Kincsvadászok (Virals 2.) 79 csillagozás

Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Kathy ​Reichs, a New York Times sikerlista-vezető írónő regényei szolgáltatták az alapját a most is futó Dr. Csont tévésorozatnak. A Virals volt az első ifjúsági regény-sorozata, ami időközben már több kötetesre bővült, és a sorozat egyre sikeresebb.
Tartalom:

Egy kincs, amelynek nyoma veszett. Veszélyes kalandok. Halálos ellenségek.

Tory és barátai még hozzá sem szoktak a félresikerült orvosi kísérlet nyomán kialakult rendkívüli képességeikhez, amikor arról értesülnek, hogy be akarják zárni szüleik munkahelyét, a Loggerhead szigeten működő LIRI intézetet. Ez azt jelentené, hogy a Fertőzötteknek életük legkeményebb kihívásával kellene szembenézniük: az elválással. Amikor Tory tudomást szerez Anne Bonny, a híres kalóznő évszázadok óta elveszett kincséről, a falka kockázatos tervet sző. Útjuk váratlan akadályokhoz, ördögi csapdákhoz, és rémisztő földalatti alagutakhoz vezet. Csakhogy kiderül, mások is kutatnak a kincs után, ezért a hajsza könnyen végzetessé… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Fumax, Budapest, 2014
416 oldal · ISBN: 9786155514111 · Fordította: Markwarth Zsófia
>!
Fumax, Budapest, 2014
424 oldal · ISBN: 9789639861817 · Fordította: Markwarth Zsófia

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Hiram Stolowitski (Hi) · Ben Blue · Ordas · Tory Brennan · Chance Claybourne · Chris Fletcher · Shelton Devers

Helyszínek népszerűség szerint

Loggerhead - sziget · Charleston


Kedvencelte 6

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

deen>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Annyira jó volt egy ilyen igazi kincsvadászós könyvet olvasni! Tory, Hi, Shelton és Ben ezúttal kénytelen szembe nézni annak a lehetőségével, hogy el kell válniuk, így feloszlik a falka, vagyis mind a négyüknek maguk kell boldogulni a kitörésekkel. A szüleik munkahelye anyagi gondokkal küzd, és az egyetlen megoldás a helyzetre, ha valahonnan pénzt szereznek, megmentve így a Loggerhead szigetet a rajta élő állatokkal és a fertőzöttek falkáját. Tory ezúttal is felvállalja az irányító szerepét, és a kis csapat egy eltűnt kalózkincs nyomába ered, nem kímélve magukat a halálos veszélyektől. Ahogy egyre közelebb kerülnek a megoldáshoz, úgy nő azoknak a száma, akik szintén ugyanarra pályáznak és úgy lesz egyre nagyobb a tét. Hiszen az ellentábor a gyilkosságtól sem riad vissza. Az írónő egy igazán kalandos és izgalmas történetet rakott össze, a nyomozás mellett egyre több minden derül ki a fertőzés hatásairól is, és egyre jobban tudják uralni a kitörést is a szereplőink. Nagyon tetszett az egész kaland, nagyon jól szórakoztam rajta, a három fiú nagyon jó karakter és Tory is, aki az egyetlen lány és a legfiatalabb, a srácok mégis mindig követik, hiszen ő az alfa. És nem utolsó sorban a végén a csavar is nagyon ütött. Remek kikapcsolódás volt.

Navi P>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Tovább folytatódik a Falka története. Veszélybe kerül a közösségük, amikor kiderül, hogy nincsen elég pénze az egyetemnek a LIRI működtetéséhez, így azt feloszlatja.
A Falka megmentése érdekében pénzt kell szerezni. Az első ötletek kukába valók, de aztán a kalózkincs jónak tűnik. Elkezdenek nyomozni, s amolyan Scooby Doo-s hajsza során meg is szerzik. Bár nem azt találják, mint amit kerestek, de így is nagyon jól járnak :) Egy ilyet én is szívesen találnék, ez volt az egyik kedvenc témaköröm a főiskolán :) A főkolompos kilétére megmondom, rosszul tippeltem. Simán bedőltem a látszatnak. De akkor is jó és izgalmas olvasmány volt. Az biztos, hogy Tory nagyon okos, de a fiúkhoz nem ért. Mégis mi a manó baja lehet Jasonnek és Bennek? Na, vajon mi?
Remélem, lesz folytatása :)

