Vidéki ​menedék 78 csillagozás

Katie Fforde: Vidéki menedék

Az ​idős és betegeskedő Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjas otthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja.
A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csodaszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül. Egyrészt nem ért a gazdálkodáshoz, másrészt hogyan vezethetne tehenészetet olyasvalaki, aki fél a tehenektől?
Nehéz helyzetében barátnője, Issi segít rajta, és az igen tehetős, ráadásul jóképű szomszéd, aki agglegényként remek partinak számít. A kérdés csak az, vajon Fran szívére pályázik, vagy csupán a farmot akarja megszerezni…

Katie Fforde Anglia gyönyörű vidékén él családjával, és bár Londonban született, igazi vidéki lánynak tartja magát. Több mint 25 regény szerzőjeként meggyőződése, hogy nincs örömtelibb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Libri, Budapest, 2018
388 oldal · ISBN: 9789634334699 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2018
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333746 · Fordította: H. Prikler Renáta

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Végy egy tehetséges, eléggé törekvő, vonzó hölgyet ! Telepítsd ki a zajos nagyvárosból egy kies, kellően családias vidékre ! Aztán alakítsd úgy a cselekményt, hogy a hölgynek, aki ugyan ügyes, tehetséges, de mégis „csak egy gyenge nő”, szüksége legyen egy kellően határozott fellépésű férfi segítségére ! Ha mindezt megkevered kis pletykával, no meg néhány akadékoskodó mellékszereplővel, már kész is a siker.
Nagyjából ez Katie Fforde könyveinek receptje, népszerűségének záloga. Nyugodtan hátradőlhetsz olvasás közben, mert bármilyen nehéz helyzet adódik, a végére minden megoldódik. Ha valaki nagyon fáradt, és nincs hangulata a nehéz, túl sok „agyalást” igénylő olvasmányhoz, akkor bízvást a kezébe veheti az írónő egy – egy művét, mert garantált a kikapcsolódás, a felhőtlen szórakozás.Számomra is azt adta, amit vártam. Nem többet, de nem is kevesebbet.

6 hozzászólás
Málnika>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

A történet számomra is kedves menedéket nyújtott, könnyed stílusával és a vidéki élet szépséges bájával. Teljesen elvarázsolt a sajtkészítés rejtelme, a klubvacsora megvalósítása és a farmért folytatott ádáz küzdelem.

Fran ugyanis lehetőséget kap, hogy átvegye a nem túl jövedelmező farm irányítását, ahol nemcsak a helyét, de természetesen a szerelmet is megtalálja. Azonban, mindez nem megy egyszerűen, hiszen egy másik távoli rokon, az irritáló Roy is meg akarja kaparintani a helyet. A könyv a chick lit megszokott kellékeivel operál, túl sok eredetiséget nem kell várni tőle, így a műfajában igen kellemes kikapcsolódást tud nyújtani. A fél csillag levonás a néhol furcsa bonyodalmak beiktatásáért jár, amelyek számomra nem izgalmasabbá tették a történetet, hanem inkább levontak az olvasmányélményből, feleslegesen elnyújtva a regényt.

konyvolvaso>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Nagyon szépen lett ábrázolva a vidéki kis tanya ahol a történet játszódik. Szép nagy természetes táj a maga érintetlenségével, állataival, teheneivel és önállátásával. Vannak szerethető szereplők de olyan is aki kevésbé kedves és csak a saját gesztenyéjét kapirgálja, nem érdekli őt senki, semmi, csak érdekkapcsolatot tart fenn.
Mi kellene még más ehhez? Igen meglesz. Jó szórakozást kívánok akik szeretik a romantikus, habos, babos történeteket és most épp ilyenre vágynak. De azt hiszem nem kell bemutatnom az írónőt, aki már olvasott tőle, az tudja milyen és ha szereti az írásait, ezt is fogja.

tinuviel89>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Sajnos lassan „kiszeretek” az írónőből. Van egy jelenet, amikor a főhős pasi rábízza a hősnőre a frissen született kiskutyákat, na azon a jeleneten, már elnézést, de sírva röhögtem. Újíthatna már az írónő, bár gondolom a régiségkereskedős, vidéki kúriás, főzős, írós könyvek után ezt annak szánta. De a lényeg, csak a vidéki Angliában lehet boldog befejezés valamiféle kézműves tevékenységgel karöltve. Gondolom aki ezt várja tőle, az nem csalódik. Csak mégis. Valahogy szomorú ez, hogy az író talán az olvasói elvárások miatt hogy belemerevedik egy klisébe. Az első könyvei még sokkal jobban tetszettek, bár akkor is feltűnt, hogy a szereplők kicsit vértelenek. A legérdekesebb szereplők a tehenek, és ez szomorú.

rnekovacseme>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Őszintén szólva ez most nem jött be annyira. Egy lightos kis történet, néha-néha egy kis akadállyal. A szereplőket sem tudtam megkedvelni, olyan semmitmondó tulajdonságokkal voltak felruházva.

