Crash ​into you – Szívkarambol (Feszülő húr 3.) 576 csillagozás

Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Kirobbanó ​történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.

Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992883 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992883 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
494 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992890 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Noah Hutchins · Echo Emerson · Isaiah Walker · Beth Risk · Ryan Stone · Rachel Young · West Young · Abby · Mrs. Collins · Logan · Courtney Blevins · Ethan Young


Kedvencelte 159

Most olvassa 22

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Ez a sorozat mindig meg tud lepni.
Minden egyes részt úgy kezdtem, hogy nagyon nem akarom, de a végére alig tudtam elszakadni tőlük. Lerakni is nagyon nehéz. Hihetetlenül olvastatja magát mind.
Katie McGarry nagyon jól, látványosan ír.
Még mindig nem tartoznak a kedvenc olvasmányaimhoz, ezek a sztorik, de azt elismerem, hogy fenséges könyvek a maguk nemében. Nem csodálom, hogy annyian rajonganak, ezért az írásmódért, de tudjátok rólam, hogy nekem ez a stílus nem a szívem csücske. De mindenkinek van gyenge pontja.
Ez a történet sok szempontból jó volt. Kezdve onnan, hogy imádtam a két főszereplőt. Őszintén azt hittem, hogy Isaiah sokkal bajosabb lesz. De nem. Imádtam. Rachel meg szerethető volt és kész. Ő egy ilyen karakter. Együtt meg egyszerűen imádni valóak.
Tetszett a felépítése a könyvnek.
A vége nagyon jó volt.
Ezt is olvastam volna még tovább.

MFKata>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Pár napja azt kívántam, hogy bárcsak lenne Halálos iramban könyvben, mert biztosan elolvasnám.
Megkaptam és imádtam ;) minden kívánságom így teljesüljön Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/07/katie-mcgarry-c…

18 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

„A külső semmit nem jelent. Amit az emberek kifelé mutatnak, semmit nem árul el abból, ami belül lappang.”

Fel se tűnt, hogy mennyit áradoztam már a regényről. Hoppá. Dehát ha ennyire szerettem, nehéz leállni.
Megvolt benne minden: csúcs pasi, kedvelhető hősnő, pörgős cselekmény, izgalom és romantika.
Isaiah és Rachel története: száguldás, mustang, szerelem.
Megmutatta nekem, hogy csak egyszer élünk. De akkor nagyon.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/05/katie-mcgarry…

4 hozzászólás
gabiica P>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Szinte az első pillanattól fogva imádtam. Kicsit nehéz volt felvenni a fonalat, elég rég olvastam már az első két részt, kicsit utána kellett néznem, kivel mi is történet, de hamar rájöttem mindenre.
Nagyon szerettem a történetet. Isiaiah kicsit a saját páromra emlékeztetett, főleg az autók iránti imádata és keményfejűsége miatt, így nagyon hamar megszerettem őt.
Rachel története magával ragadott. Nehéz, egyáltalán nem egyszerű az élete, hiszen konkrétan a spoiler
Izgalmas volt, pörgős. Örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, ők is szerepet kaptak. Abbyt kifejezetten megkedveltem, nagyon érdekes karakternek találom.

2 hozzászólás
oldmoviegirl01>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Így a harmadik rész elolvasása után végérvényesen tudatosult bennem mennyire tetszik, ahogy Katie McGarry hozzányúl a regényeiben megjelenített nehéz élethelyzetekhez, ahogy kivezeti szereplőit a sötétből egy reményteli jövő felé, amiért a segítségkérés, a terápia elkötelezett híve, amiért rámutat arra, hogy nem csak rossz életkörülmények között élők küzdhetnek lelki problémákkal, ahogy a látszólag teljesen különböző fiatalokat egymásra hangolja.
Szívkarambol történetén több szempontból is végigvonul az egymás megvédésének témája, ami nem mindig úgy sül el, ahogy tervezték, mert ezáltal megfoszthatják a másikat a saját döntéseitől, mert ezzel gyengíthetik a másikat, mert ezzel elfojthatják az érzéseket.
A komoly érzelmi és gondolati tartalom mellett kapunk még gyors kocsikat, csikorgó kerekeket, erős barátságokat, szétzilált családi és újraépülő testvéri kapcsolatokat, és természetesen egy édes szerelmet.

Remélem még sok Katie McGarry regényt olvashatunk magyarul a közeljövőben.

7 hozzászólás
MVivien>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Eddig az első rész volt a kedvencem, amíg el nem olvastam ezt a részt.
A borítója nekem nagyon tetszett, bár a szereplőket egyáltalán nem így képzeltem el.
A történet végig nagyon pörgős volt, egy percet sem unatkoztam. Isaiah-t az előző részekben nem kedveltem, itt viszont nagy kedvencem lett, kicsit talán jobban meg is szerettem, mint Noah-t. Rachel-t is nagyon megkedveltem, nagyon összeillenek Isaiah-val.
A történet mellékszereplőit is megszerettem,szívesen olvasnám ő történetüket is. Nagyon tetszett, hogy Beth Ryan Noah és Echo is szerepelt a könyvben.
Ez a rész tetszett a legjobban a sorozatból, nálam biztosan újraolvasós.Mindenképpen szeretném tovább folytatni, a sorozatot, mert nagyon kíváncsi vagyok West történetére.

Bitten>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Van egy tippem : előbb a 4. részt jobb olvasni aztán ezt. Jobb!
Már nagyon régen akartam megrázni szereplőt, de hogy egyszerre kettőt is …. nonszensz.

