Tökéletes ​nyár 31 csillagozás

Katie Fforde: Tökéletes nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából. Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon.

Ám mielőtt igazán kiismerhetné magát a hajókonyhában, alkalmazkodnia kell új környezetéhez. Rebecca várandós, ezért egyre több feladatot ad át Emilynek, akinek még a féltékeny konyhai kisegítővel is meg kell küzdenie. Ott van továbbá Alasdair, a szívdöglesztő orvos, akit Emily mindenáron igyekszik nem észrevenni, hiszen ha beleszeret, új időszámítás kezdődik a számára. Vajon tényleg ez lesz élete legfelszabadultabb nyara?

A Francia kaland, a Tökéletes esküvő és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Eredeti mű: Katie Fforde: A Summer at Sea

>!
Libri, Budapest, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107324 · Fordította: Szabó Mihály
>!
Libri, Budapest, 2017
416 oldal · ISBN: 9789634332244

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
tonks
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Nincs is kellemesebb annál, mint bacikkal küzdve bekucorodni egy meleg pokróc alá teával és valami könnyed kis könyvvel. Olvastam már Katie Fforde-tól, így nem vártam sokat, ezt pedig kolléganőm adta kölcsön, gondoltam köhögés mellé pont el fog menni.
Végül is elment, mert remekül szórakoztam, de nem épp az okból, ahogy az írónő és a kiadó szerette volna. A legizgalmasabbnak a nyári hajózás tűnt, erre abból volt a legkevesebb (annyira tipikus), a romantikus szálban meg annyi kémia volt, mint egy matekkönyvben, de a bugyuta párbeszédek…! Néha majdnem kiköptem a teát. A kedvenc hasonlatom talán az volt, mikor a hajón levő turistákat tengerimalacokhoz hasonlítják, akiket bőségesen etetni kell.
A könyv mélypontja egyértelműen a főszereplő Emily, aki elvileg egy komoly felnőtt nő, komoly szakmával (már 35 éves és bába), de állandóan teázik és tortát eszik, borzasztóan magas lovon ül, ha a szakmájáról van szó és mindenkinek elmondja, hogy 1. nem akar gyereket 2. miért szokott kötögetni a szülő nők mellett, függetlenül attól, hogy ez egyébként illik-e a kontextusba.
Ami megmentette a hangulatot, az Skócia és a mellék-mellékkarakterek (főleg a hajón dolgozók), ill. nem nevezik nevén a Call the Midwife-ot, de az apácaruhás, kerékpározó bábák említése megmelengette a szívemet.

>!
Hencsulátor
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Nekem tetszett Emily története! Különösen szeretem az olyan könyveket, ahol szerepet kapnak az ételek. Jó volt a gőzös kis csapatának életébe bepillantani.
Viszont a bábás dolog nekem annyira nem fekszik, én személy szerint el nem tudnám képzelni, hogy otthon szüljek.
Alasdair is szívemhez nőtt, szerintem spoiler
spoiler

>!
hencsa06
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Azt kaptam amit vártam. Kellemes kikapcsolódás volt , stresszes napokra tökéletes. Csak olvasni kell és lazulni.
Egyszerű , könnyed regény az élet mindennapjairól.

>!
Gajdos_Brigitta
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Szeretem az írónő könyveit, könnyed kis romantikus regény. Egy nyaraláshoz tökéletes.

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Tökéletes nyári olvasmány, Katie Fforde hozza a tőle elvárt színvonalat, érzelmeket, bonyodalmakat. Tetszett, hogy képet kapunk az otthon szülés bensőségességéről és örülök, hogy végre tudom, hogy mi az a fair isle kötés. A skót felföld pedig eddig is minden vágyam volt, hogy eljussak, örülök, hogy olvastam az ottani szokásokról, ételekről, italokról. Remélem ebből is egyszer lesz tévéfilm.
Bővebb értékelésem itt:
http://www.noilogika.hu/kultura/olvasoszoba/egy-konnyu-…

>!
lha
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Kellemes, kedves kis limonádé. A történet környezete, a szereplők igazán kedvemre valóak. Ahogy elkészítettem a filmet a fejemben egy igazi könnyed, gyönyörű tájakon játszódó romkom alakult ki. Amivel nekem bajom van, az a cselekmények időnkénti „megfolyása”. Sok időt töltünk el egy-egy szituációval, ami aztán hirtelen elfogy, eltűnik. Vannak momentumok és szereplők, amik és akik bő lére vannak eresztve egy ideig, aztán hirtelen többet nem kerülnek elő. Persze mind a sztori alapkövei, de nem éreztem ebben a harmóniát.
Ettől függetlenül irány Skócia :)

>!
landi72
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Mostanában nem túl gyakran olvasok romantikus regényeket, de azért néha előfordul. Ez a könyv jó választás volt. Sok olyan összetevője van, ami miatt nekem nagyon tetszett. Egyrészt a főhős szeret kötni, hozzám hasonlóan, és nagyon jó volt időnként kötésről, mintákról, fonalakról olvasni, mert viszonylag kevés az ilyen témájú regény.
A szereplők és a történet is nagyon szimpatikus. A főhős, Emily, ott tart, hogy belefáradt a hétköznapok nehézségeibe, de adódik számára egy lehetőség, ami révén egy kicsit kiszakadhat ebből a helyzetből. Él az alkalommal, és nem bánja meg, de ezáltal a korábbi élete is felborul, elvei is meginognak. A történet pörgős, fordulatos, lendületes, mindig történik valami. Gyorsan olvasható, könnyed nyári olvasmány.

>!
Ildiko1979
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Ma fejeztem be és nekem nagyon tetszett. Ez a harmadik könyv amit olvastam az írónőtől, szeretem a könyveit. Nagyon kedves, romantikus történet.

>!
Beréné_Négyesi_Mónika
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Szerintem tökéletes nyári olvasmány. Az írónőtől megszokott könnyed, jó kis történet.

>!
Nori124
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Ez volt az első könyv, amit olvastam a szerzőtől, de biztosan nem az utolsó. Nagyon élveztem a történetet, szimpatikusak a szereplők.


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

– De szerintem jobb, ha az ember átéli az igazi szerelmet, még ha nem sül is ki semmi a dologból, mint amikor valaki leéli az életét anélkül, hogy megismerné ezt az élményt.

>!
Ninácska P

– Megígéri, hogy nem fog kinevetni?
– Persze.
– De nevethetünk, ha vicces? – kérdezte Kate.

>!
Ninácska P

– Ha én lennék a főnök, én vennék néhány pizzát, tennék egy kis extra sajtot a tetejükre, aztán simán feltálalnám.

>!
Ninácska P

– Szeretem a történelmet – mondta Kate.
– Ami azt illeti – szólalt meg Emily –, én is szeretem. De csak azokat a részeit, amelyek érdekelnek is.

>!
Ninácska P

– Hát, én csak annyit mondok, hogy akármit értem is el az életemben, semmi sem fogható a gyerekeimhez.

>!
Ninácska P

– Na és a tömegközlekedés? – vetette fel Rebecca.
– Az túl bonyolult, és fárasztó már a buszozás is.

>!
Ninácska P

– Csupán az a véleményem, hogy talán nem a kórház a legjobb hely egy gyerek megszülésére, ha az ember számításba veszi a fertőzésveszélyt meg ilyesmiket.

>!
Ninácska P

– Szerintem egy vízirigót láthatott. Amikor úszik, nagyon hasonlít a vidrához.

>!
Ninácska P

– Azt mondják, a tűz és a víz nem keveredik – mélázott Emily, miközben a lángok mellett melegedett. – Szerintem viszont nagyon is jól megvannak egymással.

>!
Ninácska P

– Manapság az ember kénytelen hajnalban felkelni, ha el akar csípni egy repülőgépet – magyarázkodott Emily.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sveva Casati Modignani: Éjféli uzsonnák
Jaymin Eve – Leia Stone: Ash – Parázs
Sherry Gammon: Hihetetlen
Jill Shalvis: Édes, mint a méz
Catherine Rider: Csók Párizsban
Márai Sándor: Bébi vagy az első szerelem
Bálint Ágnes: Hajónapló
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű
Luanne Rice: Suttogás a múltból
Tomcsik Nóra: A változások kora