99. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján

Crash ​into you – Szívkarambol (Feszülő húr 3.) 471 csillagozás

Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Kirobbanó ​történet egy jó kislányról, aki vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.

Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára –… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992883 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992883 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633992890 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Noah Hutchins · Echo Emerson · Isaiah Walker · Rachel Young · Abby · West Young · The Rolling Stones · Ethan Young


Kedvencelte 137

Most olvassa 20

Várólistára tette 164

Kívánságlistára tette 192

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Ez a sorozat mindig meg tud lepni.
Minden egyes részt úgy kezdtem, hogy nagyon nem akarom, de a végére alig tudtam elszakadni tőlük. Lerakni is nagyon nehéz. Hihetetlenül olvastatja magát mind.
Katie McGarry nagyon jól, látványosan ír.
Még mindig nem tartoznak a kedvenc olvasmányaimhoz, ezek a sztorik, de azt elismerem, hogy fenséges könyvek a maguk nemében. Nem csodálom, hogy annyian rajonganak, ezért az írásmódért, de tudjátok rólam, hogy nekem ez a stílus nem a szívem csücske. De mindenkinek van gyenge pontja.
Ez a történet sok szempontból jó volt. Kezdve onnan, hogy imádtam a két főszereplőt. Őszintén azt hittem, hogy Isaiah sokkal bajosabb lesz. De nem. Imádtam. Rachel meg szerethető volt és kész. Ő egy ilyen karakter. Együtt meg egyszerűen imádni valóak.
Tetszett a felépítése a könyvnek.
A vége nagyon jó volt.
Ezt is olvastam volna még tovább.

>!
MFKata
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Pár napja azt kívántam, hogy bárcsak lenne Halálos iramban könyvben, mert biztosan elolvasnám.
Megkaptam és imádtam ;)
minden kívánságom így teljesüljön

Bővebben:
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/07/katie-mcgarry-c…

18 hozzászólás
>!
gabiica P
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Szinte az első pillanattól fogva imádtam. Kicsit nehéz volt felvenni a fonalat, elég rég olvastam már az első két részt, kicsit utána kellett néznem, kivel mi is történet, de hamar rájöttem mindenre.
Nagyon szerettem a történetet. Isiaiah kicsit a saját páromra emlékeztetett, főleg az autók iránti imádata és keményfejűsége miatt, így nagyon hamar megszerettem őt.
Rachel története magával ragadott. Nehéz, egyáltalán nem egyszerű az élete, hiszen konkrétan a spoiler
Izgalmas volt, pörgős. Örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, ők is szerepet kaptak. Abbyt kifejezetten megkedveltem, nagyon érdekes karakternek találom.

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

„A külső semmit nem jelent. Amit az emberek kifelé mutatnak, semmit nem árul el abból, ami belül lappang.”

Fel se tűnt, hogy mennyit áradoztam már a regényről. Hoppá. Dehát ha ennyire szerettem, nehéz leállni.
Megvolt benne minden: csúcs pasi, kedvelhető hősnő, pörgős cselekmény, izgalom és romantika.
Isaiah és Rachel története: száguldás, mustang, szerelem.
Megmutatta nekem, hogy csak egyszer élünk. De akkor nagyon.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/05/katie-mcgarry…

3 hozzászólás
>!
Szücsi
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

„Az öngyújtóban ránézésre nincs semmi rendkívüli, de magába foglalja mindazokat az összetevőket, amikkel valami csodálatosat hozhat létre. Néhány megfelelő irányú nyomsással valami olyan ragyogót teremthetünk, ami visszaszorítja a sötétséget.”

