Chasing ​Impossible – Vágyálmok (Feszülő húr 5.) 129 csillagozás

Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Meddig feszíthető még a húr?

A 17 éves Abby kemény, független lány. Alig akad néhány ember, akit közel enged magához. Lakóhelyén, a Kentucky állambeli kisvárosban mindenki tudja róla, hogy drogot árul, bár azt, hogy miért, még a legjobb barátai sem sejtik. Ám amikor egy üzlet balul sül el, Abby veszélybe kerül. Vonakodva ugyan, de kénytelen elfogadni a fenegyerek Logan segítségét, a srácét, aki épp olyan nyughatatlan lélek, mint ő maga.

Logannek is megvan az oka, miért keresi Abby társaságát. Arra azonban nem számított, hogy épp ennek a lánynak köszönheti, hogy képes lesz szembenézni a démonaival, amik elől oly régóta menekül.

Előttük a nagy döntés: hagyják, hogy a pillanatnyi helyzetük rátelepedjen az egész életükre… vagy küzdjenek egy jövőért, amiről most még úgy hiszik, számukra elérhetetlen.

A tökéletes lezárás.

Isaiah Walker · Ryan Stone · Abby · Logan · Denny

Louisville, Kentucky

pveronika>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Mindig keserédes érzés egy kedvenc sorozat végére érni, ez most sincsen másképp. Katie McGarry Feszülő húr sorozata, szerintem Young Adult műfajban az egyik legkiemelkedőbb, és az évek során számos mosolyt, könnyet és olvasással töltött éjszakát köszönhettem neki.

A címéhez méltóan az egész könyvsorozat feszegeti a határokat (Pushing the Limits). Foglalkozik különböző társadalmi problémákkal, szegénységgel, nevelőszülői rendszerrel, mentális betegségekkel és még számos nagyon fontos, érzékeny témával, mindezt úgy hogy csodálatos, feledhetetlen szereplők életébe nyerhetünk bepillantást általa. A Vágyálmok szintén komoly témákat érint, hiszen a főszereplő lány, Abby drogot árul, és bár szeretne kitörni ebből az életből és az alvilág spiráljából, de erre nem lát rá igazi esélyt. Talán ezért is találtam ezt a részt az egyik legizgalmasabbadnak, mert ez alkalommal a szereplőknek nem csak átmenetileg kellett kimászniuk a bajból, hanem egy végleges megoldást kell találniuk egy látszólag megoldhatatlan problémára.

Nagyon vártam már ezt a részt, hiszen ez Abby és Logan története, akik a legőrültebb és legszórakoztatóbb karakterek az egész sorozatban. Ez a könyv tele volt izgalommal, hajszával, szerelemmel és nyuszikkal. Talán mondanom sem kell, hogy nagyon megszerettem a karaktereket, és tetszett az a háttértörténet is, amit az írónő megalkotott számukra.

Loganről szívesen olvastam volna többet, viszont az kárpótolt egy picit, hogy ebben a kötetben viszonylag nagy szerepet kaptak az előző részek főszereplői, főleg Isaiah és West, de Noah, Ryan, Chris és Rachel is sokat szerepelt a könyvben, aminek nagyon örültem.

A sorozatból nálam örök szerelem marad Noah és Echo története, de ezt a részt is nagyon szerettem, és talán még a másik nagy kedvencemnél, a Crash Into You -nál is izgalmasabbnak találtam. Összességében a Feszülő húr könyvsorozat rajongóinak mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, aki pedig szeretne igazán jó Young Adult történeteket olvasni, azoknak őszintén ajánlom az egész sorozatot!

Mrs_Curran_Lennart P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Jó volt megint belecsöppeni ebbe a sorozatba és találkozni a srácokkal. Noah, West, Isaiah, Logan, egyre bővül a kör, és most Abbyről is megtudjuk a igazat. Abby sokat vállal és kockáztat, bár nem az ő dolga lenne off. Néha jól fel is idegesített a makacsságával, akárcsak a fiúkat. Azt hiszem bárki örülne, ha ilyan barátai lennének, mint Isaiah és L9gan. Ezek a fiatalok már több mindent értek meg, mint mások harminc éves korukra, ezért komolyabbak is a korosztályuknál és hát próbálják Abbyt is a jó útra terelni. A szerző frappánsan megoldotta Abby problémáját a végére, jó kis meglepetést okozva, és végülis szépen lezárta az egész sorozatot, mindenkit megemlítve néhány szóban.

