Rózsaszirmú ​nyár 28 csillagozás

Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

A SZERELEMHEZ SOHA NINCS KÉSŐ

A vadregényes Skócia kies szegletében egy idős úriember kisegítőt keres a birtokára. Caro Swansonnak kapóra jön a hirdetés, mert úgy érzi, ideje változtatni az életén. Amikor találkozik munkaadója fiával, Aleckel, Caro szíve nagyot dobban. Húsz évvel ezelőtt egy görög szigeten ugyanis már keresztezték egymás útját, és egy feledhetetlen estét töltöttek együtt. Vajon a férfi is emlékszik rá?

Akkor elszalasztották a lehetőséget. Most azonban, amikor a birtok megmentése érdekében Londontól Dél-Franciaországig utaznak egy elveszettnek hitt, csodálatos parfüm nyomában, ismét felcsillan a remény. Hiszen hiába telt el több évtized a görögországi nyaralás óta, Alec még mindig érzi azt a bizonyos rózsaillatot…

Romantika, humor, kedves, könnyen a szívünkbe zárható szereplők, valamint a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” lehetősége – íme egy újabb tökéletes Katie Fforde-regény.

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Libri, Budapest, 2019
364 oldal · ISBN: 9789634336747 · Fordította: Svoboda Róbert
>!
Libri, Budapest, 2019
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634336006 · Fordította: Svoboda Róbert

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 39


Kiemelt értékelések

>!
Málnika P
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

„Meg kell tanulnia együtt élni a tökéletlenségekkel.”

Amikor könnyed kikapcsolódásra vágyom, Milly Johnson mellett leginkább Katie Fforde könyvei azok, amelyekhez bátran fordulhatok. A Rózsaszirmú nyár borítója teljesen elvarázsolt, így alig vártam, hogy végre olvashassam a szerző új regényét, amelyben végül kicsit csalódnom kellett. A csodaszép helyszínek leírását kifejezetten élveztem, azonban sem a történet, sem a szereplők nem tudtak igazán lekötni. Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy szappanopera alapján készült regényt olvasnék, volt itt minden, elsodort, majd egymásra találó szerelmesek, hollywoodi pár nagy korkülönbséggel, anya-lánya harc, családi örökség, ármánykodás, betegség, esküvőszervezés, parfümösdi, na és sok, túlzott érzelmi kitöréssel ábrázolt szereplő. A stílus sem volt gördülékeny, bár ez valószínűleg inkább a fordító számlájára írható. Hűsítő limonádéként, így nyár végén fogyasztva, nem esett rosszul, de garantáltan nem ez az angol írónő legjobb romantikus könyve.

>!
Niki P
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Aranyos, rózsaszín romantikus történet nagyon szép helyeken. Egyik vágyam, hogy eljussak Skóciába, illetve Franciaországba, így még ha nem is valójában, csak képzeletben, sikerült. Könnyed olvasmány. Az időpont nem volt tökéletes. Jobban el tudtam volna képzelni nyáron olvasva a tengerparton egy koktéllal a kezemben.
Katie Fforde-tól ez volt az első könyvem, de nem az utolsó.

>!
blankaveronika IP
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Aranyos, nyári, könnyed. Van benne Skócia, Franciaország meg Anglia, ez a lényeg. A szereplők többsége szerethető. Nem túl izgalmas, de a strandra például tökéletes választás annak, aki szereti ezeket az országokat, a parfümöket meg a tökéletelenül tökéletes női sorsokat.

>!
XX73
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Modern munkásosztálybeli hamupipőke-álom. Caro Londonból egy görög szigetre utazik iddogálni. Utolsó sötét estéjén összefut egy skót kastély örökösével, aki szereti a rózsaillatot. Snitt, húsz évvel később. Caro alacsony státuszú munkákból él, majd egy szép napon hova veti sorsa, na hova?! A továbbiakban életvezetési tanácsokat kapunk tőle. spoiler Teáznak a Ritzben, és csak annyit tud mondani: ejha. Majd beszáll a parfümbizniszbe. spoiler

Az előző Katie Fforde-olvasásom után csalódást okozott számomra ez a könyv. És csak a kicsit tudom be ezt a recsegő-ropogó szövegnek. (Fordításnak? „A levelek most kezdtek sarjadni.”)