Greylupus>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt a Kincsvadászok, amiben egy gyerekekből álló kis csapat indul megkeresni egy kalózkapitány mesés kincsét, hogy az otthonukat megmentsék. A történet különleges volt, az útjuk a kincsekig annyira körömlerágósan izgalmas, hogy a mai napig ha valahol adják a filmet, megnézem:).
A fenti történet pedig rengeteg mindenben hasonlít az akkori filmre. Ahogy a fülszövegben is olvasható, főhőseink szorult helyzetbe kerülnek, a szüleik munkahelye a Loggerhead szigeten veszélyben van és ha nem menti meg senki, akkor nemcsak nekik kell elszakadniuk egymástól, de a szigeten élő hőn szeretett állataiknak sem marad élőhelyük.
Tori egy szép napon fogadáson veszt részt és ott lát egy különleges festményt egy gyönyörű, vöröshajú nőről, aki egy hajó fedélzetén áll, az egyik kezében tőrt szorongat, a másikban pedig egy pisztolyt. Hamarosan kiderül, hogy a képen Anne Bonny látható, egy hírhedt kalóz, aki az akkori, férfiak uralta világban is hírnevet szerzett magának. A legendák szerint a kincsét Charlestonban rejtette el, épp abban a városban, ahol a srácok is élnek. Természetesen Tori figyelmét azonnal felkeltik a kincs, a pénz szavak és úgy dönt, hogy megpróbálják megkeresni a kincset, hátha ezzel megmentik a szigetet és az életüket.

Nem is tudom, hogy mi fogott meg jobban a regényben, mi volt az, ami miatt szinte együltőhelyemben végigolvastam a könyvet. A különleges képességekkel ellátott fiatalok történetei még mindig vonzanak. Itt pedig a kis négyes: Tori, Hi, Ben és Shelton még mindig a félig farkaslét előnyeivel és hátrányaival küzd, de még véletlenül sem a már megszokott módon. Ők nem változnak át szőrös négylábúvá, hanem mind egy-egy különleges képesség birtokába kerül (erősebb látás, szaglás, hallás, stb) és csak akkor, ha felfokozott állapotba kerülnek. Egyedül a szemük lesz gyönyörű aranysárga, ha „átváltoznak”. Mindemellett Tori egy tündéri kamasz farkast, Ordast tudhat társául, amiért én speciel nagyon irigyeltem:).
A helyszín a második, ami magával ragadott, hiszen a Dél-Karolinában lévő Charleston, gyönyörű város, a gyarmati stílusú házaival, a tengerpartjával, a különleges történelmével. A természetes kikötői miatt egy időben a kalózok kedvenc helye volt, így sok legenda kering arról, hogy melyik kalóz milyen kincseket rejthetett el a környéken. Az írónő pedig ismét, ahogy az előző részben is, elég részletes térképpel illusztrálta a könyvét, ahol minden egyes helyszínt, ahol a hőseink járnak, könnyedén beazonosíthatunk, ezzel még közelebb hozva hozzánk az egész történetet.
A harmadik pedig maga a kincskeresés. Látszik, hogy az írónő már tapasztalt a rejtélyekben és nyomozásokban; ezt az egész útvonalat úgy egészében nem lehetett egyszerű kidolgozni. Azt pedig nem tudom, hogy ki izgult jobban: a srácok vagy én, hogy vajon meglesz-e a nagyon keresett, hatalmas kincs. Térkép, találós versikék, levelek, alagutak, rejtett, halálos csapdák, kisértettúrák, jaj, nagyon élveztem végigjárni azt az utat, amit a kis hőseink jártak be.

Ami egyedül nem volt tökéletes: az a kis csapat szereplői. Az összetartásukkal nincs gond, hiszen egy összeszokott banda, bármikor számíthatnak egymásra, de az, hogy Torin kívül nem nagyon maradt meg bennem egy „csapattag” sem, az azért valamit elmond. A „rosszfiúk”, a felnőttek, Tori gonosz osztálytársai és a lány körül keringő srácok mind-mind megmaradtak bennem, de pont a csapattagokról nem tudok szinte semmit se elmondani a nevükön kívül. Ezen lehetne egyedül javítani és akkor lenne tökéletes ez a sorozat.
Tudom, hogy az sokakat zavar, hogy a múltkori részben és a mostaniban is Tori a főhős, ő az, akinek a kezében összefutnak a szálak és ő jön rá mindenre, de engem ez hidegen hagy. Okos lány, talpraesett, nem véletlenül ő a „falkájuk” vezére.

