Chasing ​Impossible – Vágyálmok (Feszülő húr 5.) 19 csillagozás

Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Meddig feszíthető még a húr?

A 17 éves Abby kemény, független lány. Alig akad néhány ember, akit közel enged magához. Lakóhelyén, a Kentucky állambeli kisvárosban mindenki tudja róla, hogy drogot árul, bár azt, hogy miért, még a legjobb barátai sem sejtik. Ám amikor egy üzlet balul sül el, Abby veszélybe kerül. Vonakodva ugyan, de kénytelen elfogadni a fenegyerek Logan segítségét, a srácét, aki épp olyan nyughatatlan slélek, mint ő maga.

Logannek is megvan az oka, miért keresi Abby társaságát. Arra azonban nem számított, hogy épp ennek a lánynak köszönheti, hogy képes lesz szembenézni a démonaival, amik elől oly régóta menekül.

Előttük a nagy döntés: hagyják, hogy a pillanatnyi helyzetük rátelepedjen az egész életükre… vagy küzdjenek egy jövőért, amiről most még úgy hiszik, számukra elérhetetlen.

A tökéletes lezárás.

Ne hagyd ki.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634574279 · Fordította: Tóth Katalin
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574262 · Fordította: Tóth Katalin
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
432 oldal · ISBN: 9789634574286 · Fordította: Tóth Katalin

1 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Isaiah Walker · Abby · Logan


Most olvassa 7

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Mindig keserédes érzés egy kedvenc sorozat végére érni, ez most sincsen másképp. Katie McGarry Feszülő húr sorozata, szerintem Young Adult műfajban az egyik legkiemelkedőbb, és az évek során számos mosolyt, könnyet és olvasással töltött éjszakát köszönhettem neki.

A címéhez méltóan az egész könyvsorozat feszegeti a határokat (Pushing the Limits). Foglalkozik különböző társadalmi problémákkal, szegénységgel, nevelőszülői rendszerrel, mentális betegségekkel és még számos nagyon fontos, érzékeny témával, mindezt úgy hogy csodálatos, feledhetetlen szereplők életébe nyerhetünk bepillantást általa. A Vágyálmok szintén komoly témákat érint, hiszen a főszereplő lány, Abby drogot árul, és bár szeretne kitörni ebből az életből és az alvilág spiráljából, de erre nem lát rá igazi esélyt. Talán ezért is találtam ezt a részt az egyik legizgalmasabbadnak, mert ez alkalommal a szereplőknek nem csak átmenetileg kellett kimászniuk a bajból, hanem egy végleges megoldást kell találniuk egy látszólag megoldhatatlan problémára.

Nagyon vártam már ezt a részt, hiszen ez Abby és Logan története, akik a legőrültebb és legszórakoztatóbb karakterek az egész sorozatban. Ez a könyv tele volt izgalommal, hajszával, szerelemmel és nyuszikkal. Talán mondanom sem kell, hogy nagyon megszerettem a karaktereket, és tetszett az a háttértörténet is, amit az írónő megalkotott számukra.

Loganről szívesen olvastam volna többet, viszont az kárpótolt egy picit, hogy ebben a kötetben viszonylag nagy szerepet kaptak az előző részek főszereplői, főleg Isaiah és West, de Noah, Ryan, Chris és Rachel is sokat szerepelt a könyvben, aminek nagyon örültem.

A sorozatból nálam örök szerelem marad Noah és Echo története, de ezt a részt is nagyon szerettem, és talán még a másik nagy kedvencemnél, a Crash Into You -nál is izgalmasabbnak találtam. Összességében a Feszülő húr könyvsorozat rajongóinak mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, aki pedig szeretne igazán jó Young Adult történeteket olvasni, azoknak őszintén ajánlom az egész sorozatot!

http://veronikasreaderfeeder.com/katie-mcgarry-chasing-…

2 hozzászólás
Fire_bird >!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

„Tudom. A magunkfajtának egyszer adódik ilyen az életben. Nem fogom csak úgy veszni hagyni mindezt… anélkül, hogy ne küzdjek érte.”

Vége van. Istenem, sírok. Mert vége van. Vége van ennek a történetnek, vége ennek a sorozatnak. És sírok, mert boldog is vagyok, hogy ilyen vége lett. Ettől szebb, jobb, méltóbb lezárást nem is kaphatott volna.

Logan és Abby történetével visszatérhettem ehhez az összetartó társasághoz és jó volt újra velük lenni. És jó volt végre megismerni Abbyt. Azt, hogy milyen is ő valójában az álarca mögött. És hogy miért van rajta ez a kemény álarc. És igazából érthető is miért volt erre szüksége. Logant pedig nem lehet nem szeretni. Mert bármilyen bolondos, vicces egy srác, igenis felelősségteljes, és azt már korábban is bebizonyította, hogy a barátaiért foggal körömmel harcol. Szóval minden őrültségükkel együtt imádtam őket, igazi harcosok, akik tökéletesen összeillettek. Szerettem, ahogy szivatták egymást, csipkelődtek, húzták egymás agyát. De azt is, ahogy izzott közöttük a levegő.

spoiler Logan szüleit nagyon bírtam, szerintem ők voltak az első szülők az egész sorozatban, akiket megszerettem, – bár talán még Ryan szüleivel sem volt bajom, de rájuk már nem is igazán emlékszem – de örültem, hogy legalább egyikőjük normális szülőket kapott. Igaz, a végén Rachel szüleiben is pozitívan csalódtam, Mrs. Young nagyon jó fej volt, meg is sirattam azt a jelenetet off.

A váltott szemszögnek most is nagyon örültem, bár az elején Abby jeleneteiben nem mindig értettem az összefüggéseket és hogy ki kicsoda, mit, miért tesznek. Néha csak úgy sodródtam az árral, úgy voltam vele, hogy ha most még az elején homályos is néhány dolog, a végére biztos kitisztul és összeáll a kép minden értelemben. Így is történt. A végére egy izgalmas, összeszedett történet kerekedett ki belőle, amiben volt bőven megható jelenet is. Az én szemem sem maradt szárazon.

És van még valaki, aki mellett nem mehetek el szó nélkül. Aki most is bebizonyította, hogy mekkora támasz tud lenni a bajban, hogy rá bármikor, bármiben lehet számítani, egy igazi testvér, aki megvéd és akinek szólnod sem kell, mert olvasni tud egy mozdulatból, és tudja, mit akarsz, tudja, ha baj van. Ő az, aki az egész bandát összetartja, mert ő a kapocs mindannyiuk között, és ezáltal ő is teljes jogú szereplője volt ennek a résznek is. Isaiah, te jó ég. Hogyan lehetséges az, hogy ez nem is a te könyved volt, mégis úgy érzem, még jobban szeretlek, mint korábban. ♡

Imádtam azokat a részeket, amikor a korábbi szereplők is feltűntek, és megmutatták mi is az az összetartás és barátság. A farmos rész volt az egyik kedvencem.

Fáj a szívem, hogy el kell búcsúznom ettől a csapattól, de tudom, hogy sokszor vissza fogok még térni hozzájuk, mert újra és újra el fogom még olvasni ezt a sorozatot. ♡

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Rengeteg mindent szerettem ebben a kötetben, a két főszereplő pedig csodálatos karakterfejlődést mutatott be. Az út, amit bejártak sokszor volt döcögős, és bár maga a románc bizsergető lett, a kialakulását kissé hirtelennek éreztem. Szerettem olvasni a könyvet, visszahozta a “Pushing the limits“-feelinget, ezzel együtt úgy érzem, nem ért fel az első, a második és a negyedik rész minőségéhez. Szóval, kedvenc ugyan nem lett, de örülök hogy elolvashattam.

Bővebben a blogomon:
» http://sorok-kozott.hu/2020/10/konyvkritika-katie-mcgar…

Veress_Éva>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Nem ez a sorozatból a kedvencem, de azért nem volt rossz. Aki szerette az eddigi könyveket, annak kötelező!

Beusom24>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

gyengébb volt ez a rész. Nagyon vártam pedig Abby részét, de olyan semmilyen volt ez a könyv. Valahogy nem birom elképzelni h egy 17 éves csajtól mindenki retteg, elég csak csúnyán néznie. Legalább 3x olvastam a könyvben, h Rachellel mi történt, mintha 1x nem volna elég. Valahogy Logan sem igazán nyerte el a tetszésemet. Nagyon sajnálom, h ez így sikerült.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Amióta csak ismerem őt, nyomja, nyomja és nyomja. Először csak vonzódtunk egymáshoz, aztán barátok lettünk, majd törődni is kezdtünk egymással. Ha most elsétál, soha nem fog visszajönni. Belém hasít a felismerés: addig nyomta, amíg beleszerettem.
Szerelmes vagyok Abbybe. És utálom magam emiatt. Hogyan lehet olyan valakit szeretni, aki hajlandó eldobni az életét?

