Pushing ​the Limits (Pushing the Limits 1.) 224 csillagozás

Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits Katie McGarry: Pushing the Limits

„I ​won't tell anyone, Echo. I promise.” Noah tucked a curl behind my ear. It had been so long since someone touched me like he did. Why did it have to be Noah Hutchins? His dark brown eyes shifted to my covered arms. „You didn't do that-did you? It was done to you?” No one ever asked that question. They stared. They whispered. They laughed. But they never asked.

So wrong for each other…and yet so right.

No one knows what happened the night Echo Emerson went from popular girl with jock boyfriend to gossiped-about outsider with „freaky” scars on her arms. Even Echo can't remember the whole truth of that horrible night. All she knows is that she wants everything to go back to normal. But when Noah Hutchins, the smoking-hot, girl-using loner in the black leather jacket, explodes into her life with his tough attitude and surprising understanding, Echo's world shifts in ways she could never have imagined. They should have nothing in common. And with the secrets they… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Harlequin Teen, USA, 2013
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780373210862 · ASIN: 0373210868
Mira, Richmond, 2012
Harlequin Teen, Toronto, 2012

Noah Hutchins · Echo Emerson · Isaiah Walker · Beth Risk

kellyolvas P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Imádtam minden sorát. Óriási kedvenc lett. Váltott szemszöggel íródott, amit nagyon szeretek egyébként is, de belelátni Noah fejébe, hát az valami remek.
Nem egy átlagos kis nyálas történet ez, itt mindkét főszereplő küzd a saját démonaival, és sokkal nagyobb hangsúlyt kap ez a küzdelem, mint maga a szerelmi szál. Ami viszont olyan remekül van megírva, hogy nálam ez a könyv lett a valaha olvasott legjobb realista szerelmi ya könyv.
Többi a linknél.

_nalla_>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Amióta olvastam a Gyönyörű sorscsapást, egyszerűen nem volt kedvem mást olvasni, és már napok óta itt szenvedtem, hogy „de mért nem olyan jó, mint a Gyönyörű sorscsapás?!” Aztán találkoztam ezzel a könyvvel, és végre, visszatértem!
Hihetetlenül jó könyv volt, nagyon olvastatta magát, szívesen olvasnám még tovább. A borítót nagyon eltalálták, a fülszöveg felkeltette az érdeklődésemet, a tartalom is csillagos ötös, szerintem nem is kell más, ahhoz hogy újabb kedvenc könyvet avathassak.

Annie04>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Egy sebekkel teli lány, aki nem emlékszik a balesetére (ez a rejtély volt a könyv legnagyobb mozgatórugója, a többi dolgot simán kilehetett találni), és egy sebzett lelkű fiú, aki harcol a családjáért: különbözőek, de mégis megtalálják a közös hangot, és a young adult műfaj egyik legjobb párosa. Szerethetőek, igaz néha nehéz velük egyetérteni, vagy egyáltalán nem, máskor pedig magára ismer az ember, ahogy olvassa a gondolataikat. Én szerettem ezeket a fiatalokat, jó volt róluk olvasni, még ha a könyv a többi szereplővel nem is mindig bánt megfelelően (a gonosznak beállítottakat a végére jó személyeknek akarta eladni), de nem foglalkoztam velük túl sokáig, mert szinte minden pillanatban Echora és Hoah-ra ( aki tiszta sohahatárás Andrew – észveszejtő, ronda dumás, de ugyanakkor szeretetre méltó és nagyon küzdő típus) koncentráltam.

janka0416>!

Borító: 5/5 – szívesen lennék Echo helyében. :D
Cselekmény: 5/5*** – Egy kis reklám: ha szeretted Travis&Abby történetét Noah&Echo féle párost is kedvelni fogod :), ha Emmával együtt sírtál,de ott volt melletted mindig Evan, Pushing the Limits is szeretni fogod! :)
Néha nem tudtam,hogy sírjak, nevessek, vagy képen töröljek-e pár szereplőt.. Noah&Echo egyszerűen zseniális szereplői voltak ennek a történetnek. Két megsebzett lélek, akik már megjárták az élet iskoláját. Imádtam őket!
Számomra az egész könyv olyan volt,mint egy időutazás.Hol a pokolban (múlt) , hol a mennyországban (jelen) voltak a szereplők.
Én mindig azt szoktam mondani,hogy nem szabad törődni a múlttal, ami megtörtént-megtörtént új lapokat kell keresni, amit sokkal boldogabb sorokkal kell megírni. Ez mind szép és jó, de nem ebben a történetben. Mindkettőjüknek le kellett győzniük a démonjaikat.
Én mindenkinek ajánlom elolvasásra!
*Digital Daggers – I Surrender (Piano Version)* – http://www.youtube.com/watch…

