Szerelem ​kétszer 65 csillagozás

Katie Fforde: Szerelem kétszer

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sian ​Bishop életében csak egyszer nem törődött a következményekkel, és e pillanatnyi meggondolatlanságából született szeretett kisfia, Rory. Bár Sian imádja annak a vad éjszakának a gyümölcsét, azóta mindig a biztosabb utat választotta. Így, amikor a megbízható, odaadó Richard felveti, hogy költözzön vidékre, maga mögött hagyja a londoni nyüzsgést, és szívvel-lélekkel veti bele magát új, falusi élete örömeibe, a kertészkedésbe festői szépségű kis háza körül és bútorrestaurátori vállalkozása felfuttatásába. Mindehhez ráadásul pompás keretet biztosít az angol vidék szépsége…
Csakhogy egy varázslatos nyári estén minden jó szándékát megtorpedózza Gus Berresford betoppanása. Az egykori felfedező és főfoglalkozású szívtipró, elbűvölő és magával ragadó férfi, de éppen az ellenkezője annak, akit egy gyermekét egyedül nevelő fiatal anya társként elképzel magának. Gusnak és Siannak azonban nem ez az első találkozása. Most azonban Siannak igazán nem hiányzik egy futó kaland, és nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
448 oldal · ISBN: 9789632546216 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 34

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Katicabogar9>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Tetszett a könyv, azonban picit vontatottra és unalmasra sikerült szerintem. A történet egyszerű, ha kicsit kikapcsolódni akar az ember, akkor megéri elolvasni. Sian teljesen összezavart. Így utólag azt kell mondanom, nem kedveltem meg nagyon. Gus pedig cuki volt a maga módján, de nem egy izgalmas férfi jelenség. Rory azonban nagyon aranyos volt, imádtam őt. Pedig én nem nagyon szeretem a gyerek szereplőket, ő mégis annyira kis udvarias és aranyos volt, minden anya álma. Fiona és James egy nagyon cuki mellékszereplő páros voltak, szívesen olvastam az ő részüket. Penny, mint Sian anyuka is nagyon cuki volt. (Én is akarok sárkányos tortát!)
Nem ez lesz a kedvenc könyvem az írónőtől, de egyszer megérte olvasni. Örülök, hogy a kis könyvespolcomon van, és köszönöm, hogy olvashattam :)

Vhrai P>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Nagyot csalódtam a könyvben, amennyien dicsérték az írónőt, annyira pocsék volt a könyv. A cselekmény unalmas, a karakterek viselkedése pedig totál életszerűtlen. (Teljesen logikus, megismesz valakit amikor új helyre költözöl, adsz neki kulcsot, meg épphogy számlaszámot nem adsz még….).
Az írónő a teljes hattérkutatâst emlegette, hát lehet összeszedett egy csomó információt, de ebből a könyvben semmi nem látszik. (A szoptató szék emlegetésénél mindig felröhögtem…).

Petra17>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

De szerettem! Elejétől a végéig. Gyanakodva kezdtem neki, hogy miről fog ez szólni 400 oldalon át, de nem csalódtam. :)

hencsa06>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Szeretem az írónő regényeit, de ez most unalmasra sikeredett.

dórii>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

nagyon tetszett!
Gus nekem tök szimpi pasas volt.az elején még megértettem hogy nem bízik benne de egy idő után már kicsit uncsi volt hogy mennyire nem bízik benne. Rory nagyon ari volt.
Szerintem belefért volna hogy azon a vakrandin elrabolják Fionát. de így is az egyik kedvencem!

MáziZsu>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Cselekményekben, fordulatokban gazdag, igazi romantikus, csajos könyv. Nagyon szeretem Katie Fforde könyveit, s pont ezért. Könnyed, mai olvasmány:-)

Shil>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Kellemes, romantikus, és még történés is van benne. Nem rossz. Gyorsan olvasható.

SMesi>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Nem volt rossz, de valahogy nem volt az igazi se. Olvastam már két könyvet az írónőtől, szóval tudtam, hogy mire számíthatok. Ami azt illeti azért is olvastam el most a könyvet, hogy egy kicsit romantikusabb, könnyed könyvet is olvassak a depressziós, elmebetegséges könyvek után. Alapjában véve nem volt problémám a cselekmény alakulásával, de a végét mégis kicsit túlhúzottnak éreztem. Illetve ami zavaró volt, hogy mennyit ettek, mármint kb. naponta tortákat sütöttek, meg sütit, meg náluk az „összedobok valamit” kifejezés is azt takarta, hogy egy minimum két fogásos ebédet/vacsorát készítenek.

