Vidéki ​menedék 23 csillagozás

Katie Fforde: Vidéki menedék

Az ​idős és betegeskedő Amy néni nem bírja már a farmon a sok munkát, ezért nyugdíjas otthonba költözik. Mivel gyereke nincs, levelet ír távoli rokonainak, hogy az örökli meg a birtokot, aki egy év alatt felvirágoztatja.
A huszonhét éves Fran épp rossz passzban van, nemrég szakított a barátjával, így kapva kap az alkalmon. Talán az új környezetben egyenesbe hozhatja az életét. Leköltözik a csodaszép cotswoldsi vidékre, ahol számos problémával szembesül. Egyrészt nem ért a gazdálkodáshoz, másrészt hogyan vezethetne tehenészetet olyasvalaki, aki fél a tehenektől?
Nehéz helyzetében barátnője, Issi segít rajta, és az igen tehetős, ráadásul jóképű szomszéd, aki agglegényként remek partinak számít. A kérdés csak az, vajon Fran szívére pályázik, vagy csupán a farmot akarja megszerezni…

Katie Fforde Anglia gyönyörű vidékén él családjával, és bár Londonban született, igazi vidéki lánynak tartja magát. Több mint 25 regény szerzőjeként meggyőződése, hogy nincs örömtelibb… (tovább)

Eredeti mű: Katie Fforde: A Country Escape

>!
Libri, Budapest, 2018
388 oldal · ISBN: 9789634334699 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Libri, Budapest, 2018
388 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634333746 · Fordította: H. Prikler Renáta

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Málnika
Katie Fforde: Vidéki menedék

A történet számomra is kedves menedéket nyújtott, könnyed stílusával és a vidéki élet szépséges bájával. Teljesen elvarázsolt a sajtkészítés rejtelme, a klubvacsora megvalósítása és a farmért folytatott ádáz küzdelem.

Fran ugyanis lehetőséget kap, hogy átvegye a nem túl jövedelmező farm irányítását, ahol nemcsak a helyét, de természetesen a szerelmet is megtalálja. Azonban, mindez nem megy egyszerűen, hiszen egy másik távoli rokon, az irritáló Roy is meg akarja kaparintani a helyet. A könyv a chick lit megszokott kellékeivel operál, túl sok eredetiséget nem kell várni tőle, így a műfajában igen kellemes kikapcsolódást tud nyújtani. A fél csillag levonás a néhol furcsa bonyodalmak beiktatásáért jár, amelyek számomra nem izgalmasabbá tették a történetet, hanem inkább levontak az olvasmányélményből, feleslegesen elnyújtva a regényt.

>!
tinuviel89
Katie Fforde: Vidéki menedék

Sajnos lassan „kiszeretek” az írónőből. Van egy jelenet, amikor a főhős pasi rábízza a hősnőre a frissen született kiskutyákat, na azon a jeleneten, már elnézést, de sírva röhögtem. Újíthatna már az írónő, bár gondolom a régiségkereskedős, vidéki kúriás, főzős, írós könyvek után ezt annak szánta. De a lényeg, csak a vidéki Angliában lehet boldog befejezés valamiféle kézműves tevékenységgel karöltve. Gondolom aki ezt várja tőle, az nem csalódik. Csak mégis. Valahogy szomorú ez, hogy az író talán az olvasói elvárások miatt hogy belemerevedik egy klisébe. Az első könyvei még sokkal jobban tetszettek, bár akkor is feltűnt, hogy a szereplők kicsit vértelenek. A legérdekesebb szereplők a tehenek, és ez szomorú.

>!
Kovács_Mesi
Katie Fforde: Vidéki menedék

Őszintén szólva ez most nem jött be annyira. Egy lightos kis történet, néha-néha egy kis akadállyal. A szereplőket sem tudtam megkedvelni, olyan semmitmondó tulajdonságokkal voltak felruházva.