Tufuka>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Fogalmam sem volt róla, hogy mibe is vágok bele, mikor elkezdtem a könyvet. Rengeteg érzelmet váltott ki belőlem, dühöt, haragot és időnként még gyűlöletet is. Sőt bevallom őszintén, hogy voltak olyan részek, ahol sírva is fakadtam. De mikor a végére értem, azt éreztem, hogy szabad vagyok, pont úgy, ahogy a szereplők is szabaddá váltak.

Noah és a testvérei kapcsolata borzasztóan felzaklatott. Szeretni valakit annyira, hogy bármit feláldozz érte, hogy megvédd és boldog legyen. Ez a feltétel nélküli szeretet.
Echo tettei és ereje olyan szereplővé avatták, akire mindig emlékezni fogok. Megbocsátott, és képes volt tiszta lapot kezdeni. Ez az, amire sokan nem képesek.

Mindenkinek vannak sebei. Vannak, amelyek bárki számára láthatóak hiszen magunkon viseljük őket, de vannak olyanok, amelyek mélyen eltemetve bennünk élnek, és csak a kivételesek számára engedjük látni őket. Ahhoz, hogy valaki lássa a belső sebeinket különlegesnek kell lennie, és képesnek arra, hogy hozzásegítsen a gyógyuláshoz. Ahhoz a gyógyuláshoz, amely által elengedjük a múltat, és képesek vagyunk a jövőre koncentrálni.
Echo és Noah egymás számára pont ilyen kivételes és különleges emberek.

borostyan P>!

Nagyon-nagyon tetszett! :))

Igaz a hír, hogy hasonlít a Tökéletes kémiára, de ebben sokkal több a fájdalom, sokkal több a sérelem és még több küzdelem.

Noah és Echo minden napjukat küzdelemmel töltik. Küzdenek az emlékek, a szeretteik halála okozta fájdalmak és a Rendszer (értsd: ifjúsági védelem) általi meg nem értése ellen.

Mert mind a ketten bekerültek a rendszerbe, mely újra és újra kérdéssel zaklatja őket, elhitetik velük, hogy segítenek, hogy van megoldás a problémájukra, de végül mindig rosszabb lesz. Echo és Noah már nem bíznak egyetlen felnőttben sem, Noah sokkoló, Echo pedig semleges válaszokkal próbálja lerázni az új szociálpszichológust az iskolában. Pechükre (vagy épp szerencséjükre) Mrs. Collinst nem lehet könnyen lerázni, sőt egyre jobban rátapad az emberre. Nagyon tetszett ez a nő: okos, humoros, érzelmes és mindig a két fiatal érdekeit nézi.

Noah egyik nevelőszülőtől került a másikhoz, füvet szív, lazán veszi a tanulást, minden nap más lánnyal hempereg és úgy egészbe véve tesz a világra. Kivéve két vér szerinti kisöccsét, akiket megpróbálnak örökre elszakítani tőle. Vérmérséklete igen heves, bármikor képes egy jó kis verekedésre ha meg kell védeni valakit (mert a szíve valójában aranyból van).

Echo bátyja meghalt az afganisztáni háborúban, a anyja begolyózott, a mostoháját szívből gyűlöli, az apja láthatóan jobban örül a hamarosan érkező kistestvérének mint a saját lányának, eltiltották a festészettől, ráadásul mindenki róla pusmog az iskolában, mert a karján sebek vannak. Egyesek szerint ő maga vagdossa magát, mások szerint megpróbált öngyilkos lenni. Egyik pletyka sem igaz, a sebeket a saját anyja okozta neki. De nem emlékszik rá, hogy hogyan és ez megőrjíti.

Noah és Echo eleinte megveti egymást, de hamar ráébrednek sokkal többre mennek ha összefognak. Az összefogásból először bajtársiasság, majd szerelem alakul ki közöttük.

