Hogyan ​szeress? 76 csillagozás

Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

ELŐTTE:
Reena ​Montero szerette Sawyer LeGrande-ot amióta az eszét tudta: olyan természetes volt ez számára, akár a levegővétel, és olyan végtelen, akár az idő. Csakhogy Sawyer ezt látszólag egyáltalán nem észlelte… amíg egy napon, hihetetlen ugyan, de megvilágosodott. Reena és Sawyer zűrös és bonyolult kapcsolatba kerültek egymással. Aztán Sawyer hirtelen, egyetlen szó nélkül lelépett a párás floridai városból, Reena pedig magára maradt összezavarodva és – terhesen.
UTÁNA:
Szinte három év telt el, és Reena életének középpontjába egy új viszony került: a lánya, Hannah iránti szeretet. Reena megtanult Sawyer nélkül élni, és végre képes saját maga irányítani életének különös és váratlan eseményeit. Ám éppolyan hirtelen és váratlanul, ahogy annak idején lelépett, Sawyer egy napon ismét feltűnik a városban. Reena semmit nem akar tőle, viszont hazugság lenne azt állítani, hogy Sawyer megjelenése nem mozgat meg benne valamit. A múltbeli események után azonban vajon… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Ciceró, Budapest, 2014
392 oldal · ISBN: 9789635399017 · Fordította: Tulics Mónika
>!
Ciceró, Budapest, 2014
392 oldal · ISBN: 9789635399208 · Fordította: Tulics Mónika

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Reena Montero · Sawyer LeGrande


Kedvencelte 8

Most olvassa 5

Várólistára tette 76

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Laura_Bakos P>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

El se hiszem, hogy elolvastam, de nem írtam hozzá értékelést.
Jó, sok ilyen könyv van, amihez még nem sikerült értékelést írni, vagy csak simán nem akartam, de ezért járna egy büntetés.
Ezt a történetet pontosan akkor kezdtem el olvasni, amikor totálisan magam alatt voltam, és még az írás sem tudott segíteni rajtam. Gondolhatjátok, ha már az se segít, akkor tényleg padlón vagyok.
Na, de visszatérve ide.
A történet cselekménye megmozgatta a fantáziámat. Elképzeltem a jeleneteket a fejemben, és azon agyaltam, vajon én mit csináltam volna másképpen.
A válasz az, hogy semmit, mert nem kerültem volna ilyen helyzetbe, bár még kerülhetek hasonlóba, de pont ilyenbe nem.
Tetszett a két főkarakter, meg maga az, amit nem szeretnék elárulni, mert azzal lelőnék mindent, bár úgy mesélnék róla bővebben is.
A vége nagyon tetszett.
Bátran ajánlom mindenkinek.
Többször olvasós.

ZitussKa>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Nem mindennapi, nem megszokott én mégis imádtam. Különösen tetszett hogy a jelennel indult el a könyv, és ezután felváltva folytatódott. Elismerésem, én biztos belekavarodtam volna a két időzónávaba. Betekintést nyertem a kapcsolatukba, megtudtam hogy kezdődött, miken mentek keresztül, mi vezetett odáig hogy szét mentek, egészen a végéig.. És mint kiderült félreértésből itt sem volt hiány. Imádom a rossz fiúkat – de tényleg, és Sawyer különösen szívcsücsök lett minden hibája ellenére, nem lehet nem szeretni…♥ Nagyon tetszett hogy a fejezetek váltakozásával együtt két stílus és hangulat cserélődött, a múlt képviselte a fiatalságot, a féktelen bulizást, a hódító rossz fiút, a barátnős viszályokat, veszteséget, csalódást, és a kisebb nagyobb botlásokat. spoiler A jelen pedig a megbocsátásról, az elfogadásról, a továbblépésről és persze arról, hogy vállalni kell mindennek a következményét. Sawyer esetében a felelősségvállalásról és a változásról szólt. Komolyan egy nagyon jól megírt történet.. a vége pedig…♥

agi89>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Huhh nagyon érdekes volt az egész, az ahogy elvagyunk a jelenbe utána meg visszaugrunk a múltba.
Olyan volt mintha párhuzamosan olvastam volna egy könyv első és második részét.
Első rész elindul Reena gyerekkorába, a második rész meg elindul 18 éves korában.
Néha zavart hogy már tudtam előre dolgokat, de néha meg totál ledöbbentem.

Kellett 1-2 oda-vissza ugrás mire felvettem a fonalat, de utána már vitt magával a történet.
Tetszett. :)

>!
Ciceró, Budapest, 2014
392 oldal · ISBN: 9789635399017 · Fordította: Tulics Mónika
SzAngelika>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

„Sawyer és én csupán pár hónapja voltunk együtt, amikor elment, de már jóval azelőtt ő volt számomra a világ közepe…”

Ez egy romantikus történet, de nem a hagyományos értelemben. Könnyed románcra készültem, de helyette nehéz kérdéseket – tinédzser terhesség, drog problémák, csalódott szülők, összetört álmok, gyász és veszteség – valamint sokrétű helyzeteket és fájdalmas érzelmi fejlődést kaptam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vitt magával a regény, mert nagyon is élveztem, hogy tanúja lehetek, hogy ugyanaz a két ember, két eltérő, de egyformán bonyolult szituációban kétszer is egymásba szeret, de ugyanakkor azt éreztem, hogy nem igazán értem a szereplőket, és csak sodródok, és várok valamire, ami csak nem akar megtörténni.

