Melody ​of the Heart (Runaway Train 4.) 3 csillagozás

Katie Ashley: Melody of the Heart

As the Runaway Train family gathers in Savannah, Georgia for the wedding of its last single member, Rhys McGowan, to Allison Slater, Jake's little sister, Rolling Stone magazine prepares an issue to celebrate the union. While focusing on the happy couple, they also sit down with Brayden and Lily Vanderburg for a feature on successful rock star marriages. After all, the two have been a couple since they were sixteen years old. But there is more to the story than meets the eye, and their love took a slight detour before finding happily ever after.

Told in flashbacks from the present to the past, Brayden and Lily share the story of their unbreakable love.

Runaway Train #4

>!
CreateSpace, Washington, 2014
232 oldal · ISBN: 9781502962676

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

AJ Resendiz · Brayden Vanderburg


Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

sarahangel P>!
Katie Ashley: Melody of the Heart

A sorozat utolsó része Brayden könyve.

Brayden már megkapta a maga HEA-ját, hiszen már a sorozat elején is házas ember gyerekekkel. Ez a rész viszont feltárja a múltat, a Lilyvel való kapcsolatát.

*** Kisebb spoilereket tartalmazhat ***

A banda Savannah-ba utazik spoiler alkalmából; egyúttal a Rolling Stone magazin egyik újságírója interjút készít Brayden-nel és a feleségével, ahol mesélnek az első találkozásukról, a kapcsolatuk alakulásáról, és a hullámvölgyekről is. Brayden-t úgy ismerhettük meg, mint az egyetlen bandatagot, aki fiatal kora ellenére felelősségteljes és lehorgonyoz egyetlen nő mellett, nem él a felkínált lehetőségekkel. Bármilyen nehéz is elhinni, neki is volt egy rossz időszaka, amikor a banda híres lett és ennek következtében megváltozott a viselkedése, és akkor mentek szét egy időre Lilyvel; bár erről vallott az első részben is.

Brayden kamaszként sportolónak készült, de egy baleset miatt ez meghiúsult, így véletlenül került a zenészet felé. Az orvos szerzett savant-szindrómát állapított meg nála; ennek picit utána olvastam, és azt jelenti, hogy valamilyen agysérülés után felszínre kerül az érintett személy addig rejtett képessége. Brayden kezébe egy gitár kerül terápiás céllal, és ekkor derül ki, hogy mekkora tehetség.

Brayden és Lily 16 évesek voltak, mikor először találkoztak, mindkettőjük számára ez volt az első szerelem; és bár a környezetük egy része aggódott, hogy mi lesz, ha túl korán lekötik magukat, az évek őket igazolták – leszámítva a fent említett hullámvölgyet. Azután viszont nem volt megállás. 22 évesen már összeházasodtak, 23 évesen megszületett az első gyerekük, Jude, aki azóta már 11 éves. Az újságíró nem tudja nem észrevenni, hogy ami köztük van, az nem holmi reklámfogás, hanem teljesen valódi. :)

Ez a történet két ember közti őszinte kapcsolatról szól, és bár Brayden megcsinálta közben a maga hibáját, rájött, hogy nem tud Lily nélkül élni. Lily is szimpatikus karakter, emlékeztet Abby-re, bár szerintem mindketten túl könnyen megbocsátóak spoiler.

Ez a történet egyszerre volt édes, szívfacsaró és humoros. Szívfacsaró volt számomra a szakításuk, az újratalálkozásuk, és mikor kiderült spoiler. Bár utóbbi nem volt túlrészletezve, az kiderült belőle, hogy Lily és Brayden mennyire remek szülők, és a lehető legjobban álltak a helyzethez. A szívszorító és érzelmes jeleneteken túl humoros pillanatokat is kaptunk, mint pl. Lily első találkozását a bandatagokkal.

Egyúttal a banda alakulásának történetét is elmesélte ez a rész. Brayden először egy másik bandával próbálkozott, és később csatlakozott a Runaway Train-hez, melynek tagjai akkor Jake, AJ és Jake unokatestvére voltak. Utóbbi helyére jött később Rhys. A karakterek változása (vagy nem változása) is érdekes. AJ az, aki mindig is önmagát adta, a múltban is pont olyan volt, mint a jelenben. Ezt elmondhatjuk Rhys-re is, aki csendesen meghúzta magát mindig a háttérben, és egyáltalán nem volt rá hatással a hirtelen jött hírnév, és ami azzal együtt jár. Jake a múltban is köcsög tudott lenni, amilyen a sorozat első részében is sokszor volt, de az eldugott kis részletekből kiderült, hogy valójában a lelke mélyén hatalmas szíve van. Bár Lilyt először kedvesen fogadta, az eljegyzés híre után viszont nem viselkedett vele valami szépen, de ennek is kiderült később az oka.

Sajnálom, hogy ez volt a sorozat utolsó része, és hogy elkaszálták nálunk, mert szerintem nagyobb figyelmet érdemelne.

Az írónő tervezett egy Jacob’s Ladder spin-offot is, ami Abby bátyjairól szólt volna, és 2015-re lett ígérve, de úgy látom, sajnos azóta sem készült el. Ezt a sorozatot viszont előbb-utóbb tuti újra fogom olvasni. :)

14 hozzászólás
zuna19>!
Katie Ashley: Melody of the Heart

Ez a könyv nagyon sok évet ölel fel. Múlt és jelen keveredik végig benne.
Brayden és Lily múltjára kíváncsi voltam. Hiszen ők voltak azok akik tökéletesen összhangban voltak az előbbi részekben. Volt 1 év a „párkapcsolatukban” amikor Brayden egy nagyon nagy disznónak bizonyult. Lily a gyásza mellett nagyon könnyen meg tudott neki bocsátani. Egyedül ez nem tetszett a könyvben. Ez a pár fejezet keserédes volt számomra. Szóval elég sok érzelem volt bennem a könyv olvasása közben. Egyszerre imádtam és utáltam.
Annyira olvastam volna tovább ezt a történetet.


Népszerű idézetek

sarahangel P>!

Sometimes home had to simply reside in your heart.

Kapcsolódó szócikkek: Brayden Vanderburg
sarahangel P>!

I couldn’t help thinking of the old cliché time heals all wounds. And while it sometimes lessens the pain, time can never take away the anguish of losing someone who was your entire world.

Kapcsolódó szócikkek: Brayden Vanderburg
sarahangel P>!

Sometimes it takes a catastrophic event to get you to see the error of your ways.

Kapcsolódó szócikkek: Brayden Vanderburg
sarahangel P>!

In the end, fame, Grammys, and money are fleeting. Your family is really all you have, all you can count on, and everything that keeps you centered in this crazy world.

Kapcsolódó szócikkek: Brayden Vanderburg
sarahangel P>!

We’d had our ups and downs, the good and the bad. We had weathered each and every storm that life threw at us. In the end, it just made us, as well as our love, stronger. Like the old Joni Mitchell song, Both Sides Now, that my mother used to love to play, I had been given the chance to see life from both sides – the one with Lily and the one without. It was no contest on how to choose. For me, there was no life without Lily in it.

Kapcsolódó szócikkek: Brayden Vanderburg

Hasonló könyvek címkék alapján

Kim Holden: Bright Side (angol)
Victoria Schwab: Our Dark Duet
Maggie Stiefvater: Ballad – A Gathering of Faerie
Staci Stallings: The Taste of Tears
Susan May Warren: Mission: Out of Control
Staci Stallings: Lucky
Kristen Callihan: Idol (angol)
Heidi McLaughlin: Forever My Girl
Gayle Forman: If I Stay