Katicabogar9>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Könnyed, egyszerű olvasmány, nem kell tőle túl sokat várni, csak egy kis kikapcsolódást. A történet maga kellemes, nagyon kiszámítható, de így legalább az olvasó sem csalódik. A szereplőkhöz nem nagyon sikerült kötődnöm, Fran egyszerűen a főszereplő maradt, Antony meg aranyos volt, Issi volt, akit nagyon kedveltem még és persze Tig. Roy karaktere „gonosz” akart lenni, vagy nem is tudom, nekem valahogy csak egy duzzogó kisfiúnak tűnt, akitől elvették a játékát, amire szemet vetett.
Szóval, egyszerű kis könyv, nem kell tőle sokat várni. Köszönöm, hogy olvashattam :)

Hencsulátor>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Hozta az elvártat, kellemes kis olvasmány volt.
Fran nagyon kedvelhető karakter, aki nem fél bemocskolni a kezét. Tetszett, hogy volt egy negatív szereplője is a történetnek.
Viszont jobban kedvelem az írónő olyan könyveit, ahol nincs a főszereplő ennyire ráutalva a csábos szomszéd segítségére. Nyilván itt az anyagi dolgok miatt nem várhattuk, hogy maguktól megoldódjanak a dolgok, de számomra erősebb karakternek tűnt volna Fran a szomszéd nélkül…

hencsa06>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

Eléggé vegyes érzéseim vannak a regénnyel kapcsolatban. Ha csak egy könnyed olvasmányra vágyom a gyerek mellett, az írónőtől szívesen olvasok, de az utóbbi regényeiben csalódtam. A történet könnyed , szép környezetben játszódik, csak sajnos sokszor nem valósághű és ez számomra sokat rontott az élvezhetőségén.

kuliga P>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

A történet már-már sablonos, néha vicces és szórakoztató. Néha viszont idegesítő volt. Kikapcsolódásnak szórakozásnak megfelelő, élménynek közepes. Leírásokat, nagy jellemfejlődéseket ne várjunk.

Kasztana>!
Katie Fforde: Vidéki menedék

A történettel nem volt igazán bajom, érdekesen indult, rengeteg minden történt, de a befejezés nekem olyan hiányos volt. Sokkal többet megtudtuk Issyről és Tigről mint a főszereplőkről. Roy felbukkanása is kicsit furcsa volt, Megan-nal- a tipikus gonosz szereplővel való- kapcsolata is csak párszor került említésre. Ami igazán furcsa volt számomra az a gyors eltűnése az ausztrál rokonnak. A befejezés egyáltalán nem illett a könyvhöz. Az írónő könyveit nagyon szeretem, de most ez nem annyira tettszett.


Népszerű idézetek

Málnika >!

– De ahol probléma van, ott általában megoldás is szokott lenni.

91. oldal

Arianrhod P>!

Főfogásnak tésztába töltött vadpástétomot gondoltam. Antonynak egy egész hűtőládányi fagyasztott fácánja van. Megígértem neki, hogy megszabadítom ettől a rengeteg hústól.

konyvolvaso>!

A csokoládénak mindig vigasztaló hatása van.

337. oldal

konyvolvaso>!

Talán nem a január a legalkalmasabb időpont arra, hogy farmra költözzön az ember.

11. oldal

konyvolvaso>!

A tehenek jó zsíros tejet adnak, és nagyon jó mamák.

40. oldal

konyvolvaso>!

És nem én leszek az egyetlen, aki ajtót nyit rád.

42. oldal

pieta4>!

Elfogadok bármit, amit az élet dob elém, illetve, ha nagyon nem tetszik, megpróbálok előle elhajolni.

264. oldal

Csoszi>!

Egy falat torta, és máris szebbnek látod a világot!

137. oldal

konyvolvaso>!

Fran egy poros szekrény alján felfedezett több palack gyógynövénylikőrt, amin csodálkoztak, mert mindenki úgy tudta, hogy Amy nem fogyasztott szeszes italt.

139. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Helen Fielding: Bridget Jones naplója
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Vi Keeland: A beosztott
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek
Cecelia Ahern: Életed regénye
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed