Logikai ​egypercesek – Az elme játékai 1 csillagozás

Szórakoztató logikai fejtörők – ravasz feladványok elmés megoldások
Katona Renáta (szerk.): Logikai egypercesek – Az elme játékai Katona Renáta (szerk.): Logikai egypercesek – Az elme játékai

Örkény egyperces novelláihoz hasonlóan ezeknek a feladványoknak is „előnyük”, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy egyperces novellát.

Bosszantóan trükkös logikai feladványok, vicces-tréfás fejtörők, érdekes sztorik keretébe burkolt matematikai problémák gyűjteményeként ez a kiadvány egyszerre szórakoztat és fejleszti a logikai készséget, matematikai látásmódot. A feladványok jó társaságban, közös mulatságként is fejtegethetőek, melyek megoldásai természetesen megtalálhatóak a fejezetek végén. A gyűjtemény akár egy rövid szünetben is előkapható kis elme-játékra, elgondolkodtatván azon, hogy ha egy hajó hosszának, az árboc magasságának, a kapitány kisfiának és a kapitány életkorának szorzata 303335, akkor vajon hány éves is a kapitány? (A megoldás megtalálható a kötetben)

Eredeti megjelenés éve: 2004

>!
114 oldal · ISBN: 9639473553
>!
DFT-Hungária, Budapest, 2006
114 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639473553
>!
114 oldal · ISBN: 9639473553 · Illusztrálta: Bikics Bogdán

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Horv_Dori>!
Katona Renáta (szerk.): Logikai egypercesek – Az elme játékai

Katona Renáta (szerk.): Logikai egypercesek – Az elme játékai Szórakoztató logikai fejtörők – ravasz feladványok elmés megoldások

Elég jó elgondolkodtató feladatok találhatóak benne, megoldásokkal együtt, hogy ha nem sikerülne rájönnünk a megfejtésre. Igaz, vannak benne nagyon nehezek, és könnyebbek is, melyekhez már számolás is szükséges. Azért néhol nincs elég jól alátámasztva, hogy miért az lett a megoldás, de elég jól össze lett rakva ez a könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Chris Maslanka – David Owen: A(gy)erobik
Alex Bellos: Tudod a megoldást?
Uroš Petrović: Tördafejed-mesék – Első könyv
Kresz László – Kresz Károly – Kresz István: Látványos logika
Róka Sándor: Számkeresztrejtvények
Erwin Brecher: A logikai rejtvények és fejtörők nagykönyve
Berger György: Logikai fejtörők az IQ fejlesztésére
Grätzer György: Elmesport egy esztendőre
Claudia Zaslavsky: Etnomatek 2.
Róka Sándor: Logi-sztorik – Ötperces fejtörők