DarknessAngel>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Örülök, hogy sikerült végigolvasnom a sorozatot, mert habár már többek háttérsztorijára nem emlékeztem, a lényeg megmaradt. Plusz Abbyről a saját könyvében tudtuk meg a legtöbbet, így nem is éreztem hátrányban magam :D
Logan és Abby kapcsolata szerintem szépen volt megírva, tetszett ez a lassú románc közöttük. Jó volt látni, hogy Abby végre rájött, döntenie kell az életét illetőleg, és drasztikus lépésre szánta el magát. A barátai és Logan nélkül nem is biztos, hogy megtette volna, szóval tényleg hálás lehet, hogy ennyien szeretik és kiálltak mellette.
Logan küszködéséről is érdekes volt olvasni, ahogyon lassan elfogadja magát, a betegségét, és rájön ki is ő valójában. A szüleival való kapcsolatáról különösen jó volt olvasni. Nekem még Abby és az apja kapcsolata is szimpatikus volt… keserédes, főleg szomorú, de valahol megható is.
Akik szerették az eddigi részeket, azok a Vágyálmokban sem fognak csalódni.

ap358 P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Nagy kedvencem a sorozat, már alig vártam, hogy egy újabb részt olvashassak. Abby a korábbi kötetekben szimpatikussá vált, és reméltem, az ő könyvében a többiek is – főleg Isaiah – fel fognak tűnni. Ebben nem kellett csalódnom.
A karakterek jellemfejlődése várható volt, pont ezt szeretem az írónő történeteiben, ahogy bemutatja és kibontja a sérült szereplőket, és lassan rávezeti őket a helyes irányra. Abbyt viszont nagyon mélyről indul, és ezért hol felidegesített, hol untatott. Annyira fafejűen hitt abban, hogy menthetetlen, hogy észre sem vette, mennyi barát és jóakaró rejlik a környezetében. Már szinte hisztisen ragaszkodott a saját elképzeléseihez, és kora ellenére túlságosan is sötéten látta a jövőjét. Abby minden segítséget hárít, ez által a cselekmény sokáig egy helyben toporog. Ezen sajnos a szerelmi szál sem javított, hiszen Abby gondolkodása arra is rányomta a bélyeget. Logan viszont kellemes meglepetés okozott. Neki is megvannak a titkai, ő sem átlagos családban nevelkedik. A karakterfejlődése szépen épül, és az ő szála vitte el a történetet.
A korábbi kötetekhez képest itt jóval kevesebb a románc, és annál több az alvilág.
Lezáró részhez képest gyengének éreztem, de mindenképp jó volt visszacsöppenni a régi karakterek életébe, már e miatt megérte elolvasni.

Viktória_Erdei P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Végre egy újabb sorozatot fejeztem be. A korábbi szereplők is visszatértek mellékszereplőként, de csak egy kis időre. Sajnos Abby és Logan kettőse sem tetszett, úgy mint az előző könyvben Haley és West. De most jobban idegesítettek a szereplők. Úgy érzem, hogy a 3. könyvvel kellett volna befejezni ezt a sorozatot, valahogy elveszett belőle az energia.

Ashriver>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Kissé sokat vártam a könyvtől, hisz ez Logan könyve és már annyira el akartam olvasni, jobban megismerni őt, hogy bizony elvárásaim voltak felé, ami rendszerint hiba.
Mint az előző könyvekben, az írónő itt is egy nagyon komoly társadalmi problémával foglalkozik. De itt nem lesz elég, hogy csak ideiglenesen oldják meg a problémáikat, ugyanis ezt véglegesen kell megoldani. És nincs könnyű helyzetük, pláne, hogy Abby már-már makacsul ragaszkodik ahhoz a mentalitáshoz, hogy őt nem lehet megmenteni, hogy az ő helyzete kilátástalan. Kissé nehezen veszi észre, hogy mennyien is akarnak neki segíteni, hogy nincs egyedül és Logan-ra és Isaiah-ra mindig számíthat. Örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, bár Logan-ből egy picit többet akartam, de hát ez van.
Noah és Echo örök kedvenceim maradnak, de a hibái ellenére Abby és Logan megnyerték a második helyet nálam.
Nagyon jó YA sorozat és bárcsak gimis koromban olvastam volna el.

Trice29 P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Újabb remek rész a sorozatban. Nagyon tetszett a történetben az építkezés, a végét nem bírtam ki könnyek nélkül, meghatódtam. Szeretném egyszer ezt a sorozatot megfilmesítve látni !

Kitti_Kinczer>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Olyan régóta várom. Nem is merek belegondolni milyen régen volt, hogy Noah és Echo történetét olvastam, már akkor tudtam, hogy ez egy jó kis sorozat esz. Aztán Beth része nem lett olyan jó mint az első, viszont Isaiah lett a kedvenc, és ez azóta sem változott, West sem tudta felülmúlni Isaiah-t, ahogy sajnos Logan sem, de ő már azért ott volt Isaiah nyomában.
Sokszor van, hogy nem sikerült megszeretnem a szereplőket, de a történet nagyon jó. Nos ez esetben fordítva történt, és ez nálam a ritkább, hogy nagyon szeretem a szereplőket, de a történet maga nem bilincsel le annyira. Persze érdekelt, hová fut ki a történet, de a könyv első fele nem tetszett, lassan haladt, és nem is perzseltek a lapok, sajnos a végén sem éreztem azt az elsöprő bizsergést, mint mondjuk Rachel és Isaiah esetében, vagy Noah és Echonál. Logan és Abby szerelme valahogy nekem elveszett a történetben, oké szerelmesek voltak, de mégsem éreztem ezt annyira, talán mert mind a két karakter nagyon önálló volt, ami nem baj, mert így működtek külön-külön is.
Echo kicsit hiányzott a történetből, oké említették, de mégis kicsit hiányzott a jelenléte, Noah is ott volt, de mégsem, alig szerepelt, de nem baj, mert kárpótoltak Isaiah-val, aki végig kísérte a történetet, Logan miatt azt hittem Chris és Ryan is nagyobb szerepet kapnak.
Abbyről viszont végre kiderült, hogy miért is csinálja amit csinál, túlságosan is megértem, mekkora felelősség hárult rá, és, hogy mivel is jár spoiler valamint akkor is bírtam volna a karakterét, ha egyszerűen azért árul drogot, mert belecsöppent ebbe és kész.
Logan diabétesze a legváratlanabb dolog volt, eleinte zavart a felelőtlensége, de azért csak megjött a fiú esze, igazából amilyen adrenalin függő és felelőtlen volt a korábbiakban, épp annyira érett és normális volt most, jó döntéseket hozott és felelősségteljesen tudott viselkedni. Nagyon szerettem az ő karakterét, főleg a szüleivel együtt, csoda egy hármast alkotnak. :D
A végén, spoiler érdekelt volna egy kis jövőbe tekints, hogy hogyan fog alakulni a szereplők jövője. spoiler

Garbai_Ildikó P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Izgalmakból itt sem volt hiány. Örülök, hogy mindenkinek meg lett a maga története. Összeségében klassz kis sorozat volt ez tiniknek vagy felnőtteknek is.

