A ​szív zenéje (Runaway Train 1.) 255 csillagozás

Katie Ashley: A szív zenéje

Abby ​Renard számára a terv egyszerű volt: csatlakozik bátyjai zenekarához a nyári turnéjuk utolsó állomásán, és eldönti, készen áll-e arra, hogy reflektorfénybe kerüljön a csapat negyedik tagjaként. Na persze, arra nem számított, hogy rossz turnébuszra száll a Rock Nation-ön, és ezzel véletlenül a Runaway Train nőfaló énekese, Jake Slater ágyában köt ki. Amikor Jake azt hiszi, a lány az egyik rajongója, Abby hamar a tudomására hozza, hogy ő egyáltalán nem önszántából pottyant mellé.

Jake Slater nem gondolta volna, hogy az ágyába huppant angyal majd úgy áll ellen csáberejének, hogy az ágyékába térdel. Persze Abby a maga kóristalány kinézetével nem is esete Jake-nek. Így aztán a fiú – miután fogadást kötött a lánnyal, mely szerint egy hétig sem bírja ki velük a turnébuszon – még jobban meglepődik, mikor Abby mindent megtesz azért, hogy bebizonyítsa neki az ellenkezőjét. Ahogy azonban Jake élete kezd a feje tetejére állni, meglepetésére Abbyben igazi társra talál. Sosem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633833575
>!
Ulpius-ház, Budapest
414 oldal · ISBN: 9789633833124 · Fordította: Sánta Orsolya

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Jake Slater · Abby Renard


Kedvencelte 39

Most olvassa 11

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 77

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
zuna19 P
Katie Ashley: A szív zenéje

Már több mint 1 éve terveztem, hogy el kellene olvasni A szív zenéjét. Mivel éppen olyan hangulatomban voltam, tegnap elkezdem. Kellemesen csalódtam benne.
Csatlakozok azokhoz, akik szerint oktalanul le van értékelve ez a könyv.
Nekem nagyon tetszett. Mindenestől!
Teljesen ki tudtam kapcsolni az olvasás közben. Nem is figyeltem másra. Magával ragadó, aranyos sztori volt.
A felépítése és a kidolgozása is bejött.
A karakterek imádni valóak.
Rengeteg vicces rész volt benne, de a megható pillanatok miatt lett tökéletes a könyv.
Az viszont sajnálom, hogy ennek sem jött ki a többi része.
Még az a szerencse, hogy legalább Abby és Jake története jól zárult és nem hagyták félbe.
Fogalmam sincs minek halogattam eddig, brutálisan megszerettem.
Újraolvasós! *.*

>!
christine
Katie Ashley: A szív zenéje

Fogalmam sincs, mikor sírtam utoljára romantikus-erotikuson, de az biztos, hogy az nem most volt.

Újraolvasás volt, egyértelmű, hogy ha nem lesz más mit, akkor megint előveszem, sőt ha valamelyik kiadó felkarolja, akkor még meg is veszem.

Imádom Jake és Abby párosát, a szócsatáikon visítva röhögtem. Örülök, hogy ez nem az a tipikus erotikus sztori, a szokásos menetrenddel, hogy volt benne valami plusz, amitől igazivá, reálissá vált az egész történet.

A műfaj kedvelőinek kihagyhatatlan. ♥

9 hozzászólás
>!
Illatos_Hópehely P
Katie Ashley: A szív zenéje

Gyalázat, hogy ez a könyv csak 78 %-on van.
Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a Marked Man vagy a Stage Dive sorozat.
Van benne minden, ami egy ilyen könyvhöz kell.
Egy igazi seggfej Jake személyében, egy nem minden téren tapasztalatlan leányzó Abby személyében, óvó féltő testvérek és egy jó kis csapat akiket a Runaway Train tagjai személyesítenek meg.
Egy kis humor egy kis romantika, erotika, dráma és már kész is a jó kis sorozat.
Én nagyon szeretném olvasni a többi tag könyvét.

11 hozzászólás
>!
sarahangel P
Katie Ashley: A szív zenéje

Nekem nagyon tetszett. Nem is értem, miért áll csak 76%-on? Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a többi hasonló témájú könyv.

Örülök, hogy itt nem a szokásos züllött képet kaptuk a rockerekről, persze a csajozási szokások itt is megvoltak kivéve Braydent, aki nős és nagyon családcentrikus, szeretnivaló, de legalább tisztelték az olyan lányokat, mint főhősnőnk, Abby. Ezek a tetovált, piercinges, keménynek tűnő rockerek valójában nagyon is lágyszívűek. A négy bandatag közül főhősünk, Jake az, akivel a leginkább nehézségei vannak Abby-nek. Jake-nek meg kell küzdenie a maga démonaival, de mint kiderül, a lelke mélyén ő is nagyon lágyszívű és szeretnivaló. Persze megcsinálta közben a maga csapnivaló hülyeségeit, de legalább volt hova fejlődni.