Bővebben: http://angelikablogja.blogspot.hu/2014/09/katie-cotugno…

1 hozzászólás
szilvamag_>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Vegyes érzésekkel tettem le a könyvet, mivel egyrészt Cotugno nagyon jól ír, úgyhogy minden hibája ellenére is rendkívül olvasmányos és szórakoztató volt a történet, másrészt viszont voltak problémáim a cselekménnyel meg magukkal a szereplőkkel is, úgyhogy azt kell mondja, ha nem is volt túl erős ez a kötet, egy próbát azért mindenképp megért.
Bővebben: http://szilvamagolvas.blogspot.hu/2014/08/katie-cotugno…

Ritititi27>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Hosszú idő után ez volt az első könyv, amit olvastam. Letehetetlen, hiába nem ez volt életem legjobb könyve. A főszereplők viselkedését sokszor furcsának tartottam.
Kezdetben az ugrálás a múlt és a jelen között zavaró volt, de a végére egészen megtetszett, s a könyv végére sokkal érthetőbbé vált a főszereplők jelenbeli viselkedése.
Reena fiatalon óriási döntést hozott, amit nagyon becsülök benne.

KittyKaty>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Nem vártam túl sokat a történettől, ezért nem csalódtam benne annyira. Problémáim voltak cselekménnyel meg magukkal a szereplőkkel is, úgyhogy azt kell mondja, ha nem is volt túl erős ez a kötet, egy próbát azért mindenképp megért, szerintem. Bár ez egyáltalán nem egy könnyed szórakoztató történet. Egyetlen cuki és szerethető karakter Hannah. Sokáig ő tartotta bennem a lelket, hogy tovább olvassam.

1 hozzászólás
Mazsidrazsi>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Érdekesen indult a könyv, megfogott a történet. Aztán lassan kezdett ellaposodni, de még mindig érdekelt egy-két dolog. Mi Sawyer nagy titka? Mit követett el, miért menekült el? És Reena miért szereti ennyire?
Elég sok szálon futott a történet, sok kérdésemre választ is kaptam, viszont nem elégedetten zártam be a könyvet.
Érdekes olvasmány volt, főleg abból a szempontból, hogy milyen lehet 16 évesen teherbe esni, úgy, hogy közben lelép a pasid… Ilyen szempontból kemény volt, mégis volt egyfajta limonádé-hatása, mely elvette a könyv élét.

Indie P>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Ebben a történetben a lány nem változik hercegnővé és a rossz fiúból se lesz herceg…ez annál több :)

Nagyon tetszett!! Szeretem az ilyen történeteket^^ Olvasás közben tényleg elképzeltem, hogy most ami itt a lapokon Reena-val és Sawyer-erl történt, az valahol a világ valamelyik részen igaziból is megtörténik egy lánnyal és egy sráccal :) Tetszett, ahogy az ugráltunk az időben az egyik fejezetben a jelen a másikban a múlt. Az is nagyon tetszett, hogy a múltban tini évek „elején -közepén tartanak” a jelenben pedig ép csak a „felnőttkorba” lépnek :) Vannak hibái is a könyvnek, de nem érdekelt :))

Reena nagyon szimpatikus volt az elejétől fogva, és nagyon megkedveltem. Első látásra egy csöndes visszahúzódó lány, de ez csak a látszat :) egy kedves, átlagos lány aki szeretne kitörni, és új életet kezdeni. Egy izgalmasat amire mindig is vágyott. De nem is olyan unalmas az élete ahogy Ő gondolja, hiszen ott Sawyer álmai pasija, akit már olyan régóta szeret. De valahogy sose merte gondolni, hogy valaha is észre fogja őt venni. De bekövetkezi (spoiler), és ott van az igazi tini szerelem, ami magával ragad, és beszippant, boldog vagy de közben félsz is, kétségeid vannak, de tudod nélküle nem lenni az igazi. Nem mered teljesen kimutatni az érzéseid, hátha ez a színes buborék ki pukkad egyszer csak. Majd kezd minden megváltozni, és egyszer csak ott találod magad egyedül….és ráadásul terhes vagy. Mit kezdesz ezek után? Reena felnőttként cselekszik, le mond az álmairól! Tudja akár mennyire is mindenki ellen lesz neki most már más sorsot írtak. Ez sors más, de kezdesz beletörődni, el telik pár év…. Újra szembe találod magad életed szerelmével és gyermeked apjával. Mi lesz most?

