Pushing ​the Limits – Feszülő húr (Feszülő húr 1.) 743 csillagozás

Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

ANNYIRA ​ELLENTÉTESEK…
ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK!

Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna.
Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

„Félszeg románc, mely beszippant és többé nem enged el. Én horogra akadtam!” – Gena Showalter, New York Times bestsellerszerző

„Ennek a… (tovább)

Eredeti mű: Katie McGarry: Pushing the Limits

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735787 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735787 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
440 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736982 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Noah Hutchins · Echo Emerson · Isaiah Walker · Beth Risk · Mrs. Collins · Lila McCormick · Ashley · Owen Emerson


Kedvencelte 201

Most olvassa 45

Várólistára tette 382

Kívánságlistára tette 434

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Hogy is van ez….. ha harmadik személy kerül a képbe…..
Mi lesz mindazzal amink van? Mi történik azzal, amely sérült, de ott az új csillogó ……helyette?!……

Minden benne volt, amit szeretek! Először feldühített, volt katarzis és volt levezetés.
Akaratlanul is gondolkodtam, kattogott végig az agyam…….
Az apán……. egy vicc amit a kötet cselekménye alatt csinált
A bébiszitteren/szeretőn/negatív-mostohán/pozitív-mostohán…… a bűvös hármas szám

Őszintén? Ha belegondolok hajlok rá, hogy az „apa szerepe” ha másként szövi a fonalakat nem jutottak volna ide. Túl sok mellékútun járt, ahelyett hogy egyenesen ment volna. Ashley ….. ilyen a mesébe sincs….. az eleje és a vége nem klappol….. a falra másztam tőle…. (valószínüleg azért mert …..)

Ami érdekes, hogy legkevesebbet az Echo igazi anyja foglalkoztatott – tiszta és világos volt a szerepe végig.

Echo és Noah azt kaptam, amire számítottam ;-)

Összegzés: gimi központú könyv, ahol jobban megfogott az apa és a választottja szál, a szájukba adott szavak, a világuk, a hozzáállásuk, a nézeteik és cselekedeteik……..

6 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Hm…gondolkodok azon, hogy szerettem vagy nagyon szerettem.
Azt hiszem inkább az első.
Hiába válik lassan klisévé ez a nehéz életű fiatal- téma, ezt most mégis jó volt olvasni.
Echo és Noah története bebizonyít egy fontos dolgot: a múlt sebei tesznek azzá, akik a jelenben vagyunk, de a jövőnket nem határozzák meg.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2016/05/katie-mcgarr…

1 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Végre a könyvtárban bent volt, nem volt kérdés, hogy kiveszem. Lélekbemarkoló könyv volt. Mindvégig fent tartotta az érdeklődésem, kíváncsi voltam mi történt Echo-val. Noah a szokásos rosszfiú, aki végül megváltozik egy lány miatt. Hiába olvasom már a sokadik könyvet nem tudom megunni őket. Még mindig van remény, hogy talán mi meg tudjuk változtatni a rosszfiúkat.

>!
FairyDust P
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Szép történet, a főbb szereplők (Echo, Noah, Mrs. Collins) mind szimpatikusak, remekül ki vannak dolgozva. Echo barátnői (Lilát kivéve) mind kétszínű dögök, akik felhúztak minden egyes sorukkal. Annak ellenére, hogy valóban erős könyv, engem valamiért nem kötött le, megint azt éreztem, hogy ennek a könyvnek nem én vagyok a célközönsége. Nem tudtam benne elmélyülni, mindig ott volt az a bizonyos „nyeh” érzés. Ettől függetlenül nem fogom lehúzni, mert valóban remek alkotás, csak célt tévesztett velem.

2 hozzászólás
>!
zuna19 P
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Kétkedve vettem a kezembe a könyvet. Nem számítottam sok jóra bevallom. De kellemsen kellet csalódnom benne.
Nagyon megfogott a történet. Megszerettem a két főszereplőt. Sok borzalmon kellett túltenniük magukat, hogy végre egymásra találjanak. De sikerült nekik. Imádtam őket. Echo és Noah tökéletes párost alkotnak.
Olvastatta magát a könyv, egész este fent voltam, hogy megtudjam mi lesz a vége. Egyszerűen nem tudtam letenni, és nem bántam meg.Őrületesen jó könyv. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
MVivien
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Ez a könyv egyszerűen fantasztikus!Én hamarabb olvastam „Motoros Beth” történetét, és nekem tetszett.Ez a könyv azonban sokkal jobb volt.Először is a borítója szerintem szuper,remekül illik a könyvhöz.A történet nagyon megfogott, egyszerűen nem tudtam letenni.Echo-t nagyon megkedveltem.A barátnőit viszont nagyon nem szerettem, szerintem az ilyen emberek nem barátok, kivéve Lila.Noah úristen őt imádtam!!!Nagy kedvenc lett.Nagyon összeillenek Echo-val.Akit nem szerettem az Luke volt méghogy szereti Echo-t, nevetséges.Nagyon szerettem viszont Mrs.Collins-t, és Noah testvéreit.Isaih történetére is kíváncsi vagyok.Ez a könyv nekem nagy kedvenc lett.

2 hozzászólás
>!
KönyvParfé P
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Mindig van egy hullám, ami végigsöpör a könyvpiacon. Ismerjük a vámpíros könyveket, a tündéreseket, a sellőseket, de ami mindig telitalálat, azok a tragikus sorsú tinédzseresek. Már több tucatot olvastam ebben a kategóriában, mégsem tudom megunni őket. A Könyvmolyképző pedig nagyszerűen ráérez ezekre és olyan kiadványokat hoznak, ami valóban leköti az olvasót és falni lehet a lapokat. Ez is egy ilyen könyv! Nem mondom, hogy a legkedvesebb vörös pöttyösöm, de határozottan benne van a TOP 5-ben. 5 csillag! :)

3 hozzászólás
>!
ncsn87
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Hmmm… Talán úgy kezdeném, hogy nagyon lassan indult be. Úgy majdnem a feléig nem tudtam eldönteni, mi tetszik mindenkinek benne ennyire. De aztán beszippantott és nem eresztett. Csak faltam a lapokat! Az egyik legjobb YA, amit mostanáig olvastam.
Nagyon szépen fel van építve a történet, a kapcsolatok. A megbocsáltásról és beismerésről szól, hogy követünk el hibákat, mindig van lehetőségünk változtatni, hiszen mi határozunk a sorsunkról, közben bárki bármit mondhat, gondolhat, mi döntünk.
Nincs elkapkodva a történet folyása, ami az elején zavart, de aztán minden értelmet nyert. Szépen fel lett építve Noah és Echo története, és aztán a szerelmük is. Szerintem csodás volt, amit egymásért tettek. Ez az igaz szerelem! *.*
Nem volt semmi fölösleges hiszti, nyávogás, béna tettek, csak hogy húzza az olvasok agyát. Minden tisztán és érthetően felépítve lett elénk tárva. Pont úgy sodródtam az eseményekkel, az érzelmi hullámvasúton, mint a két főszereplő. Talán picit ugye hamarabb megértettem a dolgokat, de hát felnőttebb fejjel és kívülállóként jobban átláttam a helyzetet. Szegény Echo… az anyja… :S De Noah-nak sem volt könnyebb az öccseivel… Párszor megszakadt a szívem. :(
Örülök, hogy olvashattam ezt a könyvet, sajnáltam volna kihagyni. Jöhetnek a folytatások is! :) Csak ajánlani tudom, azoknak, akik szeretnek nehéz sorsú fiatalokról olvasni, de nem szeretik a felesleges huzavonát, csak tiszta érzelmeket akarnak. :)

2 hozzászólás
>!
ViveEe P
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Nem hiszem, hogy valaha olvastam vöröspöttyöst, meg úgy alapból YA-t amiben ilyen komoly érzelmek és témák vannak. Engem nagyon meghatott Noah története és Echoé is. Szerelem lett a könyv, nagyon köszönöm neked @Biry!
Két remek ember, akik már olyan dolgokon mentek át ilyen fiatalon, amit senkinek sem kívánok. És egymás segítségével el tudnak indulni a gyógyulás útján.
Minden sora tele van érzelmekkel. Az egész történetet átszövi az élni akarás, a küzdelem. Nagyon szép a főszereplő páros útja és egymáshoz való viszonya. Nagyon szeretem őket. Szépen megírt könyv. Ajánlom! :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
MFKata P

– Sose múlik el – feleltem. – A fájdalom. A sebek behegednek, és már nem mindig érzed úgy, mintha egy kés mélyedne beléd. De amikor a legkevésbé számítasz rá, beléd hasít a fájdalom, hogy emlékeztessen, sosem leszel már ugyanaz.

88. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins
>!
Fay 

Luke-tól régebben pillangók lepték el a gyomromat, Noah mutáns pterodactylusokat keltett bennem életre.

100. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · lepke · Noah Hutchins
>!
Fay 

Megnyaltam a számat, mint egy képregényfigura, aztán beleharaptam a zamatos hamburgerbe. Mikor a szaftos húshoz ért a nyelvem, lehunyt szemmel felnyögtem.
– Azt hittem, a lányok csak akkor néznek ki így, ha orgazmusuk van.
A falat elakadt a torkomon, köhögtem. Noah elfojtott egy nevetést, közben közelebb tolta hozzám a vizemet.

144. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins · orgazmus
>!
MFKata P

– Mert a felnőtté válás nehéz döntésekkel jár együtt, és ha helyesen cselekszünk, az nem feltétlenül jelenti, hogy jó is nekünk.

407. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Collins
>!
Fay 

Furcsa humora van az életnek.

110. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: élet · Noah Hutchins
>!
Chrissie

– Szóval Echo a dzsekis lány! – Új becenevem lenne?
Noah kuncogott.
– Igen.
– Echo, apád tud erről a kapcsolatról?
– Elhiszi nekem, ha azt mondom, hogy én se tudtam róla?

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
1 hozzászólás
>!
Fay 

Élheted úgy az életed, hogy mindenkinek a kedvében járj, vagy úgy, ahogy neked tetszik. (…) Te hogy döntesz?

313. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: élet · Lila McCormick
>!
Fay 

– Be vagy lőve. (…)
– Még nem, de arra készülök. Jössz te is?
Nem kellett megerőltetnem az agyamat a válaszhoz.
– Nem. Kedvelem az agysejtjeimet. Igazán jól jönnek, mikor… á, nem is tudom… gondolkozom.

59. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
>!
Fay 

Nem az volt a legborzasztóbb fajta sírás, amit mindenki láthatott – a jajveszékelés az utcasarkon, a ruhák megszaggatása. Nem, a legszörnyűbb az volt, amikor a lelked zokogott, és bármit is tettél, nem lehetett megvigasztalni. A lélek egy része elsorvadt, azon a részen pedig, amelyik túlélte, sebhely keletkezett.

310. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins · sírás
1 hozzászólás
>!
Fay 

Néha, mikor látod a határt, úgy gondolod, jó ötlet átlépni – amíg meg nem teszed.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: határ · Noah Hutchins

A sorozat következő kötete

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Csillagainkban a hiba
K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet
Lacey Weatherford: Crush – Bizsergés
E. Lockhart: A hazudósok
Denise Jaden: Never Enough – Soha nem elég
Nicholas Sparks: Az utolsó dal
J. L. Armentrout: Opál
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat