Recept ​a szerelemhez 120 csillagozás

Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Amikor ​Zoe Harpert beválogatják egy televíziós főzőversenybe, izgatottan várja, hogy bemutathassa a tudományát. Ha nyer, ismertséget és pénzt szerez, amivel valóra válthatja az álmát: saját kis delikateszboltot nyithat.
Ám alighogy kezdetét veszi a verseny, Zoe rádöbben, hogy nehezebb dolga lesz, mint hitte. Mert nem csupán Cherrel, egy rendkívül becsvágyó és álnokul fondorlatos vetélytársnővel kell megküzdenie, de ráadásul menthetetlenül belehabarodik a zsűri egyik tagjába, a szívdöglesztő Gideon Irvingbe.
Zoe számára hamarosan már nem csak a gasztronómiai feladatok jelentenek kihívást. Megnyerheti-e a versenyt, vagy Gideon még a győzelemnél is csábítóbb? És vajon felkészült-e rá Zoe, hogy mindent kockára tegyen a szerelemért?

Katie Fforde a romantikus női irodalom egyik csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistákat. A Szerelmes levelek, a Hív Amszterdam, a Száz boldog esküvőm, a Tökéletes ajánlat, a Ház kilátással és a Szerelem kétszer… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
ISBN: 9789632546971 · Fordította: Darvas Eszter
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
414 oldal · ISBN: 9789632546971 · Fordította: Darvas Eszter

Kedvencelte 8

Most olvassa 4

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 48

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Felixa P>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Jajj!, ez nekem nagyon tetszett…, mégpedig a kiszámítható történettel, a kedves mellékszereplőkkel, és magával a főzőversennyel. A kezdeti nem mindennapi színtér egy kicsit meglepett, de aztán a környezet és a kihelyezett helyszínek nem is lehettek volna jobbak. Meglepő módon nem a szerelmi szál miatt izgultam, hanem amiatt, hogy ki nyeri meg a versenyt. Cher egy szemét kis dög és már kezdett nagyon idegesítővé válni, legszívesebben jól pofán vágtam volna nem egy megnyilvánulása alkalmával. Kellemes olvasmányélményt tudhatok magam mögött… :)

Mariann_Czenema P>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Egyszer mindent el lehet olvasni, még az ilyen butácska, kiszámítható történeteket is, csak az a kérdés, hogy vàgyik-e az olvasó az újraolvasásra.
Nem.
(Annyi haszna volt, hogy sok oldalszámot hozott az olvasási maratonhoz.)

konyvolvaso >!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Ez az a könyv ami igazán kikapcsol és elrepít messzi tájakra ahol a fözőversenyre készülünk. Együtt drukkoltam a versenyzővel és meglepett, hogy egyes versenyzők mennyi gonoszságra képesek a cél érdekében.De mindig vannak kedvencek is akiket szívünkbe zárhatunk és éppen ezért lehet kedvenc ez a könyv. Sok pozitivuma van és olyan a történet, hogy csak úgy olvastatja magát, hogy minél többet megtudjunk, megismerhessünk a résztvevőkből. A recepteket és a versenyt átélve még a főzés is könnyedebbé vált , nagyon inspirált. Háziasszonyoknak, hobbi vagy mesterszakácsoknak ajánlom vagy csak aki szeretne egy kedves, vidám történettel megismerkedni.

hencsa06>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Aranyos , kedves , egyszerű történet volt , a maga kiszámítható valóságával egyetembe.
Ötletes volt a főzőverseny és a helyszínek is.
Zoé kedves segítőkész lány.
Ha romantikus regényekre vágyom Fforde az egyik író, akitől szoktam olvasni , talán pont az egyszerűsége miatt és, mert nincs túlírva , nem csöpögős.
Jó volt olvasni.

Anó P>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Nagy meglepetést nem szerzett, de kellemes olvasmány volt! Zoe aranyszívű teremtésnek bizonyult, aki győzelemre is érdemes volt, azaz lett volna, ha…
Ami érdekes volt, hogy nem vagyok egy konyhatündér típus, mégis élvezettel kísértem végig a főzőverseny eseményeit:)
A végén már nagyon vártam, hogy „valami jó” történjen!
Mert az kell a kis romantikus lelkemnek.
(Chert meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben, Rupert szülei sem férkőztek a szívembe).

Katicabogar9>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Ez a könyv nagyon jól esett :)
Kedves volt a történet, aranyosak voltak a szereplők. Cher utálatos kis fruska, Fenella és Rupert tüneményes mellékszereplők voltak és Glory valami kis csoda.
Maga az ötlet, hogy egy főzőversenyről olvassak tetszett, még könyvben nem találtam ilyet, viszont animét azt már láttam hasonlót és az is nagyon tetszett. Zoe tökéletes romantikus hősnő, nem csalódtam benne, Gideon szintén szeretnivaló úriember volt.
A kedvenc részem az volt, amikor Gloryt hazahozták. Amit leginkább dühítőnek találtam az Cher viselkedése volt.
Áh, nagyon szerettem ezt a könyvet, köszönöm, hogy olvashattam :)