Szerelmi szálról viszont még mindig nem nagyon beszélhetünk, hiszen a kis csapat helyzete folyamatosan késélen táncol, úgyhogy se Tori, se a srácok nem tudnak/akarnak ezzel foglalkozni. Bár az is biztos, hogy Torit kezdik felfedezni a fiúk, nemcsak a saját kis „falkájában”, de a kívülállók közül is egyik-másik fiú már odafigyel a lányra. Lassacskán már annyian vannak, hogy ha ebből valaha is több lesz, mint vicces flörtölgetés és Tori számára (még láthatatlan) udvarlás, akkor itt nem is szerelmi háromszög, hanem akár négyszög is kialakulhat:).

Összességében nagyon élveztem ezt a részt, ami – azokat megnyugtatva, akik nem szeretik a sorozatokat – önmagában is megállja a helyét, akár egy önálló részként is olvasható. Fiúknak és lányoknak is szívesen ajánlom, hisz ez a kicsit egzotikus helyen játszódó kincsvadászat egy híres kalóz mesés kincséért bármelyik nemet lekötheti. Az apróbb hibáitól függetlenül nálam maximum pontos, mert nagyon régóta nem olvastam egy ennyire jól megírt, izgalmas kincsvadászatot!

Viktória_Erdei >!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Sokkal jobb volt, mint az első rész. Jó volt ez a kincsvadászat. Úgy éreztem, mintha én is velük együtt nyomoznék a kincs után, mintha én is ott lennék a szigeten. Egy igazi Indiana Jones történet. Tory, egy igazi makacs, magabiztos csaj. A nevéhez méltóan, mindig nyer.

Felixa P>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Hasonlóan az első részhez, ez a könyv is magával ragadott és szinte letehetetlenné vált. Még annak ellenére is, hogy néha azért kérdően vontam fel a szemöldököm, a véletlen passzolások és egybeesések kapcsán. Az írónő hozta a formáját, hiszen figyelemfelkeltően adagolja az izgalmakat és mesterien keveri a feszültséget. Igaz, hogy ifjúsági kategória, de ettől függetlenül lebilincselő. Kedveltem benne még az az éles elméjű humort, ami folyamatosan ott van a falka párbeszédeiben. Továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy a mai kamaszoknak ilyen könyveket kellene a kezükbe adni. Szívesen olvasnám, hogy hogyan folytatódik a történet…

Röfipingvin P>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Na, így kell ifjúsági regényt írni!
Kalandos, fordulatos, csak úgy repülnek a lapok. Igaz, hogy amikor már az x az n-diken szigetre megyünk, mert még mindig nincs meg a kincs nekem kicsit sok volt, de tény és való, hogy én már nem az ifjúság kategóriájába tartozom.
Úgy gondolom nem maradt el az első kötet színvonalától.
Olvasás közben egyébként végig az volt az érzésem, mintha az írónőnek ez egyfajta „jutalomírás” lenne. Gondolom, hogy szereti ő a fő karakterét, dr. Temperance Brennant, és szereti írni a történeteit, ám mégis olyan mintha sokkal felszabadultabb lenne Tory regényeiben. Lehet, hogy azért, mert egy lazább nyelvezetet használ, mert fiatalabb korosztálynak ír, nem tudom. A lényeg, hogy élvezem, és közben elképzelem, ahogy az írónő is mosollyal a szája szélén, lelkesen szövi és bonyolítja négy hősének történetét.
Szeretem Reichs történeteit, történetszövését. Bátran ajánlom ezt a sorozatot minden tizenévesnek!

