The ​Sea of Tranquility – Nyugalom tengere 1701 csillagozás

Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

A ​két és fél évvel ezelőtti, kimondhatatlan tragédia óta Nastya Kashnikov csupán az árnyéka régi önmagának. Másik városba költözik, elhatározva, hogy titokban tartja sötét múltját, és senkit sem enged közel magához. Terve azonban kudarcot vall, amikor azon kapja magát, hogy megmagyarázhatatlanul vonzza az egyetlen személy, aki ugyanolyan elszigetelt, mint ő maga: Josh Bennett.

Josh története nem titok. Minden szerettét elveszítette, így tizenhét éves korára senkije sem maradt. Akinek a neve egyet jelent a halállal, azt mindenki igyekszik elkerülni. Nastya kivételével, akit nem riaszt el a fiú, sőt, előbb-utóbb élete minden területére bebocsátást nyer. Ám miközben a kettőjük közti tagadhatatlan vonzalom egyre erősödik, Joshban felmerül a kérdés, vajon megtudja-e valaha is Nastya titkát – és hogy egyáltalán meg akarja-e tudni.

A Nyugalom tengere gazdag, erőteljes és zseniálisan kidolgozott történet egy magányos fiúról, egy érzelmileg sérülékeny lányról és arról a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737781 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633737781 · Fordította: Komáromy Zsófia
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633737798 · Fordította: Komáromy Zsófia

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Josh Bennett · Nastya Kashnikov (Napsugár) · Drew Leighton


Kedvencelte 713

Most olvassa 42

Várólistára tette 587

Kívánságlistára tette 562

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

vmonika_>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Rányomtam az öt csillagra. Rányomtam a kedvencem gombra. Most írni fogok egy hatásvadász értékelést arról, hogy mit éreztem ezzel a könyvvel kapcsoltban. És még csak meg sem fogja közelíteni azt az érzést, amit a Nyugalom tengerével kapcsolatban érzek. Azt sem írásban, sem szóban, sehogyan sem tudnám kifejezni. Mégis megpróbálom, mert szeretném ezt az érzést megosztani másokkal.
Amikor elkezdtem ezt a könyvet, nem gondoltam, hogy ilyesfajta érzelmi kavalkádot fog bennem okozni. Hallottam a jó értékeléseket, de úgy gondoltam, igen, tetszeni fog, lehet hogy kedvenc lesz, de ennyi. Aztán…aztán belekezdtem. Olvastam és olvastam. Én a gyors lefolyású regényeket szeretem, márpedig ennél lassabban haladó történettel még nem is találkoztam, mégsem untam egy percre sem, soha. Először kíváncsivá tett. Mi történt Nastya-val? Aztán megrökönyödtem. Én is zongorázom. Aztán pedig hol boldog voltam, hol nyugodt, hol összefacsarta a szívem, hol úgy feldühített, hogy becsaptam és tehetetlen dühömben ismét kinyitottam és olvastam tovább, hol idegesített, hogy ennyire hülye mindenki, aztán pedig ismét boldog voltam tőle. Mindenkinek van egy olyan kedvenc könyve, ugye? Nem, nem is kedvenc, hanem olyan könyv, amit már konkrétan szeret és a rajongása tárgya és és és…És AZ a könyv így nagybetűvel. Hát nekem ez AZ a könyv. Ez a könyv a nyugalom tengere számomra.

15 hozzászólás
Pati28 P>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

”Csak állunk ott, egymást nézzük a konyha két végéből, a kettőnk közti távolságot beteríti mindaz a bánat és fájdalom, amit egymásnak okoztunk.”

Sokat vaciláltam azon, mennyire tudnám a legjobban kifejezni azt, amit olvasás közben átéltem, de aztán rájöttem, hogy sehogy, mert nem létezik rá megfelelő szó. Amíg te magad meg nem ismered Nastya és Josh történetét, át nem éled a velük történt borzalmakat, semmi sem hasonlítható vagy kézzel fogható irányukba.
Szomorúan és egykedvűen, de kis mosollyal az arcomon értem a megpróbáltatásaik végére, és úgy érzem, semmi se maradt belőlem.
Hiába lassú lefolyású a regény, mégis olvasni és olvasni akarod tovább, mert mielőbb szeretnéd megérteni és betölteni a tátongó űrt a lelkedben.

Adott két fiatal, akik tizenhét éves koruk ellenére már több traumán és veszteségen vannak túl, mint más soha életében. – Kettejük között nem is tudok különbséget tenni, mert nemcsak Nastya, de Josh tortúrája is megérintett. – Szükségük van egymásra, a másik által nyújtott békére, hogy megtöltség életüket megértéssel, elfogadással, és legfőkébb szeretettel.
Míg Josh titka hamarabb tudomásunkra jut, addig Nastya féltve őrzött múltja csak az utolsó oldalakon válik kerek egésszé, sokkolva mind a barátait, mind minket olvasókat. Bevallom, önsajnálata néhol már picit sok volt nekem, és ennek okán a könyv is sokkal melankólikusabb hangvételű.
A fiataloknak van még hova fejlődnie, de bizakodva egy szebb és egy reménytelibb jövőképben, a fejlődésük és gyógyulásuk útja végén, ott várja őket a Nyugalom tengere.

4 hozzászólás
Bitten>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Először is: rá kellett jönnöm, némi segítséggel, hogy Rubin pöttyös Fan vagyok – hűha nem is kicsit…..
Nyugalom tengere – jesszus az enyém most tajtékzik…. komoly hullámokat vet, melyek hatalmas robajjal csapódnak a parton magasodó sziklafalnak…..
Észrevettétek már, hogy néha azt kívánjuk bárcsak lenne mi magunknak is egy Josh-unk? Vki aki megment minket vagy éppen nekünk kell megmentenünk őt magát? Hmmm….
Sokszor foglalkozunk inkább más problémájával csak ne kelljen a sajátunkban elmerülni és megoldást találni rá! Nyakig merültem velük együtt, és volt mikor átcsapott a fejem felett….. De tudjuk, komoly asszociációs játékot űz velünk az író.
A karakterek – a felépítésük, a téma vonalvezetése (mennyit agyaltam mikor mondják ki végre a dolgokat és miért nem nevezik nevükön őket) – hát ezért ….. Josh fogott meg legjobban – kezet akartam neki nyújtani amibe kapaszkodhat – biztonságot adhat…..
A család ugyan a rossz utat választotta a megoldáshoz – de az írónő tudta végig mit akar és tessék: egy remek mű!

Van még megjelent műve? Fognak kiadni még tőle? – Akarom! Kell nekem! Kedvenc!

1 hozzászólás
MFKata>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Azt gondolod, hogy már tucat könyvet olvastál sérült lelkű fiatalokról és nem igazán tud ez a könyv újat mondani…. Tévedés!
Miután sikerül kirakni a kirakóst és végig izgulod a könyvet, hogy a főhősök megtalálják és megmentsék egymást, olyan befejezést kapsz, hogy percekig ráz a hideg és potyognak a könnyeid. Pedig ez nem is függővég vagy sorozat El kell olvasni!!!
Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2014/06/katja-millay-se…

K_A_Hikari I>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

„De talán hazug vagyok, és igenis szükségem van megmentésre, mert ahogy Josh Bennett megcsókol, az egészen olyan, mint a megváltás. Egyszerre ígéret, emlékeztető a jövőről és egy szebb történetekkel teli könyv.”

Próbálok szavakat találni összegzésként, de nehezen megy. Ahogy egyetlen idézet nem adja vissza a regényt, úgy egy rövidített változat se tudja megmutatni, mennyire szerettem én ezt olvasni.
Az biztos, hogy bánom, amiért eddig halogattam, ahogy az is, hogy kell majd egy példány a polcomra.
Nehéz elengedni az olyan könyveket, amik kitöltik az ember gondolatait, irányítják az érzéseit, és rabul ejtik a szívét.
Még mindig lenne mit mondanom, még mindig eszembe jutnak gondolatok, de ha mindent leírnék, sose érnék ennek a bejegyzésnek a végére.
Egy valami biztos: kelj fel és ragyogj Napsugár, mert az élet gyönyörű.
Ez a könyv is az.
Új kedvencem lett.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2017/07/katja-millay-…

