Chasing ​Impossible – Vágyálmok (Feszülő húr 5.) 93 csillagozás

Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Meddig feszíthető még a húr?

A 17 éves Abby kemény, független lány. Alig akad néhány ember, akit közel enged magához. Lakóhelyén, a Kentucky állambeli kisvárosban mindenki tudja róla, hogy drogot árul, bár azt, hogy miért, még a legjobb barátai sem sejtik. Ám amikor egy üzlet balul sül el, Abby veszélybe kerül. Vonakodva ugyan, de kénytelen elfogadni a fenegyerek Logan segítségét, a srácét, aki épp olyan nyughatatlan lélek, mint ő maga.

Logannek is megvan az oka, miért keresi Abby társaságát. Arra azonban nem számított, hogy épp ennek a lánynak köszönheti, hogy képes lesz szembenézni a démonaival, amik elől oly régóta menekül.

Előttük a nagy döntés: hagyják, hogy a pillanatnyi helyzetük rátelepedjen az egész életükre… vagy küzdjenek egy jövőért, amiről most még úgy hiszik, számukra elérhetetlen.

A tökéletes lezárás.

Ne hagyd ki.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
424 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634574279 · Fordította: Tóth Katalin
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574262 · Fordította: Tóth Katalin
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
432 oldal · ISBN: 9789634574286 · Fordította: Tóth Katalin

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Isaiah Walker · Ryan Stone · Abby · Logan


Kedvencelte 5

Most olvassa 6

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 96

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

pveronika>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Mindig keserédes érzés egy kedvenc sorozat végére érni, ez most sincsen másképp. Katie McGarry Feszülő húr sorozata, szerintem Young Adult műfajban az egyik legkiemelkedőbb, és az évek során számos mosolyt, könnyet és olvasással töltött éjszakát köszönhettem neki.

A címéhez méltóan az egész könyvsorozat feszegeti a határokat (Pushing the Limits). Foglalkozik különböző társadalmi problémákkal, szegénységgel, nevelőszülői rendszerrel, mentális betegségekkel és még számos nagyon fontos, érzékeny témával, mindezt úgy hogy csodálatos, feledhetetlen szereplők életébe nyerhetünk bepillantást általa. A Vágyálmok szintén komoly témákat érint, hiszen a főszereplő lány, Abby drogot árul, és bár szeretne kitörni ebből az életből és az alvilág spiráljából, de erre nem lát rá igazi esélyt. Talán ezért is találtam ezt a részt az egyik legizgalmasabbadnak, mert ez alkalommal a szereplőknek nem csak átmenetileg kellett kimászniuk a bajból, hanem egy végleges megoldást kell találniuk egy látszólag megoldhatatlan problémára.

Nagyon vártam már ezt a részt, hiszen ez Abby és Logan története, akik a legőrültebb és legszórakoztatóbb karakterek az egész sorozatban. Ez a könyv tele volt izgalommal, hajszával, szerelemmel és nyuszikkal. Talán mondanom sem kell, hogy nagyon megszerettem a karaktereket, és tetszett az a háttértörténet is, amit az írónő megalkotott számukra.

Loganről szívesen olvastam volna többet, viszont az kárpótolt egy picit, hogy ebben a kötetben viszonylag nagy szerepet kaptak az előző részek főszereplői, főleg Isaiah és West, de Noah, Ryan, Chris és Rachel is sokat szerepelt a könyvben, aminek nagyon örültem.

A sorozatból nálam örök szerelem marad Noah és Echo története, de ezt a részt is nagyon szerettem, és talán még a másik nagy kedvencemnél, a Crash Into You -nál is izgalmasabbnak találtam. Összességében a Feszülő húr könyvsorozat rajongóinak mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, aki pedig szeretne igazán jó Young Adult történeteket olvasni, azoknak őszintén ajánlom az egész sorozatot!

http://veronikasreaderfeeder.com/katie-mcgarry-chasing-…

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Jó volt megint belecsöppeni ebbe a sorozatba és találkozni a srácokkal. Noah, West, Isaiah, Logan, egyre bővül a kör, és most Abbyről is megtudjuk a igazat. Abby sokat vállal és kockáztat, bár nem az ő dolga lenne off. Néha jól fel is idegesített a makacsságával, akárcsak a fiúkat. Azt hiszem bárki örülne, ha ilyan barátai lennének, mint Isaiah és L9gan. Ezek a fiatalok már több mindent értek meg, mint mások harminc éves korukra, ezért komolyabbak is a korosztályuknál és hát próbálják Abbyt is a jó útra terelni. A szerző frappánsan megoldotta Abby problémáját a végére, jó kis meglepetést okozva, és végülis szépen lezárta az egész sorozatot, mindenkit megemlítve néhány szóban.