Shanara>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

"Talán közhelyként hangzik, de nem tudom máshoz hasonlítani az élményt: igazi Indiana Jones-féle kincsvadászatban volt részem a könyv olvasása közben, és minden percét élveztem, lehetőségem sem volt rá, hogy akár a legcsekélyebb mértékben is unatkozzam, olyan szédületes sebességgel követték egymást az események, a rejtélyek, illetve azok megfejtései. Piros pontot érdemel a szerző azért, hogy a kalandok leírásában hihetetlen mennyiségű információt rejtett el, ezáltal úgy tanít és bővíti a tudást, hogy az olvasó észre sem veszi, mert közben jól szórakozik.

A főszereplő fiatalok még mindig a kedvenceim, logikus gondolkodásukat imádom, a tudásuk továbbra is meghaladja a korosztályukét – igazi tudós palánták, a szokásosnál is nagyobb kalandvággyal felszerelkezve. (…) Példaértékű az összetartásuk, az egymással szembeni lojalitásuk, bár a vakmerőségüktől néha én magam is kétségbe estem."

„Bár egy sorozat második kötetéről beszélünk, de bátran ki merem jelenteni, hogy ez a történet önállóan, az előzmények ismerete nélkül is élvezhető. Minden információra, amely szükséges a korábbi események értelmezéséhez, kitér a szerző, mintegy összefoglalásként újra feleleveníti az előtörténettel kapcsolatos fontosabb történéseket és következményeket – ebben a kötetben pedig tényleg a kincsvadászaton van a hangsúly. Aki tehát csak a kalózok és a kincskeresés miatt venné a kezébe a regényt, nyugodtan megteheti, mert nem érzi majd úgy, hogy csonka történetet olvasott.”
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/12/kathy-reichs-kin…

Elhaym>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Továbbra sem szeretem az ifjúsági regényeket, ennek ellenére ez a sorozat mégis nagyon beszippantott engem. Az első részt is szerettem, a 2. viszont még inkább elnyerte a tetszésemet. Az egész történet olyan volt a számomra, mintha egy új Uncharted epizód lett volna, vagy éppen a Fekete lobogó folytatása. Izgalmas és letehetetlen.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2014/11/18/kathy-reichs-kin…

mrsp>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

Régen olvastam a Fertőzötteket, úgyhogy elég homályosan emlékeztem csak, mi történt az első részben, de nem okozott gondot a könyv olvasása, mert az első pár fejezetben nagyjából el lett magyarázva, mi is történt az előző részben. A történet az előző kötetben történt események miatt, a Fertőzöttekre kirótt szobafogság lejárta után kezdődik, és már az első pár oldalon letehetetlen fordulatokban bővelkedik. Nemrég olvastam Kathy Reichs-től a Végzetes utazást, ami egy kicsit elkedvetlenített az írónő könyveitől, mert számomra nagyon lassú folyású volt a cselekmény. De örömmel tapasztaltam, hogy Reichs az ifjúsági sorozatában a tempót rendkívül feszesre fogta, egy percig sem unatkoztam, és a hosszú tájleírásoktól is megkímélt minket. Ez nyilván az eltérő célközönségnek köszönhető.

A regény egy kalóznő, Anne Bonny legendás kincse körül épült fel. Anne Bonny legendája számomra ismeretlen volt, és jó ideig azt hittem, hogy Reichs találta ki, de aztán utánanéztem, és rájöttem, hogy egy nagyon is valós legendáról és személyről van szó. Habár nem szoktam kalózokról olvasni, engem is meglepett, hogy mennyire magába szippantott ez az egész. A kalózos szál számomra mindent vitt ebben a történetben.

http://mostjo.blogspot.hu/2015/03/kathy-reichs-kincsvad…

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok

A könyv izgalmasabb semhogy ennyi ideig üljek rajta, de kellett valami utazásra is. Ha szerettetek volna valaha kalózkincsre vadászni, akkor itt a helyetek. Van benne persze némi indianajonesos beütés is titkos alagutakkal meg csapdákkal, de az biztos, hogy az ìrónő nem fogy ki az ötletekből. Egyetlen dolog, ami idegesìtett, hogy megint mindenre überokos Tory jön rá. De legalább jól tudja manipulálni a fiúkat. Már ilyen fiatalon. Arra azért kiváncsi vagyok, hogy ennek a sok 'kitörésnek' mi lesz a hátránya.


Népszerű idézetek

mrsp>!

