Különbéke 54 csillagozás

Kathy Tyers: Különbéke

Darth Vader-Anakin Skywalker halotti máglyája még ki sem hamvad az erdők borította Endoron, mikor a Felkelők Szövetsége segélykérő üzenetet kap egy messzi birodalmi kolóniáról. Bakura helyőrségét a néhai Palpatine császár szolgálatában álló idegenek ostromolják. Luke és társai a birodalmiak segítségére sietnek – de vajon mennyire lehet tartós ez a különbéke…?

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Valhalla Science Fiction

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353341 · Fordította: Szántai Zsolt

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Han Solo · Luke Skywalker · Leia Organa · Chewbacca · C-3PO · Gaeriel Captison · Wilek Nereus


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Kathy Tyers: Különbéke

„A Jedi visszatér” a kedvencem, örülök, hogy ez a könyv onnan indul el. Imádom Luke-ot, valamint Lea és Han párosát. Tetszett a történet, olvasata magát. Olvasás közben és a végén is elmerengtem azon, hogy szívesen élnék ebben a világban, időben. Bele tudom élni magam.

Balázs_Erőss>!
Kathy Tyers: Különbéke

Elég sok SW-könyvet tudok már a hátam mögött, ezért most egy igazán üdíítő különlegességre akadtam. Végre nem (csak) a Birodalom a mumus, hanem valami annál is rosszabb. Bár hatalmas űrcsatákra most nem számíthatunk, de kapunk helyette ármányt, fondorlatot, összeesküvést. Ami külön tetszett a Leia reakciója apja „szellemére”. Végre nem egy szokványos, kaptafa sztori!

Polyák_Margit P>!
Kathy Tyers: Különbéke

Tetszett ez a könyv, mert volt benne valami ami végre túlmutatott a lerágott csintá vált konfliktuson. Megmutatta, hogy ha rájár a rúd az „emberre”, akkor bárkivel összefog a túlélés érdekében. Még mindig tűl koravén nekem Luke, de hát gyorsan kellett felnőnie, és Han sosem fog felnőni. C3PO pedig ugy arany ahogy van.

Hippoforaccus>!
Kathy Tyers: Különbéke

Kissé nehézkesen induló, de hamar felpörgő könyv. A „főgonoszok” energia ellátási módszeréről Hókuszpók jutott eszembe a törpeszenciájával. Akár 5 csillagos könyv is lehetne, ha a fordítást egy hozzá értő ember végzi… némelyik mondatot 4-szer is el kellett olvasnom, mire átszivárgott a mondani valója, mert nem stimmelt a szórend, vagy a ragozás.
Összegezve élvezetes olvasmány, egy pár elviselhető hibával.

5 hozzászólás
Kincses_Nóra I>!
Kathy Tyers: Különbéke

Borzasztóan érdekes könyv, ami rögtön a Jedi visszatér után játszódik. Nem követi el azt a hibát amit több más Star Wars könyv, a szereplők olyanok amilyennek megismerhettük őket, és én ezt nagyon szerettem. A sztori izgalmas, plusz Dev karaktere is nagyon jól megírt. Aki szereti a Star Wars-t (még ha csak a filmeket is) annak nagyon nagyon ajánlott!

kissakos I>!
Kathy Tyers: Különbéke

Elég érdekes továbbvitele a Jedi visszatér utáni eseményeknek, nekem nem tetszett annyira, nem illeszkedett a klasszikus filmek és regények hangulatához…bér érdekességként egyszer elmegy…

>!
Valhalla Páholy, Budapest, 1994
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638353341 · Fordította: Szántai Zsolt
PAVideoStudio>!
Kathy Tyers: Különbéke

Érdekes, jó történet és megható is.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/f4SAoGOAv7M

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

Attila_Solo>!
Kathy Tyers: Különbéke

Kellemes jó olvasmány, bár a fordítás minősége még hagyott volna maga mögött kívánnivalót de így is rendben van. A cselekmény érdekes, a sii-ruk módszerein jókat néztem olvasás közben de elfogadtam. Thanas parancsnok karaktere tetszett legjobban az újak közül, nem tudtam ellene negatív érzelmeket táplálni. Sokat újít a Star Wars élményen, méltó az eredeti trilógiához. Kiemelnék egy két dolgot. Először a humor, ez az örökség maximálisan C3PO-é és ugyan kevés poén de az a kevés jól működik, elmosolyodtam párszor. A karakterek hűek magukhoz, megismerjük belső vívódásaikat is. A fejlődésük a hatodik filmhez képest is haladt: Luke még felnőttesebb, Han csibészsége megmaradt, ám jóval több felelősség érzettel párosulva és Leia is komolyabban viselkedik. Volt olyan fejezet mellyel lassan haladtam, de olyan filmszerűnek hatott. Megismerteti az író a Bakura történetét, földrajzát és kultúráját is az olvasóval, de csak csepegtetve, pillanatig sem szájbarágós és ez nagyon jól működik. Ami különösen gyönyörködtető volt számomra hogy ez a regény a Jedi Visszatér „legnagyobb kihagyott meccslabdáját gurítja be a hálóba” a Vader-Leia konfliktus kibontásával. Fantasztikus, az utolsó három fejezetet szinte faltam, a történet pedig nagyjából egységes. Újraolvasás majdnem biztos. ;)

Péter_Szombati>!
Kathy Tyers: Különbéke

Nagyon jó „hetedik rész”, sokkal-sokkal jobb, mint a Zahn-trilógia együttvéve! Bár az alapsztori hagy némi kívánnivalót maga után, az írásmód jó, és a szereplők nem viselkednek furcsán, jól továbbviszi az író a karakterüket.

Trillian>!
Kathy Tyers: Különbéke

Egészen jó könyv volt. A Halálcsillag elpusztítása után kezdődik a történet, mikor még nagyon sokan nem is tudnak a Császár haláláról. Az egyik távoli bolygót megtámadja egy, az ismeretlen területeken kívüli faj. Szerintem ötletes volt a társadalmuk, és a kivonatolások. Ellenük nyújt segítséget a Szövetség a Birodalmiaknak. Persze az izgalmas történet során jó sok cselszövés is van. A lázadókat a szokásos kis csapat képviseli és a könyvből jobban megismerhettem Leia érzéseit az apjával kapcsolatban.


Népszerű idézetek

Hippoforaccus>!

– Szeretlek, Nerf Herder.
– Tudom.

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa
4 hozzászólás
Razor P>!

– Nos, az én hajómon még fegyvertelenül sem fog kódorogni. Hozzábilincselem Csubihoz… Nem. Thripióhoz! És bezárom őket a raktérbe. Thripio majd elszórakoztatja.
Luke elmosolyodott.
– Ez bárkinek elég büntetés lenne.
– Szegény Thanas! – helyeselt Leia.

394-395. oldal

Kapcsolódó szócikkek: C-3PO · Chewbacca · Han Solo · Leia Organa · Luke Skywalker
>!

Han kihúzta magát és előrenézett. A fekete hajú tiszt olyan volt, mint a birodalmi tisztek általában: célpont, aminek a találati felületét az egyenruháján díszelgő vörös és kék négyszögek jelölték

128. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo
>!

Luke megelőzte:
– Már megint Vader jár a fejedben, igaz?
Leia hirtelen felemelte a kezét, és mereven Luke-ra mutatott.
– Semmivel sem akarok kapcsolatba kerülni, ami Vadertől származik!
– Én is Vadertől származom, Leia…
A nő az oldalához szorította az öklét.
– Akkor te is hagyj békén!
Luke becsukta a száját, és nem fejezte be a mondatot; nem ejtette ki azokat a szavakat, amiktől Leia a legjobban írtózott: „És te is Vadertől származol.” Luke nem akarta megsebezni Leiát, aki közben már megbánta heves kitörését. Nem volt rá jellemző, hogy ilyen hamar elveszítse az önuralmát.
(…)
– Nézd – mondta Han –, senki sem fogja elárulni a titkodat. Még Luke sem. Igy van, Luke?
– Rendben. – Luke megvonta a vállát. – Rajtunk kívül senki sem fogja tudni, hogy bárkivel rokonságban állsz. Legalábbis egy ideig.
Kinyújtotta a kezét. Leia belecsapott a tenyerébe, Han pedig váratlanul közéjük lépett, és a két egymást szorongató kézre tette az övét.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Han Solo · Leia Organa · Luke Skywalker · titok
>!

– Sajnálom. De apánk talán valami jót is tett, hiszen miatta mentél Hanhoz vigasztalásért.
– Ezt nem mondhatod komolyan! Amikor megláttam, olyan normálisnak látszott, hogy én…Én rájöttem, hogy egy normális emberből lett azzá…amivé lett. és megértettem, hogy én is átváltozhatok.
– Te a jó oldalon fogsz maradni – jelentette ki Luke, és lágyan megcsókolta Leia arcát.

244. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anakin Skywalker · Han Solo · Leia Organa · Luke Skywalker
Hippoforaccus>!

– Egy pillanat alatt végre lehet hajtani egy ilyen ütközést – mormolta Han. – Sajnálom öreglány.
Leia kinyitotta a száját, hogy tiltakozzon.
– Nem neked mondtam. A falconnak.

Kapcsolódó szócikkek: Han Solo · Leia Organa · Millennium Falcon
Moyandra>!

Igen, lehet, hogy Leia kezdi megismerni az önfenntartás ösztönét. Az eddigiekből az derült ki, hogy a Skywalkerek enélkül születtek.

98. oldal

>!

– Vader – ismételte. – Őfelségének soha nem lett volna szabad megbíznia egy Sith lovagban. Kételkedtem a szavaiban, méltóságos asszony, de ha azt állítja, hogy Vader volt az orgyilkos, hiszek magának.
– Lord Vader is halott, excellenciás uram.
Leia a szeme sarkából megpillantotta Luke arcát. Tudta, hogy a fivére mit akar hallani, de neki más volt a véleménye. Lehet, hogy Vader hősként halt meg, de tízpercnyi bűnbánattal nem tehette semmissé azt a rengeteg kegyetlen tettet, amit elkövetett.

106. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Darth Vader · Leia Organa · Luke Skywalker · Sheev Palpatine · Sith · Wilek Nereus
>!

– Igen, excellenciás uram – mondta. Nereus kormányzó újra ránézett. – Helyre akarjuk állítani a régi Köztársaságot, és vele együtt a Jedi lovagok Rendjét is. Skywalker parancsnoka a Rend főnöke. – Leia érezte, Luke szeretné, ha még hozátenné:" és az egyetlen tagja". Ne nézz már ilyen maflán, Luke!

107. oldal

>!

Jedi? Gaeri védekezően a nyakláncán függő, félig fekete, félig fehér berakásos gyűrű, a Kozmikus Egyensúly szimbóluma után kapott. A vallása szerint a Jedik már a puszta létezésükkel felkavarják a mindenséget. Minden magassághoz tartozik egy mélység. Gaeri hitt benne, hogy minél nagyobb hatalmat ragad magához az ember, annál szerencsétlenebbé válik a galaxisban létező ellenpárja. A hatalomra éhes Jedik megnövelték saját képességeiket, és eközben nem törődtek azokkal az ismeretlenekkel, akiket ezzel tönkretettek. A Jedik eltűntével azonban ez az egész morális tanmesévé vált. A szülei halála után Gaeri mélységesen vallásos lett – az Egyensúlyban megtalálta a vigaszt.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: egyensúly · Gaeriel Captison · jedi · Jedi Rend

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Claudia Gray: Elveszett csillagok
Matthew Stover: Töréspont
Dan Abnett: Mindhalálig
Karen Traviss: Színvallás
Dan Abnett: Hórusz felemelkedése
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv
David Annandale: Vulkan nyomában
Jack Campbell: Vakmerő
Harrison Fawcett: Feketecsuklyások
Drew Williams: Gazdátlan csillagok