The ​Tea Dragon Tapestry (The Tea Dragon Society 3.) 34 csillagozás

Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Join Greta and Minette once more for the heartwarming conclusion of the award-winning Tea Dragon series!

Over a year since being entrusted with Ginseng's care, Greta still can't chase away the cloud of mourning that hangs over the timid Tea Dragon. As she struggles to create something spectacular enough to impress a master blacksmith in search of an apprentice, she questions the true meaning of crafting, and the true meaning of caring for someone in grief. Meanwhile, Minette receives a surprise package from the monastery where she was once training to be a prophetess. Thrown into confusion about her path in life, the shy and reserved Minette finds that the more she opens her heart to others, the more clearly she can see what was always inside.

Told with the same care and charm as the previous installments of the Tea Dragon series, The Tea Dragon Tapestry welcomes old friends and new into a heartfelt story of purpose, love, and growth.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Oni Press, Portland, 2021
128 oldal · ASIN: B0863GBZ7L
>!
Oni Press, Portland, 2021
128 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781620107744 · Illusztrálta: Katie O'Neill

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Babó_Buca P>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Tetszett a sorozat zárókötete is, amely mindkét korábbi részhez kapcsolódva további témákat dolgoz fel. Beszél a kiégésről és annak feldolgozásáról a kovácsvizsgára érkező mester kapcsán. Előkerül a gyász feldolgozása is, és az új helyre kerülés illetve annak megszokása is fontos részét képezi a történetnek.
Nagyon jó kis trilógia, amely mind a rajzolásában, mind a feldolgozott témáiban különleges. Ha tehetitek, akkor mindenképp nézzetek bele, mert egy igazi kincsre fogtok bukkanni.

A sorozatról bővebben: https://egy-lany-blogja.blogspot.com/2021/04/teasarkany…

tamachan>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Elszomorít, hogy ez az utolsó rész. Az első rész folytatása, és a második előzménytörténetből ismert karakterek visszahozása szép ívet ad a történetnek, kerek egésszé teszi. Elmondható mind a háromról, hogy értékes dolgokról beszél: barátság, feltétel nélküli szeretet, tisztelet a természet és az állatok felé, a hagyományok és kultúrák megőrzése, továbbadása, elengedés, újrakezdés, a hátrányos helyzetűek segítése… és mindezt úgy teszi, hogy nem erőszakos, nem akar csak azért is példát állítani, inkább csak szépen, finoman rájuk tereli a fényt. Nem azért, hogy az agyadban tudd, hanem, hogy a szívedben érezd, hogy ez a helyes. Az illusztrációk kifogástalanok, részletgazdag, színes, vidám, szerethető. Íme egy könyv, ami bármiféle kritika nélkül kerülhetne a mai gyerekek polcára. Olvassátok, megéri!

tonks>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Csodálatos volt valami ennyire szépet és kedveset olvasni. Olyan mint egy finom, forró tea egy hideg téli reggelen a kedvenc bögrédből. A trilógia (?) részei csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, túl komoly cselekményi szála sincs (néha túl sokat is hagy az olvasójára, hogy tegye fejben helyre a dolgokat), inkább életképekkel, apróbb kalandokkal mesél a teasárkányokról és a hozzájuk kapcsolódó személyekről, akik közül mindenki különleges valamilyen szempontból. Épp emiatt nagyon fontos a mondanivalója és öröm volt úgy olvasni, hogy végig természetesnek hatott az egész. A grafikája meg egészen szemet gyönyörködtető, nagyon tetszett a színvilága és a hangulata, azt hiszem főleg ez fog megmaradni belőle később. Meg hogy szeretnék egy Kakukkfű teasárkányt. :)

Clementine_929 P>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

A második részben tett kitérő után visszatértünk az eredeti szereplőinkhez, Minettehez és Greatahoz, akik azóta is faluban élik mindennapjaik és próbálják legjobb tudásuk szerint gondozni kis teasárkányaik. Nagyon tetszettek a színek, a történet, és a felbukkanó régi és új szereplők is. Nagyon tetszett ez a rész is, most pedig egy kicsit tanácstalan vagyok, merre eveztek tovább, ha már a sárkányoknál nincs több látnivaló. Nagyon bátran ajánlom bárkinek.