– Csak hallgassatok meg! – kiabáltam.
(…)
– Nem akarom! – nyafogott Shelton. – Elkezdesz beszélni, mi meg rábólintunk, és már csak azt veszem észre, hogy éjfélkor az Eiffel-toronyról mászok le nindzsa vámpírokkal a sarkamban. Felejtsd el!

352. oldal, 60. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Eiffel-torony · Shelton Devers · Tory Brennan
vargafanni>!

– Valahol itt vannak egy több mint huszonöt millió éve kihalt krokodil maradványai is. – Hi izgatottan gesztikulált a bálnacsontok mellett, majd hatalmasra nyitott szemmel és összekulcsolt kézzel felém fordult. – Megnézhetem, anyuci? Légyszi, légyszi, légyszi!
– Rendben – legyintettem nagylelkűen. – Érezd jól magad, de ne állj szóba idegenekkel.

77. oldal, 12.fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hiram Stolowitski (Hi) · Tory Brennan
Röfipingvin P>!

– Tudom, ki ez! – szóltam.
– Ugyan honnan? – gúnyolódott Ben.
– Látjátok a láb szögét a bokánál? Inverzió látható a szubtaláris ízületnél, addukció a talonavicular ízületnél, és a bokaízület equinusnál.
Néma csend.

187. oldal

4 hozzászólás
psych P>!

– Tory, az apák nem szoktak tartani a tizennégy éves lányuktól, de te kezdesz megijeszteni.
– Ne csináld már.

407. oldal

psych P>!

– Te folyton éjjel pörögsz! – Hi idegesen húzogatta a haját. – Olyan vagy, akár egy kolumbiai drogbáró!

168. oldal

psych P>!

– Köszi. – Ránéztem tekintélyes pocakjára. – Frankó hasizom.
– Ja, kétszer egy hónapban edzem. Sosem hagyom ki. De ne flörtölgess, mert kezd ciki lenni.

25. oldal

psych P>!

Hi rávetette magát az ágyamra, és lerúgta a cipőjét.
– Ó! Csajos párnák. Mennyivel puhább, mint az enyém – mondta, majd beleszimatolt egy nagyot. – Miért van minden lánynak isteni illata?
– Azért, mert mi ismerjük az alaphigiénia fogalmát. És időnként kitisztítjuk a fürdőszobánkat is.
– Remek, ezt le kéne írnom. Elvégre egy egész közösségről van szó.

69. oldal

psych P>!

– Vannak riasztó feromonok, szex feromonok, és egy csomó másik. A rovarok használják ezeket.
– Hogyan?
– Íme egy példa – mondta Hi az egerével kattintva egyet. – Ha egy hangya talál valamilyen kaját, illatnyomot hagy maga mögött a haverjainak, hogy követni tudják az élelem forrásához. Ha pedig egyes állatok párt keresnek, akkor ugyanezt teszik.
– Emberek?
– Hát nem annyira, hacsak nem hiszel az Axe dezodor reklámjának.
– Nem nagyon.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: feromon
mrsp>!

– Régen még volt jövőm. – Hi arca vörösen izzott. – Egyetem. PhD. Nobel-díj. A világ legszexisebb férfija. – Céltalanul legyintett egyet. – Most már csak egy tolvaj vagyok. De legalább ügyes fajta. Hála az égnek.
– És egy kutyafiú – mondta Shelton, miközben a pólójával letörölte a szemüvegét lepő izzadságot. – Ne feledd.
– Tényleg. Egy genetikai debil. Erről sem feledkezem meg.

93. oldal, 14. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Hiram Stolowitski (Hi) · Shelton Devers
psych P>!

– Ez az! – fújta ki a levegőt Shelton. – Ez van a kincsestérképen.
– Kincsestérkép? – Chance természetesen meghallotta.
– Shelton, esküszöm, te lennél a történelem legbénább titkos ügynöke! – Hi a homlokára csapott. – Órákon belül kipurcannál, de lehet, hogy én magam nyírnálak ki.

293. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Aria Brighton: Vérvörös rabság
Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Ransom Riggs: Üresek városa
Ryan Graudin: Invictus – Az idő gyermeke
David Mitchell: Felhőatlasz
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé
Rachel Ward: A menekülés
Rick Riordan: Neptunus fia