Száz ​boldog esküvőm 215 csillagozás

Katie Fforde: Száz boldog esküvőm Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent. Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az esküvőbrigád működésbe lép, de valahogy semmi nem akar összejönni. Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem… pedig még egy esküvőt nem bír el ez a nap. Vagy mégis?

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Libri, Budapest, 2018
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331544 · Fordította: Görbe Angéla
>!
Libri, Budapest, 2018
548 oldal · ISBN: 9789634334170 · Fordította: Görbe Angéla
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
534 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542614 · Fordította: Görbe Angéla

Kedvencelte 14

Most olvassa 9

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 51


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Az írónővel volt már, hogy befaragtam, annyira unalmas volt. Ez sem annyira kedvenc, de olvasható. Három pár története az esküvőig. Nem igazán jött be egyik pár sem, mindben volt valami nagyon idegesítő. Azt hallottam már, hogy az esküvő eltervezése után minden ember meghülyül kicsit, ez most alátámasztotta. Sarah sem kedvenc, unalmas karakter. Megint bejött, hogy a kevesebb több lett volna. Miért kell ennyire túlírni mindent?????? Egy 300 oldalas könyv sokkal jobb lett volna.

konyvolvaso>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Kedves vidám történet a párkeresésről, pártalálásról és a hétköznapi megmérettetésről. Szeretem az ilyen vidám romantikus meséket, mert egy kicsit azon álomvilágba ringat, hogy minden szép és minden jó csak hinni kell benne. ár egy kicsit túl sok ism szinte hihetetlen.

zuna19>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Ez volt az első könyvem Katie Fforde-tól. Már elég régóta nézegetem a könyvtárban a könyveit, elég sok van belőle. Egyszerűen gyönyörűek a borítói, de most vettem rá magam, hogy olvassak egyet. Az szólhat az írónő mellett, hogy legalább nem írt külön három könyvet és hozott létre egy trilógiát, ami felesleges lett volna és dögunalmas. De akkor is egy történetbe belepréselt rengeteg karaktert. Kicsit sok.
3 pár történetét ismerhetjük meg, akik szerintem mind főszereplők voltak. Igaz a fülszöveg csak Saraht írja de szerintem Elsa, Bron, Hugo, James és Laurence is főszereplő volt. Mellettük rengeteg kisebb karakter is volt a történetben.
Kedvenc párosom Bron és James, ők lettek a befutók.
Viszont, aki borzasztóan bosszantott az Lily. Annyira idegesítő személyiség. Leütöttem volna szívem szerint elég sokszor.
Veronica viszont nagyon szerethető, bolondos karakter.
Egyszer megéri elolvasni, de másodjára már nem biztos, hogy belekezdenék. De nem kizárt az sem. Szeretnék majd másik könyvet is olvasni Katie Fforde-tól.

8 hozzászólás
Hópárduc P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Kedves történet, szórakoztató.
Voltak benne felesleges részek is. De, ettől függetlenül haladós volt. :)

Ács_Milán>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Ez a regény pont arról szól, mint amire a címből is következtetni lehet.
Esküvők… szervezés, lebonyolítás, problémák megoldása.
Maga a történet is kedves volt, hiszen a lányok nagy többsége szereti az esküvőket. Én, annak idején lázas izgalommal vártam a sajátomat és nagyon szerettem a gyönyörű fehér ruhát viselni.
A főszereplők, Sarah, Bron és Elsa igazán jó csapatot alkottak. Ugyan a saját szerelmi életük nem a legideálisabbnak mondható, de mint kiderült, a végére ezekre is lett megoldás.
Összességében egy vidám, könnyed történetet olvashattam. A regény kb. 3/4 részéig viszonylag könnyen lehetett vele haladni, viszont onnantól voltak számomra felesleges töltelék részek. Ha 150-200 oldallal rövidebb lett volna, akkor egy tökéletes és szórakoztató történet lehetett volna.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Vajon ez a könyv is akkora boldogság volt?

Én imádok nyáron esküvős regényeket olvasni! Konkrétan, amint megjön a jó idő, a kezembe is kerülnek ezek a regények, talán éppen azért, mert imádom a lagzikat, de főleg a rengeteg süteményt, amit itt be lehet habzsolni. Ez a könyv is egy kissé cukormázas volt, sok helyen láttam, hogy lecsillagizták, de én nagyon imádtam!

mokus33>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Kihíváshoz olvastam a könyvet, és az írónővel történt előző találkozásaim, valamint a könyv százaléka láttán nem vártam nagy élményt, talán ez volt az oka, hogy kellemesen csalódtam és viszonylag könnyen kiolvastam. Persze néha igazán bő lére volt eresztve a történet, sokkal kevesebb oldal is elég lett volna az eseményekhez. Amikor megjelent a történetben a spoiler, ott már összevontam a szemöldököm, úgy éreztem, ez már túlzás :) A regény lezárása még hihetetlenebb, még akkor is, ha egy romantikus könyvnél nem is számít az ember lánya másra, mint happy endre, de itt valahogy ez is túl giccsesre és kicsit hihetetlenre sikerült. Ennek ellenére tényleg pozitívan csalódtam, viszonylag kellemes, szórakoztató élményt kaptam a könyvtől.

Mariann_Czenema P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

A címet, „Száz boldog esküvõm” még mindig nem értem, mikor csak három lagziról szólt az egész, de ez egy hajszálnyit jobb volt, mint a „Recept a szerelemhez”, ami a folytatása ennek a kötetnek.
Az határozottan jobb elem, hogy több fõszereplõ volt, több férfi partnerrel.

Habók P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Kellemes időtöltés, habár nagy csavarok nincsenek benne, tulajdonképpen az első néhány oldal után lehet tudni, hogy mi lesz a vége. És igazából nem az az tetszett, ami a fő cselekmény, hanem a több kis apróság, Tulajdonképpen elég feminista történet, valahogy minden asszonyban épp most tudatosul, hogy mennyi energia van benne, amit a férj valamilyensége miatt nem tud kiélni, pedig… És mindnek sikerül is – ez a mostani tündérmese receptje. Mindenesetre humor kevés van benne (de amilyen erőltetett mostanában a „vicces” kategória, ez lehet, hogy pozitívum). Ja, és Jane Austen báját (van/volt neki olyan?) – sem találtam benne.

rnike5 P>!
Katie Fforde: Száz boldog esküvőm

Túl hosszúra lett nyújtva a történet, egyes részeket ki lehetett volna hagyni. A cselekmény szempontjából nem voltak fontos a plusz fejezetek, egyedül csak az oldalszámot növelte. Emiatt lett nálam kevesebb csillag, a történet kifejezetten tetszett.
Három különböző nőnek az életébe lehet bepillantást nyerni az esküvőig és mind a hármuk története megérintett, persze más-más módon.
spoiler


Népszerű idézetek

zuna19>!

– Akkor te nem hiszel abban, hogy „boldogan élnek, míg meg nem halnak”?
– Elég ritkán. Ezért tartom fontosnak, hogy az esküvő a lehető legcsodálatosabb legyen.
Sarah a mögöttük lévő tökéletes díszlet felé intett.
– Lehet, hogy az lesz az egyetlen boldog emlékük.
A férfi szemügyre vette a tökéletesen kifényesített cipőjén összegyűlt harmatot.
– Őszintén, Sarah, ha azok, akik fizetnek neked ennek az egésznek a megszervezéséért, ismernék az érzéseidet…
– Nem kell ismerniük az érzéseimet, csak azt a képességemet, hogy meg tudom találni a tökéletes helyszínt és egy megnyerő fotóst, aki eléri, hogy mindenki fantasztikusan nézzen ki.

8. oldal

zuna19>!

– Szóval mit kezdünk vele?
– Mivel? – Bron zavarban volt.
Vanessa legyintése azt jelezte, hogy Bron nem ismer fel valami nagyon egyszerű dolgot.
– Kezdeményezőnek kell lenned, drágám! Tenned kell valamit, hogy létrehozd a dolgot. Jóságos ég! Ha a nők arra várnak, hogy a férfiak indítsák be a dolgokat, a népesség már ezer éve kihalt volna!
– Ó. Gondolod?
– Ez tény. Szóval mihez kezdünk ezzel az ostoba férfival, aki nem használja ki azt, ami az orra előtt van?
Bron vállat vont.

423. oldal

Esmeralda P>!

– Sarah, annyira édes vagy, hogy a böjt időszakában le kell mondanom rólad – mondta Hugo lassan.

7. oldal

4 hozzászólás
Cicu>!

Ashlyn hatalmasat sóhajtott.
– Tudnom kellett volna, hogy nem bízhatok benne. Ráült a tengerimalacomra, amikor kicsik voltunk, és soha nem bocsátottam meg neki.

12. oldal

déjzi>!

Az emberek gyakran mondják másoknak, hogy álljanak ki magukért, […] bár megrémülnének, ha ezek az emberek kiállnának azokkal szemben, akik épp ezt mondták nekik.

Cicu>!

– Sarah – mondta Hugo lassan. – Mit tehetek érted?
Amikor Sarah tette fel ezt a kérdést, akkor ő élénknek és üzletiesnek hangzott. Amikor Hugo kérdezte, az úgy hangzott, mintha bonyolult szexuális technikákat ajánlana, amelyekben valószínűleg csokoládé is szerepel.

171. oldal

Cicu>!

Néha arra gondolt, hogy szerez egy pólót, a következő felirattal: „Fodrász vagyok, kérlek, beszélj lassan!”, de úgy vélte, valószínűleg nem értenék meg, hogy iróniának szánta. Alighanem egy „tizenkét tárgyból érettségiztem, ebből három emelt szintű volt, és fölvettek az egyetemre, de úgy döntöttem, fodrász leszek” feliratú póló sem segítene rajta.

162. oldal

1 hozzászólás
konyvolvaso>!

Valószínűleg az asszony végül csak ki fogja szedni belőle; olyan volt, mint egy terrier, aki nem engedi el a csontot.

451. oldal

konyvolvaso>!

Miközben félszegen mosolyogva álltak, a mosolya mögött így zúgolódott:
– „Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek!” Nem vagyunk lovak – nem kellene a szép állásunk alapján pontozni bennünket!

397. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget ér
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Margaret Mazzantini: Újjászületés
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!
Milly Johnson: Tavaszi affér
J. K. Smith: Szerelem hirdetésre
Jojo Moyes: Tengernyi szerelem