Szerelmes ​levelek 138 csillagozás

Katie Fforde: Szerelmes levelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Laura Horsley élete nagy lehetősége előtt áll. Egy fatális véletlen folytán találkozhat olvasmányai hősével, a híresen tehetséges és híresen magányos íróval, aki ráadásul szemtelenül jóképű is. Az álmodozó Laura reménytelen szerelemmel a szívében és kétségek között őrlődve készül a randevúra, aminek nem kis tétje van. Ki kell rángatnia a remeteként bezárkózott írót otthonából, hogy legyen díszvendége egy fesztiválnak, amihez az írónak se kedve, se energiája. Így Laurának mindent be kell vetni a nemes cél érdekében. De vajon elég-e ez a „minden”, és mit is takar pontosan? Kettőjük párharcából ki kerülhet ki győztesen?

Katie Fforde tizennégy bestseller írója, a romantikus női irodalom egyik új csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistát. A Hív Amszterdam és a Száz boldog esküvőm írónőjének új könyve garantáltan humoros és romantikus olvasmány.

Eredeti mű: Katie Fforde: Love Letters

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
542 oldal · ISBN: 9789632543512 · Fordította: Berki Judit

Kedvencelte 14

Most olvassa 7

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Egyszerű kis romantikus könyv. Olyan igazi Katie Fforde-os, lassú, bájos, humoros, garantáltan erőszakmentes, többször is elismétli a dolgokat. Kellemes kikapcsolódást nyújtott.
A főszereplő lány egy igazi könyvmoly. Szimpatikus volt, bár időnként szívesen megráztam volna. Laura a történet kezdetén egy kissé szerencsétlen, félénk, visszahúzódó, önbizalom hiányos, és nem túlzottan sok barátja van. Új izgalmas munkája, egy könyvfesztivál szervezése során azonban számos érdekes emberrel találkozik, egyre magabiztosabbá válik és lehetősége nyílik arra, hogy megismerkedjen kedvenc írójával, bálványával az ír Dermot Flynn-nel, akibe menthetetlenül beleszeret. Számos félreértés, tépelődés után végre kiderül, hogy a férfi is viszonozza az érzéseit.
Jó volt, hogy újra találkozhattam már korábban megismert szereplőkkel (Fen és Rupert, Sarah és Hugo), és a helyszín, Somerby is felbukkant már Fforde más könyveiben. Laura szülei annyira idegesítettek. Még szerencse, hogy csak ritkán bukkantak fel.
A címet nem igazán értettem. Köze nem volt a történethez. Egy darab szerelmes levél nem volt benne.

>!
Annamarie P
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Nos, azt hiszem még mindig nem találtam meg az igazit. Néha elkap a lelkesedés, belevetem magam a keresésbe, belevágok hajmeresztő dolgokba, aztán szép lassan kiderül, hogy most sem fognak működni a dolgok. A romantika kétségtelenül egy pengénél is vékonyabb hártya az életünkben, ami nagyon könnyen átszakadhat, mi meg a giccs és az üres érzelmek cukros masszájában csücsülünk. Legalább is számomra nagyon úgy fest a dolog.
Képtelen vagyok egy olyan szerelmes könyvet találni, ami ne üres fecsegés lenne, ami ténylegesen boldoggá tenne olvasás közben, hogy beleshetek, hogy megismerhetem, hogy részese lehetek a szereplők titkának.
Pedig most is minden olyan jól indult. Laura egy könyvesboltban dolgozik, amolyan lelkesebb alkalmazott, akit mellesleg az irodalom is érdekel, mindent elolvas, kitűnő az ízlése, jók a meglátásai, ügyes szervező. Egy író olvasó találkozón felfigyel rá Eleonora, aki a meghívott író ügynöke. A nő szeretné bevonni Laurát egy újonnan induló fesztivál szervezésébe. A lány igent is mond, ahol hamarosan kiderül, hogy csak akkor támogatja őket a szponzor, ha megszerzi a fesztivál díszvendégének Dermot Flynn-t, aki Laura számára több, mint egy író a sok közül, ő a kedvenc írója, álmai tárgya s mint az kiderül, ő lesz a lány nagy szerelme is.
A történések, hogy úgy mondjam nagyon kreatívak, kifejezetten élveztem a tervezgetés körüli ötleteléseket, és én is beálltam volna az önkéntes szervezők sorába, de maga a szerelmi szál olyan furcsa lett. Ezeket az érzelmeket, amiket Katie Fforde bemutat, én nem ismerem. Egy naiv, ártatlan lány álruhájába öltöztetett taktikázás, manipulálás. Nagyon kidolgozatlannak tartom ezeket a részeket, pedig 500 oldalba, síkegyenes cselekménybe simán belefért volna részletesebb kifejtés. A kerettörténet kikapcsoló volt számomra, a könyv humorát is élveztem, de sok apróság bosszantott.

>!
fszilvi
Katie Fforde: Szerelmes levelek

igazi love story. :) igen, a végén bőgtem.

álljon ez a könyv mindenki előtt példaként, hogy igenis összejöhet bármi, ha nagyon szeretnénk, igenis megkaphatjuk álmaink munkáját, amit már régóta szeretnénk, és rátalálhatunk a FÉRFIRA, akit már régóta keresünk. (még akkor is ha időnként nem nyomdafestéket tűrő a stílusa. ) :) csak bízzunk az álmainkban és a sors elintézi. :)

Írország gyönyörű lehet! egyszer én is megnézem magamnak! :)

1 hozzászólás
>!
matraimelinda
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Igen, valóban a romantikus történet kerek egész , furcsa lenne, ha másképpen végződött volna. Bestseller kategória, mindenfajta értékesebb mondanivaló és információ nélkül. Időtöltésnek nyári/nyárutói olvasmányként viszont tökéletes. Kicsit hosszúra nyújtotta a szerző az oldalak számát, kicsit sok lett az olyasfajta leírás, különösen a regény közepe tájékán, amin fogni, rövidíteni lehetett volna, és talán mélyebb tartalommal/mondanivalóval megtölteni. A könyvborító szellemes, kedves, szemnek tetsző, az mindenképpen jó sikerült és Laura és Dermott románcához méltó lett.Olyan könyv, melyre megint csak az jutott eszembe, hogy a maga nemében nem rossz, de erősen tudni kell a helyén kezelni a szerzőt is, könyvét is.

>!
EgyKönyvmoly
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Azok a részek tetszettek, amikor az írónő ütköztette a két főszereplőt. Akkor volt közöttük vicces párbeszéd, szikrázás. De ennyi, semmi több!
Vízpartra való, könnyed és egyben könnyen felejthető.
A borító viszont gyönyörű, de ez még koránt sem elég!

4 hozzászólás
>!
wallery
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Ez volt az utolsó Fforde-tól… ettől a könyvtől biztos többet vártam.. nem igazán tudom megmondani, mit is érzek pontosan, így maradjunk csak annyiban: nem jött be

>!
Kissiv
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Nahát szerelmes regény ide vagy oda, nekem ez a könyv tetszett. A legjobban a 478. oldal. :) Bár a főszereplő csaj elég bugyután viselkedett a háromnegyedétől, mentségére legyen mondva, hogy a büszkesége nagyobb volt, mint az esze. Már csak egy dolgot szeretnék kérdezni: miért az a címe, ami?? Az én példányomból kimaradt volna az erre utaló rész?

>!
esztie
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Limonádé.
Végtelenül sablonos, maximálisan kiszámítható.
Kaptafa.
Elég szomorú, hogy ma már mindenki könyvet akar írni, anélkül is, hogy lenne bárminemű eredeti ötlete.
Jövőre tényleg jobban meg kell válogatnom, hogy milyen könyvekkel jelentkezem kihívásokra…

>!
tavida
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Könnyű kis nyári olvasni való,nem kell rajta sokat agyalni.Az elején untam de aztán megkedveltem a könyv stílusát.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Borzalmas, milyen fájdalmas a viszonzatlan szerelem.

37. oldal

1 hozzászólás
>!
Csoszi P

Az isten szerelmére, ne legyél már ekkora primadonna.

377. oldal

>!
Csoszi P

Ha valami, akkor a közös utazás tényleg össze tudja kovácsolni az embereket.

75. oldal

>!
Csoszi P

Az írás sok szempontból hasonlít a festészetre. A festő meglát valamit, és a látványt lefordítja a saját nyelvére. Az író ugyanezt csinálja, csak szavakkal, nem festékkel.

267. oldal

>!
Csoszi P

Semmi baj, kicsim. Nagy ez a piac, mindig lesz benne hely olyan könyvnek, amit a kritikusok az egekig magasztalnak, viszont a kutya nem veszi meg. Úgyhogy bátran dolgozz csak tovább azokon a tökéletes mondatszerkezeteken.

370. oldal

>!
Csoszi P

Az írás a szerelmem, az életem, a mindenem!

370. oldal

>!
Csoszi P

Köszönöm szépen, hogy táplálod az önbizalmamat. Én is szeretlek téged.

33. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Daphne du Maurier: A Manderley-ház asszonya
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix
Joss Stirling: Storm és Stone
Rosamunde Pilcher: Otthon I-II.
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Anne Brontë: Wildfell asszonya
Jane Austen: Meggyőző érvek
Samantha Young: London Road