Majdnem ​tökéletes 54 csillagozás

Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Anna, ​a frissen végzett belsőépítész úgy dönt, hogy a tettek mezejére lép. Mindent – azaz kevéske pénzét – kockára téve vásárol egy tüneményes kis házat vidéken, hogy majd felújítja és kipofozza – elvégre ez a szakmája –, azután eladja. Ily módon bebizonyíthatja a családjának, hogy igenis képes megállni a saját lábán. A mesebeli házikó ránézésre tökéletes, ám belül maga a káosz: a földszinten hiányos a padló, a tetőtérbe lépcső helyett egy rozoga létra vezet, áram nincs, tehát elő a gyertyákkal, ágy sehol, csupán egy matracon, hálózsákban hajthatja álomra a fejét.
Lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét?
Ekkor érkezik a mentőangyal a szomszéd Chloe személyében – némi tea, bor és rengeteg együttérzés, valamint egy kóbor agár, Caroline társaságában. A világ rendje helyreállni látszik, s Anna már kezdené hinni, hogy megtalálta a nagykönyvben megírt idillt. Csakhogy feltűnik a színen egy jóképű, ám lehetetlen alak, Rob Hunter, aki a műemlékházak helyreállítását… (tovább)

Eredeti mű: Katie Fforde: Practically Perfect

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
540 oldal · ISBN: 9789633832608
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633832820

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Ismét egy tipikus Katie Fforde könyv, de ez most nem tetszett annyira, mint az előzőek. A történet nem túl bonyolult. A helyszín nekem nagyon tetszett, ugyanis szeretem azokat a könyveket, amelyek Anglia valamelyik vidéki kisvárosában, falujában játszódnak.
A főszereplő Anna belsőépítész és saját maga újítja fel a házát. Teljesen egyedül van a kisvárosban, de szinte azonnal jó barátságot köt szomszédasszonyával, Chloe-val, akivel kölcsönösen számíthatnak egymásra. Nekem egyébként ő volt a legszimpatikusabb szereplő.
A felújítás mellett természetesen szerelemről is olvashatunk. Van ugye Max, akit Anna már három éve nem látott, de azóta is csak rá gondol. Aztán amikor összejönnek, Anna rádöbben, hogy a pasi egy igazi sznob seggfej, és próbálja ugyan győzködni magát, hogy szerelmes belé, de nem igazán működik kettejük között a kémia.
A másik pasi Rob sokkal szimpatikusabb, bár ami hisztit a végén lerendezett, azzal el is ásta magát a szememben.
Úgy érzem, hogy a tűz nem kellett volna a könyvbe, mert utána már kicsit erőltetett volt az egész.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Nem volt rossz, de az írónő korábbi művei jobban bejöttek. Anna aranyos, de naiv. Chloé jobban tetszett, de hát nem ő a főszereplő. Anna érzései is eléggé hullámoztak,főleg ha Robról volt szó. Na aztán ő is egy hangulatember. Én biztos nem bocsátottam volna meg ilyen könnyen a bunkóságait. A történet legaranyosabb szereplője azonban Caroline. A hölgy egy félénk agárhölgy. Miatta jár a negyedik csillag. Összegzésként a történet aranyos, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle. Nem rágtam le a körmeimet izgalmamban.

>!
Lulma
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Bájos kis történet. A helyszínt imádtam, nagyon szeretek házfelújítós sorozatokat nézni, jó volt végre olvasni is egy ilyen témájú könnyed regényt. Az angol vidéki hangulat pedig pluszpontot érdemel!
Nekem elég lett volna a piknikes részig a sztori, onnantól kezdve már vontatottnak és feleslegesnek éreztem a folytatást. A tűz és az utolsó kis összeveszés Rob és Anna között már nem tetszett.
Volt már jobb is, amit az írónőtől olvastam, de rosszabb is. ez amolyan tipikus egyszer olvasós, kikapcsolódásra alkalmas könyv.

>!
zsófcsa
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

lehet, hogy én kaptam le a polcról jó sorrendben az írónő könyveit, de egyre javuló tendenciát mutat :)
a fordítás is jobb egy fokkal, bár még mindig vannak benne hihetetlenül buta megfogalmazások.
a sztori maga tetszett, szeretem a házfelújítós sztorikat, a részleteket is szerettem, mikor hogy isszák a teát, vagy mikor fél oldalon keresztül bontottak és töltöttek ki egy üveg bort :)
és hát Cotswolds… nekem a szívem csücske, úgyhogy kellemes volt így nyárestékre :)

>!
PTJulia P
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Cuki limonádé lehetett volna belőle, nekem nagyon tetszik az ötlet és a sztori egy része is. Csak a megvalósítás… olyan vontatottra, laposra sikerült. Inkább filmet kellett volna készíteni belőle, egy kis könnyed, másfél órás valamit, könyvben kissé hosszú idő volt, míg átküzdöttem magam rajta.

>!
Dóra_Nagy_6
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Aranyos történet volt, tetszett a házfelújításos téma és a kutyák is. Már az elején is tudni lehetett, hogy mi lesz a vége, ennek ellenére nagyon el volt nyújtva a sztori. Sajnos a szereplőket sem tudtam megkedvelni benne.

>!
Boritek70 P
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Maga a történet helyeske, a kutyákat és a helyszínt imádtam, nagyon szeretnèm èlőben is látni egyszer (a helyszínt, kutyát már sikerült…). Nèha kicsit rètestészta, néha sikítani tudtam volna a párbeszédektől, néha fogtam a fejem, hogy ne már…. De alapjában élvezhető, kikapcsoló csajos könyv.