SzRéka P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Jobban tetszett, mint eddig a sorozatban bármelyik magyarul megjelent rész, így leesett egy jó nagy kő a szívemről. Ráadásul nagyon megszerettem Logant, ami nem volt olyan nagy meglepetés, hiszen már előtte is kedveltem a srácot. Abby sem szerepelt rosszul, sőt, kifejezetten éretten állt hozzá az élethez, és ha elárasztották az érzelmek, akkor sem idegesített annyira, mint ahogy ez a szokásos tinilányoknál szokott. Még mindig nem érték el Lila és Lincoln szintjét, de a második helyet sikeresen elhódította a párosuk. :)
A fordítás kifejezetten tetszett, kár, hogy a „vágom” és a „csá” kifejezések megmaradtak off. A barátságok sziklaszilárdan megköttettek, a bizalom és az őszinteség kulcsfontosságúak lettek, és imádtam a szénabálázós jeleneteket. Mindegyik srác megmutatta egy új oldalát, és azt kívántam, bárcsak tovább tartana az idill.
A könyv elég zűrös, mégis aranyos pillanatokat is kínált. Kellemes lezárása egy elég hullámzó sorozatnak, ez a borító pedig a kedvencemmé vált. Elégedetten csuktam be az utolsó oldal után, megérte eddig kitartani.

Könyvmolyképző KU>!

Amióta csak ismerem őt, nyomja, nyomja és nyomja. Először csak vonzódtunk egymáshoz, aztán barátok lettünk, majd törődni is kezdtünk egymással. Ha most elsétál, soha nem fog visszajönni. Belém hasít a felismerés: addig nyomta, amíg beleszerettem.
Szerelmes vagyok Abbybe. És utálom magam emiatt. Hogyan lehet olyan valakit szeretni, aki hajlandó eldobni az életét?

Könyvmolyképző KU>!

Abby átölel, én átölelem őt, és amikor kinyitja a szemét, a tekintetéből szerelem tükröződik. Nem. Nem lehet ez az utolsó alkalom, hogy így egymás mellett fekszünk. Tudom. A magunkfajtának egyszer adódik ilyen az életben. Nem fogom csak úgy veszni hagyni mindezt… anélkül, hogy ne küzdjek érte.

oscuridad>!

– Az élet nem a tökéletességről szól, hanem az együtt töltött időről.

SzRéka P>!

– Menj el!
– Nem tudok – mondja szinte bocsánatkérően.
– Dehogynem, csak túl hülye vagy ahhoz, hogy megtedd!
– Őrült – helyesbít. – Az IQ-tesztem ellentmond annak, hogy hülyének titulálsz.

Kapcsolódó szócikkek: Abby · Logan
Könyvmolyképző KU>!

Valami nincs jól bekötve az agyamban. Egyszerűen folyamatosan bizsereg a bőröm és kattog az agyam, és ha nem pöröghetek, úgy érzem, megőrülök.

Fire_bird>!

Amikor túlságosan tétlennek éreztem magam, az többnyire bezárással, felfüggesztéssel, kórházzal végződött, egyszer még bilincs is került a kezemre. Védelmemre szóljon, hogy az a tehén magától kísért hazáig, így azt szerintem nem nevezhető lopásnak.

Kapcsolódó szócikkek: Logan
krisztin1>!

– Szeretlek!
Megdobban a szívem.
– A normális emberek nem szeretnek engem.
Logan arcán mosolyféleség bujkál.
– Akkor jó, mert én őrült vagyok!
Meglököm a vállát.
– Komolyan mondom!
– Én is!
– Azt, hogy őrült vagy?
– Igen, és azt, hogy szeretlek.

Kapcsolódó szócikkek: Abby · Logan
Fire_bird>!

A hazugság szép és fényes tud lenni. Az igazság pedig undorítóan nyers.

Kapcsolódó szócikkek: Abby
TianaBalerina>!

– Hoztam friss kaját, készítek reggelit nektek!
– Ha netán nem tudnád, elváltunk! Tizenegy évvel ezelőtt! – kiáltja utána apám. – Nem kell megmérgezned!
– Akkor is te vagy még mindig az én első lelki társam! – nevet anya a konyhából. – Az étel a szeretet nyelve, és én még mindig szeretlek mindkettőtöket! Ti vagytok a kedvenceim!
Apám a fejét csóválja.
– Anyádat nem a főztje miatt vettem el. Azt borzasztóan csinálja!
– Jaj, ne már!
Kihúzom a fiókomat, keresem, amire szükségem van. Anya vegán, ami azt jelenti, hogy apával ma éhezni fogunk.
– Hallottam ám! És csak hogy tudd, Logan, apád a testemért vett el!