Egyetlenegy gondom van ezzel a bizonyos két résszel (3-4) mégpedig az, hogy irtó rosszul strukturált. Megmondom azt is miért. Felépítése jobban illene egy családtagok életét nyomonkövető sorozathoz. Kapunk bőven infót a mellékszereplőkről ahhoz hogy egy saját életutat leírhasson nekik. Ehelyett ő kiragadott. Az a fránya kíváncsiság meg kieszi az oldaladat, hogy mi lesz a többiekkel. XD

Várom Abby könyvét, mert ő egyfajta kapocs volt végig.

Viktória_Erdei P>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Szeretem a gyors kocsis filmeket pl. a legismertebb a Halálos iramban sorozat. Az első 200 oldal nehezen ment, a másik 200 oldal viszont 1 nap alatt elolvastam. Rachel édesanyját nem szerettem, oké elhiszem, fáj, hogy elveszítette a lányát, de ott van másik 3 gyerek akinek szüksége van rá. Nekik is szükségük van az anyjukra. Együtt mindig „könnyebb” átvészelni ezeket az időket. Isaiah akármennyire is vad a külseje, kenyérre lehet kenni. Rachel is szimpatikus karakter volt, talán a legszimpatikusabb ebben az évben eddig.

kellyolvas P>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Ugyanolyan halálosan nagy kedvenc lett, mint a Pushing the Limits, sőt egy picit rá is vert. Imádtam minden sorát. A legvégén is oldalról oldalra jobban izgultam, egy pillanatra sem állt le az adrenalin adagolással a szerző. Katie McGarry beírta magát az all-time-fav listámra.

3 hozzászólás
schesztiஐ P>!
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Imádom Katie karaktereit! :)
Rachel-t az első pillanatban megkedveltem, és bár az előző kötetben Isaiah nem keltette ennyire fel az érdeklődésem, most beleszerettem. :) És nem, nem csak a fülbevaló és a tetoválások miatt. :DD

Nem vagyok valami nagy autó-fan, de könnyen bele tudtam élni magam Rachel helyzetébe. A lány, akitől otthon azt várják, hogy igazi lány legyen, hogy olyan legyen, mint a tökéletes nővére, akit nem is ismerhetett, és közben nem veszi észre senki, hogy mi minden megy végbe benne. Ilyenkor mindig az jut eszembe, remélem, soha nem leszek ilyen vak a gyermekeimmel szemben!

És akkor itt van Isaiah, akit megismerhettünk a Dare you to-ban, de most sokkal közelebb kerülhetünk hozzá. Sokkal. Imádom az ilyes pasikat. Imádom, hogy a kemény külső mit takar. Imádom, hogy a körülményei nem törték meg, hogy olyan erős 17 évesen, amire sokat nem kényszerülünk rá egész életünkben sem. És imádom, ahogy szereti Rachel-t. :)

Nagyon-nagyon tetszett, ahogy felbukkantak a már korábban megismert szereplők, és atyám, nagyon tetszett Abby! :DD Az a lány egy tündér! Egy boszorkány! Imádom! :D
Az ő karaktere volt a hab a tortán. :) Muhaha, meglestem, neki is lesz külön könyve! Helyes, megérdemli! :D Őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy Katie könyvei ennyire magukkal ragadnak, és nem akarom elkiabálni, de ezt a három kötetet imádtam! :))

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

MFKata>!

A világot nem adhatom neked, Rachel, de odaadom mindenemet.

338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
DarknessAngel>!

– Mondd, hogy engem akarsz!
Hogy tudjam, nincs semmiféle félreértés.
Az orra az enyémhez súrlódik, ahogy lassan bólint.
– Nem kell senki más!
Isten irgalmazzon nekünk, amiért Rachel engedélyt adott az ördögnek.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker · Rachel Young
Könyvmolyképző KU>!

Noah vérrokonság nélkül is a testvérem, Echo pedig abban a pillanatban a húgommá vált, ahogy mosolyt varázsolt a haverom arcára. Családot alkotunk, és küzdeni fogok azért, hogy ezt megőrizzem!

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
DarknessAngel>!

– Hány olyan lányt ismersz, aki autókon dolgozik, szeret száguldozni, és kapásból elmagyarázza, hogy néz ki egy direkt levegőszűrő?
Isaiah megfogja az államat, és maga felé fordítja a fejemet.
– Csak egyet, és épp ő a zsánerem.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker · Rachel Young
Cicu>!

Vajon magunk mögött hagyhatjuk-e az emlékeinket?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
Black_widow>!

Világra jönni a létező legnagyobb hazárdjáték. Egyesek szerencsésen születnek, mások nem.

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
Könyvmolyképző KU>!

Négy bátyám van, az egyikük az a fajta, akitől az anyák óva intik lányaikat. Más szóval: nem most jöttem le a falvédőről[…].

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Young
K_A_Hikari>!

Az én múltam nem kecsegtet jövővel, úgyhogy jobb, ha megmaradok a jelennél.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
2 hozzászólás
MFKata>!

Ha veled vagyok, még a múltam is csak rossz álomnak tűnik.

LoveRosie>!

-Csókolj meg! – suttogja Isaiah – Ha megcsókolsz, beleolvadunk a környezetünkbe.

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker

A sorozat következő kötete

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Amy Harmon: Arctalan szerelem
John Green: Alaska nyomában
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?
Julie Buxbaum: Hogy folytassam?
Nicola Yoon: Minden, minden
John Green: Csillagainkban a hiba
Kasie West: A távolság relatív
Tommy Wallach: Kösz, hogy…