Take ​Me On – Kísérj el! (Feszülő húr 4.) 344 csillagozás

Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

A múlton nem változtathat, de Haley jövőjén talán igen.
A kick-box bajnok Haley egy tragikus végű este után megesküdött, hogy többé be sem teszi a lábát a ringbe. Csakhogy a srác, akit képtelen kiverni a fejéből, éppen az ő becsülete védelmében fogad el kihívást egy vad mérkőzésre. Haley-nek muszáj edzenie West Younggal. A nehezen kezelhető West megtestesíti mindazt, amitől Haley mindig is óvakodott. A segítsége nélkül azonban a srác öt másodpercig sem maradna talpon a szorítóban.

West súlyos titkot őriz, elhallgatja Haley elől, kicsoda ő valójában. Azzal, hogy segít a lánynak – azaz megküzd érte –, esélyt kap a jóvátételre. Amire annál is inkább szüksége van, mert az ő hibájából hullik szét a családja.

Ki kell állnia – férfiként.

Haley és West megállapodnak, hogy a kapcsolatukat szigorúan a szorítóra korlátozzák. Vajon érzéseik rácáfolnak az elhatározásukra? Vajon érdemes harcolni a szerelemért?

Eredeti megjelenés éve: 2014

488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998861 · Fordította: Komáromy Rudolf

West Young · Abby · Haley Williams · Jax · Denny

DarknessAngel>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Nagyon szerettem.♡ Igaz, hogy voltak aggályaim, mert a Szívkarambol magasra tette a lécet, de én egyaltalán nem csalódtam a könyvben. West és Haley története ugyan olyan csodásra és szívszorítóra sikerült, mint azt már az irónőtől megszokhattuk. Kicsit aggódtam West vérmérséklete miatt, hogy majd tuti csökönyös lesz, ami a Haley iránti érzéseit illeti, de nem. Nagyon meglepett, hogy West milyen édes is tud lenni. Sikerült a padlóra küldenie. No, nem úgy :D
Haley-t is csodáltam, mert egész idő alatt erős volt, próbálta a családját óvni. Igaz, hogy jobban is bízhatott volna Kaden-ben és Jax-ben, de abban mi lett volna az érdekes. :)
Örültem, hogy Rachel, Isah és Abby is szerepeltek. Várom a folytatást.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Azt hiszem, még mindig az első rész a kedvencem, bár ez a történet is erősen a nyomában van. Katie aztán tud hatni az érzelmekre, megint olyan drámát hozott itt össze…
Haley és West. West Rachel bátyja, akit már az előző részből ismerhetünk. Problémás fiú, kívülállónak érzi magát a saját családjában és erős lelkiismeretfurdalás gyötri a húga balesete miatt. Haley-nek pedig nyomorultak a körülményei, amióta az apjának nincs munkája és a nagybátyja zsarnokoskodik felettük. Plusz még egy múltbéli bántalmazás miatt elveszítette önmagát. Ők ketten viszont biztos támaszt nyújthatnak egymásnak. A történet tele van konfliktusokkal, ki nem mondott igazságokkal, visszaélésekkel, és idióta szülőkkel. Rachel és Isaiah története is kapcsolódik, és hát Abbytől sem tudunk megszabadulni. A vége viszont nem rózsaszín, bár mondhatni, HEA, de az írónő megpróbál azért a reailtás talaján maradni. Remélem legközelebb Kaden vagy Jax története következik.
(Ami engem zavart, az a bunyós jelző – lehetett volna harcosnak fordítani, hogy ne legyen negatív árnyalata)

deen>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Nagyon nehéz témákat feszeget az írónő ebben a részben. Haley a tehetséges sportoló egyik pillanatról a másikra elveszíti a talajt a lába alól, mikor apját kirúgják és elveszítik a házukat. spoiler végül nagybátyja fogadja be őket, aki uralkodik rajtuk és úgy tűnik nincs kiút. Haley elköveti azt a hibát, hogy összejön a rivális edzőterem sportolójával, ami rosszul végződik, összetörve Haley addig is gyenge lábakon álló életét. West kőgazdag, de soha nem érezte, hogy szülei szeretik. Magát okolja Rachel balesetéért, ezért elzárkózik mindenki elől. Balhé balhét követ, míg egy este megpróbálja megvédeni Haley-t, nem tudván, hogy ezzel egy lavinát indít el, mely mindkettejüket elsodorja. Mindkét fiatal küzd a saját démonaival, csak egymás közelében érzik azt, hogy enyhül a vállukon cipelt teher. Meglehetősen jól összerakott a cselekmény, nekem csak az elkerülhetetlen dráma nem hiányzott. Persze tudjuk, az igazság előbb utóbb kiderül, de jobb lett volna, ha nem rakom össze előre, hogy mi is a nagy titok West életében. Ettől függetlenül West anyját és apját is jól megráztam volna, hogy hagyták, hogy azt higgye, hogy csak azért született meg, spoiler. Nem volt rossz könyv, csak nekem már feszegette a határaimat az oldal per szemétség arány.