7 hozzászólás
Zzsófi>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Úristen. Ez gyönyörű volt. Beleborzongtam az utolsó két sorba. Tényleg.
De nem csak abba. Ez a könyv egy csoda. Mostmár értem ezt a hatalmas felhajtást körülötte.
Klisés, de mégsem.
Kegyetlen, de mégsem.
Napsugár nagyon különleges karakter, nem találkoztam még hozzá hasonlóval.
Ahogy Josh is. Tényleg, olyan egyedi karaktereket írt le… És a hobbijaik is… Áhh. Tömör gyönyör.
És Drew… Őt is úgy szerettem.
Meg Margot-ot is. Meg még sorolhatnám. :D
A történet gyönyörűen van megírva, le a kalappal az írónő előtt.
Végig érezhető a feszültség… Egy viharhoz tudnám hasonlítani. Amikor először csak pár csepp esik, aztán viszont egyre több, míg jön a csúcs, amikor már villámlik és mennydörög is.
Viszont az eső után jön a szívárvány…
Ajánlom, új kedvencet avattam megint.
Mély nyomot hagyó, különleges történet. nem tudok épkézláb értékelést írni… Még mindig a hatása alatt vagyok.

11 hozzászólás
kellyolvas P>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Az egyik legjobban megírt ya/na könyv, amit valaha olvastam, benne van a top5-ben.
Miért? Leginkább az fogott meg, ahogy a szerző a karaktereket felépítette, apródonként, lépésről lépésre tudtam meg egyre többet róluk. Nastya és Josh kapcsolatának alakulása pedig igazi, valós volt. Egy pillanatra sem éreztem, hogy bárminek máshogy kellett volna történnie. Josh részéről főleg. Az írónő előtt fejet hajtok, mélyen átéreztem a páros minden rezdülését a kegyetlen élményektől a remény felvillanásáig.
A legkedvesebb a szívemnek az utolsó néhány sor. Felejthetetlen élmény ez a történet, olvassátok, must read!

Virág_Blogger>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

„Elképeszt, hogy az emberek mennyire rettegnek mindattól, ami a sötétben történhet, napközben viszont eszükbe se jut a biztonságukért aggódni. Mintha a napfény a világ minden gonoszságától megóvhatná őket. Pedig nem. A nap csak suttog nekünk, melegével elbódít, aztán jól a földbe döngöl. A napfény nem véd meg semmitől. Rossz dolgok bármikor történhetnek, nem szoktak várni vacsora utánig.”

Lehet erre mit mondani? Katja Millay megcsinálta. És én elképesztően hálás vagyok érte, mert minden egyes ilyen könyv úgy érzem, hogy hozzá tesz valami az emberhez, a részévé, a lelke egy apró darabjává válik azok által az érzelmek által, amiket kicsikar belőle. A lecsorduló könnyek és a feltörő nevetés révén. És bár itt talán egyértelműen elmondható, hogy sokkal több a sírni, mint nevetnivaló, mégsem éreztem depresszív hangulatot uralkodni a történet alatt, vagy akár magamban. De annyi biztos, hogy ez nem az a könyv, amit kiolvasol, leteszel, és ott hagysz az éjjeliszekrényeden. A jelenetei, az összetevői ott maradnak veled a fejedben, hogy még órákkal, vagy akár napokkal később is azokon agyalj. Mikor ezt érzem, akkor szoktam tudni, hogy különösen jó könyvet olvastam. És ha ez még kiegészül némi finom humorral és öniróniával, szívet melengető romantikus szállal, egyedi és érdekes karakterekkel, rejtéllyel, szép írásmóddal… nos, akkor tudom, hogy nem csupán egy jó könyvről van szó, hanem magáról a Nyugalom tengeréről. Ajánlom a New Adult és romantikus műfaj minden kedvelőjének – ez nem maradhat le a palettátokról!

https://www.youtube.com/watch…

Bővebb értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2016/11/you-ar…

4 hozzászólás
Lanore P>!
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere

Nem tudom nem észrevenni a Hopeless -hez való hasonlóságot, de ez a történet mégis jobban tetszett. Hihetetlen szereplőket ismertem meg, és az volt bennük a legjobb, hogy távolról sem voltak tökéletesek… hibáztak, bántottak, hülyék voltak, fájdalmat okoztak, mégis szorítottam nekik, hogy legyen esélyük egy értelmes jövőre, amit igazán megérdemeltek volna. Néha soknak éreztem Nastya önmarcangolását, akkor is, ha megvolt rá az oka, egyszerűen nem bírok feldolgozni ilyen mértékű „lecsúszást”, önsajnálatot, bármennyire borzalmas, ami vele történt. De végül úgy látszik, mégis ez kellett ahhoz, hogy megpróbáljon magához térni. A némasággal viszont teljes mértékben azonosulni tudok, időnként jó lenne, ha meg lehetne oldani azzal a dolgokat, hogy nem mondok semmit. Amit gondolok, amit érzek, amire vágyom, vagy ami épp szomorúvá tesz, megtartanám magamnak, és nincs több kérdés, nincs több válasz. Persze ez eléggé antiszociális hozzáállás lenne, de szerintem néhányunknak nem ártana időnként ez a fajta magunkba fordulás. Talán kapnánk érte cserébe egy fantasztikus Josh Bennett-et!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

