Szerelem ​kétszer 57 csillagozás

Katie Fforde: Szerelem kétszer

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sian ​Bishop életében csak egyszer nem törődött a következményekkel, és e pillanatnyi meggondolatlanságából született szeretett kisfia, Rory. Bár Sian imádja annak a vad éjszakának a gyümölcsét, azóta mindig a biztosabb utat választotta. Így, amikor a megbízható, odaadó Richard felveti, hogy költözzön vidékre, maga mögött hagyja a londoni nyüzsgést, és szívvel-lélekkel veti bele magát új, falusi élete örömeibe, a kertészkedésbe festői szépségű kis háza körül és bútorrestaurátori vállalkozása felfuttatásába. Mindehhez ráadásul pompás keretet biztosít az angol vidék szépsége…
Csakhogy egy varázslatos nyári estén minden jó szándékát megtorpedózza Gus Berresford betoppanása. Az egykori felfedező és főfoglalkozású szívtipró, elbűvölő és magával ragadó férfi, de éppen az ellenkezője annak, akit egy gyermekét egyedül nevelő fiatal anya társként elképzel magának. Gusnak és Siannak azonban nem ez az első találkozása. Most azonban Siannak igazán nem hiányzik egy futó kaland, és nem… (tovább)

Eredeti mű: Katie Fforde: Summer of Love

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
448 oldal · ISBN: 9789632546216 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Annamarie P
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Ez valami hihetetlenül gyönge volt.
Fforde-tól már két könyvet is olvastam, az egyik kifejezetten tetszett, de ez…?

Sian aktuális hódolója, Richard tanácsára egy London közeli kisvárosba költözik, hogy 5 éves kisfiának barátságos környezetben tudjon jó iskolát, barátokat és nyugis hétköznapokat biztosítani. Jól be is illeszkedik az új környezetbe, amikor váratlanul felbukkan a kisfia, Rory édesapja, aki persze mit sem tudott arról, hogy van egy fia. Sian-ban fellobban a régi szerelem lángja, de nagyon hamar dűlőre kell jutni, hogy széna vagy szalma, avagy biztonság Richard-al, vagy a bizonytalanság Gus-al.

Bár a történet magában hordoz sok lehetőséget, a háttér is jó aláfestésül szolgálna egy titokzatos kis szerelemhez, ehhez képest a sztori „dögunalomig” lapos és konkrétan belefulladunk abba a rengeteg kajába, amit a szereplők folyamatosan magukba tömnek. Egy gasztronómiai könyvben nincs ennyi szó az étkezésről, és természetesen senki ne számítson itt kulináris csinnadrattára!
Pedig tényleg úgy érzem, hogy sokkal jobbat is ki lehetett volna ebből hozni. A karakterek nagyon jól kidolgozottak voltak, Sian művészi tevékenysége, Gus férfias belevalósága, de Fiona és James is olyan alakok voltak, akikkel szívesen találkozik az olvasó.

>!
Vhrai P
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Nagyot csalódtam a könyvben, amennyien dicsérték az írónőt, annyira pocsék volt a könyv. A cselekmény unalmas, a karakterek viselkedése pedig totál életszerűtlen. (Teljesen logikus, megismesz valakit amikor új helyre költözöl, adsz neki kulcsot, meg épphogy számlaszámot nem adsz még….).
Az írónő a teljes hattérkutatâst emlegette, hát lehet összeszedett egy csomó információt, de ebből a könyvben semmi nem látszik. (A szoptató szék emlegetésénél mindig felröhögtem…).

>!
Petra17
Katie Fforde: Szerelem kétszer

De szerettem! Elejétől a végéig. Gyanakodva kezdtem neki, hogy miről fog ez szólni 400 oldalon át, de nem csalódtam. :)

>!
wallery
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Fiona munkája és James karaktere elismerendő, de a történet számomra nagyon unalmas mederben folyt

>!
dórii
Katie Fforde: Szerelem kétszer

nagyon tetszett!
Gus nekem tök szimpi pasas volt.az elején még megértettem hogy nem bízik benne de egy idő után már kicsit uncsi volt hogy mennyire nem bízik benne. Rory nagyon ari volt.
Szerintem belefért volna hogy azon a vakrandin elrabolják Fionát. de így is az egyik kedvencem!

>!
Claress
Katie Fforde: Szerelem kétszer

A főszereplőnő iszonyat idegesítő volt.Gus meg mint egy dilis kölyök.Egyedül a Fiona-James páros tetszett, meg a végén a konyhás jelenet.Amúgy olvastam már jobbat is az írónőtől.Alig bírtam végig szenvedni. De nem volt szívem félbe hagyni…

>!
Reika
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Közepes történet, átlagos, de azért szimpatikus szereplőkkel. Én már az első oldatól kezdve Gust vártam, és vártam, csak vártam, aztán befutott. És micsoda belépője volt! :D Az elején azt hittem, hogy Melissát utálni fogom, de aztán nem zavart sok vizet. A Richardos dolog viszont zavart.Nem szerepelt szerencsére sokat, így nem idegesített, de amilyen hirtelenjében lepattintotta Sian, az meglepett.
Kicsit csalódtam, mert jobbra számítottam, de lehet, hogy csak azért van így, mert október óta vadászom rá, és valami többre számítottam, de kellemes kikapcsolódásnak elment.