Bitten>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Egy könyv a kitartásról, a feladásról és leginkább önmagunkról.
Leginkább a harcról.
Kortalanná vált néhány oldal után. El tudtam engedni hogy ők bizony piszkosul fiatalok.
Nagyon régen nem olvastam már „bum bele a közepébe” de most mákom volt mert csak néhány homályos folt akadt. Fel is merült bennem a kérdés mi lehetett a vége Rachel történetének…..vagy netalán egyidőben fut? – Hát igen! gyanús hogy hamarabb sorra kerül mint eddig gondoltam.

Nem titok a sport háttér vonzott leginkább, de örülök hogy Katie belemerült. Szomorú a lelkem mert nincs több történet tőle idehaza. :(

Akad kérdésem bőven és merőben csodálkozom, hogy jelenlegi ismereteim szerint Kayden és Jax nem kaptak saját könyvet. Leginkább Jax…..

De örülök hogy Abby a következő és nagyon kíváncsi vagyok mit is rejt ez a hatalmas száj, mi lappang mögötte.

És most elvonulok és nosztalgiázok Banks Úrral és Mary Poppinssal.
Fordul a szél, nem tudom mit hoz
rosszat vagy jót, de valami azt súgja……

spoiler

Nikyy18>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Nagyon tetszett. A szereplőket hamar megkedveltem. Haley-t sajnáltam azért amin neki és családjának keresztül kellett mennie. És hát sikerült meglepődnöm jó pár dolgon West-el kapcsolatban amik a vége fele derültek ki. Aranyos párt alkottak Haley-vel. Abbyt nagyon birtam hihetetlen ez a csaj. Már nagyon várom az ő könyvét.

gabiica P>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Nagyon tetszett. Noha nem annyira, mint a Szívkarambol, a sorozatból az lett a szívem csücske, de mégis nagyon tetszett ez is.
Haley nem lett a kedvencem. Valamiért nem tudtam őt teljesen megszeretni. Alapvetően jónak tartom a karakterét, és a története is nagyon megkapó, de magát a személyiséget nem tudtam nagyon megkedvelni.
Westet viszont annál inkább. Meglepődtem az ő igazi történetén. Az előző kötetben már kaptunk ízelítőt belőle, de nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden áll a háttérben.
Az édesapját kifejezetten utáltam, önzősége, saját érdeke mindenen felül állt, pedig adott szituációban a családnak kellene a legfontosabbnak lennie.
Westet és Haleyt szerettem együtt. Tetszett az egymásra gyakorolt hatásuk, és az, ahogy a jellemfejlődést segítették.
Alapvetően nagyon tetszett a történet, tetszik McGarry stílusa.

_Leelan_ P>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Nem tudom,hogy ti hogy vagytok vele,de én minden sorát szerettem!
Nem elég,hogy KatieMcGarry lebilincselő stílusában íródott a könyv,de a szereplői is igazán kedvelhetőek voltak.
Igazából minden volt bene,ami jó könyvé teszi ezt a történetet.
Makacs, hajthatatlan, erős lány,aki a családjában nagyon fontos szerepet tölt be. Ezen kívül ketrec harcol, csúcs! Egy igazan erős csaj,nekem tetszik :))
West… A család fekete báránya, aki nem tud megmaradni a helyén,aki csak úgy vonzza a bajt :) Közben pedig jó szívű fiú, jót akar..többnyire.
A cselekmény nem sok meglepetést tartogat,könnyen ki lehet találni a következő mozzanatot, de istenem! Nem voltak az eddigi könyvek sem megváltóak,ez sem lesz az :)
A ketrecharcos téma merész,ugyanakkor szerintem jo téma választás. Volt itt már a testvéreiért harcoló Noah, a foci mániás jó fiú,az autó versenyző Isaiah, és egy gazdag,verekedő srác :) szerintem semmivel sem különb világ ez,mint a többi, ahol egymás ellen harcolnak bármilyen más módon :) sőt,inkább kellemes frissítő a sok amcsi focis könyv után.
Aki igazán szeretik az írónő munkásságát, szerintem azoknak be fog jönni:)

K_A_Hikari I>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

„Küzdesz vagy megfutamodsz? Mert csak tőled függ.”