ChEebor>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

A sorozat vége, amely egyben az első rész folytatása is. És ugyanaz vonatkozik rá, mint a többire, nagyon szép, egyedi és mindemellett a történet, a szereplők is nagyon kedvesek, egyszerűen azért olvassa az ember, mert jól érzi magát tőle.

OlvasóBari>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Ha ez egyáltalán még lehetséges, akkor ez a rész még jobban tetszett, mint az előző kettő!
Új kedvenc sorozatot avattam. :3
Mert bár rövid, mégis tele van fontos gondolatokkal, az elsőtől az utolsó részig.
A 3. kötetben csodás őszi köntösbe bújtatta a szerző a gyászfeldolgozást és a helyünk keresését a világban, előkerültek az előző rész szereplői felnőttként és a történet végén még egy enciklopédia szerű függelék is helyet kapott.
A Tea Dragon sorozat tökéletes. Komolyan. Chef's kiss!

Morcant>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Ez ismét irtó aranyos volt. Annyira sajnálom, hogy nem lesz több rész, szívesen elvesznék még ebben a világban!

Sabinomi>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

A Tea Dragon Society az egyik leghype-oltabb képregény, főleg a BookTube-on. Én is nagyon szerettem. A második rész már egy kicsit csalódást okozott, de még az is 4 csillag volt. Érdekelt, hogy mi lesz vége. Örülök, hogy visszatértünk az első rész sztori vonalához.
Katy O’Neill rajzai elképesztőek. Számomra egyértelműen ez a legszebben megrajzolt képregény sorozat, amit olvastam.
Másik kedvencem a sorozatban a világfelépítés. Annyira gyönyörű és részletgazdag világ, sok-sok érdekes fajjal. Tea sárkányokra életembe nem gondoltam volna, és mekkora ötlet. De a második kötettel jobban kibővítette a világ. Szerintem zseniálisan van megcsinálva.
De térjünk át erre a részre. A második részben tett kitérő után, visszatérünk az alap történethez Gretához és Minette-hez. Történetet most sokkal jobban élveztem. Úgy éreztem, hogy történtek dolgok, nem, mint a második részben. Aranyos volt, és örültem karakter fejlődésnek is :)
A legnagyobb problémám ezzel a képregénnyel, hogy mindenhol azt írja, hogy utolsó rész. Nekem kellene még több ebből a világból…

imma P>!
Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry

Se a rajzolás nem tetszett annyira, mint az elsőben, se a történet / hangulat nem fogott meg. Jobb, mint a második, és sok fontos dologról szó esik benne, de ez nekem kevés.


Népszerű idézetek

Babó_Buca P>!

When someone is grieving, the best thing you can do is let them heal on their own, and show them that you’ll be there for them. I know it’s hard, because you are a kind girl and want to help everyone. But people aren’t objects to fix. Give them space and show you’ll still love them whenever they are ready to be loved.

89-90. oldal

Babó_Buca P>!

Everything that happens is part of your wholeness. The sadness, the loss, the hurt, as well as the joy, the love, the friendship — it is all part of your tapestry.

100. oldal

tamachan>!

You feel like you've lost your path. It's natural to be sad. It's alright to let those feelings wash over you, and give them time to soak into the earth. That's when things start to grow again.


Hasonló könyvek címkék alapján

Simon Furman: Dragons: Riders of Berk 4. – The Stowaway
Simon Furman: Dragons: Defenders of Berk 1. – The Endless Night
Elisabetta Gnone: W.I.T.C.H.: The Graphic Novel 1. – The Twelve Portals 1.
Neil Gaiman – P. Craig Russell: Coraline
Jeff Smith: Bone – The Great Cow Race
Shannon Hale – Dean Hale: Diana: Princess of the Amazons
Sara Varon: Robot Dreams
Lorena Alvarez: Nightlights
Jill Thompson: Magic Trixie and the Dragon
David Petersen: Mouse Guard – Winter 1152