De hiába vannak együtt, a saját problémáikkal önmaguknak kell szembesülniük. De vajon mi lesz azután, ha már szembenéztek a démonaikkal? Elég erős-e a kapcsolatuk, hogy azután is egymás támaszai legyenek.

Az elején úgy indult kb, mint a Tökéletes kémia, aztán kicsit leült aztán meg felpörgött és én csak sírtam és sírtam és sírtam. Egyik ilyen jelenet jött a másik után, mind Noah mind Echo nézőpontjában. Csakis a kis leülepedésért vontam le egy fél csillagot az ötből.

Végezetül hadd mondjak még annyit, hogy Lila, Echo legjobb barátnője egy igazi csúcsfej! :)
Ilyen egy igazi barátnő, örülök, hogy nem csak a rosszat írják le végre, mert igenis vannak ilyen barátok már a középiskolában is.

perpetua P>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Elkezdtem olvasni, és egyből a Tökéletes kémia ugrott be é el is szomorodtam, hogy jajj ez ugyanaz lesz. De nagyot kellett tévednem…. :)
Folytatva a történetet, rájöttem, hogy nincs is olyan sok hasonlóság és ebben a könyvben sokkal több van. A szereplők háttere nagyon megfogott. Ha elcsépelt is kicsit, hogy két „más” világban élő ember szeret egymásba, én tudom szeretni ezeket. Ez egy romantikus történet, úgyhogy nem kell hatalmas fordulatokra, izgalmakra várni, és így nem csalódhatunk. Az Echo és a Noah közötti szerelem szépen, fokozatosan (de véletlenül se lassan) alakult ki és tudtam élvezni ezt a folyamatot. A sors eddig nem volt túl kegyes velük és kölcsönösen tudnak egymásra támaszkodni, hogy újra helyrerázódjon az életük. :)
A történet elejével nem voltam teljesen megelégedve. Tetszett, de kicsit több is lehetett volna. Viszont a vége az lehengerelt. :) A megoldásokkal teljesen meg voltam elégedve. :)
A főszereplőket általában könnyen a szívembe zárom, a könyves pasikba is hamar beleszeretek. Echo-t és Noah-t is kedveltem, de nem lesznek a kedvenceim. Echo neve nagyon különleges, ez tetszett benne legjobban, de hiányzott belőle (még ha érthető okokból is) az „tűz” és harciasság, amitől igazán megszeretem egy könyv főhősnőjét. Noah-val is hasonlóan vagyok. Meg voltak benne azok a tulajdonságok amiket „elvárok” a főszereplőtől, de hiányzott belőle valami plusz, ezért nem vált kedvenccé.
Teljesen nem vagyok megelégedve a könyvvel, de nagyon élveztem az olvasását és szeretném megismerni a többiek történetét is. :)

Katie McGarry: Pushing the Limits

A történet egy kicsit lassan indult be, eleinte nem is értettem, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte.. Adott egy gazdag családból származó lány, egy rossz körülmények között élő fiú, mind a kettő lelkileg sérült, összekerülnek és elkezdik a szokásos köreiket – „utállak, lenézlek, de azért a kémia ott van köztünk, úgyhogy előbb-utóbb úgyis egymás karjaiban kötünk ki” játékot. Mi ebben ennyire különleges?
Aztán elkezdett kibontakozni a sztori és kiderült, hogy ez jóval keményebb történet lesz, mint a sokak által emlegetett másik regény. Ahogy megismerkedünk Echoval és Noah-val, lassan, apró mozaikdarabkákból összerakhatjuk a történetüket és olvasás közben többször is rácsodálkoztam, hogy ilyen szörnyűségek mellett hogyan maradhatott bennük ennyi érzelem és hogyan voltak képesek ilyen erővel küzdeni a kitűzött céljaikért.

A váltott szemszöget imádtam, főleg, mert így jobban megismerhettük a fiatalok belső vívódásait, gondolatait, amiket az írónő tökéletesen ábrázolt – fájdalom, düh, öröm, szeretet – az összes érzelem végigfutott rajtam is, ahogy olvastam a sorokat.