Kötetről kötetre ugyanúgy izgulok minden szereplőért.
Az a helyzet, hogy Katie nagyon tudja, hogyan kell olyan regényt írni, ami az olvasó kezében ragad az első oldaltól az utolsóig.
Azt hittem, ez egy sorozat negyedik köteténél nem fog menni, de tévedtem, ő megcsinálta. Én pedig imádom érte.
Sport, harc, titkok, és szerelem.
Minden megvolt benne, hogy imádjam olvasni.
Az egyik haikum jutott eszembe, az utolsó oldal után: „Képes vagy rá. Higgy!/A benned élő harcos/Legyőzhetetlen.”
Igen, mindannyian harcosok vagyunk. Az élet az ellenfelünk. És mindegy, hogy győzünk, vagy veszítünk, ameddig végig szívvel küzdünk.

Blogbejegyzés: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2020/01/katie-mcgarr…

kellyolvas P>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

Évekig hagytam porosodni a polcomon, mert féltem, hogy nem lesz annyira jó, mint az előző három kedvencezett ötcsillagos rész. Kár volt, mert imádtam minden sorát. Először olvastam bunyós, harcos fiatalokról, lenyűgözött a kitartásuk, az erejük. Haley és West is megjárta a maga poklát, végig izgultam a kapcsolatukért, de megérte bízni bennük. Ami elkeserített, az a szülők viselkedése. Mennyi életet tönkretehet az ilyen idióta hozzáállás, és közben meg vannak győződve arról, hogy ők a legjobbat akarják. Szerencsére nem kellett csalódnom a szerzőben, újabb regényt küldhetek a kedvenc polcra.

Milli88 P>!
Katie McGarry: Take Me On – Kísérj el!

„A kettőnk világa nem egyszerűen összeütközött egymással, hanem egybefolyt, mint a kiömlött festék, és mintha egyikünk sem őrizte volna meg a saját színét.”

Nagyon szeretem Katie McGarry könyveit. Magávalragadó a stílus, amivel ír, a karakterei szerethető, tiszta szívű, példaértékű emberek, akik ugyan tudnak hibázni, de a hiábikat elismerve a saját erejükből tudnak változtatni az életükön.

Szeretem a sorozatot, és ez a rész sem lett jobb, vagy rosszabb az elődeinél. Olvasmányos, szerethető, néhol dühítő, de mégis egy szívet melengető olvasmány. Külön tetszik benne, hogy ugyan egy sorozat részei, mégis külön is olvasható. 1-2 szereplő visszakacsint a régi részekből, de mégis ha valaki nem olvasta az előzményt úgy is nagyon élvezhető a történet.

Gaby33>!

– West? – integet a szeme előtt Haley. – Egy kis figyelmet kérek!
– Nem az idomaidat csekkoltam.
Bár most, hogy szóba került…
– Csak azt próbáld meg, és esküszöm, az „egyéb” választ kell beikszelned a „Férfi vagy nő?” kérdésre.

Kapcsolódó szócikkek: Haley Williams · West Young
BarbyMalik0112 P>!

Az esést elszenveded. Az ugrás a saját döntésed.

Nikyy18>!

– Nem irtózom betegesen mások közelségétől, úgyhogy az
ölembe ülhetsz.
Leesik az állam. Jól hallottam?
– Te… – Nincs rá szó. – Te egy…
West int, hogy folytassam. Atyaúristen, ennek ez játék.
– Jóképű? Ellenállhatatlan?

Adri93>!

Hetek óta beszélgetünk Haley-vel arról, mi az otthon, mit jelent nekünk. Ház, épület, emlék? Egyik sem. Számomra az otthon az az elégedettség, ami most bugyog föl bennem. Az otthon az ereimben zubogó érzelmek bősége.
– Korábban azt kérdezted , milyen érzés hazamenni-mondom. Haley bólint. Összekulcsolom a kezünket, és a levegőbe emelem őket.- Nem felelhettem neked, mert nem tudtam a választ, de most már tudom. Ilyen. Ez az-ringatom a kezünket.- Végre hazataláltam.

BarbyMalik0112 P>!

– Na, jó, figyuzz! Problémáink vannak.
Egyetértek. Smárolni akar velem. Én meg le akarom fektetni. Semmi olyan probléma, amit egy sötét szoba és egy ágy ne oldana meg.

Kapcsolódó szócikkek: Haley Williams · West Young
K_A_Hikari I>!

– Olykor a meghátrálás jelenti a harcot.
– A meghátrálás a harc feladása, én pedig nem adom föl!

Bitten>!

…..ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni.

Szena>!

Küzdesz vagy megfutamodsz ? Mert csak tőled függ.

haligali>!

– Tudod, mi hiányzik legjobban? – rebegi Haley.
– Mi? – kérdezem, és előre rettegek a választól.
– Az az érzés, hogy bármi történik, bármit teszek, mindig marad egy hely, ahol nyugodtan összerogyhatok, nem ütöm meg magam.

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás