Dare ​you to – Aki mer, az nyer (Feszülő húr 2.) 585 csillagozás

Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

„FOGADJUNK!”

Ha ​kiderülne az igazság Beth Risk családi életéről, a tizenhét éves lány édesanyját börtönbe zárnák, ő maga meg ki tudja, hová kerülne. Mindenáron védeni igyekszik tehát az anyukáját, mígnem egy szép napon a nagybátyja beavatkozik, és választásra kényszeríti Bethet: az anyukája szabadsága vagy a saját boldogsága. Így találja a lány egy fedél alatt magát a nagybácsi feleségével, aki ki nem állhatja, és új iskolában, ahol senki sem érti meg. Egyetlen srác kivételével, akit viszont ő nem akar közel engedni magához, de hiába…
Ryan Stone a város büszkesége, népszerű baseballsztár – olyan titkokkal, melyekről mélyen hallgat. Még a barátai előtt is, akikkel pedig mindenben osztozik, például őrült fogadásokban. Vajon mi a legőrültebb fogadás tárgya? Randira hívni a deszkás csajt, aki fütyül rá.
A kifogástalan hírű fiú egyszeriben kockára teszi álmait – és az életét – a lányért, akibe szerelmes, a lány pedig, aki senkit sem enged igazán közel magához,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990650 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633990667 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990650 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Noah Hutchins · Isaiah Walker · Beth Risk · Ryan Stone · Logan · Chris Jones · Lacy Harper · Gwen Gardner · Scott Risk


Kedvencelte 116

Most olvassa 28

Várólistára tette 221

Kívánságlistára tette 192

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

„OLYAN AZ ÉLET, MINTHA SEKÉLY tó fenekére láncoltak volna nyitott szemmel és levegő nélkül. A boldogság és a fény eltorzított képeit látom, még fojtott nevetést is hallok, de elérni semmit sem tudok, ahogy fullasztó gyötrelemben fekszem. Remélem, ha a halál az élet ellentéte, akkor olyan, mint a lebegés.”

Nekem nagyon tetszett ez a rész. Igaz kedvenc nem lett, mivel egy két dologgal nem értek egyet, de így is nagyon megszerettem a könyvet.
Valami eszméletlen milyen gyorsan lehet vele haladni. Olvastatta magát. Csak pörgött és pörgött az egész történet.
A karakterek szerethetőek voltak. Nekem legalábbis. Tetszettek a főszereplők, de a mellékszereplők közt is sokan akadtak, akik kellemes csalódást okoztak. Voltak persze utálatos alakok is benne, de a szerethetőek többségben voltak. :)
A felépítése is nagyszerű volt, imádtam a váltott szemszöget.
Kíváncsi vagyok a következő részre is. Megpróbálom, majd valahonnan beszerezni. De nem sürgős.

oldmoviegirl01>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Olyan időszakban olvastam, amikor nagyon vágytam már egy ’ifjúsági’ szerelmi történetre, és abszolút beváltotta a reményeket. Hiányzott, ha nem foghattam a kezembe.
A legfőbb gondolata talán az a könyvnek, hogy a gyerekek nem hihetik azt, hogy hibásak a szüleik tetteiért, elrontott életéért. Megtalálhatják ők is a saját útjukat, azt, amiben ők hisznek, amit ők szeretnének kezdeni az életükkel. Bethnek és Ryannek is erre kellett rájönnie, hogy létezik más út is azon kívül, amiben eddig éltek, illetve, amit a szüleik kigondoltak.
Tetszett, hogy lassan formálódott a kapcsolatuk, nem kapkodtak el semmit, mennyire fontos volt mindkettejük számára a bizalom kialakítása. Két nagyon eltérő világból jöttek, és talán ez segítette őket kiszakadni, továbblendülni, változni.

K_A_Hikari>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Én sajnálom a legjobban, hogy ez a kötet, most nem aratott sikert nálam. Sokkal jobb is lehetett volna.
Vagy nem volt kiaknázva egy-egy dolog, vagy átesett az irónő a ló másik oldalára. Most nem lelte meg az aranyközéputat. Se a történetben, se a szívemhez.
Ennek ellenére Beth és Ryan története jó példa arra, hogy fel kell magunkat és a döntéseinket vállalni, nem törődve a körülményekkel.
Néha ugorni kell…úgy is, hogy nem tudjuk elkapnak-e.

