben az édes, húsos fajtáktól azokig, amelyek még a fejünk búbját is csípik.
Könyvünk megad minden információt, amelyre szükségünk lehet ahhoz, hogy csípős vagy kevésbé csípős paprikákat termesszünk. Lépésről lépésre bemutatja a magok elvetésének, a növények ápolásának, a termés leszedésének és a gyakori problémák elhárításának módjait. A chilikedvelők bőven találnak a könyvben egyéb érdekességet is, például a tartósításról vagy a Scoville-skáláról, ami a csípősséget mutatja, továbbá inspiráló ötleteket és ínycsiklandó recepteket kapnak ahhoz, hogyan élvezzék munkájuk gyümölcsét.
A táblázatokkal, listákkal, fényképekkel és illusztrációkkal gazdagon ellátott könyv tökéletes útmutató a házilag termesztett chilik világába.
A chili 13 csillagozás
Eredeti megjelenés éve: 2015
Várólistára tette 5
Kívánságlistára tette 8
Kiemelt értékelések
Kay Maguire: A chili 82% Hogyan termesszünk és tartósítsunk chiliket és más paprikákat
Nagyon igényes, szép kivitelezésű könyv, és egy csomó új dolgot tanultam. Ettől függetlenül kicsit hiányérzetem maradt, mert szerintem még bőven lett volna mit belerakni. Kezdőknek és középhaladóknak azonban kiváló! :-)
Kay Maguire: A chili 82% Hogyan termesszünk és tartósítsunk chiliket és más paprikákat
A könyv kivitelezése nagyon szép. Elvarázsolnak a képek, a rajzok, a színek. Bárcsak itthon lenne egy-egy növényke. Ám a szöveg része elég gyenge. A teljes könyv 20-30 %-a csak a szöveg, ebben persze benne van a fajták leírása is. A növényvédelemnél is vannak érdekes meglátások, ami Magyarországon nem feltétlenül ugyanaz. Hiányoltam a biológiai leírást, a szabadföldi termesztés talajigényét, tápanyag szükségletet. Szóval sok minden hiányzik a teljes képhez.
Összességében jó könyv, de inkább hobbi kertészeknek kedvcsináló, mint szakkönyv.
Kay Maguire: A chili 82% Hogyan termesszünk és tartósítsunk chiliket és más paprikákat
Azért az eléggé szíven ütött, hogy a „ magyar erős hegyes” chilit dél-amerikainak mondja. Az angol, amerikai chiliknél elég pontosan megadta az eredetet, de itt nem esett le neki, hogy mitől is magyar. Érdekes volt a kártevőkről szóló rész, mert elmondása szerint a chili nem annyira érzékeny ezekre, de azért jó párat felsorolt és van amelyik megelőzésére a száraz környezet jó, van ami ellen meg épp a nedves, hát ez kicsit a melyik ujjamat harapjam eset.
Kay Maguire: A chili 82% Hogyan termesszünk és tartósítsunk chiliket és más paprikákat
Remek kis kötet, sok illusztrációval, okos szerkesztéssel, lényeges és hasznos információkkal.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Giovanni A. Fava: Well-being terápia ·
Összehasonlítás - Lénárd Sándor: A római konyha 95% ·
Összehasonlítás - Stefano Zamagni: Fösvénység ·
Összehasonlítás - Firenze, a város és remekművei ·
Összehasonlítás - Marcello D'Orta: Én, reméljük, megúszom 88% ·
Összehasonlítás - Ignacio Iturralde Blanco: Machiavelli ·
Összehasonlítás - Juhász Zsuzsanna: Olasz élet – olasz kultúra ·
Összehasonlítás - Urbach Zsuzsa: Mantegna, Bellini, Giorgione ·
Összehasonlítás - Christian Zuccarelli – Fabrice Virgili – Gabriella Cadié – Hélène Trocmé – Michael Rapoport – Vladimir Troubetzkoy: A megújuló világ rendje ·
Összehasonlítás - Guido Tonelli: Genezis 87% ·
Összehasonlítás