Az igaz, hogy elég gyorsan történtek ezek a változások, ami általában zavarni szokott a hitelesség hiánya miatt, de itt valahogy mégsem éreztem zavarónak; talán mert többnek éreztem az eltelt időt, mint amennyi oda volt írva.

Nagy pozitívum, hogy a női főszereplő is jól sikerült. Csípem az ilyen csajokat, mint Abby, akinek van tartása, amellett belevaló és humoros is.

Nem érdekelt eddig különösebben a zenészek háttérélete, de még ennek a leírása is érdekes volt. Az olvasást meg nem akartam félbeszakítani a zenei számok keresgélése miatt a youtube-on, de utólag majd meg fogom tenni. ;)

Összességében egy nagyon olvasmányos, érzelmes, olykor humoros történet, szeretnivaló szereplőkkel.

A befejezés pedig spoiler. ;)

A magyar cím találó, a fordítás is – néhány furcsán szerkesztett mondatot leszámítva – jól sikerült, így sajnálom nagyon, hogy nem folytatták a kiadást, de bízom benne, hogy talán egy másik kiadó majd átveszi. Szívesen olvasnék AJ-ről és a többiekről is. Ahogy néztem a gr-en, Abby-ék történetének is van folytatása, márpedig azt „muszáj” lesz elolvasni.

Az egyetlen kellemetlen meglepetés, ami ért, hogy a történet előbb véget ért, mint ahogy számítottam rá, ugyanis jó 45 oldalnyi egyéb könyv promóció volt a könyv végén. Hiába, látszik, hogy már rég olvastam Ulpiusos könyvet. ;)

16 hozzászólás
>!
Vivi_
Katie Ashley: A szív zenéje

(Az értékelésért előre is bocsánat, mert éppen hajnali egy óra, és ekkor már eléggé felerősödnek rajtam az érzések)

Fogadás? Abby nevű főszereplőnő? Egy becenév, történetesen az Angyal? És egy tetkós rosszfiú? Hmm… Csak nem emlékeztet valamire? Gyönyörű Sorscsapás 2.0

Nem mondom, jól kezdtem bele, még le is kötött, gondoltam olvasok egy jót. Ha! Hát persze, rég szenvedtem ennyit. Szóval adott egy szűzies lány, Abby és a macsó rockzenész (nem tudom, hogy hívják). Gáz, vagy nem gáz most nem jut eszembe a neve. Szóval vannak ők, és vagyok én, aki ekkor még tolerált mindent. De tényleg, az eleje nem is kezdődött annyira rosszul, annyira. A lány véletlenül a rossz turnébuszra száll fel, ahol találkozik a Nem Tudom, Hogy Hívjákkal. Kötnek egy fogadást, miszerint egy hétig kibírja a csaj a buszon a fiúval és három bandatársával.

Oho, ekkor én még nagyon toleráns voltam. Nem tűntek fel a hasonlóságok, vagyis akkor még nem ekkora mennyiségben, meg mellette a hatalmas tócsa, amiben tocsogtam. Na, de amikor már nem tudom hanyadjára olvasom azt, hogy rázott a zokogás, és hogy sírva fakad valaki, amit történetesen nem a női szemszögben tűnt fel. Na, igen akkor esett le, hogy a nagymenő zenészünk sír, ami egyszer-kétszer nem is lenne baj, de amikor már olvasom, hogy egy daltól is… Nem azt mondom, egy férfi is elérzékenyülhet, na de ennyire. Jó, megértjük, az anyukája rákos.
Milyen eredeti, mivel eddig ezt a lapot még sehol nem játszották ki.
Ettől még el is tekinthetünk, megszoktam a végére, hogy tényleg egy punci (mivel így hívja a pasi is azokat, akik lelkiznek).