Bővebben:
http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/05/katie-mcgarry…

1 hozzászólás
kellyolvas P>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Nagyon kellett már a sok rossz fiú – jó lány páros után egy rossz hírű dögös csaj és egy menő de tapasztalatlan srác párosáról olvasni. Imádtam őket. Beth olyan nehéz dolgokon megy keresztül, ami embert próbáló iszonyat. Amit végül tett, azt kellett volna tennie az elején is, de az ember nem tud nem bízni a szeretteiben, a családjában.
Ryan fejezeteit nagyon bírtam, jókat derültem a „fejlődésén”. Az óvszervásárlás mindent vitt.
A szülők bitang rosszak voltak ebben a történetben. Ja és milyen remek, hogy volt egy extrán utálható karakter: Gwen.
Mivel a harmadik részt már olvastam, várom türelmesen a negyediket, ami West Young-ról fog szólni. Milyen jó lenne, ha karácsonyra megjelentetné a kiadó :)

Viktória_Erdei P>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Ryan imádja a baseballt, ezzel nincs is semmi baj, de néha már tényleg csak a baseballal foglalkozott. Arra nem is gondolt mi lesz ha vége lesz a sulinak. Mi lesz azután? Beth-szel való kapcsolata lassan alakult ki.
Soha eddig könyveim olvasása közben nem utáltam ennyire egy mellékszereplőt sem, mint Gwent meg az édesapját. Az édesanyja is hihetetlen volt. Néha Beth is idegesített, de megértettem hogy miért volt ilyen.
Ezektől függetlenül tetszett a könyv. :)

Anett_92>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Rendkívül tetszett a jófiú – rosszlány felállás. Jól esett végre egy ilyen történetet olvasni. Ryan kitartása igazán megnyerő volt annak ellenére, hogy hagyta, hogy a szülei elnyomják otthon.
Ez a rész is egy nagyon kidolgozott történet lett. Örülök, hogy találkoztam pár szereplővel az első részből. Mindegyik karakter rendkívül kidolgozott és izgalmas volt. Van akit a szívembe zártam és olyan is, akitől a hideg rázott.
De ettől olyan jó ez a könyv. :) A romantikus jeleneteket imádtam, örülök, hogy Beth-re végre rátalál a boldogság. Borzasztó, hogy miken kellett átmenni olyan emberek miatt, akiknek gondoskodniuk kellett volna róla. Én is biztosan megkeseredtem volna.
Az első részben nem volt a szívem csücske, de szerencsére ez változott.
Annak ellenére, hogy szurkoltam Ryan – Beth párosak, sajnáltam hogy Isaiah egyedül maradt. Elő is kell vennem a következő részt, hogy ez ne maradjon így. :)

Tyna>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Hiába, engem az ilyen könyvek képesek megvenni kilóra, egyszerűen nem tudok nekik ellenállni, bár nem is nagyon akarok.
Ryan… óóóó Ryan, vegyél feleségül, kééééérlek :D
Nagyon szerettem, bár az első része egy hajszállal jobb volt, mert sokkal nagyobb volt a könyv „lelki” mondanivalója, azért Beth ebben a részben is kitett magért és kövezzenek meg, de én nagyon örülök, hogy végül nem Isaiah lett neki az igazi :) és persze ezzel kapunk majd még egy történetet, ami nem mellékes :D Tuti újraolvasós, mert ezt nem tudom megunni :D

11 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Megint megállapítottam, mennyire szeretem a váltott szemszögű könyveket! :) És üdítő volt a változatosság kedvéért egy „rosszlány-jófiú” párosról olvasni, nagyon meg is szerettem mindkét főszereplőt.

Első ránézésre hatalmas a kontraszt Beth és Ryan élete között, de szép lassan kiderül, hogy a nagy tökéletesség korántsem valódi – sajnos az iszonyatos nehézségek, amikkel egy gyermeknek sem szabadna szembenéznie viszont azok.

Örültem, hogy a fogadás nem ment tovább, utáltam volna, ha Beth még jobban sérül miatta. Ryan szerencsére már az elején elég józanul gondolkodott. :) Az is tetszett, ahogy Beth és a nagybátyja kapcsolata szép lassan valamiféle apa-lánya kapcsolattá alakult, sokszor jól kezelte a férfi Beth kitöréseit. :)
Tetszett, hogy a múlt történései egy ponton álltak össze kerek egésszé, és bár klisés a sztori, annyira élveztem olvasni, hogy nem is akartam belekötni az újabb tinirománcba. Lendületes, izgalmas és pont jól érzelmes – ebben nagy köszönet illeti a fordítót is, aki nem tette giccsessé, maradt fiatalos, vagány és szép, mint amilyen egy végre révbe érő, igazi családba kerülő lány és egy magáért kiálló, éretten gondolkodó fiú szerelme.

Ashriver>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Az első rész sokkal jobban tetszett, de ez sem volt rossz. McGarry kemény témákat dolgoz fel az már egyszer biztos. Olvastatja magát, de nem annyira letehetetlen, mint az elődje. A szereplők szerethetőek, de aki leginkább megfogott az Logan volt. Az ő történetére kíváncsi vagyok.

Tamlilla>!
Katie McGarry: Dare you to – Aki mer, az nyer

Csak a vége hozta fel 4,5 csillagra. A három könyv közül nekem ez tetszett a legkevésbé, de nem volt rossz.
Ryan valahogy nem tudott a szívembe lopózni, talán azért mert először a harmadik részét olvastam a sorozatnak így Isaiah nálam nagy előnnyel indult. És talán azért is mert nem a zsánerem. Jó párost alkottak Beth-szel, tényleg jobban összeillenek.
Egy kis epilógus ide sem ártott volna, akárcsak az előző köteteknél, továbbra is hiányolom, de hát ez van.
Remélem folytatódik a sorozat…


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Echo, ez itt Ryan. Ryan, ő a barátnőm, Echo.
Vettem az üzenetet. Cseszekedjek a csajával, és szétrúgja a seggem.

Kapcsolódó szócikkek: Noah Hutchins · Ryan Stone
Tamee>!

– Mondtam már, hogy eredj a picsába?
– Én is szeretlek, napsugaram.

106. oldal

DarknessAngel>!

Honnan a fenéből kellene tudnom, hogy mekkora a méretem? Nem szoktam más srácok farkát bámulni, így nincs összehasonlítási alapom sem. Nem hiszem, hogy kicsi, de pokolira biztos vagyok benne, hogy akkor sem vennék kicsit, ha az volnék. Egy srácnak kell, hogy legyen némi büszkesége.

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Stone
Tamee>!

Hányunknak lesz bátorsága vállalni önmagát, bármit is gondolnak mások?

362. oldal

DarknessAngel>!

– Bízz bennem.
– Nem tudok – suttogom.
[…]
– De igen, tudsz.
Mélyen beszívom a levegőt. Ryan is azt csinálja. Ugyanúgy néz rám, mint Chris Lacy-re. Ugyanúgy, mint Noah Echóra.

Kapcsolódó szócikkek: Beth Risk · Ryan Stone
Cicu>!

– Ez Chris és Logan. Együtt baseballozunk. Chris barátnőjét biztosan meg fogod kedvelni, és ha akarsz, a menzán az asztalunkhoz ülhetsz.
– Jesszusom, te tényleg agykárosult vagy.
Becsengetnek, a deszkás csaj megcélozza a terem túlsó oldalát, és beveszi magát a sarokba. Ez eddig tűrhetően ment. A két haverom úgy vigyorog, hogy legszívesebben szétrúgnám a seggüket.
– Egy húszasba, hogy ebédnél elküld melegebb éghajlatra – mondja Chris.
– Egy harmincasba, hogy ebédnél kinyír – toldja meg Logan.

99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Risk · Chris Jones · Ryan Stone
Detti_Olvasósarka P>!

Olyan az élet, mintha sekély tó fenekére láncoltak volna nyitott szemmel és levegő nélkül. A boldogság és a fény eltorzított képeit látom, még fojtott nevetést is hallok, de elérni semmit sem tudok, ahogy fullasztó gyötrelemben fekszem. Remélem, ha a halál az élet ellentéte, akkor olyan, mint a lebegés.

214. oldal

Hiory>!

– A végzet kopogtat, Ry, és neked fel kell emelned a seggedet, hogy válaszolj.

Kapcsolódó szócikkek: Ryan Stone · végzet
Cicu>!

Az érzelem méreg. Akik érzelmeket ébresztenek bennem, ártanak nekem. A lényemben sötétlő kőben keresek vigaszt. Ha semmit sem érzek, semmi sem fáj.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Beth Risk

A sorozat következő kötete

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rebecca Donovan: Visszafojtott lélegzet
Cookie O'Gorman: Nindzsalány
Heniko Sakka: Legédesebb tini élet
Rainbow Rowell: Eleanor és Park
Amy Harmon: Arctalan szerelem
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Erin Watt: Megtört herceg
Kasie West: Szerelem karnyújtásnyira
Leiner Laura: Bízz bennem
Jennifer Lynn Barnes: Az örökség ára