Sawyer a rossz fiú aki minden lány álma. Mindenkit meg kap, de őt egy csöndes lány érdekli igazán. Végre ott van a lány akire vágytál, veled van :) De vannak démonaid, és függőségeid. Akár mennyire is szereted, érzed, hogy elfogod veszíteni. Nem szeretnéd elrontani, de elromlik. Majd eltűnsz. majd egyszer csak feltűnsz újra. Minden megváltozott, meg tudod, hogy apa lett belőled. Most mi lesz?

Szurkoltam neki, és reménykedtem benne, hogy túl lépnek a múlton és minden rendbe jön :)) A vége engem új reménnyel töltött el és magasan bokszoltam a levegőbe „EZ AZ” ^^

Még egyszer nagyon köszönöm kedves @cicerokiado :) Nem is választhattam volna jobbat!

Színek>!
Katie Cotugno: Hogyan szeress?

Ez a könyv a fiatalokról, útkereséséről, vágyaikról problémáikról szól. Mögöttük ott vannak a szülők, makacsul ragaszkodva a múlt szőtte hálókhoz. Hitüknek való megfelelésért hagyják cserbe tulajdon gyermekeiket. Az idő sok mindent helyére rak, szívszorító része a könyvnek az apa bocsánat kérése.
Sawyer … Reena … az Apa … mélységes fejlődésen megy keresztül az elmúlt 3 év alatt, rátalálnak útjukra és megtapasztalják, Péter bölcs szavait.
„ szeretet sok vétket elfedez”


Népszerű idézetek

Sheila_7 I>!

[…] a puszta látványa is olyan érzéssel töltött el, mintha hazaérkeznék; mint egy dal, amit régóta ismerek, de valahogy elfelejtettem.

Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!

– Helló, mama! – mondja derűsen mosolyogva, mint aki direkt azért maradt ébren, hogy beszélgethessen velem, és most elégedett önmagával, amiért ezt ilyen ügyesen megoldotta. A szemei nagyok, a tekintete mély.
– Helló, baba. – Ledobom a táskámat a padlóra, átvágok a szőnyegen, és hirtelen száz százalékig biztos vagyok benne, hogy azonnal elsírom magam. Egyszerűen csak őrülten megkönnyebbültem, hogy látom őt, ezt a tízkilós kis csodát, akiről szentül hittem, hogy rabszolgává tesz, szorosan összekötözi kezemet-lábamat. És valójában így is van ez bizonyos napokon, hogy egészen őszinte legyek, de ebben a pillanatban, teljes mértékben elégedett vagyok.

ZitussKa>!

[…] gyűlölöm magam, amiért láthatja rajtam, hogy még most is sokat gondolok rá, hogy mindig magammal hordozom a bőröm alatt.

8. oldal

ZitussKa>!

– Hm. – Makacsul megrázom a fejem, nem akarom elhinni. – Soha, egy kicsit sem érdeklődtél irántam azelőtt.

– Nem, tulajdonképpen te nem érdeklődtél irántam egy kicsit sem – emeli fel Sawyer a hangját. – Túlságosan el voltál foglalva azzal, hogy eltitkold előlem, hogyan is érzel irántam, hogy ne kelljen zavarban lenned előttem, hogy ne válj sebezhetővé, vagy valami ilyesmi…

Cheril>!

– Mi van rajtad? – kérdezte Sawyer.
[…]
– Miért kérdezed?
– Mert biztos akarok lenni benne, hogy nem öltöztünk egyformán.

Kapcsolódó szócikkek: Reena Montero · Sawyer LeGrande
Cheril>!

– Úristen, hogy te mekkora seggfej vagy!
– Ez egy betegség.

Cheril>!

– Olyan okos. Az okosak pedig soha nem halnak meg.
– Melyik univerzumról beszélsz?

Cheril>!

– Nem kérünk semmit – szólok bele a telefonba köszönés helyett.
– Meg sem hallgattad, mit szeretnék eladni – mondja Sawyer nevetve; hallom a hangján.
[…]
– Meg sem kell kérdeznem.
– De bizony, meg kell kérdezned.
– Késeket? – kérdezem, miközben ráfordulok az autópályára. – Linóleum burkolatokat? Árvízvédelmi biztosítást?

Kapcsolódó szócikkek: Reena Montero · Sawyer LeGrande
Cheril>!

– Tudod, mire gondolok. Ő nem olyan… Nem is tudom. Nem olyan, mint amilyennek gondoltuk.
– Vámpír? – kérdeztem fapofával.

Kapcsolódó szócikkek: Reena Montero
Cheril>!

– Nem fáradtál még bele? – szakított félbe.
– Mibe? – néztem rá döbbenten.
– Hogy az légy, akinek mások hisznek – vonta meg a vállát Sawyer.

Kapcsolódó szócikkek: Reena Montero · Sawyer LeGrande

Hasonló könyvek címkék alapján

Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Erin McCahan: Szerelem és más fura szavak
Katharine McGee: Az ezredik emelet
Lisi Harrison: Klikk 2. – Rossz barátok
Bella Thorne: Autumn ajándéka
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Scott Spencer: Végtelen szerelem
Sarah Dessen: Egy felejthetetlen év
Gayle Forman: Engedj el
Cora Carmack: Színjáték