Száz ​boldog esküvőm 193 csillagozás

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent. Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az esküvőbrigád működésbe lép, de valahogy semmi nem akar összejönni. Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem… pedig még egy esküvőt nem bír el ez a nap. Vagy mégis?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Libri, Budapest, 2018
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331544 · Fordította: Görbe Angéla
>!
Libri, Budapest, 2018
548 oldal · ISBN: 9789634334170 · Fordította: Görbe Angéla
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542614 · Fordította: Görbe Angéla

Kedvencelte 14

Most olvassa 9

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 47


Kiemelt értékelések

>!
zuna19
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Ez volt az első könyvem Katie Fforde-tól. Már elég régóta nézegetem a könyvtárban a könyveit, elég sok van belőle. Egyszerűen gyönyörűek a borítói, de most vettem rá magam, hogy olvassak egyet. Az szólhat az írónő mellett, hogy legalább nem írt külön három könyvet és hozott létre egy trilógiát, ami felesleges lett volna és dögunalmas. De akkor is egy történetbe belepréselt rengeteg karaktert. Kicsit sok.
3 pár történetét ismerhetjük meg, akik szerintem mind főszereplők voltak. Igaz a fülszöveg csak Saraht írja de szerintem Elsa, Bron, Hugo, James és Laurence is főszereplő volt. Mellettük rengeteg kisebb karakter is volt a történetben.
Kedvenc párosom Bron és James, ők lettek a befutók.
Viszont, aki borzasztóan bosszantott az Lily. Annyira idegesítő személyiség. Leütöttem volna szívem szerint elég sokszor.
Veronica viszont nagyon szerethető, bolondos karakter.
Egyszer megéri elolvasni, de másodjára már nem biztos, hogy belekezdenék. De nem kizárt az sem. Szeretnék majd másik könyvet is olvasni Katie Fforde-tól.

8 hozzászólás
>!
Mariann_Czenema P
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

A címet, „Száz boldog esküvõm” még mindig nem értem, mikor csak három lagziról szólt az egész, de ez egy hajszálnyit jobb volt, mint a „Recept a szerelemhez”, ami a folytatása ennek a kötetnek.
Az határozottan jobb elem, hogy több fõszereplõ volt, több férfi partnerrel.

>!
Felixa
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Na, ez most nem… Annyira untatott, hogy azt hittem soha nem fogok a végére érni.

2 hozzászólás
>!
Habók P
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Kellemes időtöltés, habár nagy csavarok nincsenek benne, tulajdonképpen az első néhány oldal után lehet tudni, hogy mi lesz a vége. És igazából nem az az tetszett, ami a fő cselekmény, hanem a több kis apróság, Tulajdonképpen elég feminista történet, valahogy minden asszonyban épp most tudatosul, hogy mennyi energia van benne, amit a férj valamilyensége miatt nem tud kiélni, pedig… És mindnek sikerül is – ez a mostani tündérmese receptje. Mindenesetre humor kevés van benne (de amilyen erőltetett mostanában a „vicces” kategória, ez lehet, hogy pozitívum). Ja, és Jane Austen báját (van/volt neki olyan?) – sem találtam benne.

>!
viku24
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Könnyű kis romantikus nyári olvasmány :) Kicsit nehezen sikerült a végére érnem, nem igen olvastatta magát számomra, aranyos a sztori de azt hiszem a további Katie Fforde könyveket akkor veszem kézbe amikor már nem lesz mit olvasni :)

>!
dórii
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

imádtam!
az hogy három szállon futott a történet még izgisebbé tette! mindhárom pasit bírtam de a kedvencem Hugo. viszont a legcukibb pár szerinten Elsáék voltak.a keringő és már ahogy egymásratalálnak. az írónőtől ez a második könyvem de imádom a stilusát nagyszerüeket ír!alig várom hogy hozzájussak egy következő könyvéhez!

>!
zeany
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Nagyon lassan végeztem ki, annyira unalmas, valószerűtlen. Voltak olyan részek a párbeszédekben, amiket nem is értettem, hogy kerülnek oda. Idétlen szereplők, béna sztori, a kiszámíthatónál is kiszámíthatóbb végkifejlet. Részemről végeztem az írónővel is.

2 hozzászólás
>!
adroszler
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Nekem ez túl limonádé volt. Már a 20. oldalon lehetett tudni, hogy a 3 női szereplő kivel fog összejönni az utolsó 20 oldalon. A közötte lévő 460 oldalon meg nagyon kevés minden történt.

3 hozzászólás
>!
Anett_
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Bájos, csajos könyv. Utazókönyvként volt szerencsém elolvasni és a végére annyira megszerettem a főszereplőket, hogy nagyon. :) Eleinte a saját esküvőnk jutott eszembe és annak szervezése… aztán egyre-másra belebújtam a történetbe és szinte én is ott voltam a csajokkal, a készülődés közben. Imádnivaló! Köszönöm @kis_macko, hogy elolvashattam!