Ezek után elkezdődött a szenvedésem. És a toleráns énem, átment szenvedő énbe. Csak úgy heccből eszembe jutott, hogy kellene egy kutya is, mint a Gyönyörű sorscsapásban, mert ott is kap Abby egy Totót. Hoppá! Vajon mi történt pár oldallal arrébb? Csak nem? DE igen, kap egy kiskutyát a főszereplőnk. Ezek után mondja valaki, hogy nem olvasta az írónő a könyvet. Emellett ahogy említettem elkezdett minden nyálassá válni. Már egy vödörért könyörögtem gondolatban, meg egy csipeszért, hogy ne tudjam ennyiszer forgatni a szememet a kliséken. Ettől kezdve a mazochista énem vette át a helyet, mivel mindenképp, ha eljutottam egy oldalszámig, már gondoltam befejezem. Nagy megerőltetés volt. Meg ez az angyalozás. A mi Angyalunk, te vagy az én Angyalom… Inkább nem mondanék semmit, a Galamb tetszett, ahogy látszik ez nem.
"És te mindig az én édes angyalom maradsz, az én megmentő kegyelmem,
és életem szerelme." Na nekem ezt ne…
Alapjáraton szeretem a romantikus regényeket, de ez már… Szerintem ennyi elég is volt a könyvből, azt hiszem ebből mindenki rájöhet mit gondolok róla.
És még kihívás sincs hozzá, amiért megérte volna elolvasni. Upd.:Már van.

10 hozzászólás
>!
Sippancs P
Katie Ashley: A szív zenéje

Egyszerűen nem értem, hogy miért van ez a könyv ennyire alulértékelve. Szerintem kategóriáján belül igenis megállja a helyét, és a fordítást leszámítva van olyan jó, mint más kiadók hasonló könyvei. Itt is találkozhat az olvasó egoista pasikkal, szuperszexi főszereplő lánnyal spoiler, heves szócsatákkal, igazi barátokkal, némi bonyodalommal és lelki traumával – s mindehhez fűszerként zenével! Hát kell ennél több egy szórakoztató és letehetetlen NA történethez?! Nem hinném…
Engem az írónő ezzel a sorozattal is levett a lábamról, ezért bízom benne, hogy hamarosan kezemben lesz a folytatás.

7 hozzászólás
>!
Orsi999
Katie Ashley: A szív zenéje

A fülszöveg elolvasása után úgy gondoltam, hogy imádni fogom, de sajnos nem így lett. A történet nagyon jó volt, csak szerintem a vége már feleslegesen lett így elhúzva. Ezen kívül semmi baj nem volt vele.
Abby nagyon kedvelhető szereplő. Jake-et az elején utáltam, annyira idegesítő és öntelt volt, de szerencsére a végére egy kicsit megváltozott. De addig is rengeteg hülyeséget elkövetett, amivel elég sokszor megbántotta Abby-t. Szinte minden probléma elől elmenekült.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mi történt ezek után a többi szereplővel.

>!
Csakegyolvasólány P
Katie Ashley: A szív zenéje

Tetszett is, meg nem is. Egy részről azért nem tetszett, mert sok olyan hasonlóságot láttam, mint Jamie McGuire Gyönyörű sorscsapás című könyvében spoiler. Tudom, hogy a spoilerben felsorolt példák más könyvekben is megtalálható, de ezek kicsit szúrták a szemeimet.
Viszont, ami tetszett, az a zenekaros rész volt. Hogy Abby a bátyjaival együtt zenél, illetve, hogy Jake is zenész. S bár igaz, a kapcsolatuk kezdete kicsit nehéz és rázós volt, de akkor is… Jake megtalálta a boldogságot Abby mellett.
A Runaway Train zenekar tagjait pedig nagyon bírtam. Olvasás közben sokszor mosolyogtam egy-egy beszólásukon, tettükön.
Szó, mi szó, élvezetes olvasmány volt, de a fent említett okok miatt csak három csillagra tudom értékelni.

>!
KönyvMoly_1989
Katie Ashley: A szív zenéje

Gyorsan olvasható,sok helyen meglehetősen szirupos szerelmi történet, amelyet nem éreztem túl realisztikusnak.
Elég nehéz elhinni, hogy léteznek ilyen Jake típusú „menő-kemény-romantikus” rockénekesek, akik képesek első látásra szerelembe esni és egyik napról a másikra megváltozni… Hmmm…. Hmmm…
Mindazonáltal nem volt rossz könyv, nem egy hatalmas irodalmi alkotás, de pár órára kikapcsolt.

>!
turanett P
Katie Ashley: A szív zenéje

Annyira bosszantó, hogy az Ulpius ház bezárta kapuit. Fantasztikus írókat és könyveket karoltak fel. Egyszerűen nem értem, hogy a többi kiadó miért nem csap le ezekre a könyvere. Nagyon szeretem Katie Ashley stílusát. Könnyed és mégis elgondolkodtató. Nem fél vegyíteni a humort, erotikát és a tragédiát. Egyiket sem erőszakosan tolja az arcunka. Nagyon jó a felépítése. Fantasztikus párost kaptunk Abby és Jake szerepében. Imádtam a szócsatáikat. És persze mindig Abby nyert. Nagyon felvágták a nyelvét, és ez Jakenek kellett, hogy végre valaki helyre rakja. Nagyon megkedveltem a banda többi tagját is. Kár, hogy róluk már nem olvashatunk. De hátha mégis felfedezi az egyik kiadó :)


Népszerű idézetek

>!
Vivi_

– Mire gondolsz, Angyal? – kérdezte Jake, lehelete közel az arcomhoz. – Vagy
inkább kire gondolsz?
– Rád – suttogtam. Kinyitottam a szemem, ő pedig csodálkozva nézett rám.
– Komolyan?
– Ühüm – leheltem felé. Várakozva figyelt. – Arról fantáziáltam, milyen érzés
lenne megint tökön rúgni téged, amiért ilyen önimádó pöcs vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Abby Renard · Jake Slater
>!
Vivi_

Semmi sem hasonlítható ahhoz, ha az ember jó zenére takarít…

2 hozzászólás
>!
Vivi_

A zene a szív irodalma: ott kezdődik, hol a beszéd véget ér.

>!
Vivi_

Persze van vágy első látásra, de szerelem? Soha!

>!
Black_widow

Tudod, van egy régi mondás, miszerint minden egyes könnycseppel, amit más gyászáért hullajtasz, elveszed valaki szenvedését.

>!
Julie96

A testem egy pillanatra még élvezte a bennem lüktető érzést. Aztán feleszméltem, hogy mi történik – épp megengedtem egy idegennek, hogy megcsókoljon –, és a keze már elindult felfedező útjára.Minden erőmmel eltoltam magamtól.
– Szállj le rólam! – sikítottam.
Rám se hederített, kezével a ruhám szélét kezdte bontogatni.
– Bree, bébi, mi a fenének van rajtad ruha az ágyban? – mondta kuncogva.
Bree? Ez a barom azért taperol engem, mert összetéveszt valakivel!
Fogcsikorgatva rácsaptam meztelen, formás mellkasára.
– Nem Bree vagyok!
Elengedett, és matatni kezdett felettem.
Az éjjeliszekrény lámpája felkapcsolódott. Őrjítően jóképű arc lebegett a fejem felett, a lélegzetem is elállt. Rövidre nyírt, sötét haja volt, és fülében jó pár piercinget viselt.
Álmosságtól és vágytól szomjas kék szemek tekintettek rám. Alaposan végigmért, szemei elidőztek a ziháló mellkasomon és a combomon felgyűrődő ruhámon.
– Nem, egyértelműen nem Bree vagy. Te sokkal jobb vagy nála, Angyal – mondta csábos vigyorral az arcán.

Kapcsolódó szócikkek: piercing
>!
Julie96

– És íme, én is alábecsültelek, mert azt gondoltam, sosem vallanád be, hogy valamiben tévedtél – ugrattam.
– Általában nem szoktam. De azt hiszem, veled kapcsolatban sok területen kivételt teszek majd – kéjes vigyorából kitalálhattam, hogy mire gondol.
– Álmodozz csak! – motyogtam.
– Tudod, a fantáziálás egészséges. Talán többször is ki kéne próbálnod.
Behunytam a szemem, és tovább játszottam a Highway to Hellt.
Megnyaltam ajkaimat.
– Hm, igazad van. Fantáziálni jó.
– Mire gondolsz, Angyal? – kérdezte Jake, lehelete közel az arcomhoz. – Vagy inkább kire gondolsz?
– Rád – suttogtam. Kinyitottam a szemem, ő pedig csodálkozva nézett rám.
– Komolyan?
– Ühüm – leheltem felé. Várakozva figyelt. – Arról fantáziáltam, milyen érzés lenne megint tökön rúgni téged, amiért ilyen önimádó pöcs vagy.
Nevetés visszhangzott a többi fiútól, miközben Jake csak a fejét csóválta.

>!
zuna19 P

Jake keze lejjebb csúszott, és kezét a fenekemre csúsztatta.
– Ó, gyerünk, bébi! Minden pillanatban az őrületbe kergetsz, annyira vágyom rád! Nem tudnád csak egyszerűen elismerni, hogy egyszer az életben kivert a szukagörcs attól, hogy megláttál?
A számba haraptam, hogy visszatartsam a nevetést.
– Szukagörcs?
Elmosolyodott.
– Aha, szukagörcs.
– Nem, nem vert ki a szukagörcs attól, hogy láttalak, de felizgatott, rendben?
Jake felemelt és körbeforgatott.
– Végre bevallottad!

>!
zuna19 P

– Sosem hagynám ki az alkalmat, hogy megérintselek, még ha a büdös, izzadt lábadról van szó, akkor sem.
– Hé!


Hasonló könyvek címkék alapján

Kresley Cole: Vámpírszerető
Christina Lauren: Gyönyörű játékos
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő
Jennifer Probst: Eltervezett házasság