Száz ​rejtély a magyar történelemből 8 csillagozás

Katona Imre József (szerk.): Száz rejtély a magyar történelemből

Számtalan rejtély maradt megoldatlanul a magyar történelem zivataros évszázadaiban. Kutatók gyakran egy élet munkáját áldozzák annak, hogy egyetlen homályba rejtőző titokra fényt derítsenek. Kinek a fantáziáját ne mozgatnák meg az olyan kérdések, mint pl: Miért követtek el merényletet első királyunk ellen? Hogyan lett Szent László Új-Anglia királya? Mit csinált II. Endre a Szentföldön? Árpád-házi volt-e az utolsó Árpád-házi király? Miért szól délben a harang? Miért nem vett részt Szapolyai János a mohácsi csatában? Középiskolások, egyetemisták tanulmányaik során haszonnal, a történelem iránt érdeklődők pedig nagy élvezettel forgathatják ezt az olvasmányos, gazdagon illusztrált könyvet.

A kötet szerzői: Bencze László, Czeizel Endre, Farkas Jenő, Feitl István, Hermann Róbert, Jankovics József, Kende János, Kordé Zoltán, Koszta László, Kristó Gyula, Lele József, L.Nagy Zsuzsa, Lőrincz L. László, Makk Ferenc, Ormos Mária, Petrovics István, Rőczei György, R.Várkonyi Ágnes, Sebők Ferenc, Sipos Levente, Suba János, Szegfű László, Tóth Sándor László, V. Molnár László

>!
Gesta, Budapest, 2001
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229632
>!
Gesta, Budapest, 1999
210 oldal · ISBN: 9638229209
>!
Gesta, Budapest, 1994
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638229063

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Qedrák P>!
Katona Imre József (szerk.): Száz rejtély a magyar történelemből

Vegyesvágott a könyv, még hozzá nagyon. Ismert szerzőktől kezdve más témában alkotó tollforgatókig sokan letették a névjegyüket a különböző témákban. Nyilván azzal az igénnyel született meg annak idején ez a munka, hogy egyfajta tudománynépszerűsítést vállaljon, és a rejtélyeken keresztül fogja meg az olvasókat. Szerintem ez nem volt teljesen sikertelen, de azért maradéktalanul elégedett sem lehet senki. A felsorolt rejtélyek egy része nem igazán rejtély, másik hányadukat a tudomány azóta vagy „megoldotta”, vagy más rejtélyeket állított a helyébe. Én nem biztos, hogy manapság ezt a százat válogatnám ki, de ízlések és pofonok. Az egyes esetek érdekessége, és kidolgozottsága között is elég komoly ellentétek feszülnek, legalábbis ha szakértő szemmel olvassa az ember, mert egyébként nem kizárt, hogy ez csak nekem tűnik fel.

2 hozzászólás
RosszQtya>!
Katona Imre József (szerk.): Száz rejtély a magyar történelemből

100 téma kronológiai sorrendben felfűzve,igényes illusztrációkkal,közérthetően.
Ha nem is történelemkönyv helyett,de mindenképp mellé ajánlom ezt az igazán szép könyvet. A magyar történelem egy-egy igazán érdekes vagy vitatott részét tárja elénk a szerző. Akit nem hagy hidegen a múltunk,az bizonyára élvezettel fogja olvasni.

kiscsillag0310>!
Katona Imre József (szerk.): Száz rejtély a magyar történelemből

Egy helyesírási versenyen kapott könyvutalványból vettük Anyával. Nagyon szerettem a történelmet, de már untam a sok ókort a suliban és tudni akartam, mi történt a magyarokkal. beszippantott. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

László Gyula: 50 rajz a honfoglalókról
Horváth Jenő (szerk.): Királyok könyve
Nyáry Krisztián: Merész magyarok
Lipták Gábor: Regélő Dunántúl
Romsics Ignác: Magyarország története
Benedek Elek: A szabadságharc kora
Bera Károly – Tóth Dóra (szerk.): A magyar történelem nagy alakjai
Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony
Jules Verne: Sándor Mátyás
Lengyel Miklós: Dél-Korea