Tökéletes ​nyár 19 csillagozás

Katie Fforde: Tökéletes nyár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A bábaként dolgozó Emily látszólag tökéletesen elégedett az életével. Élvezi, hogy egyedülálló nőként kötöttségektől mentes lehet. Mégis változásra vágyik, ami érzelmileg is felüdülést jelentene a hétköznapok egyhangúságából. Így amikor legjobb barátnője, Rebecca felajánlja, hogy töltse a nyarat a hajóján főszakácsként, kapva kap az alkalmon.

Ám mielőtt igazán kiismerhetné magát a hajókonyhában, alkalmazkodnia kell új környezetéhez. Rebecca várandós, ezért egyre több feladatot ad át Emilynek, akinek még a féltékeny konyhai kisegítővel is meg kell küzdenie. Ott van továbbá Alasdair, a szívdöglesztő orvos, akit Emily mindenáron igyekszik nem észrevenni, hiszen ha beleszeret, új időszámítás kezdődik a számára. Vajon tényleg ez lesz élete legfelszabadultabb nyara?

A Francia kaland, a Tökéletes esküvő és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Eredeti mű: Katie Fforde: A Summer at Sea

>!
Libri, Budapest, 2017
416 oldal · ISBN: 9789634332244
>!
Libri, Budapest, 2017
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633107324 · Fordította: Szabó Mihály

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
tonks P
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Nincs is kellemesebb annál, mint bacikkal küzdve bekucorodni egy meleg pokróc alá teával és valami könnyed kis könyvvel. Olvastam már Katie Fforde-tól, így nem vártam sokat, ezt pedig kolléganőm adta kölcsön, gondoltam köhögés mellé pont el fog menni.
Végül is elment, mert remekül szórakoztam, de nem épp az okból, ahogy az írónő és a kiadó szerette volna. A legizgalmasabbnak a nyári hajózás tűnt, erre abból volt a legkevesebb (annyira tipikus), a romantikus szálban meg annyi kémia volt, mint egy matekkönyvben, de a bugyuta párbeszédek…! Néha majdnem kiköptem a teát. A kedvenc hasonlatom talán az volt, mikor a hajón levő turistákat tengerimalacokhoz hasonlítják, akiket bőségesen etetni kell.
A könyv mélypontja egyértelműen a főszereplő Emily, aki elvileg egy komoly felnőtt nő, komoly szakmával (már 35 éves és bába), de állandóan teázik és tortát eszik, borzasztóan magas lovon ül, ha a szakmájáról van szó és mindenkinek elmondja, hogy 1. nem akar gyereket 2. miért szokott kötögetni a szülő nők mellett, függetlenül attól, hogy ez egyébként illik-e a kontextusba.
Ami megmentette a hangulatot, az Skócia és a mellék-mellékkarakterek (főleg a hajón dolgozók), ill. nem nevezik nevén a Call the Midwife-ot, de az apácaruhás, kerékpározó bábák említése megmelengette a szívemet.

>!
hencsa06
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Azt kaptam amit vártam. Kellemes kikapcsolódás volt , stresszes napokra tökéletes. Csak olvasni kell és lazulni.
Egyszerű , könnyed regény az élet mindennapjairól.

>!
Gajdos_Brigitta
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Szeretem az írónő könyveit, könnyed kis romantikus regény. Egy nyaraláshoz tökéletes.

>!
Kósáné_Bajnoczi_Beáta
Katie Fforde: Tökéletes nyár

Tökéletes nyári olvasmány, Katie Fforde hozza a tőle elvárt színvonalat, érzelmeket, bonyodalmakat. Tetszett, hogy képet kapunk az otthon szülés bensőségességéről és örülök, hogy végre tudom, hogy mi az a fair isle kötés. A skót felföld pedig eddig is minden vágyam volt, hogy eljussak, örülök, hogy olvastam az ottani szokásokról, ételekről, italokról. Remélem ebből is egyszer lesz tévéfilm.
Bővebb értékelésem itt:
http://www.noilogika.hu/kultura/olvasoszoba/egy-konnyu-…


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Joss Stirling: Storm és Stone
Rosamunde Pilcher: Otthon I-II.
Milly Johnson: Borúra derű
Dylan Thomas: Rebeka leányai
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Lesley Pearse: Titkok utcája