Hív ​Amszterdam 144 csillagozás

Katie Fforde: Hív Amszterdam Katie Fforde: Hív Amszterdam

Mit tegyünk, ha a férjünk lecserél egy szexi, fiatal szőkére? Vagy mit tegyünk, ha az álomesküvő előtt eszmélünk rá, hogy a Nagy Ő mégsem az Igazi? Jo Edwards sohasem tervezte, hogy hajón fog élni. Még azt sem tudja biztosan, hogy szereti-e a vizet. De amikor a férje kidobja, mégis egy állóhajóra költözik… Dora Hamilton sohasem tervezte, hogy meglép a tulajdon esküvőjéről. De amikor eljön a várva várt nap, mégis menekülőre fogja – és egyetlen lehetősége, hogy elfogadja Jo ajánlatát, ő is a hajó fedélzetén keres menedéket… A két barátnő elhatározza, hogy örökre lemond a férfiakról, arra viszont nem számítanak, hogy a pasik hamarosan csőstül rajongják körül őket, sőt, miután kihajóznak, életük legnagyobb kalandja veszi kezdetét.

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Libri, Budapest, 2018
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634331551 · Fordította: Endreffy Júlia
>!
Libri, Budapest, 2018
472 oldal · ISBN: 9789634334583 · Fordította: Endreffy Júlia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2008
446 oldal · ISBN: 9789632541662 · Fordította: Endreffy Júlia

Enciklopédia 2


Kedvencelte 7

Most olvassa 2

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

krlany IP>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Okés, azt hiszem, ha néha napján romantikusra vágyom, akkor előveszem a Tengeróceánt vagy A színes fátyolt úgy századjára…
Két könyvből kettő szar… más fogalmaink vannak a romantikáról, pedig én is nő vagyok, akárcsak ezen írók. Szerintem a női picsogás, faszik utáni nyálcsorgatásuk és frusztrációik számbavevése nem romantikus. Még akkor sem, ha van a könyvben csók és nagybetűs SZEX… ellenben a címmel ellentétben Amszterdam nincs… még úgy sem, hogy elvileg megérkeznek oda…
A másik, amit imádok a háziasszonyból átvedlett írókban, hogy nagyon bátrak. Mindenféle megfontoltság és öngát nélkül mernek olyan dolgokról írni, amihez nem értenek. Itt pl. folyami hajózás, zenei fesztivál, restaurálás… és én még a szexet is idesorolnám. Néha kételkedem benne, hogy láttak-e már hús-vér férfit.
Tom és a próbái egyenesen kudarc. A királynő melltartóboltja szintén. Arról nem is beszélve, hogy ötven felett az ember három push-up melltartóra nyilván egy vagyont költ, amit a jól kereső lánya nem engedhet meg magának, de bezzeg ő, akinek se állása, se pénze, de még csak lakásbérlésre sincs… hát hogyne! És nem sorolom a többi agyrágóbogarat… Na, most komolyan!
Én tényleg próbálok haladni a korral, kortárs irodalmat olvasni műfaji határok nélkül, de be kell látnom, nem könnyű, amire időnként vállalkozom…

4 hozzászólás
Felixa P>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Olvastam már jobbat az írónőtől! Ez most annyira nem fogott meg. Olvasás közben döbbentem rá arra, hogy bedőltem a borítónak. A történet pedig úgy el lett nyújtva, ráadásul feleslegesen. Sok benne az a bizonyos rizsa. Az unalmas címke kitűnően passzolna rá.

Judit91>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Tipikus Fforde könyv, nem több, nem kevesebb. Ha valami könnyed, romantikus könyvre vágyom, amit biztosan szeretni fogok, akkor az ő regényeihez nyúlok. Eddig nem csalódtam benne. Most sem volt másként.
Nem kell rajta agyalni, nem voltak bonyolult szálak. Szerethető, bájos történet, mely könnyed kikapcsolódást jelent a számomra. Különleges helyszínen, egy bárkán játszódott a regény. Egyszer szívesen kipróbálnám, milyen lehet ott élni.
A karakterek kedvesek, szerethetőek, mind más-más személyiségek.
A címe viszont micsoda? Elég félrevezető, alig van szó benne Amszterdamról, nem hogy arról, hívna.

BoneB>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Ahogy az idézet http://moly.hu/idezetek/396405 is leírta, ez amolyan kis lityilötyi könyv volt. Nem kellett rajta agyalni, nem voltak bonyolult szálak benne. Tetszett, hogy egy „történés” volt, egy időben. Mostanában túl sok olyan könyvet olvastam, ahol egyszer az egyik szereplő beszél, egyszer a másik, ráadásul különböző időben. Na itt nem volt ilyen gond. Jó volt még benne, hogy végre egy különleges helyszínen (egy bárkán) zajlottak az események. És ami egy romantikus könyvben nem hiányozhat volt itt „csak barátok vagyunk”, meg féltékenység, meg egyéb nyalánkságok, a végén meg a „nagy boldogság van”. :)

Eowyn I>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

A mondatok össze függősége egyenlő a nullával, (nem lövöm le a poént, tessék utána nézni) úgyhogy az írónőt inkább rajzolni küldeném, lehet, hogy a színes ceruzával jobban bánik vagy nem roppant bugyuta, előre kiszámítható történet, jellegtelen, szinte semmitmondó karakterekkel, még egy rossz dallasznak se menne el, limonádénak talán, rengeteg cukorral és citromlével. Talán. Mondom talán.

