Tökéletes ​ajánlat 197 csillagozás

Katie Fforde: Tökéletes ajánlat Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Ha az ember életében eljön a nagy lehetőség, meg kell ragadni, gondolja Sophie Apperly, és ő meg is ragadja: amikor a barátnője meghívja New Yorkba, egy percig sem tétovázik.

New Yorkban a véletlennek – pontosabban a segítőkészségének – köszönhetően egy kiállításmegnyitón összebarátkozik az angol származású idős hölggyel, Matilda Winchesterrel, aki rögvest a szívébe zárja és a szárnyai alá veszi. Meg is hívja Connecticutba a hálaadásnapi ünnepre.

Luke Winchester, Matilda unokája, a dúsgazdag, menő ügyvéd, korántsem olyan kedves. Bár szívdöglesztően jóképű, szinte elviselhetetlenül undok és arrogáns. Azt hiszi, hogy Sophie ki akarja használni a nagyanyját.

Sophie élményekkel telve hazautazik, majd egy szép napon arról értesül, hogy Luke hamarosan Angliába érkezik. Arrogancia ide vagy oda, Sophie szíve megdobban…

Katie Fforde, a romantikus regények koronázatlan királynője, ezúttal egy modern kori Hamupipőke-mesével örvendezteti meg olvasóit.

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Libri, Budapest, 2019
472 oldal · ISBN: 9789634336471 · Fordította: Nagy Henrietta
>!
Libri, Budapest, 2019
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331575 · Fordította: Nagy Henrietta
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
448 oldal · ISBN: 9789632544649 · Fordította: Nagy Henrietta

1 további kiadás


Kedvencelte 17

Most olvassa 6

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

„A nagylelkűségnek két oldala van, adni és kapni. Ha adsz, fogadj is el.”

A Tökéletes ajánlat Katie Fforde romantikus regényei közül kiemelkedik bájossága és szórakoztató jellege tekintetében, emiatt számomra érthetetlen a viszonylag alacsony százaléka. Vajszívű főhőse, Sophie mindenki elvárásának igyekszik megfelelni, ám szép lassan ráébred, hogy nemcsak másokra, hanem önmagára is tekintettel kell lennie. Végül igent mond barátnője ajánlatára, és New York-ba utazik, ahol azonban semmi sem a vártnak megfelelően alakul. Sophie rögtön belopta magát a szívembe, ahogy Carrie Bradshaw-ként fedezi fel a várost, amely sosem alszik, majd a történet második felében Cornwall sajátos hangulata is teljesen lenyűgözött. Sodortak magukkal a szebbnél szebb helyszínek, miközben Sophie mellett Matildát is igencsak megkedveltem. Természetesen egy gazdag, elérhetetlennek tűnő, jóképű férfi is megjelenik a színen, akárcsak a műfaj sajátosságának számító kalandos fordulatok, a szerelmesek útjában álló akadályok és az ármánykodás. Kifejezetten kellemes kikapcsolódást nyújtott ez a habkönnyű limonádé, amely bár igen meseszerű és a közhelyeket sem mellőzi, mégis valahogy jót tesz az ember lelkének.

zsorzsi>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Ez egy olyan romantikus regény, amelynek szinte minden oldalán a pénzzel foglalkoznak. A főhősnő állandóan valakinek a pénzét számolgatja… vagy a sajátját, vagy a nagybácsiét, vagy épp azon elmélkedik mennyi pénze lehet Matilda néninek vagy az unokájának, de a testvérei anyagi helyzetébe is kapunk bepillantást. Ennek ellenére pedig megszállottan igyekszik bebizonyítani, hogy ő mennyire nem a pénzre hajt… na de kérem…

Azt kell mondjam, hogy a romantikus szál szinte elvész a pénzügyek örökös taglalása mögött… ja, és persze annak leírása mögött, hogy Sophie milyen dolgos. Állandóan főz, mosogat, padlót súrol, port töröl, fényesít, függönyt varr… és még sorolhatnám.

Sajnos elég unalmas könyv volt, unalmas, kidolgozatlan karakterekkel, borzasztóan egyszerű párbeszédekkel. Az egész könyvben, ami talán a legtöbbet ér, az a borítója. :D

3 hozzászólás
zsoka2142>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Ez egy nagyon könnyen olvasható olvasmány, viszont nekem az volt a problémám, hogy a szereplőket abszolút nem sikerült megkedvelnem. Néha úgy éreztem, mintha csak átrohannánk a történeten, vagy éppen egy- egy veszekedés a közepén abbamaradt, és nem tudtam hová tenni, hogy akkor most haragban vannak-e, vagy már nem.
Ennek ellenére érdekes volt, és tetszett maga a történet is. :)

Anett_>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Nagyon bájos történet. Szinte már az első pár oldalnál magával ragadott és alig vártam, hogy elővehessem és folytassam tovább, amikor csak időm engedi. Biztosan fogok még az írónőtől olvasni. A befejezés nyitva maradt szerintem, de így mindenki maga döntheti el, milyen sorsot szán a szereplőknek. :)

Manoli>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Meseszerű, romantikus történet, amit egyszer el lehet olvasni. Tipikus főszereplőkkel, mint Sophie, a talpraesett, segítőkész, kedves, okos facér lány, találkozik álmai lovagjával, Luke-kal, aki persze gazdag, sármos és facér. Szokásos forgatókönyv; eleinte nem szimpatizának egymással, nem bíznak egymásban, de a végén leánykérés lesz. Tényleg egy hamupipőke mese, elveszett és megkerült cipővel. Egyszeri kikapcsolódásnak jó, azt nyújtja, amit egy könnyő romantikus regénytől elvárhatunk, nem többet, nem kevesebbet.

dórii>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

iszonyú jó
fordulatos izgalmas.igazán szimpatikus szereplőkkel és ahogy magyarul próbálja szemléltetni az amerikai angol és az angol angol közti külömbséget fergeteges! a történet is aranyos olyan az ellentétek vonzák egymást típus.a szegény gyakorlatias angol lány és a milliárdos és nem mellesleg jóképű New York-i pasi akik ráadásul a nagymamán keresztül jönnek össze.szerintem fantsztikus volt.

Cseppke>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Aranyos történet, jó volt olvasni. Nem kell hatalmas fordulatokra számítani. Minden pontosan úgy történt, ahogy elképzeltem, de attól még élvezhető. Olyasmi, amiről egy romantikus lelkű kislány álmodozik, és én is ilyen voltam. :)

ancsa_17 P>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Nagyon üdítő volt ez a történet. Sophie-ről először a Mielőtt megismertelek Lou-ja jutott eszembe. Ennyire jószívű és önzetlen ember nem is létezik, mint Sophie. Néha olyan volt mintha nem is a mai korban játszódott volna a történet, hanem egy 15-20 évvel ezelőtt, pláne mikor Angliában keresgélték Luke-al a rokonokat. A technikától elzárt Luke olyan volt, mint ha egy másik ember lenne, legalábbis egy másik oldalát is megmutatta. Amikor az asszisztense felbukkant az első együtt töltött éjszakájuk után és „elvitte magával” valami üzleti ügy miatt… meg tudtam volna fojtani.
A nagymama meg Moira milyen kis konspirátor, nagyon cuki volt, ahogy segítettek Luke-nak hogy elrabolhassa Sophie-t.
Összességében egy nagyon szórakoztató történet volt, néha viszont megráztam volna Sophie-t hogy ne hagyja már, hogy ennyire kihasználja a családja. Attól hogy nem végzett egyetemet, mint a többi családtagja, attól még igen is értékes.

Vascello>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Érdekes volt a könyv több szempontból is. A hibákkal kezdeném: a fülszöveg nem a könyvről szól az egyszer biztos, másrészt voltak olyan párbeszédek ahol teljesen elvesztem, nem tudtam, hogy most épp ki beszél. Ezért van az 1 csillag levonás.

Másrészt a könyv nekem túlontúl romantikus volt, de mivel épp erre vágytam, pont ezért tetszett. Fogok még olvasni az írónőtől egy adott pillanatban.

Még valami, számomra eléggé szürrealisztikus volt a Sophie-Matilde kapcsolatának kezdete és az abból kialakuló barátság időintervalluma.

3 hozzászólás
worsi P>!
Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Ez a regény pont olyan, mint az amerikai romantikus limonádé-filmek. A történet kevéssé életszagú, cserébe eléggé kiszámítható, és nem kell gondolkodni rajta. De pont ezért jó is: kikapcsolódásnak tökéletes. Gyakorlatilag két nap alatt elolvastam a 450 oldalt.


Népszerű idézetek

Málnika>!

A nagylelkűségnek két oldala van, adni és kapni. Ha adsz, fogadj is el.

162. oldal (Libri, 2019)

Málnika>!

Ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat, és a saját utadat járd!

19. oldal (Libri, 2019)

Málnika>!

Továbbá sosem gondoltam, hogy jó ötlet mindent elmondani a férfiaknak. Egyszerűen átveszik az irányítást.

186. oldal (Libri, 2019)

Málnika P>!

Ne más emberektől tedd függővé a boldogságodat, Sophie, ez senkivel sem méltányos.

368. oldal (Libri, 2019)

worsi P>!

– Drágám, nekünk, lányoknak mindig szükségünk van egy férfi véleményére is, de addig nem, amíg mi magunk világosan el nem döntöttük, hogy mi legyen az, és egyáltalán hallgatunk-e rá vagy sem.

167. oldal (Kilencedik fejezet)

krisztin1>!

– A művészetről elgondolkodni olyan, mint az égről elmélkedni – vélekedett Matilda. – Olyan sokszínű, és minden irányzatnak megvan a maga tábora.

Tamee>!

Ne más emberektől tedd függővé a boldogságod, Sophie, ez senkivel sem méltányos.

349. oldal

Johanna_Császár>!

– Semmi sem könnyű! – jelentette ki Sophie. – De csak kevés dolog van, ami lehetetlen.
– Hú! – mondta a barátnője. – Ez úgy hangzott, mint egy falvédőszöveg.
– Valójában egy kis emléktáblán láttam – mondta Sophie nevetve.

77. oldal

kicsiboszi P>!

– Ne gyere nekem ezzel a dumával, hogy a nők nem képesek kiigazodni a térképen – mondta Sophie ingerülten. – Én képes vagyok, csak abban nem vagyok jó, hogy melyik a jobb és a bal, és most a másik balra mentem.
– Ami a jobb – állapította meg Luke.

kicsiboszi P>!

Jacca Tregorran egy darabig még elidőzött a témán, célozva arra, hogy Sophie véleménye szentségtörés, és a jó öreg almabor soha nem árt meg az embernek. S az a szóbeszéd sem igaz, amely szerint döglött patkányt is tesznek a keverékbe, vagy ha mégis, az is teljesen ártalmatlan szokás.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Julie Caplin: Egy szelet torta Brooklynban
Carole Matthews: Cukrászda a kertben
Joanna Trollope: Sógornők
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Jodi Ellen Malpas: Egy éjszaka megtagadva
Jill Mansell: Te az enyém, én a tied?
Milly Johnson: Őszi románc
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Alexandra Potter: Én és Mr. Darcy