Tamee>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Vannak olyan könyvek, amikben úgy pörögnek az események, hogy az ember csak kapkodja a fejét, és emiatt nem tudja letenni a könyvet. Ez nem ilyen. Ellenben ez is legalább annyira nem hagyja félbehagyni magát. Erről pedig az írónő stílusa tehet, amiről kivételesen nem túloz a könyv borítóján írt szöveg, hiszen tényleg annyira kellemes, bájos a stílusa, hogy észrevétlenül lopja bele magát az ember szívébe.
Zoe nekem nagyon szimpatikus volt, könnyen azonosulni tudtam vele, hiszen szerintem hasonlítunk is valamilyen szinten.
Gideon már a nevével megnyert engem (erről Kerstin Gier tehet), aztán a jellemével rátett egy lapátra. Habár amiket a végén mondott, azok számomra annyira férfiatlanak voltak (még ha kétségtelenül romantikusak is), hogy levontam a következtetést, hogy ilyet csak kétféle férfi mondhat: akit kiheréltek vagy aki egy romantikus regényben szerepel. Itt az utóbbi áll fent, ahogy azt sejthetjük is.
A mellékszereplők mind betöltötték a szerepüket, volt, aki édes volt, volt aki utálnivaló, szóval velük minden rendben volt.
Mindent egybevetve (eddigi tapasztalataim alapján) ez egy tipikus Katie Fforde könyv volt, és megbizonyosodtam a könyvnek hála, hogy még szeretnék tőle olvasni.

kitekaktusz>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Ez volt az első Katie Fforde könyvem és kellemesen csalódtam benne. Egy kicsit unalmas, egyszer olvasós, szirupos valamire számítottam, de teljesen mást kaptam. Nagyon tetszett a sztori, szerethetők a karakterek, kicsit olyan volt, mintha a TV Paprika egyik műsorába csöppentem volna. Amit egyébként imádok, akár háttérzajnak, vagy vasalás közben, szóval bármikor jöhet. Fenella és Rupert voltak a kedvenceim, úgy képzeltem el őket, mint a sorozatbeli Mike-ot és Mollyt, Rupert szüleit pedig, mint a Szívek szállodájában Lorelai apját és anyját. A szerelmi szál nem érdekelt különösebben, sokkal inkább az, hogy ki nyeri a főzőversenyt.

zsófcsa>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

mindig vegyes érzéseim vannak Fforde könyveivel kapcsolatban. és sosem tudom, hogy eredetiben is ennyire gejl módon ír-e vagy csak a magyar fordítás ront a helyzeten.
ez a regénye egyébként egészen kellemes volt, azt nagyon élveztem, mikor főztek. viszont Chert és Rupert szüleit meg tudtam volna tépni.
ami nagyon zavart, hogy ha már ennyire klisések a könyvei, és a jó mindig elnyeri méltó jutalmát, a rossz a büntetését, akkor Rupert szüleinek 'megtorlására' miért nem írt pár oldalt hozzá? :) emiatt igencsak hiányérzettel tettem le a könyvet.

Dorku I>!
Katie Fforde: Recept a szerelemhez

Az alapötlet nagyon jó lett volna, de sem a szereplők, sem a stílus nem nyerte el a tetszésemet. Egyrészt unalmasak és kiszámíthatóak voltak a karakterek, nagyon egysíkú gondolkodással, másrészt maga a szöveg sem nyerte el a tetszésemet, semmi különleges nem volt benne, és az atmoszférát sem sikerült igazán megteremteni. Amiért mégis 3 és fél csillagot adok, az a nagyon bájos borító, az időnként felbukkanó humor és a jó alapötlet.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

krisztin1>!

– […] A szerelem az, amikor nem tudod elképzelni az életed a másik nélkül, amikor egyfolytában ő jár a fejedben, amikor boldogan és gondolkodás nélkül odaadnád érte a fél karod.

Huszonnyolcadik fejezet

szakcsgab>!

– Nincs fogkefém, se hálóruhám.
– Van egy kis üvegpucoló kefém, az is megteszi, és adok egy inget.

82. oldal

Tamee>!

Megmondom őszintén, én borsót meg babot adnék nekik, aztán csak fingjanak!

255. oldal

Málnika >!

Az, hogy az ember boldog vagy szomorú, gyakran elhatározás kérdése, döbbent rá vidoran.

294. oldal, 24. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)

konyvolvaso >!

Talán a fáradtság miatt, Zoe azon kapta magát, hogy mosolyog.

Felixa P>!

…az igazi szívfájdalom, az pokoli…

144. oldal

krisztin1>!

– Senki nem programozhatja be magát, hogy szerelmes lesz-e, vagy sem, ez csak úgy megtörténik. Nincs választásunk. […]

szakcsgab>!

Gideon volt a konyhában, Ruperttel társalgott, és amint Zoe megpillantotta a férfit, megpróbált hátraarcot csinálni. Úgy látszik nem menekülhet előle.
………….
………….
– Nem kell elfutnia, csak mert itt vagyok – mondta Gideon. – Nem harapok. Illetve csak úgy havonta egyszer, teliholdkor.

65. oldal

Timcsibaba77>!

A fánk túl meleg volt, nem lehetett megtölteni lekvárral és tejszínnel, ezért azokat külön tálkákban tették rá a telepakolt tálcára.

17. oldal

Mar_T P>!

Volt egy termelő, aki olyannyira helyi kuriózum volt, hogy a tej dobozán feltüntette a tehén nevét.

365. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Harmel: A felejtés édes íze
Papp Diána: Bodza Bisztró
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Veronica Henry: Álmaink otthona