AnnaSz>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Többet vártam ettől a könytől. Már vagy egy éve megvettem, bele is kezdtem de nem nagyon fogott meg. Majd kölcsön adtam majdnem az összes barátnőmnek, és mind azt mondta hogy nagyon jó volt. Így neki vágtam még egyszer de az eredmény nem lett sokkal jobb. Bár most ki is olvastam, nem fogott meg igazán, a beszélgetések felszínesek voltak, nem igazán alakult ki konfliktus, vagy ha mégis azt egy csésze teával gyorsan le is rendezték. Olyan érzésem volt, mintha mindenki kissé hebrencs lenne: az egyik pillanatban még válaszoltak egy kérdésre majd teljesen másról mondtak valamit. Vagy 'Ó, ez a lány semmit sem tud, miért is van itt egyáltalán, nem is kedvelem! Ja, hogy finom salátát csinál? Akkor mindjárt jóban vagyunk!' Mintha az írónő túl sok információt próbált volna belezsúfolni egyetlen regénybe. Semmi logika nem volt benne.
Egyet kell értsek egy kedves barátnőmmel (@agivagyok): a történet magával ragadó, de a kivitelezés messze elmaradt tőle.

Anett_>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Nagyon szerettem ezt a könyvet. :)
Elkezdtem olvasni és már a 40. oldalon vettem észre, mennyit olvastam. Szinte megszűnt a külvilág. :)
Kedves, szerethető karakterek, vegyes életkorral, vegyes világlátással, nők és férfiak… és ettől lett szerintem ilyen IMÁDNIVALÓ! :)
A végén már direkt húztam, hogy minél később legyen vége, de aztán megadtam magam és befejeztem… :)
Még akarok ilyen könyvet, sokat-sokat! :)
(És nem utolsó sorban, köszönöm @Dorku, hogy kölcsönadtad! Van még ilyen könyved? :D)

2 hozzászólás
lotti531>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Szerethető, bájos történet, könnyed kikapcsolódás volt, elég kiszámítható véggel. Tetszett, hogy bárkán játszódott, jó lenne ott élni. Mivel olyan nyuszi vagyok mind Dora, nekem is kellenének ilyen próbák :) Sajnáltam, hogy nem lehetett sokat tudni Dora előző kapcsolatáról, kíváncsi lettem volna rá.
Nagyon tetszett a borító, azért vettem meg a könyvet, örülök, hogy nem okozott csalódást a tartalma sem :)

Ingryd>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Nem tetszett annyira, mint elsőre gondoltam. A stílusa és írásmódja jó, de ez a történet nagyon kiszámítható és vontatott volt. Az első felében semmi érdekes nem történt, a második felében meg egyszerre történt minden… Idegesítően elnyújtott könyv.

zsófcsa>!
Katie Fforde: Hív Amszterdam

Az első könyvem volt az írónőtől. Sajnos kiváló példája annak, mikor a borító félrevezet. Pedig imádom a magyar kiadás borítóit.
Angolul még nem olvastam, így nem tudom, hogy a fordítás szörnyű vagy a könyv nyelvezete… de sokszor fogtam a fejem, egyik-másik jelenetnél a párbeszédek abszolút nem életszerűek. Az rendben van, hogy romantikus, könnyed könyvről van szó, de ez szerintem ehhez képest is nagyon sok volt.
Azt viszont nagyon élveztem, ahogy leírta, hogy miket esznek, isznak, illetve mikor főztek.
A sztori egyébként nem lenne rossz, bár el is lett húzva picit. De a nyelvezet sajnos megint sokat rontott a könyvön. Ettől függetlenül teszek majd még az írónővel egy próbát.


Népszerű idézetek

BoneB>!

A tutyimutyiról mindig a lityilötyi jut eszembe, arról pedig az, hogy lucskos…

28. oldal, Második fejezet (Ulpius-ház, 2008)

1 hozzászólás
BoneB>!

Tom akkor ért haza, amikor Dora és az apja borozgatni kezdtek.
– Péntek van – jelentette ki Brian.
– Tegnap is megittunk egy üveg bort – felelte Dora.
– Tegnap csütörtök volt. Az egész más.

407. oldal, huszonnegyedik fejezet (Ulpius-ház, 2008)

3 hozzászólás
Cheril>!

Az élet egy hazárdjáték, Dora, és ha nem veszel részt benne, el fog menni melletted.

84. oldal

1 hozzászólás
Cheril>!

A haragot le lehet küzdeni, az unalom viszont unalom marad.

402. oldal Hív Amszterdam

Verus24>!

Mindig szerette a hajnalt. Otthon hálóingben lopakodott ki a kertbe, és gyönyörködve nézte a harmatos füvet és a virágokat. A felkelő nap fényében a növények különös, halvány árnyékot vetettek. Jo kint maradt, míg fázni nem kezdett a lába; akkor bement, főzött egy teát, majd újra kiment, és a padon ülve itta meg; nézte, ahogy felkel a nap, és elillan a varázslat. Úgy érezte, mintha az a pár gyönyörű hajnali pillanat az ő titka lenne.

289. oldal

Gyaraki_Andrea>!

Mintha egy párduc kérné rá, hogy legyen a barátja.

276. oldal

Verus24>!

Sajnos engem az efféle dolgok hoznak lázba. A holdfény és a rózsák fabatkát sem érnek, de adjanak egy karcsú bárkát, ha csillagfényben kormányozhatom, megbolondulok.

347. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Milly Johnson: Teaház a sarkon
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Sophie Kinsella: Csörögj rám!
Milly Johnson: Délutáni tea a Napraforgó Kávéházban
Cathy Cassidy: Mályvacukor égbolt
Veronica Henry: Álmaink otthona
Jodi Ellen Malpas: A tiltott
Milly Johnson: Tavaszi affér
Milly Johnson: Itt jönnek a csajok