>!
LePapillon
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Az első könyv, amit az írónőtől olvastam – aranyos, könnyed olvasmány, kikapcsolódásnak tökéletes. Nekem főleg az utolsó egyharmada tetszett.

>!
siposjuci
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

Nem is tudom most hirtelen felidézni, hogy olvastam-e már Katie Fforde könyvet, de nem volt ez olyan rossz. A könyv története alapvetően nem egy csavaros Cassandra Clare történet, hanem egy lány csetlő-botló szárnybontogatásai a kapcsolatai terén. Több dolog is megfogott benne. Az első akkor jött el, amikor spoiler Legszívesebben benyúltam volna a lapok közé és nyakon vertem volna szegény lányt, hogy térjen észhez és hagyja ezt a sznob fajankót. De mivel ezt legnagyobb sajnálatomra még mindig nem lehet megtenni, így maradt az, hogy szép lassan végignéztem, ahogy összetörik a szíve és megvilágosodik. Ellenben a történet egésze alatt szurkoltam Rob-nak. Egy vicces, figyelmes és kedves fickó volt. spoiler A második pofozkodós kedv akkor kapott el, amikor Anna átváltott egy óvodás szerelmi felfogású személlyé. Rémes volt, hogy attól, ha valaki megfogja a kezét és megcsókolja az már a párja. Tudom, ez már szőrszálhasogatás, de akkor is. Nagyon zavart ez a naív, kislányos kijelentése. Amúgy nagyon tetszett az egészben ez a felújításos vonal, kreatív énemet azóta is foglalkoztatja az egész lakás-építés-felújítás-renoválás dolog. És persze a nagy kedvenc, a szomszéd család csemetéstől, kis házastól és mindenestől. Egy aranyos történet volt, kikapcsolódás gyanánt csak ajánlani tudom.

>!
Málnika
Katie Fforde: Majdnem tökéletes

A történet nehezen indul be, ennek ellenére épp olyan bájos, mint Katie Fforde többi regénye. A szerelmi szálak jól fel vannak építve, mindkét férfi, Max és Rob karaktere nagyszerűen ábrázolt. Kitűnően szemlélteti, hogy az álompasi az életben sokszor inkább hatalmas csalódás. A végén, Rob házának leégésével kicsit túlbonyolítja a happy endet, de összességében szerethető könyv.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Erősen zsíros, kalóriában gazdag étkezésre van szükséged. Hidd el nekem, ha az ember szomorú, azon csak egy nagy zabálás tud segíteni.

375. oldal

2 hozzászólás
>!
dRen P

A férfiak nagyon hasznosak, de egyszerre csak egy dolgot képesek csinálni.

368. oldal

>!
dRen P

– Csak azért sajnálom, hogy még a bokáját is kificamította, amikor berúgta azt az ajtót. Ez Bruce Willisszel sosem történt volna meg.
– De Bruce Willisnek nincs semmi haja, és különben is iszonyatosan öreg hozzád.

460. oldal

>!
dRen P

– Szóval jelenleg nincsen autója? – A srác úgy nézett Annára, mintha az ufók pottyantották volna őt elé.
– Nincs. Sosem volt. Ez lesz az első alkalom. Feltételezem, az ilyenekre szokás azt mondani, hogy autószűz – kacsintott a férfira. – De nagyon kérem, inkább ne használjuk ezt a kifejezést.
A fiatal srácon látszott, hogy ilyen helyzetben sem volt még soha.
– Van jogosítványa?
Anna előhúzta az iratot a hátsó zsebéből.
– Hát hogyne. És feddhetetlen vagyok. Még sosem használtam, úgyhogy makulátlan a múltam.

462-463. oldal

>!
Erika_Szabadi

Eszméletlen voltál ma! Fogalmam sem volt róla, hogy ennyi mindent kell majd csinálnunk, amikor jelentkeztem a munkára kettőnk nevében. Cserébe bármikor áthívhatod Mike-ot, hogy segítsen a felújításban, amikor csak szükséged lesz rá.
Anna grimaszolt egyet.
– Úgy érted, jelentkezel a munkára a nevében.
Chloe vállat vont, és zsebre dugta a kezeit.
– Lefekszem vele, ennek köszönhetem, hogy ekkora hatalmam van felette.

>!
krisztin1 P

(…) az igaz szerelem megtalálásához éppen annyi szerencse kell,mint minden máshoz az életben (…)

>!
Leilaa

– Nonszensz! nem olvastad Bridget Jones naplóját? Csak egy orvosság van a szívfájdalomra, és az a vodka.

>!
Málnika

Mint a legtöbb férjezett nő, ő sem szerette, ha a barátnői mint páratlanul maradt zoknik a fiókban, úgy hánykolódnak a nagyvilágban.

149. oldal, 8. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2014)

>!
zsófcsa

Anna kortyolt egyet a pohárból, hátradőlt, és kinézett az ablakon, ahol Cotswolds festői kőházikói rohantak el mellette. Amikor először utazott erre Londonból ezen a vonalon, és azon töprengett, vajon milyen ház vár itt pont őrá, itt érezte először, hogy biztosan jó irányba indult el. Ahol ennyire gyönyörű a táj, ott nem lehet nagyon mellé nyúlni a házválasztással.

164. oldal

>!
krisztin1 P

(…) Abból sosem sül ki semmi jó, ha szerelmes lesz az ember.


Hasonló könyvek címkék alapján

Milly Johnson: Teaház a sarkon
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Samantha Young: Jamaica Lane
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Lisa Heathfield: Papírpillangók
Sophie Jackson: Egy csepp remény
Lesley Pearse: Bízz bennem