>!
Meridianna
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Szerettem volna elolvasni, de annyira vontatottnak találom hogy nem bírom. Nem is értem, mér' olvasok Katie Frorde-ot, eddig egy olyan regénye sem volt, ami maradéktalanul tetszett volna.

>!
krisztin1 P
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Vegyes érzéseim vannak az írónő könyveivel kapcsolatban. Szerelmes leveleket imádtam, viszont a Száz boldog esküvőmet legalább háromszor kezdtem el, de úgy emlékszem, egyszer sem értem el a végéig. Ezért is tartottam kicsit ettől a könyvtől.
Tetszett a történet, de valahogy az utolsó 100 oldal már nem foglalt le annyira. Szereplőket tekintve mindenkit sikerült megkedvelnem, kivéve Melissát, az elejétől kezdve irritált. Már komolyan kívántam, hogy Sian keményebben lépjen fel vele szemben.

>!
cirmilla
Katie Fforde: Szerelem kétszer

Nehezen rágtam át magam a regényen. Kicsit mese habbal.Szereplők szerethetők, de unalmas és vontattott volt.


Népszerű idézetek

>!
Reika

– De te a papám vagy? – folytatta Rory, akire hatástalan maradt Fiona lelkesedése.
– A kettő nem zárja ki egymást. – világosította fel Gus. – Vagyis lehetek a papád meg a mamád barátja is egyszerre.
– Milyen okos vagy, drágám! – simogatta meg a fia kezét Fiona. – Ki álította, hogy a férfiak nem tudnak egyszerre több feladatot is ellátni?

415. oldal

>!
Színek

Fiona nevetett. – Úgy van! És szólítson csak Fionának. Kérem! Máskülönben kénytelen leszek ismét Mr Langleynek hívni, pedig gondolatban már jó ideje Jamesnek hívom.

68. oldal

>!
krisztin1 P

Fiona megborzongott. – Nem mennénk be? – kérdezte. – Esik, ha nem vetted volna észre.
– Ez nem eső! – vitatkozott Angus. – Csak az istenek szelíd könnyei, akik csalódtak az emberiségben.

>!
Cheril

Nem akart az lenni, aki volt. Az a nő ostoba volt, romantikus és idealista. Most gyakorlatiasabb és józanabb lesz. Az egész „szerelmet” amúgy is túlbecsülik, gondolta. Ez végülis csak egy kémiai reakció. Hamar elmúlik.

>!
Reika

– Azt mondod, illetve azt nem vagy hajlandó kimondani, amit én akarok mondani?

386. oldal

>!
Félix

– Elnézést, de ki kell mennem oda, ahova a pápa is gyalog jár. – Tisztában volt vele, hogy még életében nem használta ezt a kifejezést, de itt semmi sem volt normális, és ezt érezte helyénvalónak.
– Szerintem nincs itt ilyesmi. Kis hely ez ahhoz.
– Biztos van valami – jelentette ki ellentmondást nem tűrő hangon Fiona. – Ha teát szolgálnak fel, mellékhelyiségnek is kell lennie. Így szól a törvény! – Ebben ugyan nem volt egészen biztos, de számára jónak tűnt.
– Kis helyen vagyunk. Erre nem vonatkozik a törvény.
– Akkor kimegyek, és egy bokor mögött elvégzem a dolgom! Kertészetben vagyunk, bokor csak van!

134. oldal

>!
krisztina0419

Ez a kis királylány Annabella. Jody Roryra nézett. Ne aggódj, fiúkkal jobban kijön, mint lányokkal. Két bátyja van, és a rózsaszínen kívül minden lányos dolgot butaságnak tart.

23. oldal

>!
Színek

Sian úgy látta, hogy ez a nő, aki talán ötvenes évei derekán járt, nem az a típus, aki felhúzza az orrát, ha olyan házba lép be, ahol nincs tökéletes rend, máskülönben miért hozott volna bort. A virág is művészi érzékről és eredetiségről tanúskodott, és kétségkívül a saját kertjéből származott, mert nem hagyományosan megkötött csokor volt. Sian úgy érezte, máris kedveli ezt az asszonyt.

8. oldal

>!
Reika

– Ugye, van valami a könyvesboltokban? – kérdezte, amikor a láthatóan irodának berendezett helyiségbe értek. – Az ember úgy érzi, bármikor valami varázslatos bújhat elő valamelyik könyv borítója alól!

51. oldal

>!
krisztin1 P

(…) – Néha kockáztatnunk kell valakivel kapcsolatban, és nem lehet mindig a biztosra szavazni, még ha első pillantásra az tűnik is a legjobb megoldásnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jeffrey Archer: Majd az idő eldönti
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Diana Wynne Jones: A vándorló palota
Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
James Clavell: A sógun
Philippa Gregory: A másik Boleyn lány
Charlotte Brontë: A lowoodi árva
Joss Stirling: Summer