Pontosan ilyen egy könyv vagy akár egy kocsi is. Ránézésre lehet hogy csak egy átlagos dolgot látunk de a lényeg a lapokon belül és a motorháztető alatt van. Az a dolog ami sokkal ragyogóbbá teszi az egészet még akár a legfényesebb csillagnál is.
Teljesen a könyv hatása alá kerültem. Bár még csak az első 3 feszülő húr könyvet olvastam, bátran kimerem jelenteni, hogy az összes rész közül ez a legeslegjobb. Imádom…a könyvet,a szereplőket, az írónőt, mindent.
A könyv cselekménye nagyon tetszett mivel pörgős volt és jól olvastatta magát. Imádom az adrelalint és ebben a könyvben aztán van bőven miért izgulni. És ha ez nem lenne elég, a szereplők is fantasztikusak.
Isaiah tipikusan az a pasi akit mindannyian szeretnénk hogy tényleg létezzen ne csak az álmainkban meg a könyvekben hanem az életünkben is ott legyen.
Rachel pedig egy csodás lány, és tökéletesen illik Isaiahoz.
A többi szereplőt is nagyon szeretem főleg Noaht, Abbyt és mostár Logant is. (Nagyon kiváncsi vagyok Abby és Logan könyvére. West nem tett rám nagy benyomást hogy elolvassam az ő könyvét is. Érdemes elolvasni egyáltalán?)
Kedvenc lett.Olvassátok csak bátran. Már csak Isaiah miatt is megéri :D
(Vajon ha nyáron elkezdem megcsinálni a jogsit, megtalálom az én saját Isaiah-omat? :3)

>!
oldmoviegirl01 P
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Így a harmadik rész elolvasása után végérvényesen tudatosult bennem mennyire tetszik, ahogy Katie McGarry hozzányúl a regényeiben megjelenített nehéz élethelyzetekhez, ahogy kivezeti szereplőit a sötétből egy reményteli jövő felé, amiért a segítségkérés, a terápia elkötelezett híve, amiért rámutat arra, hogy nem csak rossz életkörülmények között élők küzdhetnek lelki problémákkal, ahogy a látszólag teljesen különböző fiatalokat egymásra hangolja.
Szívkarambol történetén több szempontból is végigvonul az egymás megvédésének témája, ami nem mindig úgy sül el, ahogy tervezték, mert ezáltal megfoszthatják a másikat a saját döntéseitől, mert ezzel gyengíthetik a másikat, mert ezzel elfojthatják az érzéseket.
A komoly érzelmi és gondolati tartalom mellett kapunk még gyors kocsikat, csikorgó kerekeket, erős barátságokat, szétzilált családi és újraépülő testvéri kapcsolatokat, és természetesen egy édes szerelmet.

Remélem még sok Katie McGarry regényt olvashatunk magyarul a közeljövőben.

7 hozzászólás
>!
MVivien
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Eddig az első rész volt a kedvencem, amíg el nem olvastam ezt a részt.
A borítója nekem nagyon tetszett, bár a szereplőket egyáltalán nem így képzeltem el.
A történet végig nagyon pörgős volt, egy percet sem unatkoztam. Isaiah-t az előző részekben nem kedveltem, itt viszont nagy kedvencem lett, kicsit talán jobban meg is szerettem, mint Noah-t. Rachel-t is nagyon megkedveltem, nagyon összeillenek Isaiah-val.
A történet mellékszereplőit is megszerettem,szívesen olvasnám ő történetüket is. Nagyon tetszett, hogy Beth Ryan Noah és Echo is szerepelt a könyvben.
Ez a rész tetszett a legjobban a sorozatból, nálam biztosan újraolvasós.Mindenképpen szeretném tovább folytatni, a sorozatot, mert nagyon kíváncsi vagyok West történetére.

>!
Bitten
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Van egy tippem : előbb a 4. részt jobb olvasni aztán ezt. Jobb!
Már nagyon régen akartam megrázni szereplőt, de hogy egyszerre kettőt is …. nonszensz.