Reika>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Közepes történet, átlagos, de azért szimpatikus szereplőkkel. Én már az első oldatól kezdve Gust vártam, és vártam, csak vártam, aztán befutott. És micsoda belépője volt! :D Az elején azt hittem, hogy Melissát utálni fogom, de aztán nem zavart sok vizet. A Richardos dolog viszont zavart.Nem szerepelt szerencsére sokat, így nem idegesített, de amilyen hirtelenjében lepattintotta Sian, az meglepett.
Kicsit csalódtam, mert jobbra számítottam, de lehet, hogy csak azért van így, mert október óta vadászom rá, és valami többre számítottam, de kellemes kikapcsolódásnak elment.

cirmilla>!
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Nehezen rágtam át magam a regényen. Kicsit mese habbal.Szereplők szerethetők, de unalmas és vontattott volt.


Népszerű idézetek

Reika>!

– De te a papám vagy? – folytatta Rory, akire hatástalan maradt Fiona lelkesedése.
– A kettő nem zárja ki egymást. – világosította fel Gus. – Vagyis lehetek a papád meg a mamád barátja is egyszerre.
– Milyen okos vagy, drágám! – simogatta meg a fia kezét Fiona. – Ki álította, hogy a férfiak nem tudnak egyszerre több feladatot is ellátni?

415. oldal

Színek>!

Fiona nevetett. – Úgy van! És szólítson csak Fionának. Kérem! Máskülönben kénytelen leszek ismét Mr Langleynek hívni, pedig gondolatban már jó ideje Jamesnek hívom.

68. oldal

krisztin1>!

Fiona megborzongott. – Nem mennénk be? – kérdezte. – Esik, ha nem vetted volna észre.
– Ez nem eső! – vitatkozott Angus. – Csak az istenek szelíd könnyei, akik csalódtak az emberiségben.

Cheril>!

Nem akart az lenni, aki volt. Az a nő ostoba volt, romantikus és idealista. Most gyakorlatiasabb és józanabb lesz. Az egész „szerelmet” amúgy is túlbecsülik, gondolta. Ez végülis csak egy kémiai reakció. Hamar elmúlik.

Reika>!

– Azt mondod, illetve azt nem vagy hajlandó kimondani, amit én akarok mondani?

386. oldal

Félix>!

– Elnézést, de ki kell mennem oda, ahova a pápa is gyalog jár. – Tisztában volt vele, hogy még életében nem használta ezt a kifejezést, de itt semmi sem volt normális, és ezt érezte helyénvalónak.
– Szerintem nincs itt ilyesmi. Kis hely ez ahhoz.
– Biztos van valami – jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon Fiona. – Ha teát szolgálnak fel, mellékhelyiségnek is kell lennie. Így szól a törvény! – Ebben ugyan nem volt egészen biztos, de számára jónak tűnt.
– Kis helyen vagyunk. Erre nem vonatkozik a törvény.
– Akkor kimegyek, és egy bokor mögött elvégzem a dolgom! Kertészetben vagyunk, bokor csak van!

134. oldal

krisztina0419>!

Ez a kis királylány Annabella. Jody Roryra nézett. Ne aggódj, fiúkkal jobban kijön, mint lányokkal. Két bátyja van, és a rózsaszínen kívül minden lányos dolgot butaságnak tart.

23. oldal

Színek>!

Sian úgy látta, hogy ez a nő, aki talán ötvenes évei derekán járt, nem az a típus, aki felhúzza az orrát, ha olyan házba lép be, ahol nincs tökéletes rend, máskülönben miért hozott volna bort. A virág is művészi érzékről és eredetiségről tanúskodott, és kétségkívül a saját kertjéből származott, mert nem hagyományosan megkötött csokor volt. Sian úgy érezte, máris kedveli ezt az asszonyt.

8. oldal

Reika>!

– Ugye, van valami a könyvesboltokban? – kérdezte, amikor a láthatóan irodának berendezett helyiségbe értek. – Az ember úgy érzi, bármikor valami varázslatos bújhat elő valamelyik könyv borítója alól!

51. oldal

krisztin1>!

[…] – Néha kockáztatnunk kell valakivel kapcsolatban, és nem lehet mindig a biztosra szavazni, még ha első pillantásra az tűnik is a legjobb megoldásnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
James Clavell: A sógun
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Joss Stirling: Summer