>!
sahi P
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Picit szögletesnek éreztem a könyvet, de ennek ellenére én jól szórakoztam olvasás közben. Sok minden történt, több pár is egymásra talált. De pont a főszereplők vonzódása szerintem nem volt eléggé kidolgozott. Az esküvős vonalat minden könyvben szeretem. Sok szerethető szereplő tünt fel a könyvben, de mivel túl sokan voltak nem ismerhettük meg őket kellő mélységben.

>!
Évaaa
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Imádom Katie Fforde könyveit, mindet olvastam. Ez a könyv a fordítás egyszerűsége miatt nem volt élvezhető. Csak szó szerint lefordították, nem szépítgették, magyarosították. Így néha szinte értelmetlenül jön egyik mondat a másik után. Sajnáltam, hogy nem az eddig megszokott színvonal maradt.

>!
Tündérlányka
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Könnyed nyári történet, ha egy nehezebb könyv vagy egy fárasztó nap után valami kikapcsolódásra, újdonságra, pihenésre vágysz.
A történet életszerű, mégis varázslatos.
A szereplők szerethetőek, emberiek.

>!
nmoni
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Kedvet kaptam Skociahoz!
Nagyon aranyos romantikus sztori volt, koronavirusos idoben jo ilyenekt olvasgatni! Bar kicsit sok par talalt egymasra, ezt mar tulzasnak talaltam, es a 41 eves foszereplonk pesszimista gondolatait is. Szemmel lathatoan, es sok szereplo szemevel lathatoan is vonzodnak egymashoz, de a foszereplonk nem akarja elhinni, hogy ez igaz lehet. Pedig nem tunt ugy, hogy onbizalom vagy onertekelesi problemai lennenek. Szoval ez a nyavalygas kicsit idegesito volt.
Es sajnos pont az a resz, amikor a Hollywoodi sztarok megismerkednek a hetkoznapi emberekkel, es osszebaratkoznak volt nagyon eletidegen es fantaziatlan. Segitsen parfumot valasztani?! ez egy kicsit csalodas volt, kar volt erte, lehetett volna frappansabb is.

>!
eszpo
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Ez volt az első könyvem az írónőtől. Eszméletlenül untam. Mikor elkezdtem nagyon reménykedtem,hogy az alaptörténet valami igazán szuper folytatást kap. Egy véletlen találkozás folytatása évek múlva,izgalmas alapnak ígérkezett. Sajnos nem lett az. Belecsöppentem egy családtörténetbe,amiben volt minden,mint a sorozatokban. El is felejtettem sokszor,hogy mi volt a kezdeti érdeklődésem tárgya. Sok volt az üresjárat a könyvben,szinte végig untam. Egyedül Alec lányában volt némi élet. Szerintem ezt a könyvet filmen jobban élveztem volna. Akkor legalább látom a gyönyörű tájat, amiről viszont csodás leírásokat kapunk.A kommenteket olvasva nem a legjobb Katie Fforde könyvvel kezdtem. Adok majd még esélyt az írónőnek,de egyelőre elment a kedvem.

>!
dynamail
Katie Fforde: Rózsaszirmú nyár

Érdekes könnyű olvasmány, sok sok érzelemmel, szeretettel és illatokkal. Kiszámítható volt, de volt egy két csavar. Szép tájleírásokkal szárnyalt a történet, így gyorsan kiolvastam.:-)


Népszerű idézetek

>!
Málnika P

(…) időnként a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy jól kisírjuk magunkat.

147. oldal

>!
Málnika P

Meg kell tanulnia együtt élni a tökéletlenségekkel.

184. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Adler: Toszkánai nyár
Julianne Donaldson: Blackmoore
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Mandy Baggot: Szingliként a nyárba
Sarah Dessen: Altatódal
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő
Madeleine Wickham: Titkok, hazugságok
Madeleine Wickham: Velem alszol?
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek