Pushing ​the Limits – Feszülő húr (Feszülő húr 1.) 1140 csillagozás

Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

ANNYIRA ​ELLENTÉTESEK…
ÉS MÉGIS MILYEN ÖSSZEILLŐK!

Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem emlékszik a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna.
Valószínűleg semmi közös nincs bennük. Mindketten olyan titkokat rejtegetnek, melyek lehetetlenné tehetik kettejük kapcsolatát. Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztatna azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

„Félszeg románc, mely beszippant és többé nem enged el. Én horogra akadtam!” – Gena Showalter, New York Times bestsellerszerző

„Ennek a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735787 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
440 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633736982 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
436 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633735787 · Fordította: Károlyi Eszter, Neset Adrienn

Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Noah Hutchins · Echo Emerson · Isaiah Walker · Beth Risk · Mrs. Collins · Lila McCormick · Ashley · Jacob Hutchins · Owen Emerson


Kedvencelte 232

Most olvassa 47

Várólistára tette 443

Kívánságlistára tette 404

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Ezt a történetet eredetiben még jóval a magyar megjelenés előtt sikerült elolvasnom. Azóta is Echo és Noah a kedvenc párosom. Nem elkényeztetett gazdag gyerekek, hanem valódi problémákkal küzdő tinédzserek. Noah az öccseit félti a nevelőszülőktől, Echo pedig nem emlékszik, hogyan sérült meg. Úgy gondolom, Mrs. Collins nélkül mégsem találnának egymásra, aki a legszimpatikusabb felnőtt szereplő az egész sztoriban. A magyar fordítás kimondottan jól sikerült, még közelebb hozta a szereplőket, még jobban átéreztem a fájdalmukat. Katie nagyon szép történetet alkotott. Kedvenc lett.

5 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

„Nem az volt a legborzasztóbb fajta sírás, amit mindenki láthatott – a jajveszékelés az utcasarkon, a ruhák megszaggatása. Nem, a legszörnyűbb az volt, amikor a lelked zokogott, és bármit is tettél, nem lehetett megvigasztalni. A lélek egy része elsorvadt, azon a részen pedig, amelyik túlélte, sebhely keletkezett.”

Most kicsit olyan vagyok, mint egy felbőszült bika….piros posztót látok, mikor ilyen sorsú fiatalokról kell olvassak.

Azt gondoltam, – bár hallottam molyoktól, hogy megrázó, – mégis nem vettem komolyan, mert otthon érzem magam a súlyos témájú kötetek között (pszicho -thriller, horror stb) mégis úgy érzem, ennek a történetnek méltón mellettük a helye.
Miért?
Pontosan azért, mert a valóéletből merítkezik, súlyos problémák kerülnek felszínre, nagyon komolyan megélt, éles élethelyzetek látatnak a köd felszállta után és egyszerűen, hogy mindez bárkivel, bármikor megtörténhet, a legnagyobb ürességet és mellette haragot váltja ki belőlem.

Maga a kötet nagyon tetszetős volt a számomra, számos karakter fejlődéssel, árnyalt mellékszereplőkkel, utált és kevésbé kedvelt karakterekkel van színesítve a történet.

Úgy érzem igazából senkivel sem tudtam azonosulni, mégis egy egységben mindenkiért fájt a szívem, és próbáltam csendben noszogatni, – „gyerünk,képes vagy rá stb.”- és hittem, hogy nem lehet ennyire kegyetlen velük az élet.

Mikor szembesültem, egy egy lélek fejlődésével, madarat lehetett velem fogatni.
Eltudom képzelni, mennyire űzött vad érzelmeket kelt ez a senkiben nem bízhatok felfogás. Félre ne értsen senki, teljesen jogosnak éreztem, mégis sokkolt olvasás közben.

Mivel ez az első kötet, úgy érzem még, nagyon sok meglepetés és fájdalmat tartogat számomra a következő részekkel az írónő..de azt is tudom, most ennyi elég volt, még amúgy is be kell szereznem a folytatásokat.

Ha lehet egy ilyen témájú kötetet jellemezni és besorolni, akkor teljességgel állíthatom, hogy kedvencek között a helye.

Csak ajánlani tudom, egy adag papírzsepi társaságával.

