Húúú, ​mennyi répa! 13 csillagozás

Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Nyuszika imádja a répát!
Igazság szerint annyira odáig van érte, hogy a répagyűjteménye kiszorította őt a saját nyuszilakjából! Szerencsére kis barátai a segítségére sietnek, de vajon meg tudják-e együtt oldani a répányi gondokat?
A bájos, gazdagon illusztrált mesekönyv a barátság mindent legyőző erejét hirdeti: gördüljenek bármilyen akadályok is az utunkba, barátainkkal közösen biztosan elhárítjuk azokat.

>!
Tündér, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155611537 · Illusztrálta: Katy Hudson

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

A rajzok nagyon helyesek, a tanulság is rendben van, a mese felépítésébe se tudok belekötni, de valahogy a nyelvezete nem volt nekem eléggé élő, gördülékeny, egyedi.

>!
Uzsonna 
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Fontos tanulságokat tartalmazó történet ez minden gyűjtögetőnek! Cukiii.

>!
Trudiz P
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Annyira édes rajzokkal illusztrált ez a mese. Nyuszika répamániájából egy láncmese formálódott, melyben a barátok és a barátság fogalma nagy-nagy jelentőséggel bír, mélyül. A mókás rajzokon jót lehet nevetni.

>!
ViraMors P
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Grafiailag fenomenális, vicces történet a répamániás nyúlról, akit kitúrtak a sárgarépák a házából, és helyet keres éjszakára, nagyon jókat nevettem az egyes jeleneteken, és nagyon tetszett a képi világ.. A tanulság viszont kissé nagyon szájbarágós, valamint elég magasra szaladt a szemöldököm a „…mígnem és megroppant az ág” félmondat láttán. Vagy megreccsent. Nem vagyok benne biztos, de nem ez a lényeg :P

>!
Boglárka_Madar P
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Ez annyira cuki mese lehetne! Az illusztrációk csodaszépek és a történet is nagyon aranyos. Kár, hogy a szöveg olyan… érdekes. Mintha kimaradt volna néhány mondat, de a meglévőkben is volt néhány furcsa, magyartalan fogalmazás. Kíváncsi lennék az eredeti milyen lehet, vajon a magyar fordítást bénázták el ennyire?! Bár ennyi szöveggel aki nem boldogul, az… menjen répát szedni. :P

>!
dianna76 P
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Első olvasásra úgy éreztem, nem lesz meg az öt csillag. Aztán ma újraolvastam, és nem bírom nem maximumra értékelni. Nagyon aranyos könyv, kedves illusztrációkkal, és fontos mondanivalóval. Barátság, nagylelkűség, segítőkészség… Ezekről szól a mese. Na meg van benne egy mohó és legfőképpen önző nyuszi, aki a történet végére magába néz, és így máris eltűnt belőlem a kissé unszimpatikusság érzés iránta. A történet rövid, kevés a szöveg, sok a képi anyag. Néhol csak az illusztrációk mesélnek, ahogy ez egy kicsiknek szóló mesekönyvben lenni szokott. Az ilyet pedig szeretem. A teknőcös rész volt a legjobb. A mesét átjárja egyfajta szomorúság is, spoiler de kellően humoros mellette.
Véletlenül bukkantam rá a könyvre, de örülök, hogy hazahoztam magammal. Előveszem még az egy hónap alatt.

>!
Tündér, 2017
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155611537 · Illusztrálta: Katy Hudson
2 hozzászólás
>!
imma A+P
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Julit (2,5 éves) eléggé megviselte, amikor spoiler, görbült lefelé a szája széle. Amúgy aranyos kis könyv, csak engem zavar, hogy a szöveg nem folytonos, inkább úgy lehet érdemes mesélni, hogy kicsit olvasol, kicsit beszélgettek a képről. Mert úgy lesz értelme is az elhangzottaknak.

1 hozzászólás
>!
csatacsita
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Édes könyv az önzetlenségről és a barátságról. Nem csak nyuszi és répakedvelőknek!

>!
nopta
Katy Hudson: Húúú, mennyi répa!

Tetszett. A nyuszi nagyon cuki volt a répáival.De végül belátta, hogy barátok nélkül nem ízlik annyira.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai
Zelk Zoltán: A három nyúl
Pierre Couronne: Tapsiék az iskolában
Walt Disney – Toppancs nagy mesekönyve
Bernadette Costa-Prades: A házinyúl
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Laura Driscoll: Toppancs barátra lel
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Harry Horse: Kisnyuszi suliba megy