Könyvmolyképző KU>!

Abby átölel, én átölelem őt, és amikor kinyitja a szemét, a tekintetéből szerelem tükröződik. Nem. Nem lehet ez az utolsó alkalom, hogy így egymás mellett fekszünk. Tudom. A magunkfajtának egyszer adódik ilyen az életben. Nem fogom csak úgy veszni hagyni mindezt… anélkül, hogy ne küzdjek érte.

Könyvmolyképző KU>!

Valami nincs jól bekötve az agyamban. Egyszerűen folyamatosan bizsereg a bőröm és kattog az agyam, és ha nem pöröghetek, úgy érzem, megőrülök.

Fire_bird>!

Amikor túlságosan tétlennek éreztem magam, az többnyire bezárással, felfüggesztéssel, kórházzal végződött, egyszer még bilincs is került a kezemre. Védelmemre szóljon, hogy az a tehén magától kísért hazáig, így azt szerintem nem nevezhető lopásnak.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan
Fire_bird>!

– (…) Te erős vagy, Logan, mentálisan és fizikálisan egyaránt. Többet elbírsz, mint a legtöbb ember. Ezért tudtál ilyen könnyen beilleszkedni közénk. De itt többről van szó. Képes vagy óvni, védeni valakit, és hazudni érte, akinek az erkölcsi kódexe szemben áll azzal, amiben te hiszel?
Lüktet a halántékom. Isaiah ezzel jól kihúzta a szőnyeget a lábam alól, a fejem nagyot koppant a padlón.
– Mióta vagy agyturkász?
Halvány mosolyra húzza a száját, de hamar le is hervad az arcáról.
– Én éltem az utcán, és most kezdem kihúzni onnan magam. Ha egyszer sikerül teljesen kikerülnöm, eszem ágában sem lesz visszatérni oda.

96. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaiah Walker · Logan
Fire_bird>!

Ha nem rukkolunk elő jobb megoldással, csak azzal tudom kimutatni, hogy szeretem őt, hogy elengedem.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby · Logan
Fire_bird>!

– Magamra hagynátok néhány percre?
– Mintha még nem láttalak volna meztelenül! Csecsemőkorodban még szoptattalak is!
Kívül és belül is összerándulok. Fogalmam sincs, a kettőnek mi köze egymáshoz, de már évekkel ezelőtt felhagytam azzal, hogy anyám észjárását megfejtsem. Ráadásul nem is vagyok meztelen, bokszeralsó van rajtam, ennek ellenére apámra pillantok kérlelő tekintettel, hogy tessékelje ki innen anyámat.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan
Fire_bird>!

A szemébe húzott baseballsapka miatt nem tudok olvasni a tekintetéből, de hiszen pont ezért ő Logan, a megfejthetetlen.

220. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby · Logan
Fire_bird>!

Gyerekként azt hittem, nagyi halhatatlan, és még mindig ezt akarom hinni.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby
TianaBalerina>!

– Hoztam friss kaját, készítek reggelit nektek!
– Ha netán nem tudnád, elváltunk! Tizenegy évvel ezelőtt! – kiáltja utána apám. – Nem kell megmérgezned!
– Akkor is te vagy még mindig az én első lelki társam! – nevet anya a konyhából. – Az étel a szeretet nyelve, és én még mindig szeretlek mindkettőtöket! Ti vagytok a kedvenceim!
Apám a fejét csóválja.
– Anyádat nem a főztje miatt vettem el. Azt borzasztóan csinálja!
– Jaj, ne már!
Kihúzom a fiókomat, keresem, amire szükségem van. Anya vegán, ami azt jelenti, hogy apával ma éhezni fogunk.
– Hallottam ám! És csak hogy tudd, Logan, apád a testemért vett el!

105. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Neptunus fia
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Kelly Oram: Cinder és Ella
Meg Cabot: Virradat
Richelle Mead: A halál csókja
Stephanie Garber: Legendary
Patrick Ness: Háború a békéért
Kiera Cass: The One – Az Igazi
Robin LaFevers: Sötét diadal