2 hozzászólás
ap358 P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Nagy kedvencem a sorozat, már alig vártam, hogy egy újabb részt olvashassak. Abby a korábbi kötetekben szimpatikussá vált, és reméltem, az ő könyvében a többiek is – főleg Isaiah – fel fognak tűnni. Ebben nem kellett csalódnom.
A karakterek jellemfejlődése várható volt, pont ezt szeretem az írónő történeteiben, ahogy bemutatja és kibontja a sérült szereplőket, és lassan rávezeti őket a helyes irányra. Abbyt viszont nagyon mélyről indul, és ezért hol felidegesített, hol untatott. Annyira fafejűen hitt abban, hogy menthetetlen, hogy észre sem vette, mennyi barát és jóakaró rejlik a környezetében. Már szinte hisztisen ragaszkodott a saját elképzeléseihez, és kora ellenére túlságosan is sötéten látta a jövőjét. Abby minden segítséget hárít, ez által a cselekmény sokáig egy helyben toporog. Ezen sajnos a szerelmi szál sem javított, hiszen Abby gondolkodása arra is rányomta a bélyeget. Logan viszont kellemes meglepetés okozott. Neki is megvannak a titkai, ő sem átlagos családban nevelkedik. A karakterfejlődése szépen épül, és az ő szála vitte el a történetet.
A korábbi kötetekhez képest itt jóval kevesebb a románc, és annál több az alvilág.
Lezáró részhez képest gyengének éreztem, de mindenképp jó volt visszacsöppenni a régi karakterek életébe, már e miatt megérte elolvasni.

Viktória_Erdei P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Végre egy újabb sorozatot fejeztem be. A korábbi szereplők is visszatértek mellékszereplőként, de csak egy kis időre. Sajnos Abby és Logan kettőse sem tetszett, úgy mint az előző könyvben Haley és West. De most jobban idegesítettek a szereplők. Úgy érzem, hogy a 3. könyvvel kellett volna befejezni ezt a sorozatot, valahogy elveszett belőle az energia.

1 hozzászólás
Ashriver>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Kissé sokat vártam a könyvtől, hisz ez Logan könyve és már annyira el akartam olvasni, jobban megismerni őt, hogy bizony elvárásaim voltak felé, ami rendszerint hiba.
Mint az előző könyvekben, az írónő itt is egy nagyon komoly társadalmi problémával foglalkozik. De itt nem lesz elég, hogy csak ideiglenesen oldják meg a problémáikat, ugyanis ezt véglegesen kell megoldani. És nincs könnyű helyzetük, pláne, hogy Abby már-már makacsul ragaszkodik ahhoz a mentalitáshoz, hogy őt nem lehet megmenteni, hogy az ő helyzete kilátástalan. Kissé nehezen veszi észre, hogy mennyien is akarnak neki segíteni, hogy nincs egyedül és Logan-ra és Isaiah-ra mindig számíthat. Örültem, hogy a régi szereplők is felbukkantak, bár Logan-ből egy picit többet akartam, de hát ez van.
Noah és Echo örök kedvenceim maradnak, de a hibái ellenére Abby és Logan megnyerték a második helyet nálam.
Nagyon jó YA sorozat és bárcsak gimis koromban olvastam volna el.

Kitti_Kinczer>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Olyan régóta várom. Nem is merek belegondolni milyen régen volt, hogy Noah és Echo történetét olvastam, már akkor tudtam, hogy ez egy jó kis sorozat esz. Aztán Beth része nem lett olyan jó mint az első, viszont Isaiah lett a kedvenc, és ez azóta sem változott, West sem tudta felülmúlni Isaiah-t, ahogy sajnos Logan sem, de ő már azért ott volt Isaiah nyomában.
Sokszor van, hogy nem sikerült megszeretnem a szereplőket, de a történet nagyon jó. Nos ez esetben fordítva történt, és ez nálam a ritkább, hogy nagyon szeretem a szereplőket, de a történet maga nem bilincsel le annyira. Persze érdekelt, hová fut ki a történet, de a könyv első fele nem tetszett, lassan haladt, és nem is perzseltek a lapok, sajnos a végén sem éreztem azt az elsöprő bizsergést, mint mondjuk Rachel és Isaiah esetében, vagy Noah és Echonál. Logan és Abby szerelme valahogy nekem elveszett a történetben, oké szerelmesek voltak, de mégsem éreztem ezt annyira, talán mert mind a két karakter nagyon önálló volt, ami nem baj, mert így működtek külön-külön is.
Echo kicsit hiányzott a történetből, oké említették, de mégis kicsit hiányzott a jelenléte, Noah is ott volt, de mégsem, alig szerepelt, de nem baj, mert kárpótoltak Isaiah-val, aki végig kísérte a történetet, Logan miatt azt hittem Chris és Ryan is nagyobb szerepet kapnak.
Abbyről viszont végre kiderült, hogy miért is csinálja amit csinál, túlságosan is megértem, mekkora felelősség hárult rá, és, hogy mivel is jár spoiler valamint akkor is bírtam volna a karakterét, ha egyszerűen azért árul drogot, mert belecsöppent ebbe és kész.
Logan diabétesze a legváratlanabb dolog volt, eleinte zavart a felelőtlensége, de azért csak megjött a fiú esze, igazából amilyen adrenalin függő és felelőtlen volt a korábbiakban, épp annyira érett és normális volt most, jó döntéseket hozott és felelősségteljesen tudott viselkedni. Nagyon szerettem az ő karakterét, főleg a szüleivel együtt, csoda egy hármast alkotnak. :D
A végén, spoiler érdekelt volna egy kis jövőbe tekints, hogy hogyan fog alakulni a szereplők jövője. spoiler

Trice29 P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Újabb remek rész a sorozatban. Nagyon tetszett a történetben az építkezés, a végét nem bírtam ki könnyek nélkül, meghatódtam. Szeretném egyszer ezt a sorozatot megfilmesítve látni !

Fire_bird>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

„Tudom. A magunkfajtának egyszer adódik ilyen az életben. Nem fogom csak úgy veszni hagyni mindezt… anélkül, hogy ne küzdjek érte.”

Vége van. Istenem, sírok. Mert vége van. Vége van ennek a történetnek, vége ennek a sorozatnak. És sírok, mert boldog is vagyok, hogy ilyen vége lett. Ettől szebb, jobb, méltóbb lezárást nem is kaphatott volna.

Logan és Abby történetével visszatérhettem ehhez az összetartó társasághoz és jó volt újra velük lenni. És jó volt végre megismerni Abbyt. Azt, hogy milyen is ő valójában az álarca mögött. És hogy miért van rajta ez a kemény álarc. És igazából érthető is miért volt erre szüksége. Logant pedig nem lehet nem szeretni. Mert bármilyen bolondos, vicces egy srác, igenis felelősségteljes, és azt már korábban is bebizonyította, hogy a barátaiért foggal körömmel harcol. Szóval minden őrültségükkel együtt imádtam őket, igazi harcosok, akik tökéletesen összeillettek. Szerettem, ahogy szivatták egymást, csipkelődtek, húzták egymás agyát. De azt is, ahogy izzott közöttük a levegő.

spoiler Logan szüleit nagyon bírtam, szerintem ők voltak az első szülők az egész sorozatban, akiket megszerettem, – bár talán még Ryan szüleivel sem volt bajom, de rájuk már nem is igazán emlékszem – de örültem, hogy legalább egyikőjük normális szülőket kapott. Igaz, a végén Rachel szüleiben is pozitívan csalódtam, Mrs. Young nagyon jó fej volt, meg is sirattam azt a jelenetet off.

A váltott szemszögnek most is nagyon örültem, bár az elején Abby jeleneteiben nem mindig értettem az összefüggéseket és hogy ki kicsoda, mit, miért tesznek. Néha csak úgy sodródtam az árral, úgy voltam vele, hogy ha most még az elején homályos is néhány dolog, a végére biztos kitisztul és összeáll a kép minden értelemben. Így is történt. A végére egy izgalmas, összeszedett történet kerekedett ki belőle, amiben volt bőven megható jelenet is. Az én szemem sem maradt szárazon.

És van még valaki, aki mellett nem mehetek el szó nélkül. Aki most is bebizonyította, hogy mekkora támasz tud lenni a bajban, hogy rá bármikor, bármiben lehet számítani, egy igazi testvér, aki megvéd és akinek szólnod sem kell, mert olvasni tud egy mozdulatból, és tudja, mit akarsz, tudja, ha baj van. Ő az, aki az egész bandát összetartja, mert ő a kapocs mindannyiuk között, és ezáltal ő is teljes jogú szereplője volt ennek a résznek is. Isaiah, te jó ég. Hogyan lehetséges az, hogy ez nem is a te könyved volt, mégis úgy érzem, még jobban szeretlek, mint korábban. ♡

Imádtam azokat a részeket, amikor a korábbi szereplők is feltűntek, és megmutatták mi is az az összetartás és barátság. A farmos rész volt az egyik kedvencem.

Fáj a szívem, hogy el kell búcsúznom ettől a csapattól, de tudom, hogy sokszor vissza fogok még térni hozzájuk, mert újra és újra el fogom még olvasni ezt a sorozatot. ♡

oscuridad>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Kíváncsian vártam ezt a részt. Olyan jó, hogy e kötetben is feltűnnek az előző részek szereplői. Nosztalgia, és egy kis újdonság keveredik benne.
Végre megtudtuk, hogy Abby miért árul drogot, de végül az ő élete is rendeződik, illetve Logané is, bár az övé kevésbé szétszórt.
Nekem ez tökéletes lezárása volt a sorozatnak, bár még nagyon szívesen olvasnék a szereplőkről, de nincs hiányéreztem, így lehet, hogy jobb is így, hogy ez ennyi volt.
Az egyik legjobb Vörös pöttyös sorozat, bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az ifjúsági, romantikus könyveket.

Paulina_Sándorné P>!
Katie McGarry: Chasing Impossible – Vágyálmok

Hát nem tudom. Valahogy mást vártam. Sokszor idegesített Abby és Logan viselkedése. Megértem, hogy miért keresett így pénzt Abby, de elfogadni nem tudom. Logan-ra azért voltam mérges, mert játszott a saját életével. Félvállról vette a betegségét. Mondjuk örültem neki, hogy azért a végére megjött ebből a szempontból az esze. Abby-t a nagymamája miatt, amit érte tett, ahogy gondoskodott róla, azért tiszteltem. Örültem neki, hogy megtalálta a kiutat. Meghatódtam annál a résznél spoiler


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

Amióta csak ismerem őt, nyomja, nyomja és nyomja. Először csak vonzódtunk egymáshoz, aztán barátok lettünk, majd törődni is kezdtünk egymással. Ha most elsétál, soha nem fog visszajönni. Belém hasít a felismerés: addig nyomta, amíg beleszerettem.
Szerelmes vagyok Abbybe. És utálom magam emiatt. Hogyan lehet olyan valakit szeretni, aki hajlandó eldobni az életét?

260. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Abby átölel, én átölelem őt, és amikor kinyitja a szemét, a tekintetéből szerelem tükröződik. Nem. Nem lehet ez az utolsó alkalom, hogy így egymás mellett fekszünk. Tudom. A magunkfajtának egyszer adódik ilyen az életben. Nem fogom csak úgy veszni hagyni mindezt… anélkül, hogy ne küzdjek érte.

oscuridad>!

– Az élet nem a tökéletességről szól, hanem az együtt töltött időről.

173. oldal

Könyvmolyképző KU>!

Valami nincs jól bekötve az agyamban. Egyszerűen folyamatosan bizsereg a bőröm és kattog az agyam, és ha nem pöröghetek, úgy érzem, megőrülök.

Fire_bird>!

A hazugság szép és fényes tud lenni. Az igazság pedig undorítóan nyers.

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby
Fire_bird>!

Amikor túlságosan tétlennek éreztem magam, az többnyire bezárással, felfüggesztéssel, kórházzal végződött, egyszer még bilincs is került a kezemre. Védelmemre szóljon, hogy az a tehén magától kísért hazáig, így azt szerintem nem nevezhető lopásnak.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Logan
Detty77>!

Az emberek könnyebben fogadják a hazugságot, mint az igazságot, főleg amikor az igazság olyan dolgokról szól, amit nem akarnak elismerni. Mint a drogok, a szegénység, az elhagyás vagy épp én.

oscuridad>!

Idióta fiúk! Pont most kellett rájönniük, hogy nekik is vannak idióta érzéseik?

169. oldal

TianaBalerina P>!

– Hoztam friss kaját, készítek reggelit nektek!
– Ha netán nem tudnád, elváltunk! Tizenegy évvel ezelőtt! – kiáltja utána apám. – Nem kell megmérgezned!
– Akkor is te vagy még mindig az én első lelki társam! – nevet anya a konyhából. – Az étel a szeretet nyelve, és én még mindig szeretlek mindkettőtöket! Ti vagytok a kedvenceim!
Apám a fejét csóválja.
– Anyádat nem a főztje miatt vettem el. Azt borzasztóan csinálja!
– Jaj, ne már!
Kihúzom a fiókomat, keresem, amire szükségem van. Anya vegán, ami azt jelenti, hogy apával ma éhezni fogunk.
– Hallottam ám! És csak hogy tudd, Logan, apád a testemért vett el!

105. oldal

oscuridad>!

Nincs olyan, hogy boldogság, csak a boldogság gondolata létezik.

343. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abby

Hasonló könyvek címkék alapján

Kelly Oram: Cinder és Ella
Rick Riordan: Tűztrónus
Sherry Gammon: Hihetetlen
Richelle Mead: A halál csókja
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Wendelin Van Draanen: Szerintem, szerinted
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Stephenie Meyer: A burok
Jenn Bennett: Alex, nagyjából…