Karácsonyi ​lakoma és más történetek 46 csillagozás

Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Idén minden kívánságod teljesül!
Mondj igent a boldogságra!

A Francia kaland, a Tökéletes megoldás és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében lélekemelő, romantikus és szórakoztató történetekkel ünnepli a karácsonyt.
Mit tegyünk, ha szenteste egy behavazott skót kisvárosban ragadunk egy jóképű idegennel…?
Mi a teendő, ha a karácsonyt a családunkkal akartuk volna ünnepelni, de egy szobafoglalási zűr végül egy sármos férfival hoz össze…?
Mi történne, ha egyszer az életben hagynánk, hogy a sors vezesse a kezünket, egyenesen a boldogságig…?
Katie Fforde bájos humorral és – nem mellesleg – ínycsiklandó étkekkel teli kötete szép karácsonyi ajándék mindenkinek, aki hisz a szeretet és a barátság erejében, az újrakezdésben vagy a folytatásban, és abban, hogy ha odafigyelünk egymásra, tényleg megtörténhet a csoda…, és akár még szerelembe is eshetünk.

Eredeti mű: Katie Fforde: A Christmas Feast and Other Stories

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Libri, Budapest, 2015
350 oldal · ISBN: 9789633107942 · Fordította: Molnár Júlia Dóra
>!
Libri, Budapest, 2015
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633106617 · Fordította: Molnár Júlia Dóra

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

>!
Csoszi P
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

A karácsonyi lakoma nem más, mint pezsgő és falatkák, előétel, főétel, sajttál, desszert, valamint kávé és csokoládés trüffelgolyók Katie Fforde tálalásában. Habkönnyű és édes. A legjobban a hosszabb terjedelmű novellák tetszettek. Szerencsére a könyv saját példány, úgyhogy bármikor repetázhatok:)

>!
Annamarie P
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Katie Fforde tud írni. Csak épp nem a novella az erőssége.
Tulajdonképpen véletlenül kezdtem el olvasni, mert a minden napra egy novella kihíváshoz kellett egy könyv, de csak ez volt meg nekem telefonon is olvasható verzióban.
Ezeknek a novelláknak az a jellemzője, hogy mindegyik úgy kezdődik, hogy már-már elhiszed, hogy életed legizgalmasabb, legromantikusabb történetében fogsz elmerülni, de akkor a végén úgy kupán vág, hogy szinte fáj. Kijózanító. Volt egy-két hosszabb történet, azok sokkal jobbra sikerültek.
És a cím… Maradjunk a Lakomák és más történetek verziónál.

>!
klaratakacs P
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Nem vártam tőle túl sokat, így nem is csalódtam. Illetve abban igen, hogy néhány történet egyáltalán nem karácsonykor játszódik.
A történetek limonádék, némelyik viszont jól kidolgozott, bár konfliktus, jellemábrázolás nincs bennük. Volt viszont olyan, ami felidézte bennem augusztusban is azt, hogy miért szeretem a karácsonyt.

>!
Annemary
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Könnyed kis történetek… bár némelyik túl rövid, el sem kezdtem, már vége is lett.
Valójában szeretem a romantikus történeteket, de az, hogy valaki seperc alatt meghív valakit vacsorára, vagy egyéb képtelen helyzetek, na ezeket már én sem hiszem el….de szerencsére akadtak jó történetek is.
Amit még sajnáltam, hogy nem igazán volt karácsonyi a könyv….de még jó hogy a csillogó karácsonyfám mellett olvasva ezt nem vettem zokon…

>!
Leeloominailekatariba_Laminatcha…
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Ha már ragaszkodunk a lakomás hasonlathoz, akkor volt amelyik fogás ízlett, volt ami kevésbé, és volt olyan, ami után mind a tíz ujjamat megnyaltam. Hamar behabzsoltam. Szerencsére könnyen emészthető volt. Néha éreztem, hogy ebből tudnék repetázni.
Bár összességében kellemes olvasmány, mégis hiányérzetem van. Katie Fforde erőssége a hosszabb terjedelmű próza. Ebben a könyvében sem alkotott semmi formabontót; a kötet kissé kiszámítható.
Ha a könyvben szereplő összes novellát regénnyé bővítenénk, a romantikus irodalom kedvelőinek hónapokra elegendő olvasnivalójuk lenne. Én is örömmel olvasnám.

>!
Habók P
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Azt hiszem, maradok a regényeinél. A novellái kevésbé tetszenek. Túl rövidek, túl édeskések, négy oldal az örök boldogságig – ezt még neki sem hiszem el.

>!
Britta89
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Aranyos történetek összessége. Mindegyik happyend végződéssel…naná, Katie Fforde ezek szakértője. Aki szereti a már-már csöpögős történeteket olvasgatni, azoknak ajánlom bátran. A szereplőket egy-egy oldal erejéig megismerhetjük, majd búcsút monduk, ahogy beteljesedett a sorsuk. Ezt követően kezdetét veszi egy újabb kaland.
Az egyetlen, amit nem igazán értettem, az az utolsó kis novella volt. Az nem kellett volna már ehhez a kötethez…véleményem szerint.

>!
Lulma
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

A hosszabb novellák tetszettek, kidolgozottak voltak, de a rövidebbekkel nem voltam megelégedve. Szívesen olvastam volna olyan történetet, amiben mondjuk a család vagy a barátság a fő szempont és nem a romantikus végkimenetel. Összességében nem volt rossz, karácsonyi hangolódáshoz elmegy.

>!
mokus33
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Gondolkodtam, hogy három csillagot adjak-e, de végül azért döntöttem a négy csillag mellett, mert karácsonykor olvastam, és illett a hangulatomhoz. Egyébként némely történet elég kezdetleges volt, főleg a rövidebb hangvételű szösszenetek. A hosszabb történetek már jobban lekötötték a figyelmem, de ezek is túl sziruposak voltak. A helyszínek viszont elvarázsoltak, a vidéki angol táj, vagy akár a vad skót téli helyszín, ezek kellőképpen színesítették az egyébként kissé gyengécske cselekményt.

>!
Gabcsi77
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek

Tipikusan ha nincs időd,de olvasnál valami rövid, könnyű történetet…:-) Nincs se hűű,se ááá érzésem sem,pont elég volt,volt rövid volt hosszabb és pont;-)


Népszerű idézetek

>!
Csoszi P

Vajon miért dolgoznak emberek – sokszor több mint napi tizennégy órát, rettenetesen kemény munkával – a semmiért?

51. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cecelia Ahern: Ajándék
Richard Paul Evans: Hol lehet Noel?
Sarah Morgan: Hóvarázs
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Emily March: Angyalszárnyak
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Donna VanLiere: Karácsonyi fény
Eugenia Riley – Flora Speer – Megan Daniel – Vivian Knight-Jenkins: Karácsonyi gyertyafény
Fábián Janka: Karácsony a Ligetben
Rachel Cohn – David Levithan: Dash és Lily – Kihívások könyve