4 hozzászólás
Naiva P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Nem értem, miért vártam ezzel a könyvvel eddig. Gyakran úgy érzem, amikor hasonló témájú könyveket olvasok, hogy kezd herótom lenni a nehéz életű, hányatott sorsú tini történetekből, ahol úgyis mindig minden lényeges az utolsó oldalakon fog kiderülni. De nem ennél a könyvnél! Olyan jól indult, nehéz volt félre tenni. Jó volt az egész kerettörténet, amiben jelentős részt kapott a romantika is. Sőt! A komoly téma ellenére, elbírt a sztori némi humort is. Így nem éreztem nyomasztónak a könyvet. De ez jó pont! Mind a két fiatal szempontját tudtam élvezni és nagyon szimpatikusak voltak. A kezdetektől fogva lehetett érezni, mennyire összeillenek, és mindig a lehető legjobb résznél váltott szemszöget az írónő. Noah-t igazán megkedveltem. Főleg a testvérei iránti feltétlen szeretete miatt.

6 hozzászólás
Bitten>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Hogy is van ez….. ha harmadik személy kerül a képbe…..
Mi lesz mindazzal amink van? Mi történik azzal, amely sérült, de ott az új csillogó ……helyette?!……

Minden benne volt, amit szeretek! Először feldühített, volt katarzis és volt levezetés.
Akaratlanul is gondolkodtam, kattogott végig az agyam…….
Az apán……. egy vicc amit a kötet cselekménye alatt csinált
A bébiszitteren/szeretőn/negatív-mostohán/pozitív-mostohán…… a bűvös hármas szám

Őszintén? Ha belegondolok hajlok rá, hogy az „apa szerepe” ha másként szövi a fonalakat nem jutottak volna ide. Túl sok mellékútun járt, ahelyett hogy egyenesen ment volna. Ashley ….. ilyen a mesébe sincs….. az eleje és a vége nem klappol….. a falra másztam tőle…. (valószínüleg azért mert …..)

Ami érdekes, hogy legkevesebbet az Echo igazi anyja foglalkoztatott – tiszta és világos volt a szerepe végig.

Echo és Noah azt kaptam, amire számítottam ;-)

Összegzés: gimi központú könyv, ahol jobban megfogott az apa és a választottja szál, a szájukba adott szavak, a világuk, a hozzáállásuk, a nézeteik és cselekedeteik……..

6 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Hm…gondolkodok azon, hogy szerettem vagy nagyon szerettem.
Azt hiszem inkább az első.
Hiába válik lassan klisévé ez a nehéz életű fiatal- téma, ezt most mégis jó volt olvasni.
Echo és Noah története bebizonyít egy fontos dolgot: a múlt sebei tesznek azzá, akik a jelenben vagyunk, de a jövőnket nem határozzák meg.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2016/05/katie-mcgarr…

3 hozzászólás
ZitussKa>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Nèhány könyvet az èvek múlásával kinövünk ès elengedjük őket. Nèhányhoz viszont nekünk kell felnőnünk, hogy megèrtsük a mondanivalóját. Akadnak viszont olyanok is, amik velünk együtt èrnek :) Nekem pont ilyen a feszülő húr.
Noah ès Echo 15 èves koromban lopta be magát a szívembe. De tudjátok nèhány dolog nem változik, mèg ha èn már nem is vagyok egèszen az a lány, aki akkor voltam.
Szeretem.

4 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Végre a könyvtárban bent volt, nem volt kérdés, hogy kiveszem. Lélekbemarkoló könyv volt. Mindvégig fent tartotta az érdeklődésem, kíváncsi voltam mi történt Echo-val. Noah a szokásos rosszfiú, aki végül megváltozik egy lány miatt. Hiába olvasom már a sokadik könyvet nem tudom megunni őket. Még mindig van remény, hogy talán mi meg tudjuk változtatni a rosszfiúkat.

FairyDust P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

Szép történet, a főbb szereplők (Echo, Noah, Mrs. Collins) mind szimpatikusak, remekül ki vannak dolgozva. Echo barátnői (Lilát kivéve) mind kétszínű dögök, akik felhúztak minden egyes sorukkal. Annak ellenére, hogy valóban erős könyv, engem valamiért nem kötött le, megint azt éreztem, hogy ennek a könyvnek nem én vagyok a célközönsége. Nem tudtam benne elmélyülni, mindig ott volt az a bizonyos „nyeh” érzés. Ettől függetlenül nem fogom lehúzni, mert valóban remek alkotás, csak célt tévesztett velem.

2 hozzászólás
vikcs>!
Katie McGarry: Pushing the Limits – Feszülő húr

"A polcomon már régóta várakozott ez a szépséges könyv. Most valamiért kedvet kaptam ahhoz, hogy elolvassam, szóval el is kezdtem nemrég. Az olvasása kicsit sokáig tartott, de azt kell mondjam, ez egy csodálatos történet. Rendesen megszorongatta a szívemet, máskor pedig megmelengette a gyönyörű szerelmi történettel.

Noah és Echo története nagyon szomorú, el sem tudom képzelni, milyen lehet így élni, átélni ennyi szörnyűséget ilyen fiatalon. Lelkileg teljesen lehúzott, sokszor még meg is könnyeztem a sorokat.

Számomra nagyon szimpatikus és kedves karakter volt Noah Hutchins, teljesen elrabolta a szívem. Tetszett, hogy képes volt feladni a rossz szokásait a szeretett hölgyért, és hogy mindig igyekezett, hogy jó kedvre derítse Echot. A váltott szemszög kicsit közelebb hozta hozzánk a karaktereket, mindkettejük életébe bele láthattunk és átérezhettük az érzéseiket. Lehet, hogy ez az oka annak is, amiért a történet belopta magát a szívembe.

Csodálatos volt olvasni, ahogy a szerelem mellett igyekszenek megoldani a saját problémájukat, de közben végig ott voltak egymás mellett támasztékként. Igenis szükségünk van az életben egy olyan emberre, aki akkor is gyönyörűnek lát minket, ha mi magunk nem, aki elfogadja a hibáinkat és még úgy is tökéletesnek lát. Mindenki megérdemel egy ilyen társat.

Noah és Echo tökéletesen összepasszolnak, imádtam őket együtt. Nem kérdés, hogy fogom olvasni a többi részt is, mert kíváncsi vagyok a többiek történetére, és jó lenne, ha hallanék még a két fiatalról. Remélem, hogy a többi rész is ilyen szépen megírt és érzelmekkel teli lesz, Katie McGarry pedig megy a kedvenc írók közé. :)

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/12/katie-mcgarry…


Népszerű idézetek

MFKata>!

– Sose múlik el – feleltem. – A fájdalom. A sebek behegednek, és már nem mindig érzed úgy, mintha egy kés mélyedne beléd. De amikor a legkevésbé számítasz rá, beléd hasít a fájdalom, hogy emlékeztessen, sosem leszel már ugyanaz.

88. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins
Fay>!

Luke-tól régebben pillangók lepték el a gyomromat, Noah mutáns pterodactylusokat keltett bennem életre.

100. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · lepke · Noah Hutchins
MFKata>!

– Mert a felnőtté válás nehéz döntésekkel jár együtt, és ha helyesen cselekszünk, az nem feltétlenül jelenti, hogy jó is nekünk.

407. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Collins
Fay>!

Nem az volt a legborzasztóbb fajta sírás, amit mindenki láthatott – a jajveszékelés az utcasarkon, a ruhák megszaggatása. Nem, a legszörnyűbb az volt, amikor a lelked zokogott, és bármit is tettél, nem lehetett megvigasztalni. A lélek egy része elsorvadt, azon a részen pedig, amelyik túlélte, sebhely keletkezett.

310. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins · sírás
1 hozzászólás
Fay>!

Néha, mikor látod a határt, úgy gondolod, jó ötlet átlépni – amíg meg nem teszed.

85. oldal

Kapcsolódó szócikkek: határ · Noah Hutchins
Cicu>!

– Szóval Echo a dzsekis lány! – Új becenevem lenne?
Noah kuncogott.
– Igen.
– Echo, apád tud erről a kapcsolatról?
– Elhiszi nekem, ha azt mondom, hogy én se tudtam róla?

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
1 hozzászólás
Fay>!

Élheted úgy az életed, hogy mindenkinek a kedvében járj, vagy úgy, ahogy neked tetszik. […] Te hogy döntesz?

313. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: élet · Lila McCormick
Fay>!

Furcsa humora van az életnek.

110. oldal - Noah

Kapcsolódó szócikkek: élet · Noah Hutchins
Fay>!

– Be vagy lőve. […]
– Még nem, de arra készülök. Jössz te is?
Nem kellett megerőltetnem az agyamat a válaszhoz.
– Nem. Kedvelem az agysejtjeimet. Igazán jól jönnek, mikor… á, nem is tudom… gondolkozom.

59. oldal - Echo

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
zuna19 >!

– Nem fogsz rátalálni a boldogságra, amíg nem tanulsz meg bízni.

200. oldal


A sorozat következő kötete

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen M. McManus: Lehull a lepel
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Erin Watt: Megtört herceg
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Sarah Dessen: Tökéletes
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Kasie West: Szerelembe zárva
Meg Cabot: Nikki bőrében