3 hozzászólás
>!
Marcsi P
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Nem volt jó választás első könyvnek az írónőtől. Sokkal jobbra számítottam!
lehet idén csak Kresley Cole-t szabad olvasnom…
Unalmas volt és néha olyan bugyután volt megfogalmazva, hogy kiestem az olvasásból. Ide-oda ugráltunk, ami ugyancsak nem segített a beleélésbe. Azt hittem olyan lesz mint a 27 idegen igen, legalábbis a fülszöveg alapján, ehhez képest, egy egész jó alapötletet kaptam, hosszan és unalmasan kivitelezve. :(

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
zuna19

– Akkor te nem hiszel abban, hogy „boldogan élnek, míg meg nem halnak”?
– Elég ritkán. Ezért tartom fontosnak, hogy az esküvő a lehető legcsodálatosabb legyen.
Sarah a mögöttük lévő tökéletes díszlet felé intett.
– Lehet, hogy az lesz az egyetlen boldog emlékük.
A férfi szemügyre vette a tökéletesen kifényesített cipőjén összegyűlt harmatot.
– Őszintén, Sarah, ha azok, akik fizetnek neked ennek az egésznek a megszervezéséért, ismernék az érzéseidet…
– Nem kell ismerniük az érzéseimet, csak azt a képességemet, hogy meg tudom találni a tökéletes helyszínt és egy megnyerő fotóst, aki eléri, hogy mindenki fantasztikusan nézzen ki.

8. oldal

>!
zuna19

– Szóval mit kezdünk vele?
– Mivel? – Bron zavarban volt.
Vanessa legyintése azt jelezte, hogy Bron nem ismer fel valami nagyon egyszerű dolgot.
– Kezdeményezőnek kell lenned, drágám! Tenned kell valamit, hogy létrehozd a dolgot. Jóságos ég! Ha a nők arra várnak, hogy a férfiak indítsák be a dolgokat, a népesség már ezer éve kihalt volna!
– Ó. Gondolod?
– Ez tény. Szóval mihez kezdünk ezzel az ostoba férfival, aki nem használja ki azt, ami az orra előtt van?
Bron vállat vont.

423. oldal

>!
Esmeralda P

– Sarah, annyira édes vagy, hogy a böjt időszakában le kell mondanom rólad – mondta Hugo lassan.

7. oldal

4 hozzászólás
>!
Cicu

Ashlyn hatalmasat sóhajtott.
– Tudnom kellett volna, hogy nem bízhatok benne. Ráült a tengerimalacomra, amikor kicsik voltunk, és soha nem bocsátottam meg neki.

12. oldal

>!
Cicu

– Sarah – mondta Hugo lassan. – Mit tehetek érted?
Amikor Sarah tette fel ezt a kérdést, akkor ő élénknek és üzletiesnek hangzott. Amikor Hugo kérdezte, az úgy hangzott, mintha bonyolult szexuális technikákat ajánlana, amelyekben valószínűleg csokoládé is szerepel.

171. oldal

>!
déjzi

Az emberek gyakran mondják másoknak, hogy álljanak ki magukért, (…) bár megrémülnének, ha ezek az emberek kiállnának azokkal szemben, akik épp ezt mondták nekik.

>!
Cicu

Néha arra gondolt, hogy szerez egy pólót, a következő felirattal: „Fodrász vagyok, kérlek, beszélj lassan!”, de úgy vélte, valószínűleg nem értenék meg, hogy iróniának szánta. Alighanem egy „tizenkét tárgyból érettségiztem, ebből három emelt szintű volt, és fölvettek az egyetemre, de úgy döntöttem, fodrász leszek” feliratú póló sem segítene rajta.

162. oldal

1 hozzászólás
>!
Veron P

Sarah-nak sikerült valamiféle mosolyt varázsolni az arcára, mintha az Electrával való találkozás lehetőségét ha nem is a leghőbb vágyának, de legalább nem a legkevésbé kívánatos eseménynek tartaná. Valójában néhány hellyel a feldühödött Godzillával való találkozás mögé sorolta.

254. oldal

>!
fszilvi

A melltartód nyilvánvalóan tökéletesen megfelelő volt. de ha tudnád, hány nő hagyja figyelmen kívül azt a tényt, hogy a mellbimbónak a váll teteje és a könyök között félúton kellene lennie. számtalan mellbimbót látni könyökmagasságban.
Elsa, aki meghökkent a számtalan mellbimbó említésétől, kuncogni akart.

77. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
Jojo Moyes: Álmok nyomában
Sophie Kinsella: Tripla koktél
Julia Donaldson: A madárijesztők esküvője
Mary Kay Andrews: A nyaraló
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év