– Őt hogyhogy szívem-nek szólítod, engem meg sose becézgetsz? – mímel nyafogást.
– Hogyne becézgetnélek? – kérdez vissza Mrs. Leighton, és megpaskolja a fia arcát, ahogy elmegy mellette. – A múlt héten életem tragédiájának szólítottalak.

14. fejezet

1 hozzászólás
szilvamag_>!

Varázslat és csodák nélküli világban élek. Olyan helyen, ahol nincsenek se látnokok, se alakváltók, se angyalok, és nem sietnek a megmentésemre természetfölötti erejű fiúk. Olyan helyen, ahol az emberek meghalnak, a zene szertefoszlik, és az élet nehéz. Olyan erősen szegez a földhöz a valóság súlya, hogy néha már azt sem értem, miként vagyok képes megemelni a lábam, és előrelépni.

47. oldal, 5. fejezet

borostyan P>!

Elképeszt, hogy az emberek mennyire rettegnek mindattól, ami a sötétben történhet, napközben viszont eszükbe se jut a biztonságukért aggódni. Mintha a napfény a világ minden gonoszságától megóvhatná őket. Pedig nem. A nap csak suttog nekünk, melegével elbódít, aztán jól a földbe döngöl. A napfény nem véd meg semmitől. Rossz dolgok bármikor történhetnek, nem szoktak várni vacsora utánig.

192. oldal, 22. fejezet

Vivi_>!

… ha egy srác valaha bébinek nevezne, valószínűleg a képébe röhögnék. Vagy megfojtanám.

7 hozzászólás
kiruu>!

– Értem, hisz nyilván terhes vagyok, ha fagylaltra vágyom. Mindjárt azzal jössz, hogy biztos menstruálok, hiszen egy lány csakis amiatt lehet zaklatott. De persze mivel pasi vagy, nem fogod használni a menstruál szót, hanem valami balfaszságot mondasz helyette, mint például megjött a Mikulás.
[…]
– Szeretem a fagylaltot. Te viszont sose tartasz itthon. Rossz dolgok történnek, ha túl sokáig fagyi nélkül maradok – mondja, immáron kissé higgadtabban.
– És biztos, hogy ez elég lesz?
– Kapd be!
– Talán máris fel kéne bontanod egy dobozzal – javaslom.

Belle_Maundrell >!

Azok, akikkel sosem történt semmi szar, mindig azt hiszik, hogy tudják, mi a helyes reakció arra, ha az embernek tönkreteszik az életét. Azok pedig, akik átéltek valami szart, azt hiszik, hogy mindenkinek pontosan ugyanúgy kellene megbirkóznia vele, mint ahogy nekik sikerült. Mintha létezne szabálygyűjtemény a pokol túlélésére.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nastya Kashnikov (Napsugár)
e_m_m>!

Talán erre van szükségem. Hogy valaki elmagyarázzon engem saját magamnak.

208. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nastya Kashnikov (Napsugár)
kiruu>!

A halál nem is olyan vészes, ha egyszer már megtapasztaltuk.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: halál
Faythe P>!

– Josh nem szerelmes belém, ahogy én sem vagyok szerelmes belé.
– Napsugár, ezt meséld olyannak, aki el is hiszi! Nem látod, hogy néz rád Josh? – Látom én, de nem tudom, mit jelent. – Úgy bámul, mintha egy kifogástalan állapotban megőrzött, tizenhetedik századi, kézzel faragott asztal lennél.
– Szóval úgy néz, mintha bútor lennék.
– Pontosan. Na látod. Tudod te, hogy miről beszélek.

348. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Leighton · Nastya Kashnikov (Napsugár)
1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Colleen Hoover: Verity
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
T. M. Frazier: King
Penelope Douglas: Szívatás
Vi Keeland: Nagy játékos
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Anna Todd: After – Miután
Ana Huang: Twisted Love
J. L. Armentrout: Origin