A szereplők mind nagyon jól kidolgozott karakterek, de természetesen a történet fő mozgatórugója Echo és Noah. A kettőjük kapcsolata gyönyörű, ahogy a lány lassan megtanul bízni a fiúban és megnyílik előtte, és ahogy Noah leveti az álcáját, megmutatja, ki is ő valójában és Echo tökéletes támasza és társa lesz. A kémia szinte tapintható volt köztük, és ahogy két szemszögből is átélhettük az érzelmeket, a csókokat, az érintéseket.. sokszor csak sóhajtoztam nagyokat:).

A mellékszereplők mellett se lehet elmenni szó nélkül. Lila, Isaiah, a legjobb barátok, ahogy támogatják a fiatalokat, sőt még Beth is szeretnivaló, hisz számomra hamar kiderült, hogy minden tettével, csak Noah-t védi. Echo családja már nem ilyen egyértelmű.. sokszor nem volt egyszerű eldönteni, hogy ki áll a jó és a rossz oldalon..

Mindemellett a történet is izgalmas, mert mind kíváncsiak vagyunk, hogy mi történhetett azon a bizonyos éjszakán, amire a lány azóta sem tud visszaemlékezni, ami miatt azóta is alig mer aludni, mert rémálmok gyötrik és ami miatt a karja tele van sebhelyekkel. Ezt viszont az írónő nem köti hamar az orrunkra, így együtt izgulunk Echoval, sőt Noah-val is, hogy vajon sikerül-e neki az, amit olyannyira szeretett volna. A történet vége pedig tökéletesre sikeredett, nagyon frappánsan oldotta meg Katie, csak gratulálni tudok hozzá.

Összességében a könyv nem egy csöpögős lávsztori, hanem egy realista történet, két, sok gyötrelmen keresztülment fiatal rögös útjáról, hogyan találják meg saját magukat és a boldogságukat. Ha senki más nem is, de ők méltán megérdemelték azt, ahová eljutottak, hisz mind a ketten keményen megküzdöttek érte.
Az írónő gyönyörű történetet írt a család, a szerelem, a szeretet és a bizalom erejéről és méltán került be a könyv a kedvenceim közé.
Bárkinek tiszta szívemből ajánlom a történetet.

Roni90>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Imádtam.Sok hasonló könyvet olvastam már,de eddig ez volt a legjobb a témában.Magával ragadott már az elején.Olvasatta magát,alig tudtam letenni.
A szereplők szerethetőek és valóságosak,nem éreztem eltúlzottnak a személyiségüket.
Echo és Noah remek páros.Fantasztikus emberek a tragikus múltjuk ellenére.

Anita82>!
Katie McGarry: Pushing the Limits

Azt hiszem kijelenthetem, hogy ez a legjobb YA könyv, amit valaha olvastam….. Noah és Echo egyaránt szuper karakterek. A történet megható, érzelmes, reális, romantikus és még sorolhatnám a rengeteg pozitív jelzőt…. Mindenkinek ajánlom!!!

Quiconque>!

“I’m fine.” If I kept saying it then maybe it would come true.

Echo

SzAngelika>!

You can live life to please everyone else or please yourself.

Greylupus>!

„Adults want us to lie. They expect us to lie. They want to live in their perfect little worlds and pretend we do nothing more than eat cookie dough and watch reality TV.”

Greylupus>!

My insides had melted when Noah produced his wicked grin and gazed at me like I was naked. Luke used to give me butterflies. Noah spawned mutant pterodactyls.

csillagka>!

…growing up means making tough choices, and doing the right thing doesn’t necessarily mean doing the thing that feels good.

perpetua P>!

– Say the word, baby, and I’ll rock your world.

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
Javíthatatlan>!

The worst type of crying wasn’t the kind everyone could see—the wailing on street corners, the tearing at clothes. No, the worst kind happened when your soul wept and no matter what you did, there was no way to comfort it. A section withered and became a scar on the part of your soul that survived.

SzAngelika>!

„Don't you just love January?” […] „New year, new month, new slate to start over on.”

SzAngelika>!

„Being with you feels good. Touching you […] feels good. I have never wanted anyone like I want you. There's nothing you can do wrong when just breathing makes everything right.”

s_l_m>!

Here’s the reality, Echo: I want to be by your side. If you want to go to the mal stark naked so you can show the world your scars, then let me hold your hand. If you want to see your mom, then tell me that, too. I may not always understand, but damn, baby, I’ll try.”

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins

Pushing the Limits sorozat · Összehasonlítás