Egyetlenegy gondom van ezzel a bizonyos két résszel (3-4) mégpedig az, hogy irtó rosszul strukturált. Megmondom azt is miért. Felépítése jobban illene egy családtagok életét nyomonkövető sorozathoz. Kapunk bőven infót a mellékszereplőkről ahhoz hogy egy saját életutat leírhasson nekik. Ehelyett ő kiragadott. Az a fránya kíváncsiság meg kieszi az oldaladat, hogy mi lesz a többiekkel. XD

Várom Abby könyvét, mert ő egyfajta kapocs volt végig.

>!
Viktória_Erdei 
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Szeretem a gyors kocsis filmeket pl. a legismertebb a Halálos iramban sorozat. Az első 200 oldal nehezen ment, a másik 200 oldal viszont 1 nap alatt elolvastam. Rachel édesanyját nem szerettem, oké elhiszem, fáj, hogy elveszítette a lányát, de ott van másik 3 gyerek akinek szüksége van rá. Nekik is szükségük van az anyjukra. Együtt mindig „könnyebb” átvészelni ezeket az időket. Isaiah akármennyire is vad a külseje, kenyérre lehet kenni. Rachel is szimpatikus karakter volt, talán a legszimpatikusabb ebben az évben eddig.

>!
kellyolvas P
Katie McGarry: Crash into you – Szívkarambol

Ugyanolyan halálosan nagy kedvenc lett, mint a Pushing the Limits, sőt egy picit rá is vert. Imádtam minden sorát. A legvégén is oldalról oldalra jobban izgultam, egy pillanatra sem állt le az adrenalin adagolással a szerző. Katie McGarry beírta magát az all-time-fav listámra.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
MFKata

A világot nem adhatom neked, Rachel, de odaadom mindenemet.

338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
>!
DarknessAngel

– Mondd, hogy engem akarsz!
Hogy tudjam, nincs semmiféle félreértés.
Az orra az enyémhez súrlódik, ahogy lassan bólint.
– Nem kell senki más!
Isten irgalmazzon nekünk, amiért Rachel engedélyt adott az ördögnek.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker · Rachel Young
>!
Könyvmolyképző KU

Noah vérrokonság nélkül is a testvérem, Echo pedig abban a pillanatban a húgommá vált, ahogy mosolyt varázsolt a haverom arcára. Családot alkotunk, és küzdeni fogok azért, hogy ezt megőrizzem!

Kapcsolódó szócikkek: Echo Emerson · Noah Hutchins
>!
DarknessAngel

– Hány olyan lányt ismersz, aki autókon dolgozik, szeret száguldozni, és kapásból elmagyarázza, hogy néz ki egy direkt levegőszűrő?
Isaiah megfogja az államat, és maga felé fordítja a fejemet.
– Csak egyet, és épp ő a zsánerem.

275. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker · Rachel Young
>!
Könyvmolyképző KU

Négy bátyám van, az egyikük az a fajta, akitől az anyák óva intik lányaikat. Más szóval: nem most jöttem le a falvédőről(…).

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rachel Young
>!
Black_widow

Világra jönni a létező legnagyobb hazárdjáték. Egyesek szerencsésen születnek, mások nem.

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
>!
K_A_Hikari

Az én múltam nem kecsegtet jövővel, úgyhogy jobb, ha megmaradok a jelennél.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
2 hozzászólás
>!
Cicu

Vajon magunk mögött hagyhatjuk-e az emlékeinket?

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker
>!
MFKata

Ha veled vagyok, még a múltam is csak rossz álomnak tűnik.

>!
LoveRosie

-Csókolj meg! – suttogja Isaiah – Ha megcsókolsz, beleolvadunk a környezetünkbe.

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker

A sorozat következő kötete

Feszülő húr sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

John Green: Teknősök végtelen sora
Wolfgang Herrndorf: Csikk
Kelly Oram: Cinder és Ella
Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig
Rebecca Donovan: Elakadó lélegzet
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Becky Albertalli: Simon és a Homo sapiens-lobbi
Erin McCahan: Szerelem és más fura szavak
Tillie Cole: Ezer csók
John Green: Alaska nyomában