>!
Hencsulátor
Katie Fforde: Vidéki menedék

Hozta az elvártat, kellemes kis olvasmány volt.
Fran nagyon kedvelhető karakter, aki nem fél bemocskolni a kezét. Tetszett, hogy volt egy negatív szereplője is a történetnek.
Viszont jobban kedvelem az írónő olyan könyveit, ahol nincs a főszereplő ennyire ráutalva a csábos szomszéd segítségére. Nyilván itt az anyagi dolgok miatt nem várhattuk, hogy maguktól megoldódjanak a dolgok, de számomra erősebb karakternek tűnt volna Fran a szomszéd nélkül…

>!
pieta4
Katie Fforde: Vidéki menedék

Annyi teát ittak a szereplők, hogy már a fülemen folyt ki, de ez nem csökkentette az írónőtől elvárt színvonalú történet élvezetét.

>!
sahi P
Katie Fforde: Vidéki menedék

Az alaptörténet tetszett. Itt is két pár talál egymásra. Főhőseink szimpatikus, szerethető emberek, Roy pedig ahogy kell, kellően ellenszenves. Ami nekem itt hiányérzetet okozott, az az érzelmek kialakulása. Úgy egyszer csak ott volt a szerelem. A szimpátia, a vonzalom érezhető volt, de ennyi. Nem volt rossz, de nálam egyszer olvasós.

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Katie Fforde: Vidéki menedék

Hozta, amit elvárok Fforde könyveitől. Kikapcsolt, jól szórakoztam, megszerettem a karaktereket, akiket kellett, megutáltam, akiket meg kellett utálni. Remélem ebből is lesz egyszer film! :)
Újabb hobbyra lelne az ember, ha már nem érdekelnék a sajtok, de most újra fellángolt bennem a tudásvágy, mert mascarpone-val sosem próbálkoztam még, nem is értem! Itt pedig igazán kedvet kap az olvasó, hogy gyorsan beleártsa magát a sajtkészítés rejtelmeibe is. Ja és kell egy kiskutya is! :D

>!
kamububu
Katie Fforde: Vidéki menedék

Na ez most jó volt! :)
Az írónő magyar nyelven legutóbb kiadott néhány könyve valamiért ellaposodottnak tűnt már számomra, és pont azon gondolkodtam, hogy többet nem is fogok megvenni. De ez a történet most visszahozta a lelkesedésem! Végre olyan volt, mint ami miatt anno megszerettem az írónő történeteit. Bájos, vidéki, és közben mégis mindig történt valami, van benne valami olyan értékes, amiért küzdeni lehet. Szerencsére most a szereplők is nagyon szimpire sikeredtek, nem éreztem őket bugyutának.

>!
denilke
Katie Fforde: Vidéki menedék

Jól kezdődött, de a végére teljesen ellaposodott… és oyan semmilyen lett az egész… :(

>!
lha
Katie Fforde: Vidéki menedék

Hozta a szokásosat. Kellemes, könnyed olvasmány, gyönyörű környezetben. Nagy misztikum és csavarok nélkül, kiszámíthatóan, kedvesen. Talán azért tetszett mindezek ellenére, mert spoiler
Szívesen beleképzelem magam a könyvbe, főleg a spoiler fogadnám örömmel.


Népszerű idézetek

>!
Málnika 

– De ahol probléma van, ott általában megoldás is szokott lenni.

91. oldal

>!
Csoszi P

Egy falat torta, és máris szebbnek látod a világot!

137. oldal

>!
Arianrhod MP

Főfogásnak tésztába töltött vadpástétomot gondoltam. Antonynak egy egész hűtőládányi fagyasztott fácánja van. Megígértem neki, hogy megszabadítom ettől a rengeteg hústól.

>!
pieta4

Elfogadok bármit, amit az élet dob elém, illetve, ha nagyon nem tetszik, megpróbálok előle elhajolni.

264. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Vi Keeland: A beosztott
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Tara Sivec: Életek és édességek
Cecelia Ahern: Ui.: Szeretlek
Sophie Kinsella: Tudsz titkot tartani?
Liz Fenton – Liza Steinke: Ha lett egy másik életed
Cecelia Ahern: Életed regénye